Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
ork
|
Postitatud: Laup Jan 17, 2004 1:56 pm Teema: |
|
|
Natukesele
See on mulle uudiseks. Seda ma ei teadnud. Päris huvitav oleks lähemalt näha seda sepikoda.Kas oled näinud?
Üks mõte tuli veel. Räägiks nagu ühe inimesega, kellel on foorumis kolm nime.Oled Sa tegelikult olemas või oled fiktsioon? Kolm inimest ei saa nii ühtemoodi mõelda ja samu asju teada. Iseloomud on ka väga sarnased. Või käib mingi telefoniga juhtimine? Viskasin kontrolliks õnge välja. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Natu Külaline
|
Postitatud: Laup Jan 17, 2004 2:44 pm Teema: |
|
|
Ma pole kirjutav ulme.Mul on kolm nime. Hinge nimi (üks läbi erinevate elude), keha nimi (ainult selles elus, vanemate pandud), praegune varjunimi ( ise valitud,sest alul arvasin end siia väga vähe kirjutavat). Siin foorumis kasutan üht nime. Mujale pole kirjutanud. Pigem olengi peidus, nii et ära otsi. Ma ei taha, et mind leitakse.
Lase hoovusel kanda end tumerohelise tunneli suudmesse. Seal tekivad valikud. Kui valid õigesti, jõuad pärale, näed ise. Õige aeg oli sul küsida. Ka üht sinu juppi näen seal hoiul.
Huvitav on, et tehakse 12 hinge korraga. Seal on 12 trumlit. 3 juhtfiguuri, kes saavad ülesandeid kuskilt mujalt ei-tea-kelle käest, koordineerivad trumlite tööd.
Ja minu kirjutisi ei juhi reaalsed isikud siin maal vaid mu kõrgema mina läbi. Huvitav, kellega ma siin sinu meelest sarnanen? Tahaks ikka ise olla - erandlik ja omapärane. Sarnane või samastunud kindlasti mitte. Kui selline mulje sulle jäi, siis tuleb mul endaga kõvasti vaeva näha.
Või püüad minuga manipuleerida manipuleerimisteema all? |
|
Tagasi üles |
|
 |
sepp Hall päike

|
Postitatud: Püh Jan 25, 2004 11:55 am Teema: |
|
|
selle isiksuse arengu seisukohalt veel ehk seda, et arengut ei saa ainult käsitleda teekonda lollist targani. areng ei ole ainult muutumine positiivsemaks ja laitmatumaks. ka taand-areng on areng. ehk tagasiminek lollusteni. terve elu muutud. _________________ tegelt ei pea olema selgrootu! |
|
Tagasi üles |
|
 |
surra Valge päike

Liitunud: 29 Jan 2004 Postitusi: 42 Asukoht: tartu / ugandi / maailm on ju seenemets
|
Postitatud: Esm Veeb 02, 2004 1:28 pm Teema: |
|
|
Tsiteerin:: | Kas kristluse kummardamine aitab meid või takistab? | mina arvan, et yxkõik mille või kelle pime kummardamine takistab ysiskonna arengut.
väljend "... sest see on nii" selgitusena yxk6ik mille kohta peaks inimesed ettevaatlikumaks ja just uudishimulikumaks muutma. kahjuks tavaliselt ei muuda - inimesed on pahatihti liialt heausksed või mugavad. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Arjol Tumeroheline päike

|
Postitatud: Teis Veeb 03, 2004 11:53 am Teema: |
|
|
Tsiteerin:: | Kas kristluse kummardamine aitab meid või takistab? |
Meid? Kas meie kõik kummardame teda? Kes teda kummardab, äkki teda aitab. Pagan seda teab..  |
|
Tagasi üles |
|
 |
GERT VÕRNO

