Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula uusi saateid www.valgusejavarjupiiril.ee
Vanad saated!

KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Mida arvate sallimatusest?
Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Isiksus
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Ain Saar

PostitusPostitatud: Püh Apr 16, 2006 5:03 pm    Teema: Mida arvate sallimatusest? Vasta viitega

Tere teile kõigile ja ilusat kevade algust. Minu nimi on Ain Saar. Olen lihtne inimene ja ei tea suurt midagi ei paratasanditest ega nõiakunstist.

Põhjus miks ma siia kirjutan, on Eesti rahva üks traagilisemaid omadusi - S A L L I M A T U S. Minu meelest on see üks suuremaid probleeme kogu eesti ühiskonnas. Selleks, et seda mõista piisab, et lugeda Netikommentaare – olenemata sellest mida inimene ka ei ütle, on koheselt kommentaatorid ütlejal kõri kallal. Millest see tuleb, et meie, eestlased, oleme kui hundid teisele eestlasele? Miks, ei julge me tunnistada, et jah mees, sa kirjutad hästi, sinu mõtted on selged, sinu nägemus asjast on meid juhatav jne…

Minu meelest on just SALLIMATUS see mis teeb meie rahva väikseks sest see, kes käitub väiklaselt, jääb ka väikseks. Mida arvate sellest teie armas foorumi rahvas?

tervitades, Ain Saar
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Thule
Tumeroheline päike
Tumeroheline päike

PostitusPostitatud: Püh Apr 16, 2006 7:10 pm    Teema: Vasta viitega

Mina olen sinuga täiesti samal arvamusel, olen sallimatust ise kõvasti märganud, etjah paha suht.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Muinasjulle
Member of Luciferion Kadmos

PostitusPostitatud: Püh Apr 16, 2006 7:13 pm    Teema: Vasta viitega

nojah. paha neh. tüüpiline eestlus minu arust.
Tagasi üles
efu
Indigo päike.
Indigo päike.

PostitusPostitatud: Püh Apr 16, 2006 7:44 pm    Teema: Vasta viitega

no see et eestlane on paha paha on tegelikult üks müüt või illukas.

pole need teised rahvad ontlikumad midagi.
igal oma head ja vead.
Tagasi üles
valkyrie
Indigo päike.
Indigo päike.

PostitusPostitatud: Püh Apr 16, 2006 10:42 pm    Teema: Vasta viitega

mulle näib, etsallimatus on kadedus ja enesele valetamine
ning alateadlikult tajudes enesele illusioonide loomise, muutume vihaseks, tekib sisemine konflikt, kuid suuname viha teistele, arvestamata isegi võimalust, et viha põhjus on eneses.
Metsamees
----------------------------

PostitusPostitatud: Püh Apr 16, 2006 11:35 pm    Teema: Vasta viitega

Sallimatus on täiesti loomulik. Enamasti iga üks arvab et just tema seisukoht ja maailma vaade on õige.
Ja teised maailma vaated on valed, (vahest kergete mööndustega).
Ja see et ta netikommentaarides teiste maailmavaadet maha teeb vaidlustab oleneb juba ta viitsimisest ja/või agresiivsusest.

-Need kes pole absoluutselt kindlad oma maailmavaate õigsuses tunnevad ohtu (alateadlikult või midagi taolist) et äkki on nende maailma vaade vale, eksida nad ei taha ja/või ei taha nad oma maailma vaadet muuta.

-Need kes absoluutselt on oma maailmavaates kindlad tunnevad ohtu et teised maailmavaated levivad ja ükspäev pöörduvad tema oma vastu.
Ja pealegi on teised maailmavaated potensiaalsed vaenlased.

Siis nad sõdivad et seda maailma vaadet levitada ja kaitsta.
Sest kellel on minu maailma vaade on mu liitlane, kellel aga pole on potensiaalne vaenlane.

