| Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
| Autor |
Teade |
tris Tumeroheline päike

|
Postitatud: Püh Sept 04, 2005 6:58 pm Teema: mida teha? |
|
|
mu isa on täiesti väljakannatamatu. ta alustab igat päeva kohe karjumise ja õiendamisega. ma ei suuda enam siis krdi "kodus" olla. mida sellisega peale hakata  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
kass023
|
Postitatud: Püh Sept 04, 2005 7:32 pm Teema: |
|
|
ei tea  _________________ Emajõe |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Elvis Sitaseenlane

|
Postitatud: Püh Sept 04, 2005 8:18 pm Teema: |
|
|
| Kannata välja. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Valdjas Hall päike

|
Postitatud: Püh Sept 04, 2005 8:41 pm Teema: Re: mida teha? |
|
|
| tris kirjutas: | mu isa on täiesti väljakannatamatu. ta alustab igat päeva kohe karjumise ja õiendamisega. ma ei suuda enam siis krdi "kodus" olla. mida sellisega peale hakata  |
Küsi talt mõni hommiku mida ta taotleb konkreetselt?
Ja tee tema ja teiste vahele sein. Kujusta see endale. Vaata kas jääb vait või ei.
Üldiselt karjumisega kas tahetakse teise sisse kas energeetilist auku lüüa, või siis end teiste eest kaitsta. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Freya Külaline
|
Postitatud: Püh Sept 04, 2005 9:27 pm Teema: |
|
|
mul on tuttav, kelle isaga on samuti.
Isa kannatab alaväärsuskompleksides. Tahab ülekarjumisega tõestada oma sõna makstavust, et ta ei ole ikka absoluutselt haletsusväärne suss. Peab seda heaks energialaadimise viisiks.
Hea viis sellistest lahti saada, on neid mõista. Mõista, milliseid programme nad kasutavad ja mõista, mis paneb neid nõnda tegutsema. Ja mõista, et ei ole mitte mingisugust põhjust vaevata ennast selle konkreetse inimese peale vihane olemisega, sest, kui ringi vaadata, siis kasutab suurem osa inimestest mingeid täiesti mõttetuid käitumismudeleid, millel on täiesti mõttetud põhjused. (sõna mõttetu all mõtlen vähekasulik/-toimiv). Sinu isa on lihtsalt üks nendest inimestest sinu ümber. Noor inimene on oma vanemate peale vihane tavaliselt selle pärast, et ta on eluaeg võtnud neid kui absoluutselt täiuslikke õpetajaid ja nüüd äkki hakkab ta nende õpetuses vigu nägema. Väga mõttekas on lahti lasta sellest vihasõltuvusest, nii näed temas lihtsalt inimest tema vigadega ja saad vajaduse korral ka aidata.
Mida kõvema häälega me räägime, seda suuremat Jõudu me taotleme.
Samas katsu vaadata asja kõrvaltvaatajana ja ära pelga tunnistada ka oma vigu ja võibolla ka ässitamist.
Olen ise ära tabanud sellise asja, et manipulisatsioonide koodide väljaütlemisega on mitmel korral minu enda vanaema ja ema röövimised automaatselt lõppenud. Tulemus: vanaema ei olegi enam voodihaige ja ema ei muretse teiste pärast, vaid ajab rõõmsalt jälle oma asja.
See on juba nõidus
Aga jah, isa puhul on nii, et läbi nende mõistmiste tuleb ennast tema rünnakute vastu kaitsta. On oluline läbi seedida ja selgeks teha, milliste argumentidega ta sind ründab. Ja kui sa saad kätte tõe, siis ei saa sind enam rünnata. Kuid nende mõistmiste jaoks on vaja segavast valeenesetähtsusest loobuda. Enesetähtsus peab olema kooskõlas tõega. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
tris Tumeroheline päike