|
Postitatud: Kolm Veeb 18, 2004 6:21 pm Teema: |
|
|
Ja üldse miks toonitatakse kirikus, et Kristlus on õige, teised valed. See ju puhas võimutsemine, ning teiste alla trampimine.
Selle argumedi esitamisel tekkis mul küsimus.Kus siis veel mitte kui kirikus seda ei tehta.Kirik ongi ju Jumala koda ja selles kojas on vaid üks Jumal. Toon näite et minu kodus räägitakse minus ja õiguseda seal olla on minul,teistel ka kui mina luban.Ja sama on Jumala kojaga,Jumal ütles esimeses käsus ,et tema kõrval ei tohi olla muid jumalaid.Nii siis kirikus ei saagi kunagi see olema.Ja nendel kes on kristlased ei saagi olema nii et on veel Jumalaid.Sellest ka see miks on see ainuõige sellele inimesele kes usub Jumalat see ei tunnista kunagi õigeks teisi usundeid.Kristlased ütlevad et nende jaoks on ainu õige see elava Jumal Jahve.Sest me elame selle õpetuse järgi.
Kristlased ei saa kunagi tunnistama teiste uskude võrdsust,kuna nende jaoks on etised usundid valed.Lähtume piiblist ja elame selle järgi.
Siit ka teiste usundite eitamine _________________ USUN JUMALAT,JA OLEN SELLES SISEMISELT VEENDUNUD,JA SEDA ÃœMBER LÃœKKATA EI SAA KEEGI,SEST TA ON MINU JUMAL |
|
Tagasi üles |
|
 |
Odin
|
Postitatud: Kolm Veeb 18, 2004 9:35 pm Teema: |
|
|
Tänu sellistele hulludele ei saagi maailm kunagi paremaks muutuda.Minge siis kõik kirikusse elama ja ärge sealt iialgi enam väljuge.Siis võite rahul olla et keegi teid ei puutu.Kirjuta siia palun oma telefoninumber ja muud isikuandmed. |
|
Tagasi üles |
|
 |
GERT VÕRNO

|
Postitatud: Kolm Veeb 18, 2004 11:51 pm Teema: |
|
|
Mis on siis kristlikul maailma vaatel viga,ja see et inimene on milleski veendunud ja avaldan arvamust,saan solvata "Odin"See on sisklik solvang "hull",ma arvasin et siin on mõtlejad mitte hooplejad,kes laskuvad diskusioon ja arendavad teemat mitte ei lörtsi seda.Miks sulle telefoni nri vaja.Siis kui oled reaalne inimene reaalse nime siis se pahanda.Paneb mõtlema  _________________ USUN JUMALAT,JA OLEN SELLES SISEMISELT VEENDUNUD,JA SEDA ÜMBER LÜKKATA EI SAA KEEGI,SEST TA ON MINU JUMAL |
|
Tagasi üles |
|
 |
ork
|
Postitatud: Nelj Veeb 19, 2004 12:47 am Teema: |
|
|
gert võrno
pole midagi teha, "kord" on meil käest ära. aga pead kuidagi ise hakkama saama.
kustutada ja" prügikasti tõsta " pole veel kombeks.
põhimõte on see, et iga üks vastutab ise oma sõnade eest.
kes vihkab kristlasi, kes vihkab paganaid. on ka neid, kes vihkavad mõlemaid...
vabadus ongi selline. eks Sinu vaated on Sinu vaated. saad sellele vastava vastuvõtu. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Poder Lilla päike

