Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula uusi saateid www.valgusejavarjupiiril.ee
Vanad saated!

KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Kahestumine ja mitte mäletamine.
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 12, 13, 14  Järgmine

Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Isiksus
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
kurjam_krõõt
Lilla päike
Lilla päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 9:52 am    Teema: Vasta viitega

radiaator kirjutas:

arvan, et kooselu kui sihuke peab jääma oma teada

radiaatorilt kukub ike häid tarkuseteri ka Wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Motosummer
Kollane päike
Kollane päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 11:23 am    Teema: Vasta viitega

Muinasjutt sellest, kuidas naisest sai nõid, muinasjutud peavad lõppema hästi, nii et nõiad ahju!!!
Tagasi üles
kurjam_krõõt
Lilla päike
Lilla päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 11:23 am    Teema: Vasta viitega

kason kirjutas:
ja kui keegi kusagil ütleb ..et ainult läbi valu peab arenema...las ta siis peab, mina ei pea ja isegi ei kavatse mitte ... Laughing
Raskelt lahe tyyp muutub kiirelt ....iccc.. raskelt vastikuks Laughing
jah..nii et jään ka enese juurde.

Tasakaal on ülekõige, see on see, mida ma hindan Wink

aga kesse ütleb, et suhe aint valu teeb või et pole võimalik tasakaalu saavutada, kui oled suhtes Wink
ja see, et rasssssskelt lahe tüüp muutub kiirelt vastikuks, siis on see vaid kogemus, et see pole ike see õige rassssssssssskelt lahe tüüp Wink

õige rassssskelt lahe tüüp meeldib kogu oma olemusega, ehk kogu saba ja karvadega ja see ei muutu, ükskõik mida ta ka ei tee või ütle vms
pigem õpid ise eristama seda, mis on tähtis ja mis mitte ja ennekõike on see kogemus, kuda asi pole rassskelt laheda tüübi tegemistes, vaid iseenda kalduvuses reageerida olukordadele ebaadekvaatselt Wink

kui olla üksi ja niiet keegi su tasakaalupunkti ei tule puksima ehk kui kellegi tegemised ei ole need, mis sind panevad reageerima nii või naa, siis on samas ka raske õppida iseend tundma ehk aru saama, kui isiklikult on kalduvus võtta asju, mida ei peaks jms

inimesed mu elus on ennekõike õpetajad ja partner veel kõige suurem
ja eelistan seda varianti rohkem kui üksi hirrrrmus tasakaalukana kuskil erakluses

kason kirjutas:
Suhtele ...mehest palju vanem naine -ütlen ausalt..mina emana oleksin vastu, kui ma lapselapsi ei saaks.

nooooo .... tasakaalus inimene peaks mõistma, et see pole nüüd küll tema öelda-teha, kas lapselapsed sünnivad Cool

aga kesse ütleb, et vanem naine ei saaks nooremal mehega lapsi sünnitada Shocked absoluutselt täielik jura on see Wink
pigem teadmatus, mis tekitabki selliseid arusaamu

aga ma küsin, mida peaks see noor naine tegema, kui selgub, et hoopis tema ühiskonna poolt aktsepteeritud vanusevahega mees ei saa lapsi, või ta ise?
Tagasi üles
Amaranth
Valge päike
Valge päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 12:06 pm    Teema: Vasta viitega

haldjanool kirjutas:
jones kirjutas:
ma tegelt küsisin seda haldjanoole käest, su postitus jõudis minut varem ette.
kentsakas kostus, et hilisemas keskeas naine, kellel on kaks purunenud abielu ja kelle praegune elukaaslane on 24 aastane, toob ennast eeskujuks teistele naistele.