|
Postitatud: Püh Sept 04, 2005 11:43 pm Teema: |
|
|
ta pidevalt ärritub iga väikese asja pärast. näiteks kui minu toas on mingid sokkid laua peal sest muud kohta nendele hetkel ei ole siis pistab ta kohe möirgama .
pidevalt käitub ja teeb ise selliseid asju mida mul keelab teha. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Elvis Sitaseenlane

|
Postitatud: Püh Sept 04, 2005 11:57 pm Teema: |
|
|
| Tris,kui vana sa oled, kas ka pube? |
|
| Tagasi üles |
|
 |
tris Tumeroheline päike

|
Postitatud: Esm Sept 05, 2005 4:28 pm Teema: |
|
|
| Elvis kirjutas: | | Tris,kui vana sa oled, kas ka pube? |
kuule 17 olen olen pube või ei see ei määra..väga palju selles olukorras. ega isa siis ainult minu kallal kisenda, kõik peres saavad koguaeg mööda päid ja jalgu  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Elvis Sitaseenlane

|
Postitatud: Esm Sept 05, 2005 4:43 pm Teema: |
|
|
| Olen ise ka veel 17 ja selles vanuses kõik need asjad tunduvadki nimodi üldiselt. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Freya Külaline
|
Postitatud: Esm Sept 05, 2005 8:49 pm Teema: |
|
|
| tris kirjutas: | ta pidevalt ärritub iga väikese asja pärast. näiteks kui minu toas on mingid sokkid laua peal sest muud kohta nendele hetkel ei ole siis pistab ta kohe möirgama .
Täpselt minu tuttava isa moodi. Isal ei ole tööd ja nii ta on siis koduperenaine ja väikese õe hoidja, kui ema töötab. Nüüd aga käib ta välismaal pikkadel joomatuuridel.
Üks asi on tegelikult point, et kasulik on ära määratleda, kuhu mingi sinu asi käib ja milline sinu tuba välja peab nägema. Siis on kaitse peal ja keegi ei saa sisse sõita ja muudkui vihaselt sinu laiali olevaid asju koristama hakata. Ka oma sisemus on tervem ja harmoonilisem, kui toas asjad korras. Puberteedi eas tuleb jah see kohutav segaduse aeg, mil ka väliselt on kõik segamini. Kuid üks hetk oleks mõttekas teha kord nii enda sees kui endast väljas pool. Õudsalt kasulik on tegutseda enese määratlemiste kallal. Panna paika, mida ja kuidas mina tahan. Kui tahtmised paigas, siis pole enam muud kui julgelt kaitsta oma tahtmisi. Kui sa ei tea, mida sa tahad ja miks sa midagi teed, siis võib igaüks sulle sisse sõita näiteks mingi süüdistusega, et kuidas sa ometi oled SELLINE, et sa ei järgi elementaarseid viisakusreegleid vms. Kui tunned ennast süüdi, siis ongi sinult energia kätte saadud. Peavad olema oma parameetrid, mis on hea, mis sobimatu. Siis ei saa mingisugune lõugaja hüppama tulla.
See, et tema ise teeb ja sind keelab, on sinu jaoks ebaaus ja see tekitab sinus tugevaid emotsioone. Aga miks järgid üleüldse tema tahtmist? Ükskord tuleb astuda see saatuslik samm ja öelda, et sina võid siin tahta minust ükskõik mida, aga mina tahan ja teen nüüd hoopis nii, sest minu meelest on see õige ja hea.
Hmm, tuli selline idee, et selline isa on ema mulli tankist lapse kallal
tris, jäta meelde või pane kirja, mis asjadega ta sulle sisse sõidab ja siis tee analüüs ning seejärel määratle oma tahe. Siis peaks mingi hetk isa karjumine muutuma karjakoera klähvimiseks. Ise peab tugev olema! |
|
| Tagasi üles |
|
 |
aegrimonia Beez päike

|
Postitatud: Esm Sept 05, 2005 9:02 pm Teema: |
|
|
äkki sa peaksid analüüsima ka enda vigu peale isa süüdistamise? _________________ moraalijünger ja kõlblusevalvur  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
tris Tumeroheline päike

