| Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
| Autor |
Teade |
Marge Beez päike

|
Postitatud: Nelj Dets 30, 2004 10:20 am Teema: |
|
|
| Tsiteerin:: |
Vaata kirikuelu kõrvalt, läbi ajaloo. Mis hoiab masinat töös? Suurim finantsvõrgustik üle maailma.......Surres seisame me kõik silmitsi iseenda Jumalaga, jätkame teed ja kellelgi ei ole õigust-volitust öelda, kellesse-millesse on õige uskuda. |
Mitte ei taha kirikuelu kõrvalt vaatamisele keskenduda. See pole ka tark tegu, sest kirikuliikmeskond, juhtkond kaasaarvatud, koosneb inimestest...patustest inimestest. Kes kui kaugele oma nö pühitsuselus on jõudnud, on Jumala teada. Juba esimene käsk ütleb, sul ei pea(algkeelest võib käske ka tõotustena tõlkida) olema teisi Jumalaid minu palge kõrval. Kui nüüd inimene keskendub teistele inimestele, nende vigadele ja nende järgi oma elu seab, no siis .... pettub ruttu. Tasub keskenduda Jumalale, Tema iseloomule, armastusele ja tahtele, sellele keskendumist õpetab ka Piibel.
Sellega, et kord seisame silmitsi iseenda Jumalaga, olen vägagi päri. Sellega, et kellegil pole volitust öelda, mis on õige-vale, sellega nõus pole. Selle printsiibi järgi ei kasvata isegi oma lapsele kõike head sooviv lapsevanem oma last siin maa peal ülesse. Igal lapsevanemal on täielik õigus öeda, mida ta peab õigeks ja mida mitte....valiku teeb laps ise. Imikud ei saa oma tahtel ja valikul isegi söödud, rääkimata siis teadmisest, kes on seesama ema või isa, kes nende ellujäämise eest vastutab. Aga vot häält teevad need imikud kõvasti. Igatahes, mis ma öelda tahan - Jumalal on meie Looja ja Armastajana täielik õigus öelda mida iganes, meil on aga alati võimalus oma elu seada vastupidiselt Tema juhtnööridele ja sealjuures kindlasti kõva häält teha, et vot kui halvad ja pahad on kõik kristlased. VALIKUVABADUS. _________________
 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
lee Tumeroheline päike

|
Postitatud: Nelj Dets 30, 2004 1:42 pm Teema: |
|
|
Ork kirjuas:
lee kirjutas:
[color=green]Las paganad elavad oma elu, ära päästa neid, kes ei taha päästetud saada, tegele enesega.
ma ei oleks nii resoluutne. ega siis Marget pole keegi siin tahtnud ära ajada.
(vaadake ise, keegi ei viitsi nende kristluse teemade all omaette vaielda, ikka on oponenti tarvis.)
Ei olnudki nii mõeldud.Resoluutsena. Hoopis leebe toon oli eesmärgiks. mea culpa , kui tõrjuv mulje jäi...
Marge kirjutas:
Mitte ei taha kirikuelu kõrvalt vaatamisele keskenduda. See pole ka tark tegu, sest kirikuliikmeskond, juhtkond kaasaarvatud, koosneb inimestest...patustest inimestest.
Aga sa proovi, palun. Ja et lihtsam oleks, varu rohkem baasteadmisi, mis ei oleks mõne karismaatilise jutlustaja tõlgendused. Nt Mircea Eliade "Sakraalne ja profaanne" (Vikerkaar 1992 nr 4-12) On ju erinevatest tõlgendustest alguse saanud usulahud. Üks, kel oskus juhtida masse, suudab uskuma panna seda, mida tema usub. Siseministeeriumi kodulehelt (sisemin.gov.ee) leiab Eestis registreeritud usuorganisatsioonid. Kui palju erinevaid tõdesid pelgalt kirstlase seas.
Marge kirjutas:
Sellega, et kord seisame silmitsi iseenda Jumalaga, olen vägagi päri. Sellega, et kellegil pole volitust öelda, mis on õige-vale, sellega nõus pole. Selle printsiibi järgi ei kasvata isegi oma lapsele kõike head sooviv lapsevanem oma last siin maa peal ülesse. Igal lapsevanemal on täielik õigus öeda, mida ta peab õigeks ja mida mitte....valiku teeb laps ise. Imikud ei saa oma tahtel ja valikul isegi söödud, rääkimata siis teadmisest, kes on seesama ema või isa, kes nende ellujäämise eest vastutab. Aga vot häält teevad need imikud kõvasti. Igatahes, mis ma öelda tahan - Jumalal on meie Looja ja Armastajana täielik õigus öelda mida iganes, meil on aga alati võimalus oma elu seada vastupidiselt Tema juhtnööridele ja sealjuures kindlasti kõva häält teha, et vot kui halvad ja pahad on kõik kristlased. VALIKUVABADUS.
Imiku näide on samasugune demagoogia, nagu ajude ja Jumala olemasolusse uskumise jutt. (uskliku tüüpiline küsimus ateistile, kes väidab, et Jumalat ei ole, sest teda ei ole näha: kas usud, et sul on ajud ja kas oled neid näinud). Alati on võimalik leida vastuseid. Vaata, kuidas vaatad, alati on analüüsi tulemusena saadud süntees parema kvaliteediga siis, kui tõendeid hinnatakse kogumis.
Veelkord, ära pahanda, Marge. Sinuga on huvitav vestelda. Edu. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Marge Beez päike