küsimus polnud purunemises (traagiline toon), vaid lõpetamises (vajalik tegevus).
aga eeskujuks on see, et ma lõpuks hakkasin aru saama, mis on mees ja mis ma mehelt tahan.
ja ei lasknud segada ennast ühiskonna poolt aktsepteeritavatest arusaamadest (loe: sellistest normidest, mida pead õigeks ka sina), vaid käitusin õigesti iseenda suhtes.
seda paraku enamus ei tee, kas siis jonnist, mingist valehäbist, ühiskonna arvamuse kõrgemakspidamisest või mõnest muust pseudopõhjusest.
(ma sain lõpuks aru, et suhe on mehe ja naise vaheline asi.
st koos elavad mees ja naine, mitte emma-kumma neist vanemad, sõbrad-sõbrannad, naisteajakirjad, naabrid, tv, raamatud, ühiskond, meedia, jne.
st suhtes määravad suhteosaliste tahe, soovid, arusaamad, jne ja mitte nende teiste kõrvaliste omad.
paraku lasevad enamus inimesi oma suhet juhtida kõrvalt, aga see tähendab, et ka suhtehüved lähevad sinna kõrvale, mitte ei jää osalistele, nagu peaks.)

ja see on juba asi, mille peale näpuga näidatakse, kaasa arvatud sina.
motiiv mind ei huvita, sest keegi ei näe, mis sa mõtled, aga kõik näevad, mis sa teed.
Voh, see on väga hästi öeldud, suhe peabki olema ja jääma mehe ja naise vaheliseks asjaks, muudmoodi oleks lihtsalt liiga palju häirivaid faktoreid, nõustun täielikult. Wink
Tagasi üles
Annu
Tumeroheline päike
Tumeroheline päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 12:40 pm    Teema: Vasta viitega

aga miks sa siis oma probleemiga siia jooksid?? Shocked Twisted Evil
Tagasi üles
kason
Beez päike
Beez päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 12:42 pm    Teema: Vasta viitega

inimesed mu elus on ennekõike õpetajad ja partner veel kõige suurem
ja eelistan seda varianti rohkem kui üksi hirrrrmus tasakaalukana kuskil erakluses

Las nad sul olla... mina ei lase/ei vaja/ei taha/ mitte millimeetri eest, enese ellu mõtetut sebimist ja kohustusi...ei huvita.
Aga edu sulle armastamisel !!!! Laughing

nooooo .... tasakaalus inimene peaks mõistma, et see pole nüüd küll tema öelda-teha, kas lapselapsed sünnivad Cool

Ja see on täpselt minu öelda..sest muidu neid polex .. ...ja nii on ja nii saab olema.
Loomulikult olen ma tasakaalus...sest ma ei pea sp põdema.Igas riigis oma kord
Wink

aga ma küsin, mida peaks see noor naine tegema, kui selgub, et hoopis tema ühiskonna poolt aktsepteeritud vanusevahega mees ei saa lapsi, või ta ise?[/quote]

Ei krööda....ma ei tea mida nad peaksid või ei peaks tegema...mina tahan igatahes lapselapsi. Olgu vana või noor.....
Ärme vaidle sellel ei ole mingit mõtet Wink
Tagasi üles
kurjam_krõõt
Lilla päike
Lilla päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 12:57 pm    Teema: Vasta viitega

kason kirjutas:

Ei krööda....ma ei tea mida nad peaksid või ei peaks tegema...mina tahan igatahes lapselapsi. Olgu vana või noor.....
Ärme vaidle sellel ei ole mingit mõtet Wink

tahtmine taevariik, saamine iseasi Wink ..

tahtsin oma jutuga öelda seda, et ei saa iial mitte keegi kaasa garantiid, kas ta saab järglasi või mitte ning veelvähem on õigust ühiskonnal ja kaaskodanikel öelda, teha ettekirjutisi, mis vanuses ja kellega peaks inimene järglasi soetama
aga juba lapsest saati mäletan, et see teema, kui mõni mees kosis endast vanema naise, siis juttu jätkus teistel kauemaks ja missuguseid spekulatsioone nad oma peas juurutasid sel teemal. ja see paaridel lastesaamine oli ka alati rohkem teiste asi, kui paari enda asi näis olevat ..
ja pole see muutunud ka nüüd, ehkki inimesed on tolerantsemad ja teadlikumad
nii kui tuleb välja vanusevahe või paari lastetus, kohe algab sumin.

