Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula uusi saateid www.valgusejavarjupiiril.ee
Vanad saated!

KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

haige inimene
Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Isiksus
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
sirel
Külaline

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 6:49 pm    Teema: haige inimene Vasta viitega

võitleja kirjutas:
Mida ütleb see inimese vaimse tervise kohta, kes mõnitab haiget inimest? Mina isiklikult näen kahte varianti.
Süüdimatu variant. See inimene on haige ja ei näe teise inimese saasta taga tema haigust.
Süüdiv variant. See inimene on nii haige et mõnitab teist isegi mõistes teise haige olemist. Mõnitab inimest keda peab haigeks.

tegin sellele uue teema, sest usun, et võitleja ei tahtnud sellega öelda seda, mida mina siit praegu välja lugesin...

mis mind siin häirib on see, et "haiget inimest" ei või mõnitada ja tervet võib? haige olemine tagab siis mingi eelise? enamasti haiged tahavad, et neid koheldaks võrdselt ja kui neid võrdselt koheldakse, siis lendab kari mingeid inimesi kohale, kes kukuvad kaagutama kuidas haiget inimest ei või... (kohelda nii nagu tervet).

huvitavad aga mind just need inimesed, kes siis poevad selle "haige ja väeti" seljataha ja võitlevad nn. õiguse eest. need inimesed meenutavad mulle vägisi neid lasteahistajaid, kes on tuntud oma lastega tegelemise aktiivsuse poolest. lastelaagrid, huvigrupid ja reisid jne... hetkel meedias väga laialt käsitletud teema. need "haigete" kaitsjad justkui aitavad haige olla ja seda süvendada ning ühtlasi tarbivad seda haigele mõeldud energiat...
Tagasi üles
Wahya
Punane päike
Punane päike

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 7:36 pm    Teema: Vasta viitega

Nägin kanal2 parimate reklaamide saates u sellist klippi:

Mingi mees istub seltskonnaga lauas, ropendab, sõimab, mõnitab teisi, on nõmedus ise ühesõnaga. Kaamera siis liigub ja näitab, et mees istub ratastoolis. Kommentaator lisab juurde: "See mees siin on invaliid (krt ei tule poliitiliselt korrektne sõnastus meelde) aga ennekõike on ta sitapea. Siis tuli tekst, et kohelgem inimesi võrdselt.

Seda teemat on meedias käsitletud tõesti piisavalt. Imeline näide oli Forrest Gump, kus ta lihtsalt oli liiga loll, et leitnant Dan'le kaasa tunda ja lõpuks ostis siis leitnant Dan Forrestiga kahepeale krevetilaeva ja puuviljafirma Apple. Razz Umbes nii see asi vist käis seal.

South Park ühes osas Conjoined Fetus Lady vms pealkiri on väga lahe näide hoolivusest ja kaastundest puude vastu. Parim koht oli see minu arust kui keegi küsis, et sa oled terve elu selle lootega enda pea küljes elanud, ega sa pole mõlenud selle eemaldamisele?

Ma ise kaldun arvama, et võitleja pidas silmas, et mõnitakse mitte niivõrd inimest kui puuet. a'la noh jalutu mees tuleb teeme 100m võidu vms
Narri meest, mitte mehe mütsi!

Antonio Buero Vallejo
LÕÕMAV PIMEDUS

Ugala etendus, mis põhim räägib kahest erinevast maailmapildist. Seal on teemaks pimedad. On üks grupp, kes usub, et nad on normaalsed ja proovivad hakkama saada nägijate maailmas. Teine vaatenurk on, et me pole kunagi võrdsed ja mina pimedama ei saa iialgi sellest maailmast osa millest nägijad. Soovitan vaatama minna ja rohkem seda sisu ei räägi ka.