|
Postitatud: Esm Sept 05, 2005 10:43 pm Teema: |
|
|
| Freya kirjutas: | | tris kirjutas: | ta pidevalt ärritub iga väikese asja pärast. näiteks kui minu toas on mingid sokkid laua peal sest muud kohta nendele hetkel ei ole siis pistab ta kohe möirgama .
Täpselt minu tuttava isa moodi. Isal ei ole tööd ja nii ta on siis koduperenaine ja väikese õe hoidja, kui ema töötab. Nüüd aga käib ta välismaal pikkadel joomatuuridel.
Üks asi on tegelikult point, et kasulik on ära määratleda, kuhu mingi sinu asi käib ja milline sinu tuba välja peab nägema. Siis on kaitse peal ja keegi ei saa sisse sõita ja muudkui vihaselt sinu laiali olevaid asju koristama hakata. Ka oma sisemus on tervem ja harmoonilisem, kui toas asjad korras. Puberteedi eas tuleb jah see kohutav segaduse aeg, mil ka väliselt on kõik segamini. Kuid üks hetk oleks mõttekas teha kord nii enda sees kui endast väljas pool. Õudsalt kasulik on tegutseda enese määratlemiste kallal. Panna paika, mida ja kuidas mina tahan. Kui tahtmised paigas, siis pole enam muud kui julgelt kaitsta oma tahtmisi. Kui sa ei tea, mida sa tahad ja miks sa midagi teed, siis võib igaüks sulle sisse sõita näiteks mingi süüdistusega, et kuidas sa ometi oled SELLINE, et sa ei järgi elementaarseid viisakusreegleid vms. Kui tunned ennast süüdi, siis ongi sinult energia kätte saadud. Peavad olema oma parameetrid, mis on hea, mis sobimatu. Siis ei saa mingisugune lõugaja hüppama tulla.
See, et tema ise teeb ja sind keelab, on sinu jaoks ebaaus ja see tekitab sinus tugevaid emotsioone. Aga miks järgid üleüldse tema tahtmist? Ükskord tuleb astuda see saatuslik samm ja öelda, et sina võid siin tahta minust ükskõik mida, aga mina tahan ja teen nüüd hoopis nii, sest minu meelest on see õige ja hea.
Hmm, tuli selline idee, et selline isa on ema mulli tankist lapse kallal
tris, jäta meelde või pane kirja, mis asjadega ta sulle sisse sõidab ja siis tee analüüs ning seejärel määratle oma tahe. Siis peaks mingi hetk isa karjumine muutuma karjakoera klähvimiseks. Ise peab tugev olema! |
mul ongi oma toas asjad nii nagu mulle meeldivad ja ma leian kõik üles niimoodi kui vaja midagi. aga mõnikord tuleb isa ja hakkab minu asju igalepoole ära toppima ja kui pärast küsida kes näppis ja kuhu pani ei tea tema midagi
tema tahtmist üritan ma ammu juba mitte järgida ja hakkan kõvasti vastu vaidlema kui miski ei sobi.
hm..tugev ma püüan olla. ei taha eriti välja teha tema jutust ja kisast, räägin võimalikult vähe temaga. kui asja pole ei hakka ise torkima kah. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Freya Külaline
|
Postitatud: Teis Sept 06, 2005 9:18 pm Teema: |
|
|
| tris kirjutas: | mul ongi oma toas asjad nii nagu mulle meeldivad ja ma leian kõik üles niimoodi kui vaja midagi. aga mõnikord tuleb isa ja hakkab minu asju igalepoole ära toppima ja kui pärast küsida kes näppis ja kuhu pani ei tea tema midagi
tema tahtmist üritan ma ammu juba mitte järgida ja hakkan kõvasti vastu vaidlema kui miski ei sobi.
hm..tugev ma püüan olla. ei taha eriti välja teha tema jutust ja kisast, räägin võimalikult vähe temaga. kui asja pole ei hakka ise torkima kah. |
no milles on siis probleem? oled muudkui nagu okastega lõvi ja kui rünnatakse, tuleb ennast maksma panna.
Esimese lausena siin kirjutasid, et "mu isa on täiesti väljakannatamatu". Nüüd jõuamegi selle kuldse tõdemuseni, et ta on väljakannatamatu ainult sinu jaoks. Probleem on sinus. Võib-olla mõnele inimesele ta kohe väga meeldib ja sobib. see ei ole sinu isa probleem, et ta sulle väljakannatamatu paistab. niisiis kokkuvõtvalt: saa sellest üle!
Tuleb meelde, kuidas üks sõbranna mulle rääkis, mida tema teeb siis, kui keegi talle väljakannatamatuks muutub.
Ta kujutab/kujustab, et tema ja see inimene on sellised umbes kolme või nelja aastased väikesed lapsed ja siis nad kallistavad. Niimoodi hästi soojalt ja vahetult. Ta kujutab ette seda olukorda ja tunnet. Millised on need väikesed lapsed?
Igas ühes meist on väike siiras ja avatud laps, kes ei taha üldse mingi sellise mõttetu jamaga tegeleda. Meie, suured oleme nii suurtesse jamadesse juba kinni jäänud, kuid milline on meie algne olemus?
Kindlasti suudad näha ka oma isas seda armast ja puhast last kooriku all, mis katab teda. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
tris Tumeroheline päike

