Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Turkian Arengumaag
|
Postitatud: Kolm Jan 07, 2004 1:34 am Teema: Mida kristlased ¹amaanidest arvasid ja arvavad |
|
|
Paluks teie teadmiseid või ehk linke selle kohta, kuidas kristlased asja nägid, mida ¹amaanidele süüks panid ja kuidas nende tuleriidal põletamist vabandasid.
Miks nimetasid kristlased ¹amanismi ristiusu kontraks (vastandiks) |
|
Tagasi üles |
|
 |
Odin
|
Postitatud: Laup Jan 17, 2004 10:42 am Teema: |
|
|
Põletati selle pärast,et kirik ei pidavat verd valama.Süü oli kõigil ju üks.Witchcraft-ehk nõidus ja saatanaga suhtlemine. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Cyclamen Lilla päike

|
Postitatud: Püh Jan 18, 2004 3:54 pm Teema: |
|
|
süüks sai panna kõike, alates uputusest kuni surmani... süü alla langesid peamiselt üksikud naisterahvad, kes olid rahva seas tuntud taimetarkade, ämmaemandate ja muu sellisena. üks põhjus, miks väga palju esitatid wicca süüdistusi, oli see, et selle südistusega kaasnes ka maa ära võtmine ja see oli paljudele rikastumise võimaluseks. kas kirik üldse vabandas asja millegagi?- vaevalt... |
|
Tagasi üles |
|
 |
Tokroda Alfaisane

|
Postitatud: Püh Jan 18, 2004 9:59 pm Teema: |
|
|
Odin, Sul on huumorimeelt
Veel üks aspekt, mille pärast nõidu oli vaja hävitada.
Nad nägid ju kristlaste valed ja salaplaanid läbi.
Ja sellega taksitasid nõiad kristlaste globaalset orjandusliku korra loomist. _________________ Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Onkel Hall päike

|
Postitatud: Esm Jan 19, 2004 1:41 pm Teema: |
|
|

Viimati muutis seda Onkel (Reede Märts 05, 2004 4:21 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
Tagasi üles |
|
 |
maya Valge päike

|
Postitatud: Nelj Jan 29, 2004 6:52 pm Teema: Mida kristlased arvavad ¹amaanidest... |
|
|
Nende kahe "tegija" vahel on põhimõtteline erinevus. ©amaan tavaliselt tundis hästi seda inimest, keda ta oma oskustega aitama hakkas, usaldas tema tarkust ja andis tema tervise ning saatuse, tema jõu ja selle, mida ta teeb, tema enda otsustada, püüdmata talle mingit psühholoogilist survet avaldada, käskimata tal midagi teha - võib-olla vaid tuua töötasuks käntsakas liha järgmisest jahisaagist. Olid muidugi ka ohvrid abistavatele vaimudele, sest ¹amaan hoidis ka tasakaalu looduses - kui tahad midagi saada, anna ka midagi vastu, mina sulle, sina mulle, ka vaimude ilmaga. Kristlus aga suurreligioonina ja ühiskonna koos ning toimimas hoidjana hoolitseb eelkõige KORRA EEST RIIGIS JA KOGUDUSES. Inimest aitab ta ainult siis, kui see allub kehtivale korrale - "orja keisrit ja Jumalat", anna mõisnikule mis mõisniku jagu ja kirikule mis kiriku jagu. Kas sulle omale ka midagi jääb, on riigiusule tähtis ainult sel juhul, kui sa täidad nende poolt kehtestatud reegleid, kiriku kümmet käsku ja riigi seadusi. Kui sa neid ei täida, siis pole sind vaja, pead kaduma, pannakse vangi, aetakse riigist välja, pannakse kirikuvande alla ja pärast surma maetakse kirikuaia taha "pühitsemata mulda". ©amaani kõige suurem häda kristlase jaoks ongi see, et tal on vaba tahe, ta ei austa "kümmet käsku" ja sageli ei hooli ta ka riigi seadustest, eelistades neile enda huvisid. Seda ei saa riigiusk lubada juba sellepärast, et "orjad jookseksid siis halva eeskuju tõttu laiali", selguks ju, et võib olla edukas ka ilma oma hinge kirikule ja ihu mõisnikule (firmaomanikule, väeosa komandörile, asutuse juhatajale) ära andmata. ©AMAAN SOOSIB JA KRISTLIK KIRIK KARDAB VAIMSELT VABA INIMEST! See vaen on aga lepitamatu, vastuolu põhimõtteline, mille nimel siiamaani tapetakse!
See ei ole ka Eestis ajalugu. Paar aastat tagasi kuulasin ühte "Kirikuelu" saadet vikerraadios ja kuulsin, kuidas Jaan J. Leppik (ja sugugi mitte keegi keskaja ajaloolane) kutsus üles otsima "kaasaegseid nõidasid". Esialgu veel ainult otsima, aga hääletoon oli sihuke, et tuleriida mõte tuli ikkagi ka pähe... |
|
Tagasi üles |
|
 |
Cyclamen Lilla päike