|
Postitatud: Teis Märts 16, 2004 3:08 am Teema: |
|
|
Eks see teema ole siin rohkem kristlaste ja antikristlaste vaheline asi. Üks mõte seda lugedes mulle pähe kargas ja proovin seda teistega jagada.
Usk saadab meid kõikjal. Paljud inimesed usuvad näiteks, et Ameerika on olemas (jabur näide, vast kõlbab). Inimkeeles väljendatakse paljutki, mille tõestus on meelte seisukohalt ebapiisav. Usk on samas nii seltskondlik kui ka sügavalt isiklik nähtus. Usk on abivahend eluks, kui soovite siis ka piiratusest möödahiilimine. Nii.
Paljud inimesed jäävad teadmatusest (või siis nimelt, laiskusest) oma märgisüsteemile truuks (töötlevad vaid teavet, mis pole omandatud keelega vastuolus). Seega jäävad oma usust sõltuvaks.
Mina järeldan, et usk on nagu sõltuvust tekitav narkootikum. Kui palju keegi "konksu otsa" jääb, sõltub küllap väga paljudest asjadest, mille üle momendil arutleda ei viitsi. Halb on asja juures see, et asi võib mõjuda juba füüsiliselt, olen märganud nii mõnegi uskliku silmis katkendlikku pilku, mis on kuuldavasti skisofreenia tunnusmärk. Ei hakka arutlema, kas usk vallandas hulluse või vastupidi, see pole antud juhul oluline.
Nüüd jõuan peamise juurde. Siin foorumis kalduvad minu arvates paljud postitajad usklikkusele, paljud on ka sügavalt usklikud sellest endale aru andmata. Pean end ise usklikuks, seetõttu arvan teadvat, et usundid on OHTLIKUD. Ole sa kristlane või mitte, lolliks võid minna nii või naa. Ma väidan, et mitte ainult kristlus pole ohtlik, vaid seda on igasugune surra-murra.
Muide minu nägemuse kohaselt ravivad nõiad just usu abil, igasugune auradejutt seal kõrval on usu kinnitamiseks. _________________ Kui teid huvitavad minu usulised tõekspidamised, siis uurige järgi Püha Joosepi koduleheküljelt |
|
Tagasi üles |
|
 |
ork
|
Postitatud: Teis Märts 16, 2004 7:32 am Teema: |
|
|
minu arvamus on, et usk on lineaarses sõltuvuses vastutusega.
mida rohkem usud, seda rohkem oled vastutusest loobunud.
vastutusest iseenda ees.vastutusest oma põhimõtete ja arusaamiste pärast. sa oled nad n. ö. delegeerinud kellelegi teisele. noh näiteks Jeesusele.
inimene, kes usub, ei juhi ega vastuta ise oma elu eest. tema elu juhib ju Jeesus.
Jeesus "annab" ja "võtab". algul tavalisi, argitegemisi/sündmusi, lõpuks igavese elu.
niiet, kui Sina Poder näed siin foorumis kelleski tegelases usku, siis pole see muud, kui see tegelane on loobunud vastutusest. ta on vastutuse oma arusaamiste ja põhimõtete eest veeretanud Tokroda kraesse. aga nagu Sa isegi aru saad, on see tema isiklik asi.
nagu ka kõigil kristlastel: see on nende isiklik valik. |
|
Tagasi üles |
|
 |
coco Külaline
|
Postitatud: Teis Märts 16, 2004 8:25 am Teema: |
|
|
Aga on veel usk iseendasse, usk oma puhtasse sisetunnetusse... Seda "usku teenides" pole vastutust kellegi kraesse veeretada! Isegi siis kui hetkeks endas kahtled jääb vastutus ometi alles ja kahtlusest tulenenud eksimus on õpetajaks!
Üldse ei saa aru, miks kogu värki Tokroda isikukultuseks keerata tahetakse?! See meenutab firmat, kus kogu töötajaskond vahib hommikul, nokakesed pärani direktori suhu ja ei liiguta ilma tema käsu-loata lillegi. Siinse rahva juures pole ma taolist asja 99% ulatuses märganud. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Poder Lilla päike