|
Postitatud: Teis Sept 06, 2005 11:09 pm Teema: |
|
|
see peaks tema möirgamist vähendama? ei usu  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
diidy

|
Postitatud: Kolm Sept 07, 2005 1:59 pm Teema: |
|
|
hmzz... tundub, et su isa elab äkki oma lapsepõlves aset leidnud negatiivseid emotsioone-elamusi välja!!
Üldiselt on sedasi, et selline inimene valib välja nõrgima, kelle najal ma kibestunud lapsepõlve välja elada, aga soovitan sul temast välja teha v siis küsida tõesti, et mida ta sellega üritab!
Jõudu ja tuult tiibadesse!
Viimati muutis seda diidy (Kolm Sept 07, 2005 10:01 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Freya Külaline
|
Postitatud: Kolm Sept 07, 2005 7:25 pm Teema: |
|
|
urrrrr, tris, sa ei saanud üldsegi aru, mida sulle öelda püüdsin
olen siis jälle targem ...ja päris palju targem |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Hazgal Hall päike

|
Postitatud: Nelj Sept 08, 2005 12:02 pm Teema: |
|
|
| Freya kirjutas: | | Mida kõvema häälega me räägime, seda suuremat Jõudu me taotleme. |
Kui inimene sositab, kas sel juhul ei vaja ta kõrvalist jõudu? |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Freya Külaline
|
Postitatud: Nelj Sept 08, 2005 5:54 pm Teema: |
|
|
Freya kirjutas:
Mida kõvema häälega me räägime, seda suuremat Jõudu me taotleme.
| Hazgal kirjutas: | | Kui inimene sositab, kas sel juhul ei vaja ta kõrvalist jõudu? |
Mida kõvema häälega me räägime, seda suuremat tähelepanu me ümbritsevalt enda peale pöörame. on ju vahe, kas sosistan oma toas sõbrale midagi kõrva või siis karjun seda nii kõvasti, et mind on kuulda igale poole välja. Tähelepanu on nagu jõumass ja nüüd oleneb minust, kuidas ma seda kasutan. See jõud võib mind toetada, aga võib ka hävitada.
Alati, kui me kusagile oma tähelepanu suuname, anname me oma jõudu antud objektile. See jõu andmine läbi tähelepanu avaldub tavaliselt meie sisse tulevates automaatsetes meie maailmapildist ja programmidest tulenevates emotsioonides. Kõige tugevama massiga ja jäigemad on poolt või vastu emotsioonid/hinnangud. Näiteks on mul sõbranna, kes ei suuda midagi näha ega arutada, vaid oskab ainult anda hinnangut, et see on tõesti jama või siis, et see on täiega lahe. Sellise hinnangu/emotsiooniga anname me nii suure osa oma energiast ja seome ennast selle objektiga, et juhtub, et lõpuks oleme tühjad.
Ümbritseva tähelepanu enesele tõmbamisega saab saavutada võimu ehk panna maksma/tuua välja enese individuaalsus. Selle pärast on reklaamid ja ka näiteks sooloesinejad jne, kõik, kes tähelepanu taotlevad, et nad tahavad saada inimese poolt või vastu häält, läbi mille inimene ennast nendega seoks ja energiat hakkaks andma.