|
Postitatud: Nelj Jan 29, 2004 10:17 pm Teema: |
|
|
kui võtta kümme käsku piiblist eraldiseisvatena, siis on need ju täiesti tavalised inimliku käitumise "reeglid"... mina neid tunnistan, aga mitte kui piibli osasid. kümme käsku piiblis on inimeste aheldamise vahendiks. inimesele sisendatakse, et kui ta eksib mõne käsu vastu, siis saab ta lunastust ainult kirikus ja tekitataksegi "orav rattas" ning sõltuvus kirikust. |
|
Tagasi üles |
|
 |
mcsainc Valge päike

|
Postitatud: Kolm Veeb 11, 2004 12:16 pm Teema: |
|
|
Onkel kirjutas: | Mida kristlased arvasid/arvavad ¹amaanidest - ikka seda sama, jumala tõotajad ja muud kedagi, kes tuleks kiirendatud korras mullatoidule saata võis siis korralik ajuoputus teha.
Vat aru ma ei saa, miks kristlased ei suuda talud enda kõrval teisi usundeid
Kui vaadata ajalugu siis aint kristlased on läinud maailma vallutama et oma usku peale suruda.
Miks ei suuda nad elada nagu enamus, deviisi all ELA ISE jA LASE TEISTEL KA ELADA
-=/edasi nuputades miks inimesed muutuvad "idiootideks" peale ristiusu vastuvõtmist/=- |
see, et mõni kristlane ei suuda sallida teisi religioone, on nende isiklik probleem. mina olen kristlane, suhtlen maausulistega ja muslimitega, mingit probleemi pole. sama suhtumine on ka mu tutvusringkonnas.
see on vale jutt, et kristlased läksid maailma vallutama, et usku peale suruda. siin kurjasti ära kasutatud usku ja toodud seda ettekäändeks, et rikastuda ja maid vallutada. ükski tõsine kristlane ei omaks sellist vaadet, et tule ja mõõgaga usku peale suruda. see ei loe, et nende sõdade taga olid paavstid ja piiskopid. siit saab teha ühe järelduse aint. paavstid ja piiskopid ei olnud kristlased vaid silmakirja teenrid ja tühikargajad.
aga sellega ei ole nõus, et kristlased on idioodid. samahästi võib öelda, et pagan on kristlase arust idioot. aga see selleks. mina seda arvamust ei jaga. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Natu Külaline
|
Postitatud: Kolm Veeb 11, 2004 12:56 pm Teema: |
|
|
Nii see kristlus ju levines - tule ja mõõgaga. Paar piiskoppi ja paavsti poleks suutnud taolise käkiga hakkama saada. Energeetiliselt on kõigile kristlastele "pann pähe löödud", et nad ilma uskumata hakkama ei saaks.
Nii on ka sinuga ja oli minuga (minuga enam mitte).
Enamus kristlasi ei salli teist usku inimesi, mitte mõni. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Onkel Hall päike

|
Postitatud: Kolm Veeb 11, 2004 4:04 pm Teema: |
|
|

Viimati muutis seda Onkel (Reede Märts 05, 2004 4:21 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
Tagasi üles |
|
 |
mcsainc Valge päike

|
Postitatud: Kolm Veeb 11, 2004 4:44 pm Teema: |
|
|
hea meel on tõdeda, et ma siis ei kuulu selle mõttetu enamuse hulka. aga seda pole aru saanud, et kristlasena olles mul pann peas oleks. olen ka ilma kristluseta hakkama saanud. kristlasena on lihtsalt vaimne maailm maha rahunenud ja ei piina mind enam. |
|
Tagasi üles |
|
 |
sepp Hall päike

|
Postitatud: Kolm Veeb 11, 2004 6:09 pm Teema: |
|
|
ehk et põhimõtteliselt sa saad omad mured vaevad veeretada jumaluse kaela ning maguspalana rõõmud enesele jätta? _________________ tegelt ei pea olema selgrootu! |
|
Tagasi üles |
|
 |
mcsainc Valge päike

|
Postitatud: Kolm Veeb 11, 2004 6:19 pm Teema: |
|
|
mitte päris, aga enam-vähem nii. mina olen rahul.  |
|
Tagasi üles |
|
 |
sepp Hall päike

