| Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
| Autor |
Teade |
Schism Arengumaag
|
Postitatud: Reede Juun 16, 2006 11:47 pm Teema: |
|
|
| sirel kirjutas: | | Schism kirjutas: | | sirel kirjutas: | oma pidevate hinnangute abil me kodeerimegi kaasinimesi motlema nii nagu me ise. enamasti on nn. arvamuse taga peidus lihtlabane hinnang. neid kavalpäid on siin ennegi nähtud  |
ja ka vastupidi..  |
vastupidi saad sa ise otsustada kui palju sa lased ennast kaasinimeste nn. arvamustest m6jutada... hoopis raskem tundub olevat ise sellest tegevusest loobuda  |
A ei pea ju loobuma... Sest muidu sa pole inimene, ja teised ümberringi peavad sind 'imelikuks' või siis väärakaks...  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
.Raul. Külaline
|
Postitatud: Laup Juun 17, 2006 12:03 am Teema: |
|
|
| vambola kirjutas: | Ma annan nüüd ühe hinnangu, mis on vist emotsionaalne?!
"Jeei, see on hea teema. " | vambola
siin foorumis pööravad kõik teemad heaks teemaks, kui mõni kes ei ole kaua keppi saanud, hakkavad showd tegema.
RAHULDAMATUS ANNAB ALATI ESIMESENA TUNDA |
|
| Tagasi üles |
|
 |
vambola Oranz päike

|
Postitatud: Laup Juun 17, 2006 12:10 am Teema: |
|
|
| .Raul. kirjutas: | | vambola kirjutas: | Ma annan nüüd ühe hinnangu, mis on vist emotsionaalne?!
"Jeei, see on hea teema. " | vambola
siin foorumis pööravad kõik teemad heaks teemaks, kui mõni kes ei ole kaua keppi saanud, hakkavad showd tegema.
RAHULDAMATUS ANNAB ALATI ESIMESENA TUNDA |
Ei saanud pihta. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
.Raul. Külaline
|
Postitatud: Laup Juun 17, 2006 12:19 am Teema: |
|
|
sex müüb
nii reaalses maailmas kui ka virtuaalses maailmas  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Schism Arengumaag
|
Postitatud: Laup Juun 17, 2006 1:01 am Teema: |
|
|
Jah, aga keegi ei taha osta.. siis pakud tasuta?  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
ER Külaline
|
Postitatud: Laup Juun 17, 2006 1:26 am Teema: |
|
|
mulle näib, et enamasti vallutavad meid emotsioonid, mis tekivad meie sisedialoogist - meie ettekujutusest meist endist, meie tahetest/soovidest/unistustest
emotsioonide tekke algsõnaks on MINA ...
meil võib olla erinevaid arvamusi, kuid ainult juhul kui see arvamus haarab sõna MINA, tekib emotsioon
kui ma ütlen: "päike on täna nii soe", siis on see arvamus, kuid see on emotsioonitu
kui ma ütlen: "mul on nii hea meel (seda fraasi ei pea ilmtingimata välja ütlema, piisab, et see on meis, see lause), et päike on täna nii soe", siis on see ka arvamus, kuid emotsiooniga koos. sest mul on mingi tahe seoses sooja päikesega - näiteks tahan nina sirutada tema poole ja mõnuleda tema soojuses
... ja ma teen posti, sest mina TAHAN hetkel iseenda jaoks sõnastada seda, mis MULLE näib
kui MIND üldse hetkel ei huvitaks, mida MINA arvan emotsioonidest, ei teeks MA posti
ja enamasti, kui MIND üldse ei huvitaks, mida keegi arvab MINU arvamusest, ei teeks MA OMA poste
ja kui MIND ei huvitaks, mida keegi teine arvab midagi millegist/kellegist, ei küsiks MA temalt seda oma postis ....
aga samas, teisiti MINA ei oska olla
seega emotsioonid on MINU kaaslasteks
emotsioonid pole kaaslasteks neile, kes suudavad maailma vaadata ilma MINAta
neil pole tahtmisi ega soove, milline võiks/peaks maailm olema. nad võtavad seda sellisena nagu on ja neis on tunded - vahetu tajumine |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Schism Arengumaag
|
Postitatud: Laup Juun 17, 2006 1:44 am Teema: |
|
|
| meil võib olla erinevaid arvamusi, kuid ainult juhul kui see arvamus haarab sõna MINA, tekib emotsioon - Mitte ALATI. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
torukybarik Arengumaag
Liitunud: 24 Nov 2004 Postitusi: 446 Asukoht: tagasiteel tagurpidiantslast
|
Postitatud: Laup Juun 17, 2006 2:10 am Teema: |
|
|
Tunne on tajumise tulemus.
Emotsioon on mõtlemise tulemus.
Tunne annab märku mingist keskkonnamõjust või meie mõjust keskkonnale. Mõju võib olla nii füüsilisel kui energeetilisel tasandil. Soe, kirg, oht, nälg, rõõm.
Emotsioon on tõlgendus. See tekib, kui me arvame midagi enda ja väliste mõjude suhte kohta. See võib olla nii enda veapunkt kui kellegi kujustus vms. Emotsioon näitab alati, et midagi on võimalik endas lahendada, õppida. Ala, mis on selge, ei tekita kunagi emotsiooni.
Edit: vaatan, et ER on vahepeal kirjutanud emotsioonist päris ülevaatlikult. _________________ Tapan majas ja aias |
|
| Tagasi üles |
|
 |
.Raul. Külaline
|
Postitatud: Laup Juun 17, 2006 9:28 am Teema: |
|
|
| Schism kirjutas: | Jah, aga keegi ei taha osta.. siis pakud tasuta?  | Sina pakud, kuigi teed näo, et ei paku ... |
|
| Tagasi üles |
|
 |
walrus Valge päike