Siin tulebki nüüd see neutraalsuse teema vabaduse mõttes. Oma poolt või vastuhääle anname me sinna, kus on meil midagi õppida. Neutraalsuse/vabaduse saavutame siis, kui meil ei teki enam vajadust nendes asjades hinnanguid anda, vaid me mõistame ehk näeme läbi programme ehk meil on programm, mis on nendest kõnealustest programmidest suurem, hõlmavam.
Kusjuures tuli veel selline point, et ei saa rääkida ainult programmidest või ainult mullist, tegelikult see, millest räägin, on viljastatud mulli suurus. Ja selle suuruse piirid on need, kus algab emotsioon ehk sõnadega kirjeldamatu ehk kaos.
Ja ma arvan, et ümbritseva tähelepanu ei ole kõrvaline jõud, see on meie enda isiklik jõud. ja kui inimene sosistab või räägib muidu väga vaikse häälega, siis on nii, et inimesel ei ole lihtsalt praegu piisavalt vaba energiat, et kanda seda tähelepanu, mida tema lärmakamad sõnad ümbritsevas tekitavad. Näide: miks lärmavad koolis osad üle klassi, kuid osad on nii tagasihoidlikud ja vaiksed, et ei julge isegi õpetaja küsimusele vastata või klassi ette minna, kuigi nad teavad ja oskaksid? Neil ei ole lihtsalt piisavalt vaba energiat, et oma teistsuguse arvamuse puhul klassi liidrite ja nende jüngrite rünnakutele vastu seista. Oht on selline, et terve klass (omades ka nende energiat, kes asjaga üldse ei taha tegeleda ega poolt/vastu olla) võib lihtsalt massiga sisse sõita ja öelda, et ole sina vait, sa oled üldse mingi imelik. Ja pole jõudu ennast kaitsta ja enese omapära/individuaalsust välja tuua. Sellisel juhul on kohal ka kõige suuremad energia söödikud - mõnitajad. Siis kaitse ennast nende kõige Juhmimate rünnakute eest, et üldse kuidagi eluga pääseda ehk mitte kogu oma energiat ära anda.
Selline on näide, mida näen isiklikult koolis, kuid selline asi toimub igal pool.
Samas, kui on ikka piisavalt vaba energiat, võid tõusta kasvõi liidri tasandile ja siis tähelepanu toetab, mitte ei hävita sind. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
lycantrophe Indigo päike.

|
Postitatud: Reede Sept 09, 2005 9:32 am Teema: |
|
|
| Tsiteerin:: | | Mida kõvema häälega me räägime, seda suuremat Jõudu me taotleme. |
shamaani röögatus v6ib teda teise maailma kanda, otseses m6ttes
röögatusse v6ib v6imsa taotluse energia panna, hääl annab suuna
... black, death, doom metal kah mingi n2ide...
http://shapeless.spymac.com/home/music/Anathema.htm
Viimati muutis seda lycantrophe (Teis Jan 23, 2007 10:20 am). Kokku muudetud 1 kord |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Tokroda Alfaisane

|
Postitatud: Esm Sept 12, 2005 6:27 pm Teema: |
|
|
tris
Proovi oma isa lambaks kujustada. _________________ Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
© 2001, 2005 phpBB Group
|