|
Postitatud: Nelj Veeb 12, 2004 2:15 am Teema: |
|
|
aga nii peaks põhimõtteliselt kujunema hirmsasti primitiivse maailmanägemusega elu: ainult üks roosa mannavaht. Kõik on hea... ja alati. Põhimõtteliselt on tegemist filtriga, kuhu tõelisus ja reaalsus jääb pidama ning vahukoor immitseb ainult läbi. võrdlusena võib tuua 3-d efekti. ehk, et me ei näeks mitte midagi sellisena, nagu me oleme loomulikuks ammusest ajast pidanud 24x7, kui ei oleks varje. varjud annavad ruumilisuse ja õhutuse. vastasel juhul oleks tegemist lihtsalt lumivalge keskkonnaga (ei taha nigu öelda lumivalge seinaga, sest see annaks ka teatud ruumilisust edasi). Ehk et näiteks elu tsölibaadis?! _________________ tegelt ei pea olema selgrootu! |
|
Tagasi üles |
|
 |
mcsainc Valge päike

|
Postitatud: Nelj Veeb 12, 2004 3:48 pm Teema: |
|
|
ei ole mingit mannavahtu. on olnud ja praegu on ka igast nõmedaid olukordi ja probleeme. aga palve või pöördumine kõrgema võimu (jumala) poole abi pärast teeb nagu rahulikuks ja aitab probleeme tähtsuse järjekorda panna ja kaine peaga lahendada. sellepärast vist tundubki elu lihtne. ilma paanitsemata on kõik asjad lihtsamad.
aga sellepärsat ma veel endale ette ei kujuta, et "mul pole midagi viga, kõik on nii hea ja ilus". ei, ma olen siiski realist, noh, mõningaste mööndustega. |
|
Tagasi üles |
|
 |
udras Valge päike

|
Postitatud: Laup Veeb 28, 2004 11:54 am Teema: |
|
|
Jott Jott Leppik on selline kyllalt kahjutu edev mees. räägitakse, et vahepeal oli mestis luterlaste kryptokatoliikliku suunaga, aga on sealt juba läinud, sest vahetas usku, läks vene usku yle. paar aastat tagasi suhtles ta ysna tihedasti Anzoriga ja käis tihtipeale selles kandis, kus Kaika Laine elab.
ma ei usu, et tema nõidasid põletama hakkaks. ta on siuke uudishimulik tegelane, käib setude kirmaskitel ja muudel siukestel yritustel. maausulistele on kah kylje alla pugenud, kuigi need põle eriti last.
pealegi on näiteks Kaika Laine oma jutu järgi usklik inimene ja oma jutu järgi ravivat ainult ristitud rahvast. see, kellelt ta oma ravijakutse päris, eelmine ämmaemand ja naiste ravitseja Haava Kadi ja tema õde olid kah usklikud. ainukesel pildil, kenal mustvalgel fotol, mis Haava Kadist seal Kaika kandis veel liikvel, on tal suur piibel käes. maetud on ta Kaikamäele selle kokkukukkunud vene kiriku kõrvale surnuaiale (aga seal on muid luterlasi kah, see rohkem nigu kylakalmistu). Laine on luteri kiriku Karula koguduse liige ja tema maetakse Lüllemäele, kus Karula kirik ja selle kirikaed on.
teisest kyljest on nii vanade inimeste hulgas loomulik, et nad ristiusulised on, kirikus käivad ja ristiusu kombe järgi maetakse, niimoodi oli lihtsalt kombeks. ja Laine-sugustest ei saa nii nõrk kirik ja usk nagu luterlus jagu, isegi kui tahaks. Laine võib ju ilmselt näha, kas inimene on ristitud või mitte, ta näeb ja tunneb igasugu asju. aga ravinud on ta ka veendunud maausulisi. seega võib tema jutt sellest, et ta muid kui ristituid ei ravi, olla kaitseks rumalate ja vaenulike ristiusuliste vasta, kes muidu võiks hakata ähvardama teda ära põletada.
ei ole lihtne see ravitseja elu. |
|
Tagasi üles |
|
 |
yentl Valge päike

|
Postitatud: Esm Märts 15, 2004 6:46 pm Teema: Loll |
|
|
Ma mäletan ühte tädi kes tulihingeliselt väitis meile kui rikutud me oleme
Ning jutusts enda naabrist ,kes oli endale altari ehitanud(Ilmselt õigeusklik) ja nädala pärast surma sai.
tuli välja et see naine oli babtist:kui sa suudad ühe inimese samasse usku pöörata saad ühe patu andeks:see on mu arst idiootsus. |
|
Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
© 2001, 2005 phpBB Group
|