Selle maailma (võibolla iga maailma) sünnist alates on sügavalt graveeritud geenidele mälu. Mälu agresioonist kui viisist ellu jääda.
See mälu on aidanud meie liigil jõuda siia kus me praegu oleme.
Kujuta ette looma kes ei oska oodata halba mitte millegilt ja kes ei ole valmis ega taha end kaitsta. - Tal pole eriliselt pikka elu oodata.
Isegi taime riigis toimub lahing. Aint to on suht tasase tempoga.
Pole kohta kus ei toimu sõda.

Ja see on hea (kuigi mitte kaotajale) üldises pildis, võitja annab edasi oma geenid mis on kaotajate omast paremad. Ja enamasti on vaja kahte olendit et sigida ja need mõlemad on võitjad, muidu poleks nad elus.
Järglane pärib mõlema vanema tugevused ja nõrkused ja toimug areng. Nii põlvest põlve, arenetakse.
(ühe vanema tugevused asendavad teise nõrkused vähemalt osa neist ja laps on oma vanemast tugevam, igat pidi. Kuid see ei anna neile õigust ülbeks minna pidage seda meeles)

Inimestel toimub ainus võitlus viljastumisel. 1 seemnerakk võidab ja ülejäänud miljon või paar lihtsalt surevad.
Küllap pole ma just humaane, aga meie liigil ei toimu arengut, pigem taand areng.
Kui mingid väärakad (vabandage väljendust) või muidu haiged / vigased / saamatud / hullud jne (sünnilt ma mõtlen ja need ka keda kemikaalid või kiiritus on muutnud, mingi autoõnnetuses sandistatul on siiski head geenid) saavad järglasi.
Nende järglased pälvivad mõlema vanema nõrkused ja tugevused kui üks vanematest on nõrk siis teise vanema tugevus ei pruugi piisata et nõrkusi korvata ja kui ongi siis ikkagi laps tuleb tugevama vanemaga samale või madalamele tasemele.

Ma saan väga hästi aru et ei ole nende süü et nad sellistena sündisid aga see ei muuda midagi.
Ja et neid ei peaks karistama kuna see on ebaõiglane, see on ju mingi standard mille ühiskond on loonud.
Elu on julm ja peabki olema.
Ma olen nõus ka ise selle järgi elama ja kui peaksin surema siis on see paras mulle nõrkuse eest. Julm - võibolla aga taandareng on hullem.

Loodusel on ka omapärane viis järglase keene natuke muuta, mõne kohapealt aega ajalt nii sünnivad "väärakad" lapsed (vabandage kjälle väljendust) aga alati ei pruugi see muutus olla halvemuse poole.
See on nadu loodus kombib läbi kõik võimalikud varijandid et luua ülim olend. (keski ei saa öelda milline ta on, aga tal pole puudusi ega vigasi)
Kuid inimeste suhteliselt kiirguste ja kemikaalide rohke keskkond tekkitab vigaseid järglasi. Tehes praaki kui nii võib öelda.

(ma ei räägi aint füüsilisest tugevusest vaid kogu kupatusest füüsilisest, vaimsest, jms kõigest, kõik osad peavad tulema tugevad ei piisa aint suurest musklist või ekstra ajusagarast)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Arxos
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Apr 16, 2006 11:58 pm    Teema: Vasta viitega

Eestlaed on super rahvas, aga tere ka sinule !
Tagasi üles
UitMull
Valge päike
Valge päike

PostitusPostitatud: Esm Apr 17, 2006 12:04 am    Teema: Vasta viitega

Millegi pärast arvan mina, et sallimatus on juba tagajärg. Põhjuseid sellele eelnevalt võib olla erisuguseid. Üks ühiseid algallikaid aga on väärastanud või nihkes Ego. Ehk siis ka kõrgistunud ja üleolev Ego.
Inimkond on aegade jooksul arenenud- aga kas ka inimlikkus? Ja mida üldse mõista inimlikkuse all?
Osade jaoks on inimlik olla halastav, mõistev ja leplik.(Mitte möku, totu ja lollakas) Osade jaoks on inimlikuse mõiste vaid materiaalne. Et kui kõrgele ja kaugele oled võimeline pürgima ja hinnanguliselt ikka vaid rahas ja asjades.
Osad inimesed on leidnud vägagi inimliku olla vaimne ja arenev vaimsuse suunas. Minu meelest üsna normaalselt kaasneb sellega ka mõistvus ümbritseva suhtes.