|
Postitatud: Nelj Dets 30, 2004 2:19 pm Teema: |
|
|
| lee kirjutas: |
Marge kirjutas:
Mitte ei taha kirikuelu kõrvalt vaatamisele keskenduda. See pole ka tark tegu, sest kirikuliikmeskond, juhtkond kaasaarvatud, koosneb inimestest...patustest inimestest.
Aga sa proovi, palun. |
Jätsin vist vale mulje nagu ma ei teaks, kui koledaid seiku on kirikuajaloos ja tänapäeval. Lihtsalt me ei keskendu sellele. Kui inimene keskendub halbadele näidetele ja koledale, siis muutub ta ka ise selliseks. Kui mina keskenduksin kellegi soovile siin foorumis, et ma ennast põlema paneksin, no siis oleks suurest kurvastusest võib-olla mu padi märg. Aga mis sest märjast padjast kasu oleks? Pigem ajan juttu edasi sellest, mis on tõeline ja hea, sean halva õigesse konteksti ja püüan oma eluga mitte kinnitada halbu näiteid minevikus ja olevikus. _________________
 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Varjuvaras Pruun päike

Liitunud: 16 Juul 2004 Postitusi: 316 Asukoht: Seal, kus sõnad ei kehti...
|
Postitatud: Reede Dets 31, 2004 4:28 am Teema: |
|
|
Millest selline püüe suruda oma uskumused tillukesse karpi kirjaga "kristlus"? kas sa ei usalda oma tajusid? Kas sa ise ilma piiblita ei tee vahet sellel mis hea ja kuri sinu jaoks?
Kristlased näivad mulle inimestena kes seisavad suures ülevalgustatud klaaspüramiidis. nad arvavad et väljas on otsata pimedus... aga kui nad vaid astuksid korra välja siis näeksid et ruum nende ümber on palju selliseid moodustisi ning nende vahel liiguvad vabalt need, kes kannavad oma valgust...
aga vähesed astuvad välja. Nad kardavad pimedust. _________________ Pakun oma jutunurka igaühele kellel on midagi öelda. ->Soovin osaleda |
|
| Tagasi üles |
|
 |
muruvana Hall päike