|
Postitatud: Teis Märts 16, 2004 12:11 pm Teema: |
|
|
Ega siis mõõdukas usk (kui suudad mõõta ehk end teistsorti usklikega võrrelda on OK) kui ilmasletamise viis vast kurja ei tee, ma leian. Vastutus jääb niikuinii, Jeesus ja "mina ise" käivad sellest vaatevinklist üsna ühte patta, minuarust. _________________ Kui teid huvitavad minu usulised tõekspidamised, siis uurige järgi Püha Joosepi koduleheküljelt |
|
Tagasi üles |
|
 |
ork
|
Postitatud: Teis Märts 16, 2004 6:34 pm Teema: |
|
|
coco kirjutas: | Aga on veel usk iseendasse, usk oma puhtasse sisetunnetusse... |
armas coco, aga see polegi usk, see on teadmine.
Sa ju TEAD seda, mitte ei USU. kui Sa usuksid, siis seal oleks mingi kahtlus sees. eneseusust räägivad need, kes endas kahtlevad ja eneseusust rääkides seda püüavad maha suruda. see on nüüd küll "juuksekarva pooleks ajamine", aga jälgi hoolega.
kes endasse ilma mingi kahtlusevarjundita usub, see juba TEAB.
niiet niikaua, kui räägitakse usust, ei olda veel vastutust enda kanda võetud.
aga nagu Sa aru saad, räägib Poder usust "oopium rahvale" mõistes. tema püüab mingi süsteemi järgijatele USU mõistet külge pookida, et neid järgijaid ja süsteemi kompromiteerida.
niimoodi saab juba valmis ja inimestes kindlat assotsiatsiooni tekitavat mõistet kasutades soovitavat tulemust saada.
tuntud nipp, et kui poriga loobid, siis midagi ikka külge jääb... |
|
Tagasi üles |
|
 |
Poder Lilla päike

|
Postitatud: Teis Märts 16, 2004 8:42 pm Teema: |
|
|
Poder kirjutas: | Usk saadab meid kõikjal. Paljud inimesed usuvad näiteks, et Ameerika on olemas (jabur näide, vast kõlbab). Inimkeeles väljendatakse paljutki, mille tõestus on meelte seisukohalt ebapiisav. Usk on samas nii seltskondlik kui ka sügavalt isiklik nähtus. Usk on abivahend eluks, kui soovite siis ka piiratusest möödahiilimine. |
Khmm-khmm.....
Sellisel juhul loobin kõiki poriga, kaasa arvatud iseennast! _________________ Kui teid huvitavad minu usulised tõekspidamised, siis uurige järgi Püha Joosepi koduleheküljelt |
|
Tagasi üles |
|
 |
coco Külaline
|
Postitatud: Kolm Märts 17, 2004 9:17 am Teema: |
|
|
[quote="ork"] coco kirjutas: | Aga on veel usk iseendasse, usk oma puhtasse sisetunnetusse... |
ORK-
Lugesin õhtul Su kirjutatut ja mõtlesin sügavalt. Tegelikult on jah terminite täpsus väga oluline, sest sõnad muudavad inimsuhtlemises oma värvi, kuju, lõhna, maitset, kasvavad, kahanevad...
Sul on terav silm, minu USK tähendab TEADMIST, mida enda jaoks väljendan sõnaga TUNNE. Samas pole ma tõesti täieliselt valmis, sest välismaailmas, väljaspool ennast vastutust nõudvates situatsioonides, kus kohtan sageli teiste vastupanu, hiilib veel mõnikord hinge KAHTLUS, mis sisetunnet lämmatada üritab ja mis tal ajutiselt ka õnnestub. Ometi võidab TUNNE alati! See on nagu sisemaal toimuv võimuvõitlus... Ja mu vaim on nagu kassil, seitse korda üritatakse maha lüüa, ikka ei sure
PODER-
Ei saa olla natuke rase, oled kas rase või üldse mitte. Ja huntidest küsisid, NÕUDSID tõestust. Vabanda, Sul on kodutöö tegemata, määrame järelvastamisele. Külasta TÜ õpetajakoolituses rühmatöö loenguid (ei mäleta õppejõu nime, nooruke tumedapäine ja väljaspoolt ülikooli) ning tee endale asi seostega vaimuilma selgeks. Siis räägime edasi. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Poder Lilla päike

