Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula uusi saateid www.valgusejavarjupiiril.ee
Vanad saated!

KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Hingerahu või Jõuluvana?

Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Isiksus
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Khan
Hall päike
Hall päike

PostitusPostitatud: Teis Dets 25, 2007 4:56 pm    Teema: Hingerahu või Jõuluvana? Vasta viitega

Möödus jõululaupäev. Jõulud on üleüldse üks materialistlik püha, mis oma juurtega ulatuvad kristlikusse religiooni ja ei osanud neist midagi head oodata. Teadsin, et nagu jõuluvana peaks tulema. Tänapäeval on ta sellise punase kuue ning pika habemega mees, elab külmal Lapimaal, ei tea mis ta jõulude ajal mööda ilma ringi kondab. Nagu tuuletallaja, võib-olla külvab ka mingitsorti haigust laiali. Kes neid vana inimesi teab, mis tõbi neid parajasti vaevamas on. Algselt oli aga tegemist heldekäelise preestriga Nikolausega, kes armastas jõulude ajal vaestest peredest pärit lastele akna kaudu kingitusi visata. No mingit preestri imitatsiooni oma koju ma küll ei oota, jõulud võiks siiski rahulikult ja ilma jumalasõnata mööduda. Ajab pea valutama oma mustri ning sisendamisega, muud midagi. Telekad niigi igasuguseid jõululaule täis, mida esitavad lapsed, kõige ärakasutatavam mass.

Ma arvan et väga paljud inimesed siiski ootasid Jõuluvana oma koju või siis tema toodud kingitusi. Ma tean, kes see vana on. Mees, kes kuhjab "kingituste pähe" jõulude ajal perekondadesse asju. See aitab levida materialismi haigusel. Lapsed õpivad juba väga varases eas tundma rõõmu asjadest.

Paljudel on ka teine soov jõulude puhuks: olla koos oma lähedaste inimestega, keda kiire elutempoga töönarkomaaniast pulbitsevas maailmas on järjest raskem on korraga kokku ajada. Mõnel see võib olla õnnestub, mõnel mitte. Inimeste puudumisest tekkinud kurvastust aitab aga leevenda "kingitustest" saadav rõõm.

Seesugune lugu kordu igal jõulul, aga ma avastasin, et need jõulud olid erilised. Paljud inimesed ei oodanudki enam koju lihtsalt Jõuluvana, kingitusi või oma lähedasi. Oodati ka hingerahu. Või oleks korrektsem öelda Hinge Rahu?

Mina ei tea, kes see Hinge Rahu on. Mingi naisterahvas kindlasti, kes jõulude ajal peaks saabuma. Minu juures vist isegi käis. Mäletan, et nagu vist kostus mingi koputus uksele, ukse taga aga polnud kedagi. Siiski - ukse avades lakkasid töötamast nii televiisor, internet kui ka muusikakeskus. Hinge Rahu vist tuli, maad võttis hingemattev vaikus. Ma pole sellega veel oma vanemate kodus kohanenud. ETV saatest "Revidendid" jäi meelde rahva seas läbi viidud küsitlus, kus paljud inimesed ütlesid, et ootavad jõulude ajaks oma koju Hinge Rahu. Huvitav, kas Hinge Rahu külastas neidki?

Võib-olla on tegemist simulandiga, kes ohustab Jõuluvana tööposti. Ma ei tea, igatahes vanast ma pääsesin ning uus vist tõesti külastas mind. Ootasin tegelikult mõlemat hommikust saadik, ei teadnud millal nad tulevad. Väike närv oli ka sees, noh ikkagi Hinge, võib-olla on tegemist kauni naisterahvaga? Kui lõpuks kohale jõudis ei näinudki teist, nagu kratt oleks toast läbi jooksnud. Kingid igatahes olid tal olemas kõigile minu pere liikmetele.

Kas kellelgi on veel Hinge Rahuga kokkupuuteid olnud? Väga hea oleks teada saada, kui laia ampluaaga see naisterahvas tegutseb ning kes ta selline üleüldse on.