saan aru, se on mure, et inimkond ike edasi kestaks

vaimse tee valinutel inimestel võiks olla veidi rohkem teadlikkust, et ei langeks klisheede mustri mõjul oma hinnanguid andma ja järeldusi tegema
Tagasi üles
kason
Beez päike
Beez päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 1:19 pm    Teema: Vasta viitega

vaimse tee valinutel inimestel võiks olla veidi rohkem teadlikkust, et ei langeks klisheede mustri mõjul oma hinnanguid andma ja järeldusi tegema[/quote]

Krööda
Ma ei anna mingit hinnangut, ega tee järeldusi..ma esitan oma tahtmise ja see on kõik.
Ja teadlikkus või mitte ei puutu siia..olen täiesti teadlik oma soovist ja tunnistan ausalt seda enesele. Üks teadlikuks olemise vorm on oma soove teadvustada.Meie viga ongi selles, et teame väga hästi seda mida me ei taha, aga seda, mida tõeliselt tahame ei tea.
Nüüd näen, et väljendad pettumist..aga kõik ei ole sarnased
ja ei vasta/ei peagi/ vastama ootustele... leppimine sellega..on samuti teadlikkus.
Minu silmis ei muutu sina,kui armas olevus, kuidagi teiseks spe sulle meeldib/tahad jne armastada.
Tagasi üles
Elizabitch
varikonto alt postitaja

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 1:27 pm    Teema: Vasta viitega

vaimu viis sinu tahtmine täita võib kah ootamatu olla, no saad nt omale vanuigi oopis laste ja lastelaste karjaga vanamehepässi kaelapeale Rolling Eyes
kason
Beez päike
Beez päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 1:39 pm    Teema: Vasta viitega

Elizabitch kirjutas:
vaimu viis sinu tahtmine täita võib kah ootamatu olla, no saad nt omale vanuigi oopis laste ja lastelaste karjaga vanamehepässi kaelapeale Rolling Eyes

No ei see jääb ära...vanamehepässi ma küll ei taha.......aga jah!!!...võõraid lapsi...sesmõttes, et kui minu lastel on naised lastega....jaaa..mul ei ole selle vastu midagi...täiesti nõus hoidma ja hellitama...isegi ..et võib olla edaspidi..olen mõelnud lastekodu lapsele tugiperet pakkuda. Rolling Eyes
Tagasi üles
Amaranth
Valge päike
Valge päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 1:43 pm    Teema: Vasta viitega

Annu kirjutas:
aga miks sa siis oma probleemiga siia jooksid?? Shocked Twisted Evil

Nagu ma enne juba mainisin, teema postitamise ajal olin ma paanikas ja ei teadnud minda teha. Kui ma oleks enne maha rahunenud ja mõelnud natuke, ega siis polekski siia jooksnud. Ja, mis seal enam vahet on, ja miks see sind üldse ärritab ? Very Happy
Tagasi üles
Elizabitch
varikonto alt postitaja

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 2:10 pm    Teema: Vasta viitega

kason kirjutas:
Elizabitch kirjutas:

No ei see jääb ära...vanamehepässi ma küll ei taha.......aga jah!!!...võõraid lapsi...sesmõttes, et kui minu lastel on naised lastega....jaaa..mul ei ole selle vastu midagi...täiesti nõus hoidma ja hellitama...isegi ..et võib olla edaspidi..olen mõelnud lastekodu lapsele tugiperet pakkuda. Rolling Eyes

a ma pisut pinnin sind veel, nii tugeva tahte juures, nagu sul, ei peaks sest problat olema Very Happy

ühesõnaga armastada sa ei taha, kuid hoida ja hellitada küll - oskad sa selle erinevuse kuidagi selgemaks kirjutada: et kas laste hellitamine käiks siis ilma armastuseta ja mispoolest sebimine ja kohustused laste hoidmisel on sujaoks mõttekamad kui nt sellised, mis hästi toimiva paarisuhtega kaasnevad?
kurjam_krõõt
Lilla päike
Lilla päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 2:16 pm    Teema: Vasta viitega

kason kirjutas:

Ma ei anna mingit hinnangut, ega tee järeldusi..ma esitan oma tahtmise ja see on kõik.