|
Postitatud: Kolm Märts 17, 2004 2:06 pm Teema: |
|
|
coco kirjutas: | PODER-
Ei saa olla natuke rase, oled kas rase või üldse mitte. Ja huntidest küsisid, NÕUDSID tõestust. Vabanda, Sul on kodutöö tegemata, määrame järelvastamisele. Külasta TÜ õpetajakoolituses rühmatöö loenguid (ei mäleta õppejõu nime, nooruke tumedapäine ja väljaspoolt ülikooli) ning tee endale asi seostega vaimuilma selgeks. Siis räägime edasi.
|
Mitte midagi ei saanud aru.
Kuulge, kas te tõesti arvate, et arvutikuvar, mida enda ees näete, on olemas just sellisel kujul, nagu te teda näete?
Piiritlege ennast kuidas soovite, kuniks pole kahtlust, pole ka mõistust.
P.S. Rasedus oli õnnestunud kujund. Siiski - kui rasestumine kui "hetk" jagada piisavalt väikesteks ajaühikuteks, võib küllap avastada ka seisundi "natuke rase". _________________ Kui teid huvitavad minu usulised tõekspidamised, siis uurige järgi Püha Joosepi koduleheküljelt |
|
Tagasi üles |
|
 |
coco Külaline
|
Postitatud: Kolm Märts 17, 2004 2:12 pm Teema: |
|
|
natuke RASE???? See saab olla ainult katkenud rasedus, ehk mädanev loode!
Aru saada ei saa Sinu est keegi teine! |
|
Tagasi üles |
|
 |
selenium Külaline
|
Postitatud: Kolm Märts 17, 2004 2:23 pm Teema: |
|
|
Selle asjade tõese nägemise kohta...me tõepoolest ei näe asju nii nagu nad tegelikult on  |
|
Tagasi üles |
|
 |
Poder Lilla päike

|
Postitatud: Kolm Märts 17, 2004 2:34 pm Teema: |
|
|
coco kirjutas: | natuke RASE???? See saab olla ainult katkenud rasedus, ehk mädanev loode!
Aru saada ei saa Sinu est keegi teine! |
Rasedus ei käi vist küll kristluse hääde ja halbade külgede alla.
Mädanev loode.... jälle saadi minust nii valesti aru kui vähegi võimalik. Minu viga, laisk seletama. Näide: kas raseduse alguseks pidada munaraku antud elektrilööki või kromosoomide kokkumiksimist või veel midagi muud? Muide, ka mädanevat loodet võib mingist vaatavinklist vaadelda kui "natuke rase" värki. Ma ei rääkinud ju sellest, asi läheb ropuks.
Selgitan nüüd oma mõttekäiku, mis on kindlasti hirmus dogmaatiline jne.
1. Kõik inimesed on usklikud.
2. Siin foorumis on inimesed veel eriti usklikud (pole tähtis, keda või mida jne)
3. Küsi Jehoova tunnistaja käest TÕESTUST (mida mina siin kerjavat) ja vaata mis vastuse sa saad. Kõik tõestused maailmas on ebapiisavad, lihtsalt mõned pääsevad erinevatel põhjustel mõjule, mõned mitte. Nüüd mõtle: mida ja miks usud Sina? Pole sealjuures tähtis, kas usud enda sisetunnet, Kristust või mõnda humanistist filosoofi (kõik need olid vaid näited).
Jah, rääkisin jah usust kui "oopiumist rahvale" te võite pidada mind poriga loopijaks või rühmatööks võimetuks või mida iganes. _________________ Kui teid huvitavad minu usulised tõekspidamised, siis uurige järgi Püha Joosepi koduleheküljelt |
|
Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
© 2001, 2005 phpBB Group
|