|
Postitatud: Reede Dets 31, 2004 4:41 am Teema: |
|
|
* esmalt muidugi, usuvabadus kõigile. Usufanaatiku tunnus - mitte ära proovi oma uskumusi/tõekspidamisi õigustada vaid tambi kõik teised mutta! (Tegelikult primitiivi tunnus.)
*Kristlikku kirjandust on palju ja see on seda kirjum just seetõttu, et enamikel inimestel puudub otsekontakt Jumalaga. Selle kompenseerimiseks proovitakse kasutada "seda, mida paremad/targemad ees teinud". Lähim ja ka parim võimalus Jumalaga kontakti saada ongi enese läbi, mitte kusagilt väljastpoolt nagu enamik kristlasi arvab (Tavainimesed nimetavad seda eneseusuks ja teadlikkuseks oma tegude/elu üle). Minu arusaam: pühakirju võib lugeda, võib õppust võtta, kuid hiljem tuleb kõik oma tunnetuse tasandi filtrist läbi lasta. Peale seda tuleb "filtraat" võtta ja edasi liikuda. Hoiatus: pühakirjad sisaldavad palju alateadlikke "programme" (biorobotitele?), mis on algselt võibolla küll heatahtlikud kuid mõjuvad ääretult kahjulikult ise mõelda armastavatele inimestele. See võibolla ongi pandud sinna sisse justkui proovikiviks - madal/hall mass takerdub, parimad pääsevad püünistest.
*Margele! Ka meie, igaüks võib jumalaks saada!!! Kõik sõltub meie tahtest ja võimetest. Võta Jeesust kui vanemat venda! See ei tähenda, et noorem vend temast (nagu ka isast) ei võiks paremaks/targemaks saada.  _________________ Le Roi Est Mort, Vive Le Roi! |
|
| Tagasi üles |
|
 |
skyzer Arengumaag

|
Postitatud: Reede Dets 31, 2004 1:50 pm Teema: |
|
|
Usu pealesurumine aga ajab vere keema. Eestlaste massiline teise usku pööramine oli selgelt sadistlik eriti veel kuna eestlasi sunniti kiriku heaks orjama.
Kuid kuna on teada eestlase tuntud jäärapäisus siis siiamaani paljud ei usu jumalasse kasvõi kiusu pärast. Kui ristiti mindi jõkke ja pesti ristivesi maha.Ülestõusud ja kõik kohe näha et kristlus ei olnud maailmale meeltmööda algul. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
lee Tumeroheline päike