Nüüd näen, et väljendad pettumist...

ei väljenda pettumust ma sugugi
hoopis vaidlen. Ja tegelt pole isegi midagi isiklikult mõelnud, vaid sinu sõnadest kinni haarand kui sõnadest, millega vaielda

sest sa muarust andsid siin teemas siiski üldistava hinnangu - palju vanema naisega ei saa noor mees lapsi

minu jaoks on sellised avaldused võimalikud vaid teadmatusest ja kahju on, et inimesed isegi ei vaevu ega taha selles osas oma teadmisi laiendada
selles küsimuses on kohutavalt fikseerunud arusaamad ja seisukohad juba põlvkondi ja selle fikseerunud seisukoha tõttu on ka põlvkondi viljeletud sallimatust

mis tahtmistesse puutub (oi, minu lemmikteema taaskord) Very Happy
aga sina võid tahta ja avaldada oma tahet, kuid minu mättanurk selles küsimuses oli, et sa tõenäoliselt oled samas ka teadlik, et sinu tahtmine pole siiski see, mis peaks määrama teiste otsuseid ja tahtmisi

sa saad õiguse oma tahet avaldada või isegi võid üritada oma tahet peale suruda, aga kas seda ka lastakse, see sõltub siis neist, keda allutada tahad
aga kui nende tahe ühtib sinu tahtega siis pole probleemi - kõik on rahul ja õnnelikud, sest kõikidel sama soov Smile
aga kui tahted lähevad lahku, siis algab võimumäng - kelle rohkem väge ja oskust oma tahe maksma panna

kui me saame teadlikuks sellest, mida me tõeliselt tahame, siis peaks ju ometigi sellega kaasnema ka vastutus ja teadlikkus, et ka teistel on õigus saada pihta oma tahtmistele ning ei pea alluma meie tahtele
aga seda viimast ei kipu tekkima ..

ja kui nüüd isiklikuks minna, siis see hetk ongi mu enda jaoks sõlm, mis vaja lahti harutada
olen teiste tahtmiste ja valikute suhtes olnud suht samal tolerantsuse määral kogu oma teadliku elu, KUID sinnamaani, kus minu tõekspidamised ristuvad mu enda tahtmistega.
ja siis panen või üritan kogu väest panna maksma hoopis oma tahte, mitte ei toimi nii nagu õigeks pean
kui mina tahe on hoopis teine kui teise tüübi tahe, siis pole enam halli varjugi tolerantsusest ja mõistmisest ja vastutusest oma tegude eest Very Happy loeb aint üks: Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaga mina tahan nii ja kõik!
Tagasi üles
jones
Läbustaja ja Petis

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 2:17 pm    Teema: Vasta viitega

Kli¹ee ei kehtiks siis kui asjaosalised ei vastaks kli¹ee tunnusmärkidele.
Näiteks vana naise ja noore mehe suhtel oleks naine erakordselt ilus, elujõuline, alluv ja elatud aastate jooksul vähe kogenud.
Mees aga peaks olema erakordselt kindlameelne, tark, emotsionaalselt intelligentne ja elatud aastate jooksul tavatust keerulisemaid kogemusi kogenud.
Sedalaadi erandjuhus saaks teoreetiliselt eksisteerida, kuigi isiklikult pole ühtegi sellist suhet näinud.
Tagasi üles
kurjam_krõõt
Lilla päike
Lilla päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 2:23 pm    Teema: Vasta viitega