|
Postitatud: Laup Juun 17, 2006 11:22 am Teema: |
|
|
| torukybarik kirjutas: | Tunne on tajumise tulemus.
Tunne annab märku mingist keskkonnamõjust või meie mõjust keskkonnale. Mõju võib olla nii füüsilisel kui energeetilisel tasandil. Soe, kirg, oht, nälg, rõõm. |
Tunded, kui pikaealisemad protsessid, mis käivituvad mõnele tegelikule olukorrale reageerides, annavad alati hingerahu. Sest, oletades, et on olnud tunded millegi/kellegi vastu pikka aega ning kui neid enam ei ole, tekib selline auk, mida tuleks täita. Taaskord, täidetakse need tundega. Miks? Sest süda on siis rahul. Mõnikord ka vastupidi, kui need kaovad.
Aga füüsilisel tasandil on tegu intuitsiooniga.
Emotsioon kui tunnetepuhang, ehk millegi väljaelamine. Igasuguse saasta/arvamuse/hinnangu väljaelamine ehk väljendamine, so. sõnadesse panemine/kätega seletamine, vajab mõistuse tööd. On ju rikutud mõistusega või hälbega inimesi... eneseväljendus ei ole neil parim, kahjuks. Seega, kinnitus CC süsteemile läbi Viilma. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
.Raul. Külaline
|
Postitatud: Laup Juun 17, 2006 11:41 am Teema: |
|
|
Tunne annab märku mingist keskkonnamõjust või meie mõjust keskkonnale. Mõju võib olla nii füüsilisel kui energeetilisel tasandil. Soe, kirg, oht, nälg, rõõm.
Emotsioon on tõlgendus. See tekib, kui me arvame midagi enda ja väliste mõjude suhte kohta. See võib olla nii enda veapunkt kui kellegi kujustus vms. Emotsioon näitab alati, et midagi on võimalik endas lahendada, õppida. | Ehk emotsioon näitab, et inimene on loll ja peab õppima | .Raul. kirjutas: | Nii kristlased kui ka enamus vaimseid liikumisi nõuavad, et inimesed oma emotsioonid ja soovid maha suruvad.
Kuid ka kirg on austusvääriv, raev võib olla õigustatud ja võimuihaski ei ole midagi häbiväärset. |
|
|
| Tagasi üles |
|
 |
torukybarik Arengumaag
|
Postitatud: Laup Juun 17, 2006 1:17 pm Teema: |
|
|
| .Raul. kirjutas: | | Ehk emotsioon näitab, et inimene on loll ja peab õppima |
Selles mõttes on inimene alati loll, et alati on veel midagi õppida. _________________ Tapan majas ja aias |
|
| Tagasi üles |
|
 |
.Raul. Külaline
|
Postitatud: Laup Juun 17, 2006 4:21 pm Teema: |
|
|
| torukybarik kirjutas: |
Selles mõttes on inimene alati loll, et alati on veel midagi õppida. | Kuid sureb ikka lollina  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
walrus Valge päike