Ma olen rääkinud
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Tige tihane
Indigo päike.
Indigo päike.

PostitusPostitatud: Teis Dets 25, 2007 11:29 pm    Teema: Vasta viitega

Ei ole kokku puutunud ja tore muinasjutt, kuid ma eelistan mitte jõuludele mingit erilist rõhku panna. Tore püha aga üle maailma peaks tähistama hoopis talve algust. Mina ütlesin tänavu sellest kristlikust pühast lahti.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
haldjanool
Arengumaag

PostitusPostitatud: Kolm Dets 26, 2007 3:37 am    Teema: Vasta viitega

juba mitu aastat jõuluvaba.
lola
Arengumaag

PostitusPostitatud: Kolm Dets 26, 2007 7:48 pm    Teema: Vasta viitega

jõule ei pea. kingitusi ei tee aga vastu võtan kui pakutakse ja vastutasuks teen nõia trikke. yldjuhul vanemad teavad et ei pea neid jõule ja seega annavad niisama palju kommi ja raha söögi ja muu jaoks....mida nad nagunii koguaeg teevad.
aga tore et on koolivaheaeg ja syya saab ning telekast tuleb kreisiraadio või kitsas king.

Viimati muutis seda lola (Kolm Dets 26, 2007 7:53 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
lola
Arengumaag

PostitusPostitatud: Kolm Dets 26, 2007 7:51 pm    Teema: Vasta viitega

ja kunagi kui suureks saan sis kavas kyll pole kuuske tuppa tuua ja valetada lastele mingist jõuluvanast või päkapikust.
kohe otse ikka lastele öelda et see on kristluse pask ja ei mingeid jõule.

ja kingitusi võiks ju aastaläbi teha...mida rohkem seda uhkem Rolling Eyes Twisted Evil
Tagasi üles
Annu
Tumeroheline päike
Tumeroheline päike

PostitusPostitatud: Nelj Dets 27, 2007 12:31 am    Teema: Vasta viitega

Teate, laste raamatud on viimasel ajal üsna harivaks muutunud. Sain siis sellisest raamatust, nagu suur jõuluraamat teada, et sõna "jõul" on pärit skandinaavia sõnast "jul" või "hjul" ja tähendab valgust, päikest.
Ja sellel ajal, kui tänapäev tähistab jõulusid, tähistasid vanad eestlased ja muud rahvad hoopis päikese sünnipäeva.
Pööripäeval pidavat päike loojuma linnutee kahe haru vahele, rahvakeeli pessa. Päike loojub sinna pessa 4 päeva järjest. Viiendal päeval loojub päike juba teisel pool harusid, ehk päev muutub tasapisi pikemaks. Ka meie esivanemad uskusid nii ja tähistasid päikese sünnipäeva. Sest päike tuli pesast välja - sündis.
Mis puutub kristlikusse jõuluteemasse, siis kirik tegi üsna pikalt rahvale ajupesu, et hoopis kristus on ainus valgus ja päike pole oluline. Kirik lihtsalt vahetas päikese kui valguse ja soojuse andja jessukese vastu välja. Seda oli lihtne üle maailma teha ju. Kõik rahvad jälgisid tähtede kalendrit ning tähistasid ka ühel ajal päikese taassündi.
Ja kinke sel ajal muide tehti. Kingiti põhiliselt küünlaid ja maiustusi.

Toredad on laste raamatud, eks ju?!
Tagasi üles
Võllur
Beez päike
Beez päike

PostitusPostitatud: Nelj Dets 27, 2007 12:31 am    Teema: Vasta viitega

See punakuubne tont on tegelikult iga pereisa võimalus oma lastele kräppi võluda ka siis, kui nõiakunst vaimust kauge kaarega mööda kõnnib.

Ise jätsin kah see aasta kingid tegemata ja läksin juba õhtul varakult magama kuna ümberringi käis üks jeesukese sünnipäev.
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Isiksus Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes

© 2001, 2005 phpBB Group