Ma puhtalt omast kogemusest räägin, et tavaliselt, need kes poevad "haige ja väeti" seljataha on väga tugevad ja head inimesed. Ei taha algatada vaidlust, et mis on hea jne. Vähe on selliseid kes pärsivad. Üldjuhul on nad tegutsejad mitte nö sõnadega võitlejad.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
sirel
Külaline

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 8:05 pm    Teema: Vasta viitega

Wahya kirjutas:
Ma puhtalt omast kogemusest räägin, et tavaliselt, need kes poevad "haige ja väeti" seljataha on väga tugevad ja head inimesed. Ei taha algatada vaidlust, et mis on hea jne. Vähe on selliseid kes pärsivad. Üldjuhul on nad tegutsejad mitte nö sõnadega võitlejad.

ma räägin ka kogemusest muide. ja enne seda arvasin ka nii nagu sina praegu, et tublid ja head inimesed, kes ennast ohverdavalt puudega inimesi aitavad... nüüd tean, miks nad seda teevad.

ilmselt kehtib sama psühholoogide kohta, et enamasti lähevad seda õppima inimesed, kes on ise sassis ja loodavad nõnda leida paremaid viise oma lolluse varjamiseks ja teistega manipuleerimiseks. lõpptulemusena hakkab pime kurti juhendama. seltsis segasem olla Laughing
Tagasi üles
võitleja

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 8:18 pm    Teema: Vasta viitega

Wahya kirjutas:
Ma ise kaldun arvama, et võitleja pidas silmas, et mõnitakse mitte niivõrd inimest kui puuet. a'la noh jalutu mees tuleb teeme 100m võidu vms
Narri meest, mitte mehe mütsi!

see ju ka haige selja taha pugemine. ma arvan et see pole parem kui võltsilt haige teenimine.
aga muidu arvan et haige selja taha saab pugeda nii teda kui ka puuet mõnitades kui ka võltsilt teenides

Viimati muutis seda võitleja (Esm Juun 19, 2006 8:45 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
efu
Indigo päike.
Indigo päike.

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 8:38 pm    Teema: Vasta viitega

teate, on veel selliseid inimesi, kes hea pärast head teevad.
ja aitavad.

sirel aga arvab, et kui jalutul kargu alt lööb, siis jalutu hakkab kõndima??
Tagasi üles
sirel
Külaline

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 8:51 pm    Teema: Vasta viitega

efu kirjutas:
ja aitavad.

vaata efu. kristus kunagi ütles, et pimedad ta tegi nägijaks ja jalutud pani kõndima aga lolliga ei osanud ta midagi teha...
Tagasi üles
efu
Indigo päike.
Indigo päike.

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 9:10 pm    Teema: Vasta viitega

et siis ikka lööd kargu alt.

ja siis karjud, veel , et mine v...u, sant..... ä koperda jalus.
Tagasi üles
Schism
Arengumaag

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 9:18 pm    Teema: Vasta viitega

sirel kirjutas:
efu kirjutas:
ja aitavad.

vaata efu. kristus kunagi ütles, et pimedad ta tegi nägijaks ja jalutud pani kõndima aga lolliga ei osanud ta midagi teha...

Very Happy Very Happy Very Happy
Tagasi üles
Andromeeda
Indigo päike.
Indigo päike.

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 9:24 pm    Teema: Vasta viitega

efu kirjutas:
ja aitavad.

sirel ei usu et selliseid on.
see on sireli ja arvates pettus.
ja kui inimesel on puujalg või protees, siis ta peksaks seda ka, äkki ikka on võlts ja mingi imemise eesmärgil sinna keha külge pandud, lont on sees peidus ja puha.

kusjuures, sirel, sa oled sellel teemal juba paar topikut teinud.
kas eelmistes jäi mõni sant veel seebiks keetmata?
Tagasi üles
walrus
Valge päike
Valge päike

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 9:40 pm    Teema: Vasta viitega

Meil on mõttevabadus ja mingil määral ka teovabadus. Mõelda võib palju, teha võib ka palju, aga see, kuidas keegi kedagi kuskil mõnitab, on juba südametunnistuse asi. Mul on tekkinud tahtmisi mõnitada haigeid inimesi, kuid mida südametunnistus lubanud ei ole. Arusaadav, et haiged võtavad oma olukorda kordi tõsisemalt ja eriti läheb hinge, kui nende puude üle naerdakse. Sellega võiks arvestada. Eriti, kui inimene oma ebaperfektsuses vastutav ei ole.

sirel kirjutas:
enamasti haiged tahavad, et neid koheldaks võrdselt ja kui neid võrdselt koheldakse, siis lendab kari mingeid inimesi kohale, kes kukuvad kaagutama kuidas haiget inimest ei või... (kohelda nii nagu tervet).