jones kirjutas:
Kli¹ee ei kehtiks siis kui asjaosalised ei vastaks kli¹ee tunnusmärkidele.
Näiteks vana naise ja noore mehe suhtel oleks naine erakordselt ilus, elujõuline, alluv ja elatud aastate jooksul vähe kogenud.
Mees aga peaks olema erakordselt kindlameelne, tark, emotsionaalselt intelligentne ja elatud aastate jooksul tavatust keerulisemaid kogemusi kogenud.
Sedalaadi erandjuhus saaks teoreetiliselt eksisteerida, kuigi isiklikult pole ühtegi sellist suhet näinud.

ehkki ma olen näind neid suhteid palju ja eriti viimasel ajal

siis siiski leian, et taaskord on sul raamistik - vaat aint sel ja seal juhul on see võimalik

su raamistatud maailm kehtib ju vaid su enda suhtes
sa ise saaks sellisetel tingimustel ehk vanema naisega suhte luua, KUID see ei pea ega ka kehti seetõttu kohe ülejäänutele

muarust on inimloomade seltskond kohutavalt kirju ainuüksi juba seepärast, et igal on omad kammid ja sõlmed, mille kallal pusida ja selleks pusimiseks nad just talle hetkel vajalikke suhteid loovad ja inimesi, kes selles kaasa saaks aidata, omale ligi meelitavad
Tagasi üles
kason
Beez päike
Beez päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 2:25 pm    Teema: Vasta viitega

a ma pisut pinnin sind veel, nii tugeva tahte juures, nagu sul, ei peaks sest problat olema Very Happy

No ei olegi mul problat lastelastega..ma ütlesin ju, et igas riigis omad seadused Laughing

ühesõnaga armastada sa ei taha, kuid hoida ja hellitada küll - oskad sa selle erinevuse kuidagi selgemaks kirjutada: et kas laste hellitamine käiks siis ilma armastuseta ja mispoolest sebimine ja kohustused laste hoidmisel on sujaoks mõttekamad kui nt sellised, mis hästi toimiva paarisuhtega kaasnevad?[/quote]

njha..ei tea...ei ole näinud seda hästi toimivat paarisuhet kusagil...
isegi siis..kui osapooled oma suhet kiidavad...näed kõrvalt...et asi on jama...(üks ebavõrdses abielus olev daam selgitas..et voodis kujutleb end seximas hunniku papiga)
*sebimine*... käib Laughing ..meeste kohta..ei viitci....passida..kuuletuda..
jne...ei taha!!-naine peab..peaaab... ei tohi....jne..
Minujaoks on lapsed teine asi....no on kohe teine asi...ma ei oska sulle seda selgitada.Mul on ju lapsed olemas...ja kindlasti ei saanud ma neid üksi...ja päris pikk abielu kogemus ka olemas...no see asi mulle lihtsalt ei sobi.
Tagasi üles
kurjam_krõõt
Lilla päike
Lilla päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 2:37 pm    Teema: Vasta viitega

jones kirjutas:

Näiteks vana naine erakordselt ilus, elujõuline, alluv ja elatud aastate jooksul vähe kogenud

teisisõnu: ilus väekas loll lammas Cool

kes oma kogenematuse ja olematu tahte tõttu saaks olema hästi allutatud ja käituks kui korralik lüpsilehm, keda oleks ka kena vaadata

pole paha
eks see ole jah meest unistus. aga nad tahavad siiski sinu õnneks (et maailm püsiks kindlatel alustel) enamasti, et seda oleks ka see nooruke (isegi see hambutu vanamehenäss tahab just noort)
ja mis seal salata noor veri ja ihu on alati ilusam kui vana. selles suhtes olen nõus, kui esteetilisust/silmailu taga ajama hakata

aint see kehtib mõlemite suhtes - nii meeste kui naiste suhtes
noored trimmis kehaga mehad on silmale palju ilusam vaadata, kui need elukogend-kibestund mehed oma kestades ...

