Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Norn Indigo päike.
Liitunud: 22 Märts 2008 Postitusi: 3485 Asukoht: P6lva
|
Postitatud: Nelj Nov 18, 2010 5:04 pm Teema: Üts küs |
|
|
... kustkottant veinipärmi saaks... ehk Tarbatu kohta mõni vihje? _________________ Pole olemas kaht ühesugust asja. |
|
Tagasi üles |
|
|
haldjanool Arengumaag
Liitunud: 17 Märts 2005 Postitusi: 5797 Asukoht: goriolisi tuules
|
Postitatud: Nelj Nov 18, 2010 5:25 pm Teema: |
|
|
vanasti on sihukest asja liikunud supermarketites või vinoteekides.
praegu ei tea. _________________ just before the darkness... |
|
Tagasi üles |
|
|
Kr66t Külaline
|
|
Tagasi üles |
|
|
Norn Indigo päike.
Liitunud: 22 Märts 2008 Postitusi: 3485 Asukoht: P6lva
|
Postitatud: Reede Nov 19, 2010 3:59 pm Teema: |
|
|
Tänud _________________ Pole olemas kaht ühesugust asja. |
|
Tagasi üles |
|
|
Kr66t Külaline
|
Postitatud: Reede Nov 19, 2010 6:12 pm Teema: |
|
|
sul on re-starti vaja, onju |
|
Tagasi üles |
|
|
Norn Indigo päike.
Liitunud: 22 Märts 2008 Postitusi: 3485 Asukoht: P6lva
|
Postitatud: Laup Nov 20, 2010 8:10 pm Teema: |
|
|
yep, aga sai juba tavalise pärmiga käima, eks näis mis siider sest saab. _________________ Pole olemas kaht ühesugust asja. |
|
Tagasi üles |
|
|
Venezia Külaline
|
Postitatud: Teis Jan 18, 2011 8:48 pm Teema: |
|
|
Ma vanast kokaraamatust leidsin apelsini- ja õunakalja retseptid. Soovitan proovida. |
|
Tagasi üles |
|
|
Kr66t Külaline
|
Postitatud: Teis Jan 18, 2011 10:00 pm Teema: |
|
|
vanades kokaraamatutes on üldse palju põnevat, aint omal pole ühtki kodus võtta siis kui tarvis, nt sügisel, kui pidin alit¹a ladva maha võtma koos tooreste ploomidega, meenus töö kõrvalt lõõpamisi loetud retsept, kuidas toorestest ploomidest vanasti oliive tehti, tammelaastud oli üks komponent, a täpselt ei mäletanud ja paraku ei guugelda naljalt sellist värki, mis vanades kokaraamatutes kirjas. guugeldada õnnestus välja vaid umeshu, japside ploomivein, kus vein peaks lõbusates jutumärkides seisma, kuna kraad saadakse üksnes viinast, kuid see liköörike, peale pooleaastast seismist oli tõesti väärika mekiga.
aga millises vanas kokaraamatus see kaljateema leidus? õuntega teeks küll põnevamaid katseid, neid sügiseti jääb ju üle mis üle, kusjuures apelsin vääriks ka kampa võtmist. see laiuskraadi jutt, et vaid omi taimi süüa maksab, mulle ei kehti, apelsinita ma siin va pimedikus elama ei jääks, see on kindel. õnneks neid saab poest, kusjuures koori ei viska ka enam ära, kuivatatud kooretükid on pea iga musta tee lisana nummid, ja kui piparkoogi taigna jaoks tsukaati keetsin, saavutasin seekord mee - olid vist niiskemad koored, kui mullu, igatahes suhkrusiirup, mis nende ümber mõningase keetmise järel kujunes, oli miskit iseäranis hõrku, vedela mee konsistentsiga siuke
selle võib nüüd kokanurka tõsta |
|
Tagasi üles |
|
|
Venezia Külaline
|
Postitatud: Kolm Jan 19, 2011 12:30 am Teema: |
|
|
See oli nüüd see vana suur kokaraamat. Nõukaaegne. Salme Masso eestvedamisel ilmselt.
Aga umbes mäletan nii:
Mul oli kaheliitrine klaaspurk. Sinna panin 5-6 suuremat õuna(ega seal vist on nii,et mida rohkem ,seda uhkem) viiludeks lõigatuna, 10g pärmi läks selle koguse peale(kui õigesti mäletan oli 10l peale 25-30grammi aga ma paanin rohkem;) Suhkrut panin maitse järgi lõppeks aga ikka tuli kahe liitri peale kuskil 200 grammi kindlasti. Õunaviilud kallasin keeva veega üle, suhkur sisse, lasin leigeks jahtuda ja siis pärm sisse. Lasin rätiku all ööpäeva käia ja panin plastpudelitesse, korgi alla, külma kohta. Seal peab seisma üks 3-4 päeva ja siis on mõnusa laksuga siidritaoline jook valmis. Apelsiniga samamoodi. Apelsinidel oli nii,et osad lõikad kooritult viiludeks ja osad apelsinid koortega.
Mäletan, et tuleb lasta kindlalt üks kolm päeva käia. Muidu on maitse pärmine.