Neid, kel on midagi öelda, leiab alati.

sirel kirjutas:
huvitavad aga mind just need inimesed, kes siis poevad selle "haige ja väeti" seljataha ja võitlevad nn. õiguse eest. need inimesed meenutavad mulle vägisi neid lasteahistajaid, kes on tuntud oma lastega tegelemise aktiivsuse poolest.

Lasteahistajad on seega vaimse haigusega lapse vanemad.. füüsilise veaga inimesed kaitsevad ja seisavad enda eest ise.
Sellised vanemad ei ole ei rohkem ega vähem vanemad, kui tervete laste eostajad. Nende vili on läinud aia taha, kuid närvi ajab ikkagi see, et minu laps on mulle sama palju poja eest kui sinule sinu laps, seega võin täiesti rahumeeli nõuda talle samasuguseid vabadusi. Kolmanda osapoole, kes tuleb kriiskama, kui haiged on saanud õiguse, mis neil juba olemas on, peaks sandistama, et neid vait sundida. Paljudel juhtudel ongi nii, et kõrvalseisjad ei saa kunagi mõistma.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Tokroda
Alfaisane

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 9:59 pm    Teema: Vasta viitega

Ärge ära unustage ka asjaolu, kus vigane kasutab oma puuet selleks, et teisi terroriseerida.

Muideks mulle meenub üks seik. Kunagi tuli üks televisiooni grupp Vormsi Ennu filmima. No me saime kõrtsis kokku (TV grupiga) Siis üks naine neist kurtis mulle, et tal üks sugulane jäi pimedaks. Haigus. Esiteks mind üllatas see, et miks Ennu poole ei pöördutud. Pärast kui ma külla läksin, siis haige suhtumine oli selline, nagu poleks see tema mure, vaid mina olen kohustatud ta terveks tegema. Ma siis sekkasin põhjust. Ta oli mingis eelmises elus sõjavangidel silmi peast välja torganud. Aga kuna ta oli maailma parim inimene omameelest, siis ta jäi minust samamoodi maha, kui sinna läksin.
sirel
Külaline

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 10:09 pm    Teema: Vasta viitega

walrus kirjutas:
Lasteahistajad on seega vaimse haigusega lapse vanemad.. füüsilise veaga inimesed kaitsevad ja seisavad enda eest ise.
Sellised vanemad ei ole ei rohkem ega vähem vanemad, kui tervete laste eostajad. Nende vili on läinud aia taha, kuid närvi ajab ikkagi see, et minu laps on mulle sama palju poja eest kui sinule sinu laps, seega võin täiesti rahumeeli nõuda talle samasuguseid vabadusi. Kolmanda osapoole, kes tuleb kriiskama, kui haiged on saanud õiguse, mis neil juba olemas on, peaks sandistama, et neid vait sundida. Paljudel juhtudel ongi nii, et kõrvalseisjad ei saa kunagi mõistma.

lasteahistajad on lapse sexuaalsed kuritarvitajad. sexivad lastega. ei ole puudega lapsevanemad.

kui sul on puudega laps, siis sinust ma küll poole sõnagagi ei rääkinud ja veelvähem arvan, et see praegu üldse asjasse puutub. puudega laste vanemad on mu silmis peaaegu kangelased (ma ei mõtle neid, kes oma lapsed hooldekodudesse topivad). olen selle üle mõelnud, et mis ma ise siis teeks kui selguks, et saan puudega lapse ja midagi kangelaslikku sealt pole tulnud Embarassed
Tagasi üles
sirel
Külaline

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 10:16 pm    Teema: Vasta viitega

Andromeeda kirjutas:
ja kui inimesel on puujalg või protees, siis ta peksaks seda ka, äkki ikka on võlts ja mingi imemise eesmärgil sinna keha külge pandud, lont on sees peidus ja puha.

muide. ma tunnen ka puust jalaga inimesi. neil on oma firma, teevad tööd ja joovad viina ja ütlevad sitasti nagu kõik teised inimesed Laughing ja nemad ise ei salli igasugu vingujaid, kes hädaldavad, et nad ei saa millegagi hakkama ja nõuavad mingit abi, toetust ja kaastunnet. nad on omal nahal välja selgitanud, et saab edukalt hakkama Wink
Tagasi üles
efu
Indigo päike.
Indigo päike.

