| Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
| Autor |
Teade |
mõtiskleja Valge päike

|
Postitatud: Püh Apr 02, 2006 6:25 pm Teema: Oma arvamus |
|
|
| Igal inimesel on õigus oma arvamusele. Kus aga läheb piir selle vahel kas ma avaldan oma arvamust või surun seda teistele peale? Kui öelda, et igal inimesel on õigus oma arvamusele, siis kaoks ju foorumist nii mõnedki vaidlused, osapooled jätaksid üksteist rahule ning vastastikusel väitlemisel polekski kohati justkui mõtet. Aga samas tähendaks viimane jällegi minu põhimõttelagedust, kuna mulle ei läheks siis miski korda, oleksin hästi tolerantne (see sõna on tänapäeval saanud vaat et moesõnaks) kõige suhtes ja ei võitleks millegi vastu. Suletud ring? Kas selline asi on üldse võimalik: avaldada oma arvamust ning samas teisele oma arvamust mitte peale suruda? |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Thule Tumeroheline päike

|
Postitatud: Püh Apr 02, 2006 6:32 pm Teema: |
|
|
ole domineeriv!
kriitika on ju alati teretulnud, surumine on hea |
|
| Tagasi üles |
|
 |
jM Musta Veenuse Ordu

|
Postitatud: Püh Apr 02, 2006 11:20 pm Teema: |
|
|
Surumine ei ole hea. See eeldab, et inimesed on valmis aktiivselt
end kaitsma ja pidevalt sõjas olema. Milleks? Nii kergelt antaksegi
oma kiskja olemusele järgi? Täiesti nõus ideega, et inimesel on
õigus oma arvamusele ning inimese arvamus pole asi, mida jõhkralt
rünnata. Inimene areneb ise, mitte ei pea pidevalt tegelema enda
seisukohtade selgitamisega välismaailmale... No kurat küll, kus
inimesed kipuvad ikka ülbed olema, et arvavad enda mulli seadused
ka teistes mullides midagi väärt olevat!
Oma arvamuse avaldamine ei ole selle pealesurumine, keel ju ometi
võimaldab piisavat painduvust, et asju ka ilma igasuguse surveta
teistele seletada. Tuleb lihtsalt rääkida siis kui küsitakse, või siis kui
konkreetne teema/arvamus jutuks tuleb, mitte aga kogu aeg ja vahet
pidamata oma seisukohtadest rääkida... :) _________________ Saatanlik Piibel - 100kr. Necronomicon - 100kr. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
ER Külaline
|
Postitatud: Esm Apr 03, 2006 12:10 am Teema: Re: Oma arvamus |
|
|
| mõtiskleja kirjutas: | | kuna mulle ei läheks siis miski korda, oleksin hästi tolerantne (see sõna on tänapäeval saanud vaat et moesõnaks) kõige suhtes ja ei võitleks millegi vastu. |
tolerantne = järeleandlik, salliv; ei tähenda automaatselt, et sulle ei lähe miski korda.
Ei suru oma tahet teistele peale. Aga samas võib olla oma arvamus/tahe antud küsimuses ehk huvitatus.
tühine = mitte miski ei oma tähtsust
Mõistad, et kõik see ümberringi toimuv on vaid tühine vaht võrreldes millegagi, mis kuskil sügaval sinu sees (sisemine "päike") või suurte jõudude ees (tunnetamatu maailm).
Inimkuju kaotanud vaatavad inimeseks olemist kui "kontrollitud narrust" jms
ignoreerima = teadlikult midagi tähele panemata jätma
Ja võimalikke põhjuseid selleks palju.
Pean ignoreerimist olukorraks, kus inimesele läheb olukord vägagi korda, kuid ta leiab, et mittereageerimine on antud hetkel kõige õigem tee oma tahte elluviimiseks
Ma ei tea, mida Sa neist variantidest silmas pidasid
Olen kuulnud, et on võimalik, kus inimene on vägagi huvitatud kõigest, mis ta ümber (uudishimulik välismaailma suhtes), kuid tal puuduvad tahtmised seoses välismaailmaga. Ta käib vaid oma taotluse järgi ning võtab leplikult vastu kõik, mida elu/jõud toob - ei sõdi millegi vastu ning püüab käituda igas olukorras laitmatult ehk annab endast maksimumi, sest ta teab, et tal pole aega. Elab vaid üks kord ja ta peab kohe kõik õigesti valima vms. Surm olevat neil inimestel peamiseks nõuandjaks. Nende inimeste teed/maailmapilti on edasi antud CC raamatutes
aga vastus sinu küsimusele:
| Tsiteerin:: | | Kus aga läheb piir selle vahel kas ma avaldan oma arvamust või surun seda teistele peale? |
Oled aus iseenda vastu.
Sealt jooksebki piir
Sina vaid tead, miks sa "oma arvamust" avaldad, milline on Sinu taotlus.
Teistel võib tekkida oma tahe, kui Sa juba oled valinud oma arvamuse avaldamise tee...
Ja nende tahte suhtes ei peaks Sina esitama küsimust: MIKS ta nii teeb.
Alati ja kõiges küsi eelkõige iseendalt: "MIKS ma nii teen?" ja Sa tead alati, kust jookseb piir. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Arxos Külaline
|
Postitatud: Esm Apr 03, 2006 12:57 am Teema: |
|
|
| Kui inimene soovib teiste otsust mõjutada, siis kipub ta ka ennast peale suruma... |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Thule Tumeroheline päike

|
Postitatud: Esm Apr 03, 2006 6:23 pm Teema: |
|
|
| Ärge minu juttu tähele pange tegelt, olen reaalsusest kaugel eemal ja sõnumid tulevad mujalt kui ajust.. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
© 2001, 2005 phpBB Group
|