Pudelid lähevad kummi ja võtavad hea vungi peale, niiet avamisel tasub olla ettevaatlik. |
|
Tagasi üles |
|
|
Venezia Külaline
|
Postitatud: Kolm Jan 19, 2011 12:31 am Teema: |
|
|
Venelased teevad vist umbes samas stiilis praskat. Siis läheb ainult rohkem pärmi ja suhkrut.
|
|
Tagasi üles |
|
|
haldjanool Arengumaag
Liitunud: 17 Märts 2005 Postitusi: 5797 Asukoht: goriolisi tuules
|
Postitatud: Kolm Jan 19, 2011 12:34 am Teema: |
|
|
praskat saab üldse kõigest.
ja suhkru kogus on oluline max alkoprotsendi välja koukimiseks max suures koguse vedeliku seest. _________________ just before the darkness... |
|
Tagasi üles |
|
|
Krislyn Tumeroheline päike
Liitunud: 21 Jan 2009 Postitusi: 136
|
Postitatud: Kolm Jan 19, 2011 12:34 am Teema: |
|
|
tükipärmi v. kuiva...? |
|
Tagasi üles |
|
|
haldjanool Arengumaag
Liitunud: 17 Märts 2005 Postitusi: 5797 Asukoht: goriolisi tuules
|
Postitatud: Kolm Jan 19, 2011 12:38 am Teema: |
|
|
praskale kõlbab kõik.
aga seda va kuiva on ju võimalik miski matemaatika alusel märjaks ajada? _________________ just before the darkness... |
|
Tagasi üles |
|
|
Krislyn Tumeroheline päike
Liitunud: 21 Jan 2009 Postitusi: 136
|
Postitatud: Kolm Jan 19, 2011 12:42 am Teema: |
|
|
vt seal on peal kirjas muul juhul kll, et mis kogus üht teisele vastab... mis ikka, veega küllap ajadki aga noet nüüd retsepti järgi, siis kummaga arvestama peaks... ? |
|
Tagasi üles |
|
|
Roltsick Infoparasiit
Liitunud: 5 Veeb 2005 Postitusi: 909
|
Postitatud: Kolm Jan 19, 2011 1:54 am Teema: |
|
|
Seda lehekülge net'is enam ei ole. Seal on kõik vastused. Brauseris ei avane, laadige alla ja käivitage topeltklõpsust (töötab ainult Windows'i all)
http://www.hot.ee/roolandsikk//valmistamine.chm _________________ Зри в корень! - - Козьма Прутков |
|
Tagasi üles |
|
|
Krislyn Tumeroheline päike
Liitunud: 21 Jan 2009 Postitusi: 136
|
Postitatud: Kolm Jan 19, 2011 7:45 am Teema: |
|
|
Ei tööta |
|
Tagasi üles |
|
|
Kr66t Külaline
|
Postitatud: Kolm Jan 19, 2011 12:13 pm Teema: |
|
|
Venezia kirjutas: | Venelased teevad vist umbes samas stiilis praskat. Siis läheb ainult rohkem pärmi ja suhkrut.
|
ja õunu pole vajagi, taburetijalad jms kõblab
aga tänud kaljakogemusi vahendamast, leidsin retsepti ka üles, a see oluliselt napisõnalisem sinu muljetest, kuigi see 84. aasta oma on üks parimaid tänapäeva eestis kokaraamatuid muarust (ma mõtsin enne, et vana on niske gooti shriftiga või äärmisel juhul esimese vabariigi ajast, nendes on ka pulle asju) ja kaljad täiesti olemas, isegi peedikali
ma toorest õunamahla ajan siidriks iga sügis (täitsa ise läheb plastpudelis paari päevaga, kui on kuldrenetti ja nt valget klaari) ja neid võimalusi sai ka uuritud, aga vat kaljade alt ei taibanud otsidagi. saab näha siis, kas õunad jaanuaris veel töötavad |
|
Tagasi üles |
|
|
Norn Indigo päike.
Liitunud: 22 Märts 2008 Postitusi: 3485 Asukoht: P6lva
|
Postitatud: Kolm Jan 19, 2011 2:14 pm Teema: |
|
|
Norn kirjutas: | täpselt sama jooki olen vähese ingveri ja rabarbariga teinud. kindlasti tuleks kas veits vähem pärmi panna, või siis jah, mingi 3 ööpäeva käia lasta, muidu vib plastikpudel vabalt ribadeks lennata. enne kui pudelisse sulgemist hea meega veel magusust maitsestada. |
_________________ Pole olemas kaht ühesugust asja. |
|
Tagasi üles |
|
|
Kr66t Külaline
|
Postitatud: Kolm Jan 19, 2011 2:22 pm Teema: |
|
|
Saabastega_Kriss kirjutas: | tükipärmi v. kuiva...? |
pakun, et Masso & co rääkis ike sellest tavalisest piimaletis leiduvast tükipärmist, millest lastele aedades suhkruga jooki hõõruti |
|
Tagasi üles |
|
|
boss Indigo päike.
Liitunud: 5 Apr 2006 Postitusi: 2170
|
Postitatud: Kolm Jan 19, 2011 4:55 pm Teema: |
|
|
Töötab ka mäci all. Ainult, et topelt klõpsust ei piisa. |
|
Tagasi üles |
|
|
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
© 2001, 2005 phpBB Group
|