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 10:17 pm    Teema: Vasta viitega

terroriseerimine on midagi muud.

aga sireli-sugune tüüp kaotaks ratastooliteed ja pimedate juhtkoerad jne ka ilma pealt ära.

mingi kuradi tasapisi süvenev kalestumine on nii mitmelgi foorumlasel kallal.
kus see soojus teil kadunud on?

või ei julge enam seepärast aidata ja on inimlikkus lännu, et muudkui on vaja karta, et keegi kuskil imeb täiega ja varastab hingeosi?
Tagasi üles
efu
Indigo päike.
Indigo päike.

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 10:18 pm    Teema: Vasta viitega

sirel kirjutas:
Andromeeda kirjutas:

muide. ma tunnen ka puust jalaga inimesi. neil on oma firma, teevad tööd ja joovad viina ja ütlevad sitasti nagu kõik teised inimesed Laughing ja nemad ise ei salli igasugu vingujaid, kes hädaldavad, et nad ei saa millegagi hakkama ja nõuavad mingit abi, toetust ja kaastunnet. nad on omal nahal välja selgitanud, et saab edukalt hakkama Wink

sirelil paistab olevat vähemalt sada tuttavat puust jalaga firmaomanikku Rolling Eyes
Tagasi üles
sirel
Külaline

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 10:21 pm    Teema: Vasta viitega

efu kirjutas:

sirelil paistab olevat vähemalt sada tuttavat puust jalaga firmaomanikku Rolling Eyes

no räägi ära, mis sind vaevab? ja ära tule ütlema, et sul on puudega inimestest kahju või surnutest kahju. selleks oleks sa liiga loll ja enesekeskne. pakun, et sulle ei meeldinud see, mis ma wudule kokukal sinu kohta rääkisin ja nüüd käid nagu kiimane kass mul järgi...
Tagasi üles
efu
Indigo päike.
Indigo päike.

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 10:29 pm    Teema: Vasta viitega

ärritusid? lahe.

siis lõpeta oma kli¹eede pildumine, targutamine ja üldistamine.
võimalik, et saad rahu veel tagasi.
Tagasi üles
chirmaa
Indigo päike.
Indigo päike.

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 10:31 pm    Teema: Vasta viitega

walrus kirjutas:

Lasteahistajad on seega vaimse haigusega lapse vanemad.. .

1. Võivad olla vaimse haigusega lapse vanemad
2. Võivad olla vaimse haiguseta lapse vanemad
3. Võivad olla füüsilise puudega lapse vanemad
4........
5. Võivad olla vaimse haigusega lapsevanemad
6. Võivad olla vaimse haigusega ja lastetud
7. Võivad olla füüsilise puudega lapsevanemad
8...........

Et siis.....mis väide see selline oli Rolling Eyes
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
chirmaa
Indigo päike.
Indigo päike.

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 10:32 pm    Teema: Vasta viitega

sirel kirjutas:
pakun, et sulle ei meeldinud see, mis ma wudule kokukal sinu kohta rääkisin ja nüüd käid nagu kiimane kass mul järgi...

Very Happy Sirel, räägi meile ka, kui juba jutuks läks Laughing
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
sirel
Külaline

PostitusPostitatud: Esm Juun 19, 2006 10:43 pm    Teema: Vasta viitega

chirmaa kirjutas:
sirel kirjutas:
pakun, et sulle ei meeldinud see, mis ma wudule kokukal sinu kohta rääkisin ja nüüd käid nagu kiimane kass mul järgi...

Very Happy Sirel, räägi meile ka, kui juba jutuks läks Laughing

ma ütlesin wudule, et ta peaks teiste naistega liini ajama, mitte ootama efu korraldusi, mis edasi teha Laughing
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Isiksus Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 5

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes

© 2001, 2005 phpBB Group