Ühesõnaga võiks lõputult filosofeerida selle teema üle ja lõplikku arusaama(rääkimata tõest) ei tulegi. Vähemalt ühtset mitte.
chirmaa
Indigo päike.
Indigo päike.

PostitusPostitatud: Esm Apr 17, 2006 2:55 am    Teema: Vasta viitega

Kas sallimatus ei ole mitte pooluses istumine?
Naine
Külaline

PostitusPostitatud: Esm Apr 17, 2006 9:31 am    Teema: Vasta viitega

Mina olen sallimatu võõraste usundite suhtes ja julgen seda öelda, vahet pole kas juut või eestlane, kui ta on ennast maha müünud, siis see on ka inimene minu silmis..

Sallimatus pole väiklane seni, kuni inimene teab põhjust, miks ta kedagi ei salli.
Tagasi üles
Ain Saar

PostitusPostitatud: Esm Apr 17, 2006 12:00 pm    Teema: Vasta viitega

Tänan teid kõiki avaldatud arvamuste ja seisukohtade eest.

parimate tervitustega, Ain Saar
Tagasi üles
mats

PostitusPostitatud: Laup Apr 29, 2006 3:03 pm    Teema: Re: Mida arvate sallimatusest? Vasta viitega

Ain Saar kirjutas:
Tere teile kõigile ja ilusat kevade algust. Minu nimi on Ain Saar. Olen lihtne inimene ja ei tea suurt midagi ei paratasanditest ega nõiakunstist.

Minu meelest on just SALLIMATUS see mis teeb meie rahva väikseks sest see, kes käitub väiklaselt, jääb ka väikseks. Mida arvate sellest teie armas foorumi rahvas?

tervitades, Ain Saar

Sallimatus iseenesest on sama neutraalne nähtus nagu näiteks kaigas, kirves, püss! Kas see on halb või hea oleneb täiesti sellest, et mille või kelle vastu on sallimatus suunatud. Seda teavad ka igat masti vaenlased ja püüavad inimeste sallimatust suunata võimalikult omale kasulikus suunas! Oleneb inimese mõistusest, kas ja kui palju ta laseb ennast suunaja huvides ära kasutada. Neutral
Nalja saab siis kui suunaja on oma ohvrist lihtsameelsem ja katsetab kõigest väest aga tulemused kesised. Näiteks praegu püütakse paljudes infoallikates eestlaste sallimatust suunata küll homode, juutide, prostituutide, ELiidu ja mis muu vastu! Peasi, et saaks aga kellegi vastu viha õhutada! Küll hiljem saaks selle viha energia oma kasuks tööle panna. Eestlaste auks märgin, et ei näi neil ponnistustel erilist edu olema.
Laughing
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Laup Apr 29, 2006 3:20 pm    Teema: Vasta viitega

Naine kirjutas:

Sallimatus pole väiklane seni, kuni inimene teab põhjust, miks ta kedagi ei salli.
Loll kes vabandust ei leia.
Tagasi üles
Mortimer
Tumeroheline päike
Tumeroheline päike

PostitusPostitatud: Laup Apr 29, 2006 4:34 pm    Teema: Vasta viitega

ma ei salli neid sissetulnud neegreid ja venelasi
Külaline

PostitusPostitatud: Laup Apr 29, 2006 5:00 pm    Teema: Vasta viitega

Mortimer kirjutas:
Algul õpi neid tundma ja siis vaatame mis siis ütled Twisted Evil
Tagasi üles
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Laup Apr 29, 2006 5:07 pm    Teema: Vasta viitega

BluePearl- kirjutas:
Mortimer kirjutas:
Algul õpi neid tundma ja siis vaatame mis siis ütled Twisted Evil
Jep.
Ei salli ühte ja ei salli teist.