ja ilusad poisid on mu silmale alati rõõmu pakkund Cool
Tagasi üles
jones
Läbustaja ja Petis

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 2:40 pm    Teema: Vasta viitega

kurjam_krõõt, tohoh, et palju ja kohe viimasel ajal. arvestades sinu siinseid eesmärke ja seisukohti, siis on keeruline seda väidet usaldada.
hetkel võib arvata, et sind liitsid haldjanoolega ühised veapunktid, mida esile tõin.
raamistiku jutt on üsna veider. mõttestruktuuride raamistikku foorumi vestlustes jutuga edastataksegi. sinu raamistikku raamistamine oli samuti raamistik. veider raamistik - aga siiski raamistik.
Tagasi üles
Elizabitch
varikonto alt postitaja

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 2:44 pm    Teema: Vasta viitega

kason kirjutas:

No ei olegi mul problat lastelastega..ma ütlesin ju, et igas riigis omad seadused Laughing

ühesõnaga armastada sa ei taha, kuid hoida ja hellitada küll - oskad sa selle erinevuse kuidagi selgemaks kirjutada: et kas laste hellitamine käiks siis ilma armastuseta ja mispoolest sebimine ja kohustused laste hoidmisel on sujaoks mõttekamad kui nt sellised, mis hästi toimiva paarisuhtega kaasnevad?

njha..ei tea...ei ole näinud seda hästi toimivat paarisuhet kusagil...
isegi siis..kui osapooled oma suhet kiidavad...näed kõrvalt...et asi on jama...(üks ebavõrdses abielus olev daam selgitas..et voodis kujutleb end seximas hunniku papiga)
*sebimine*... käib Laughing ..meeste kohta..ei viitci....passida..kuuletuda..
jne...ei taha!!-naine peab..peaaab... ei tohi....jne..
Minujaoks on lapsed teine asi....no on kohe teine asi...ma ei oska sulle seda selgitada.Mul on ju lapsed olemas...ja kindlasti ei saanud ma neid üksi...ja päris pikk abielu kogemus ka olemas...no see asi mulle lihtsalt ei sobi.
[/quote]

jajah, niipalju sain su jutust ennegi aru Laughing ja ikkagi - MILLES erinevus seisneb? mees seadis sulle teistsuguseid ootusi, kui seda teevad lapsed? sest omamoodi ootavad nii mehed kui ka lapsed sebimist ja kuuletumist ning omamoodi ka kuuletuvad ja on passitavad mõlemad. et kuidas selle armastusega ikkagi on - ka laste puhul Wink
kurjam_krõõt
Lilla päike
Lilla päike

PostitusPostitatud: Nelj Okt 15, 2009 2:50 pm    Teema: Vasta viitega

jones kirjutas:

hetkel võib arvata, et sind liitsid haldjanoolega ühised veapunktid, mida esile tõin.
.

seda et mulle noored mehad alati meeldinud on rohkem kui vanemad.... seda ma pole pidanud ega pea veapunktiks Very Happy
see on minu tahteelistus ja ma ei näe põhjust seda ka varjata-häbeneda-veapunktiks pidada

ning vaevalt sa tead minu siinsetest eesmärkidest midagi ja veel vähem tead sa, kas ja kuidas mul õnnestub kokku puutuda eelpoolkirjeldatud paaridega Wink
hästi jabur on, kui keegi teab, mida ma tahan ja teen, rohkem kui ma ise Wink
see muide on ka hästi omane raamistikus inimestele, et nad näikse teadvat rohkem teiste tegemiste kohta kui asjaomased ise
hakka või ise kahtlema, et ei näind - ei puutund nende paaridega kokku, vaid see oli kõik unes Very Happy
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Isiksus Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 12, 13, 14  Järgmine
Lehekülg 6, lehekülgi kokku 14

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes

© 2001, 2005 phpBB Group