|
Postitatud: Laup Juun 17, 2006 6:20 pm Teema: |
|
|
| .Raul. kirjutas: | | torukybarik kirjutas: |
Selles mõttes on inimene alati loll, et alati on veel midagi õppida. | Kuid sureb ikka lollina  |
Ning enne seniilsust võib rahumeeli surra teadmisega, et ma olen targem kui näiteks dekaad varem.
Sest mis me muidu edasi elame.. lõpetagem kohe piinad.  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
.Raul. Külaline
|
Postitatud: Laup Juun 17, 2006 7:45 pm Teema: |
|
|
| walrus kirjutas: | Ning enne seniilsust võib rahumeeli surra teadmisega, et ma olen targem kui näiteks dekaad varem.  | Aga kas oled selles kindel, et oled praegult targem kui dekaad varem  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
torukybarik Arengumaag
|
Postitatud: Püh Juun 18, 2006 12:06 pm Teema: |
|
|
| .Raul. kirjutas: | Aga kas oled selles kindel, et oled praegult targem kui dekaad varem  |
See ongi vist suurim väljakutse.
Samas pole hullu, kui pidevalt nähtavalt targemaks ei saa. Õppimine käib nii, et kogud infot kuni seda saab piisavalt, et tekiks seosed. Ja siis saadki äkki paugust aru, mida oled viimased pool aastat (või pool elu) ehitanud või jahtinud. _________________ Tapan majas ja aias |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Master Beez päike

Liitunud: 22 Apr 2006 Postitusi: 256 Asukoht: Teekonna keskel
|
Postitatud: Püh Juun 18, 2006 12:50 pm Teema: |
|
|
Kinnitan ka kahel käel sama, et pisikestest infotükkidest kujunevad aja jooksul tervikpildid, milleni meid tegelikult tahetaksegi juhtida.. Minule on hakkanud isegi meeldima selle kujunemise jälgimine kõrvalt. St. et püüda aimata, milleks ja kuhu antud tükk võiks sobida.. Vahel pakub elu ju nii ootamatuid ja hetkel seletamatuid kohtumisi, jutuajamisi, lugemist, nägemusi, signaale, vihjeid.. Ja alles väikse pildi moodustumisel mõistme selle tarvilikkust.
Aga selle tarkusega on ka ju nii, et kõik on seda.. Mõned ainult rohkem, teised vähem. Igaühe tase kujuneb ju sõltuvalt sellest, kui avatud-suletud ta maailmale on. Ja aja jooksul taseme tõustes muutub ka selle filtri silm peenemaks, millega me endast läbivoolavat filtreerime. Madalamal on see jäme ja ei sisalda palju väärtuslikku. Kuid taseme tõusuga koos hakkame eraldama ka peenemaid energiaid ja seni varjatud ja mõistmata seoseid.
Ei kadesta neid, kes ise blokivad ennast ja ei lase elul endast läbi voolata. Kui aga ei bloki, siis on tagatud pidev nn.targemaks muutumine. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Naine Külaline
|
Postitatud: Püh Juun 18, 2006 10:12 pm Teema: |
|
|
|
Emotsioon on teine tasand ja mõtlemine on kolmas tasand.
Emotsioon on tunnetuse kirjeldus, mis toimub sinu ruumis. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
chirmaa Indigo päike.

|
Postitatud: Esm Juun 19, 2006 12:01 am Teema: |
|
|
Ma nagu arvan ka, et emotsioon ei ole mõtlemise tulemus... See ikka tunnetega seoses. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
sirel Külaline
|
Postitatud: Esm Juun 19, 2006 12:12 am Teema: |
|
|
kui su mees käib teisi naisi keppimas ja sulle see ei meeldi, siis seni kuni sa ei tea on kõik okidokk aga pärast teadasaamist on hunnik emotsioone.
millest see tuleb? miks su nn. tunded enne teadasaamist ei häiri sind aga pärast on nagu kõik peppus?
ja ärme hakka nüüd tõestama seda, et "tegelt mind üldse ei häiri kui mu mees kepib teisi naisi" - see pole üldse point praegu  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
© 2001, 2005 phpBB Group
|