See on umbes sama, et pakutakse mingit uut toitu kuid sinule ei meeldi selle toidu välimus. Sa ei saa ju sellepärast öelda, et see toit ei kõlbakuskile kui sa ise ei ole maitsnud.
Tagasi üles
Metsamees
----------------------------

PostitusPostitatud: Laup Apr 29, 2006 8:37 pm    Teema: Vasta viitega

Mul on enamus inimestest suht suva olgu ta nahk kollane,pruun või punane. (No kui nahk on roheline või sinine siis pakub küll huvi.)

Ma aga ei salli venelasi nende ülbuse pärast.
Neil endil pole mite junni poolikut kah seljataga, mitte kärbse sitta pole nad ka Eesti heaks teind.

Aga vinguma on küll meistrid. Vaja protestida kohe on nad platsis.
Ise ei hari ennast ja siis kui tööd anta virisevad et neile tehakse liiga ja et vene-ajal poleks seda juhtunud.
Enda sõnavara piirdub neil 3 mitte venekeelse sõnaga - diskrimineerimine, faðist ja kapitalist (kui sedagi).

Elab Eestimaal ja vingub et ta ei saa tööd teha ja õppida venekeeles.
Nende mõtte maailm on umbes nagu et: "Kuidas on nii et sa mind ei teeninda kuradi Eesti kulaku räbal.
Me tõime teile kultuuri, enne meid elasite muld onnis."
Ainus kultuur mis nemad meile tõid on viina joomis kultuur ja muld onnid olid hoopis keldrid. Mis teha kui inimene keldril ja elamul vahet ei tee.

(Kus juures faðist pole natsist.)
Ja üks huvitav tähele panek. On keegi kunagi näinud venelast üksi?
Ma tean aint kolme venepärit olu inimest kes kaivad enamasti üksi.
(nad on ka suhteliselt normaalsed inimesed ja vaatamata vanale eale on õpind eestikeele selgeks, vigadega aga ikkagi. - Eestistatud kui nii öelda Laughing )
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Laup Apr 29, 2006 10:30 pm    Teema: Vasta viitega

Metsamees kirjutas:

Ja üks huvitav tähele panek. On keegi kunagi näinud venelast üksi?
Ma tean aint kolme venepärit olu inimest kes kaivad enamasti üksi.
(nad on ka suhteliselt normaalsed inimesed ja vaatamata vanale eale on õpind eestikeele selgeks, vigadega aga ikkagi. - Eestistatud kui nii öelda Laughing )
Ka mina tean selliseid ...
Tagasi üles
Thule
Tumeroheline päike
Tumeroheline päike

PostitusPostitatud: Püh Apr 30, 2006 8:21 am    Teema: Vasta viitega

Ma tunnen ennast teie kõrval nii ara- alenenult ei saa mõhkugi aru mis pikk tark jutt siin käib, asi vanuses lihtsalt : D või olen loll?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
mats

PostitusPostitatud: Püh Apr 30, 2006 10:19 am    Teema: Vasta viitega

Thule kirjutas:
Ma tunnen ennast teie kõrval nii ara- alenenult ei saa mõhkugi aru mis pikk tark jutt siin käib, asi vanuses lihtsalt : D või olen loll?

Märgid ära ainult kaks võimalust. Vanus ja oma lollus. Miks Sa kolmandat võimalust ära ei märgi? Seda, et arutlejad on lollid ja Sina oled nendega võrreldes lihtsalt geenius! Very Happy
Ega tagasihoidlikkusega ei maksa liialdada kah! Neljas võimalus on, et sekkud arutlusse. Mõni osaleja vihstab, vastab ja lobisebki välja millest jutt sisuliselt käib. Smile
Muuseas, tõelised lollid ei tunneta oma lollust! Smile
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Isiksus Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 3

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes

© 2001, 2005 phpBB Group