|
Postitatud: Laup Jan 01, 2005 8:25 pm Teema: |
|
|
Marge kirjutas:
Jätsin vist vale mulje nagu ma ei teaks, kui koledaid seiku on kirikuajaloos ja tänapäeval. Lihtsalt me ei keskendu sellele. Kui inimene keskendub halbadele näidetele ja koledale, siis muutub ta ka ise selliseks.
Mitte selles ei ole asi. Vaid selles ongi. Sa ei keskendu sellele, mida sa näha-teada-tunnistada ei taha. Loomulikult sa ei taha, sest su vaim on vaimutoitu täis söödetud. Hea peremees hoolitseb ikka oma töölooma eest. Sa kiidad heaks, sest nemad kiidavad heaks (ärge käige minu tegude, vaid minu sõnade järgi) ja õigustavad enda tegemisi ja lubavad ka sinul eksida (sest: "Mine söö rõõmuga oma leiba ja joo rahuliku südamega oma viina, sest juba ammu on Jumal su teod heaks kiitnud!" Kg 8.7). Aga ei olegi vastuolulisuse pärast imestada tarvis, sest karmus hoiab ohjes ja okastraadiga on karjamaa piiratud: "Jumala iga sõna on selge, tema on kilbiks neile, kes otsivad kaitset temalt! Ara lisa midagi tema sõnadele, et ta ei võtaks sind vastutusele ja sina ei jääks valelikuks!" (Õp 30.5,6)
Ma ei anna oma energiat sinna, kus see pannakse teenima kellegi omakasu, aga mulle jutustataks minu enda ja teistegi surelike päästmise muinasjuttu. Ja ometi tunnen end nõndapalju, et tean: on mul olemas nii missioonitunne kui kohusetunne- saaks ju hea tööriista teha. Olen kristlaste (kolm erinevat lahku) kokku puutunud ja olen olnud eelarvamusteta ja avatud, kuid alati on jõutud selleni, et mind üritatakse suruda mingitesse raamidesse, nagu tahetaks orjastada. Vaistlikult on miski minu sees vastu töötama hakanud. Alateadlik visadus: tahan ise mõelda. Mormoonidega oli kõige raskem, olin üleni higine ja nõrk, kui kaks oma jutu paremast maailmast ja Smithist lõpetasid ja kolmas, kes vaikis, palvetamisega ühele poole sai...
Puutun praktiliselt iga päev ka praegu kokku kirstlasega (baptistid), ning nad loobusid minu pööramisest vahetult, kui see tulemust ei andnud ja alustasid taktikalist lähenemist. Seda oli vahel isegi lõbus jälgida (paranoia all ma ei kannata. vähemalt loodan küll, et suudan kainelt mõelda ja ei kujuta kõike seda endale ette). Nüüd on jäänud vaid üksikud pinnasondeerimised. Lasku käia. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
BluePearl- Külaline
|
Postitatud: Laup Okt 22, 2005 12:40 pm Teema: |
|
|
mnja... ma käisin eile õhtul kristlike noorte kokkutulekul, kus palvetati ja lauldi ja palvetati natuke rohkem ja teiste poolest kaa.. siis nad moodustasid suure ringi ja palvetasid nende eest kellel PEAVALU oli kohati olnud, ja ütlesid, et enam ei ole neil peavalu Siis üks läks sinna ette ja rääkis ma ei tea mis keeles ja läks minema millele järgnes see, et üks teine tuli sinna ette ja ütles, et ma sain aru mis sa ütlesid ja kallistas teda.. mõlemad olid nais soost ja teine paistis nats lesbi moodi välja (siilikas, imelik stiil, sellised kõrvarõngad mis teevad (venitavad) hästi suure augu kõrvalesta, kette ja igasugu rõngaid täis) Siis kutsuti neid ette kes olid seal esimest korda ja soovisid Jumalat enda südamesse ja anda enda patud talle. Mõtlesin siis, et mis siis ikka ja läksin kaa sinna ette. Põlvitasin siis seal ja hoitsin käsi risti ja lihtsalt kuulasin.. ei midagi.. lugesin siis Isa meie palvegi.. ikka ei midagi siis tuli keegi teine tüüp ja pani enda käe mu õlale ja küsis, et kas ma tahan midagi talle rääkida ja ma siis rääkisin, et ma pole midagi muud paha teinud, kui ainult mõtetes ja sõnadega siis ta tahtis minuga soome keeles Isa meie- palvet lugeda, aga ma ei osanud ja lugesin eesti keeles.. see muidugi arvas kohe, et ma juba räägin keeltega ja küsis, et kas ma juba tunnen kuidas Jumal minu sisse tuleb.. vaatasin talle otsa ja see nii nukra näoga, et ma ütlesin jah. Aga seal kirikus käisid mul küll sellsied mõtted peas läbi, et äkki see ongi see õige tee, ja vaimumaailm.ee on vale asi aga kui sealt välja sain siis oli kõik jälle normaalne edasi  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
skyzer Arengumaag

|
Postitatud: Püh Okt 23, 2005 12:19 am Teema: Re: Sõnum kristlastele |
|
|
| Arxos kirjutas: |
Kui oled kristlane, siis võin öelda sulle, et su jumal on üks paras kaabakas ja ta saab ikka mõnusalt peksa. Kristlusel on jäänud veel ainult loetud päevad, varsti pole sellest orjandusest enam mitte midagi järel.
Hakka omale uut jumalat otsima, kuna Jehoova on juba kahjutuks tehtud (siin asjast lähemalt http://www.ruunikivi.pri.ee/viewtopic.php?t=252&highlight=pommuudis ) |
koomik  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
skyzer Arengumaag

|
Postitatud: Püh Okt 23, 2005 3:13 am Teema: |
|
|
 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
wudu Külaline
|
|
| Tagasi üles |
|
 |
Andromeeda Indigo päike.

|
Postitatud: Esm Jan 02, 2006 5:00 pm Teema: |
|
|
| muruvana kirjutas: | *
Võta Jeesust kui vanemat venda! See ei tähenda, et noorem vend temast (nagu ka isast) ei võiks paremaks/targemaks saada.  |
Räägi, kuidas sa seda teed?
Täpsemalt, milles sa näed teda kui vanemat venda?
Mis on sinu ja tema ühisosa? |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Hammett Beez päike

