| Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
| Autor |
Teade |
wudu Külaline
|
Postitatud: Nelj Dets 15, 2005 6:35 pm Teema: Miks ropendatakse? |
|
|
| Turkian kirjutas: |
Kui sa hoopis sellest teemast hakkad rääkima, siis ma küsin sult et miks sa arvad et üldse vaja ropendada on ?. | Üldiselt ilus ei ole ropendamine.
Kuid minu arust inimene saab ropendamisega endast midagi negaiivset välja ajada.
Kuigi see paha tihti tabab kõrval seisvaid inimesi. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Hammett Beez päike

|
Postitatud: Nelj Dets 15, 2005 7:09 pm Teema: Re: Miks ropendatakse? |
|
|
| wudu kirjutas: | | Turkian kirjutas: |
Kui sa hoopis sellest teemast hakkad rääkima, siis ma küsin sult et miks sa arvad et üldse vaja ropendada on ?. | Üldiselt ilus ei ole ropendamine.
Kuid minu arust inimene saab ropendamisega endast midagi negaiivset välja ajada.
eks ta nii ole jah, mõnele meeldib - paneb jutu paremini kõlama. Aga samas kui mõelda, siis need ropud sõnad on ka ju kuskilt tulnud. Need on tähendavad ju midagi muud tegelikult. Näiteks tyra ei tähenda ju SEDA. Tyrapea on eestiaegne nimi. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
valkyrie Indigo päike.

|
Postitatud: Nelj Dets 15, 2005 8:07 pm Teema: |
|
|
roppudel sõnadel on suur vägi taga ja seepärast nad ongi nimetatud roppudeks, et neid ei kasutataks. _________________ Muna jaoks on kana kõigest moodus teha teist muna |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Liz Valge päike

|
Postitatud: Kolm Jan 18, 2006 11:05 am Teema: |
|
|
ropendamine on veider asi.. müni inimene käib koguaeg ringi mingid suguelundid suul eriti kibestunud teismeea alguse inimesed või ka noored mehed/naised..
kui rääkida nt vandesõnadest siis kas teate et sõna kurat on tulnud sellest et vanasti nimetasid eestlased kirikuõpetajaid kuraatideks ja sealt sõna kurat..
ja kui nüüd mõelda siis kurat tähendab ju üldises mõistes mütoloogilist tegelast kui ka kurja valitsejat.. tehke omad järeldused _________________ valus on... |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Nuusu Külaline
|
Postitatud: Kolm Jan 18, 2006 11:07 am Teema: |
|
|
Viimati muutis seda Nuusu (Nelj Märts 30, 2006 3:58 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Hazgal Hall päike

|
Postitatud: Kolm Jan 18, 2006 1:58 pm Teema: |
|
|
Kui inimene ropendab, et enesest midagi välja saada, siis võib ju kasutada selleks ka mõnda muud väljendamise viisi. Kuigi suust roppude sõnada välja laskmine on vast kõige kergem viis selleks.
Huvitav, kas vägivallatsemine kuulub samasse patta? |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Kayaman Sinine päike

|
Postitatud: Kolm Jan 18, 2006 3:08 pm Teema: |
|
|
pohhuj ju kuidas lauset väljendada. peaasi et sõnum välja saab öeldud:P
osad aint tropendavadki. aga midagia sjalikku öelda pole. see on mu meelest mage.. aga kerge tyra ja vi**u sobib vahest ikka marjaks ära:D |
|
| Tagasi üles |
|
 |
skyzer Arengumaag

|
Postitatud: Kolm Jan 18, 2006 7:30 pm Teema: |
|
|
tähelepanu saamiseks võib näiteks ropendada ))))
a kes teab kust väljend NAHUI tuli vene keeles? |
|
| Tagasi üles |
|
 |
haldjanool Arengumaag

Liitunud: 17 Märts 2005 Postitusi: 5797 Asukoht: goriolisi tuules
|
Postitatud: Kolm Jan 18, 2006 7:33 pm Teema: |
|
|
see sõna ei ole algselt venekeelne, vaid pärineb tatari naistesõimu sõnavarast, st nende sõnade hulgast, mida kasutasid ainult tigedaks aetud tatari naised. mehed ei kasutanud kunagi. _________________ just before the darkness... |
|
| Tagasi üles |
|
 |
skyzer Arengumaag

|
Postitatud: Kolm Jan 18, 2006 7:35 pm Teema: |
|
|
| vanasti saadeti venes mehi puutüki peale munad maha lõikama, ehk lihtsalt saadeti nahhui. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Andromeeda Indigo päike.

|
Postitatud: Kolm Jan 18, 2006 7:36 pm Teema: Re: Miks ropendatakse? |
|
|
| wudu kirjutas: | | Turkian kirjutas: |
Mõned ropendavad, kuna arvavad "kangemate" sõnade mõjul tekitavat oma sisutusele lisaväärtust.
Teised, kuna sees saasta nii palju, et muidu läheks lõhki.
Ebapuhtuse küsimus-mõlemal juhul.
Tabab-see eelkõige sind ennast. Teised lihtsalt näevad su veapunkti.
Ps. Ma ka ropendan vahest. Ilmselt pole puhas. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Roltsick Infoparasiit
|
Postitatud: Kolm Jan 18, 2006 8:24 pm Teema: |
|
|
Viimati muutis seda Roltsick (Teis Apr 17, 2007 11:59 am). Kokku muudetud 1 kord |
|
| Tagasi üles |
|
 |
sirel Külaline
|
Postitatud: Kolm Jan 18, 2006 8:37 pm Teema: |
|
|
"na hui" võiks siis probleemi terminoloogias olla, et "koll probleemikäsitlusse"  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
wudu Külaline
|
Postitatud: Kolm Jan 18, 2006 8:43 pm Teema: |
|
|
| Roltsick kirjutas: | | skyzer kirjutas: | | kes teab kust väljend NAHUI tuli vene keeles? |
Igor Kon, "Interdistsiplinaarne seksuoloogia"
Seletab seal lahti ka selle emaga seotud väljendi. On Haldjanoolest erineval arvamusel "nahknoa otsa istumise" (Ahto Levi, "Valdemoor") kohta. | Keskmine venelane seda ju mõtlebki - "nahknoa otsa istumine"
Aga seda emaga väljendit kasutavad vist ühel või teisel moel kõik indo-eurooplased. Ning sellega, kui ma hästi mäletan, tahetakse näidata sellele, kellele seda öeldakse, et ma olin siin enne sind ja ma olen sinu ema panud ning sa võid olla minu poeg ja laps räägib siis kui kana pissib. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
|