|
Postitatud: Teis Jan 03, 2006 11:33 pm Teema: |
|
|
| Tokroda kirjutas: | | celtic kirjutas: | | aga kes on see jumal kes maailma lõi? |
Minuteada on neid rohkem, kui üks. Aga niipalju võin õelda, et meie tajupiir ei võimalda mõista neid. me peame leppima ikka madalamate vennikestega.
Keskkooli õpilasele ei ole vaja proffessorit õppejõuks. |
heh, meil õpetab professor aga kes need madalamad vennikesed siis on? Kas maailm loodi siis nii nagu teadus seda väidab? paugust ja selle paugu tagajärjel sai kõik paika nii nagu praegu. Tõenäosus on ju 1 : 40000. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Reformaator Hall päike

|
Postitatud: Nelj Aug 24, 2006 3:23 pm Teema: |
|
|
Tokroda :Omalajal soovitasid kristlased paganatel lugeda piiblit.
Nüüd soovitaks neil lugeda piiblit sedasi, et
Jehhoova asemele panevad Tokroda
Jeesuse asemele Futhark
Saatana asemele Ork
Sooviks kuulda piibli kommendaare.
| Tagasi üles |
|
 |
pohjanael Valge päike

|
Postitatud: Nelj Aug 24, 2006 10:17 pm Teema: |
|
|
hmm.. ok, tooge siis mõni näide kus mis on ära muudetud  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
pohjanael Valge päike

|
Postitatud: Nelj Aug 24, 2006 10:24 pm Teema: |
|
|
minu kyss oli mõeldud eelkõige ingel17-le
Postitatud: Kolm Mai 05, 2004 5:13 pm Teema:
--------------------------------------------------------------------------------
aga kristlaste piiblit on naguinii ju muudetud-näiteks lugege läbi kristlaste piibel ja siis jehoova oma ja võrrelge.
& torkoda toetas ka miski sarnasega  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Jeesuse tagasitulek Beez päike

|
Postitatud: Nelj Aug 24, 2006 10:51 pm Teema: |
|
|
| pohjanael kirjutas: | minu kyss oli mõeldud eelkõige ingel17-le
Postitatud: Kolm Mai 05, 2004 5:13 pm Teema:
--------------------------------------------------------------------------------
aga kristlaste piiblit on naguinii ju muudetud-näiteks lugege läbi kristlaste piibel ja siis jehoova oma ja võrrelge.
& torkoda toetas ka miski sarnasega  |
Mis asi see jehoova piibel on  _________________ Me ise finantseerime patu revolutsiooni ja lõpuks see tapab meid endid:( |
|
| Tagasi üles |
|
 |
leints Pagan
|
Postitatud: Reede Aug 25, 2006 7:35 am Teema: |
|
|
| arvatavasti need voldikud mida nad uste taga jagavad. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Tulejumalanna Lilla päike

|
Postitatud: Reede Aug 25, 2006 3:04 pm Teema: Re: Sõnum kristlastele |
|
|
Tokroda
Küsimus: kelle asemele tuleks panna nimi Tulejumalanna?
Kommentaarid:
1.Käskudega läheb raskeks. Eriti teise käsuga, et Jumala nime ei tohi ilmaasjata suhu võtta. Tokroda nime kasutame pidevalt ja vahel ehk ka ilmaasjata. Kas see viib ka meid põrgusse?
2.Jeesus olevat väidetavalt 5000 meest ära toitnud 5 leiva ja 2 kalaga. Kas Futhark annab meile kõigile siis peotäie kartulikrõpse? _________________ Tarkus on arusaam sellest, kui vähe me tegelikult teame. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Reformaator Hall päike

|
Postitatud: Reede Aug 25, 2006 8:35 pm Teema: |
|
|
Autor Teade
Tokroda
Indigo päike.
Indigo päike.
PostitusPostitatud: Laup Mai 01, 2004 10:28 pm Teema: Sõnum kristlastele Vasta viitega
Omalajal soovitasid kristlased paganatel lugeda piiblit.
Nüüd soovitaks neil lugeda piiblit sedasi, et
Jehhoova asemele panevad Tokroda
Jeesuse asemele Futhark
Saatana asemele Ork
Sooviks kuulda piibli kommendaare.
Ma tahaks ka keegi olla.  _________________ Kus kaks lolli mõtlevad, seal kolmas imestab. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
© 2001, 2005 phpBB Group
|