| Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
| Autor |
Teade |
Khan Hall päike

|
Postitatud: Kolm Dets 26, 2007 7:15 pm Teema: Suur Vaim? |
|
|
Ma tahan lahendada probleemi, kas Suur Vaim eksisteerib või mitte.
Hing on Olemuse liikuv aspekt, mis sündis esimeses neksuses Vaimust (Olemisest). Vaim on olemise alus, igal Olemusel on individuaalne Vaim. Hinge ei tohiks segamini ajada Vaimuga, ehkki erinevates kontekstides on kõnealuseid aspekte kirjeldatud, analüüsitud ning mõtestatud sarnaselt.
Vaimu aspekti eelduseks ei saa lugeda Suure Vaimu hüpoteetilist olemasolu. Olenemata sellest, kas eksisteerib mingi kõikehõlmav Olemus, tuleks lähtuda siiski iga Olemuse ainulaadsusest ja kordumatusest. Kõik olemasolev on kordumatu ning unikaalne, evolutsiooni teel arenenud ja kujunenud.
Suur Vaim, mille osad me väidetavalt oleme (loe metsamehe postitust minu poolt püstitatud teemas Ruum, Inimolemus ja Areng. Leiad selle Inimese alafoorumist) on väga kaheldava väärtusega Olemus. Mul puuduvad tema eksistentsi kohta tõendid ning ma ka ei usu tema Olemuse elavusesse.
Suur Vaim peaks samuti omama Hinge ning arvatavasti ka Teadvuse aspekti (sest tegemist on siiski kõrgemalt arenenud Olemusega). Minu postituses Contra Trinitas! (Ruum, Inimolemus ja Areng teema all) tõin välja seose Suure Vaimu kristlikust tagapõhjast. Usk Suurde Vaimu aitab välja kujuneda monoteistlikul maailmapildil. Selline suhtumine aga muudab inimese kergelt manipuleeritavaks ja alluvaks kõrgematele jõududele, kuna ununevad teadmised Olemise ainukordsusesse ning vormide paljususse.
Nagu ma juba eelpool mainisin peaks Suurel Vaimul olema välja kujunenud vähemalt Hinge aspekt. Vastasel korral oleks tegemist lihtsalt Ruumi personifitseeritud müstifikatsiooniga, mille puhul tuleb küsida, kellele selline perspektiiv kasulik on, kellele huve selline pilt aitab kaitsta. Isiklikult kaldun arvama, et Suur Vaim ongi kõigest isikustatud Ruum, mille tagant pole mõtet otsida Olemust.
Siiski ei suuda ma täielikult ümberlükata Suure Vaimu väidetavat hingestatud olemasolu. Isiklikult ma temaga tuttav pole, samuti ma ei tunne, et oleksin millegi endast kõrgema osa või kuuluksin kuhugi endale tundmatusse süsteemi.
Juhul kui ta eksisteerib ning kogu olev on temast väiksem / tema osa, peaks Suurel Vaimul olema sugu. Miks ma nii väidan? Kogu elav loodus jaguneb sugulisteks eluvormideks. Looduses on välja kujunenud kaks sugulist eluvormi: lahksugulisus ning liitsugulisus (kelleks on hermafrodiitsed organismid). Järelikult peab olema Suur Vaim samuti mingist soost, sest ta koosneb soolistest Olemustest. Sootu Suur Vaim oleks ebardlik ning ebaloomulik, seevastu isegi liitsugulisus oleks loomulik. Üldjuhul on hermafrodiitsed organismid lahksugulistest organismidest madalama arengutasemega. Hermafrodiitne Suur Vaim ei saaks eksisteerida, kuna kogu loodus pürgib lahksugulisuse poole ja evolutsiooni käigus on levinud just viimane soolisuse vorm.
Lahksugulisuse korral peaks aga arvestama, et Suurel Vaimul peaks olema paariline, teine Suur Vaim. Sellisel juhul tuleks antud Olemusvormi kohta käivat mõistet kasutada mitmuses: Suured Vaimud. Mulle tuntud inimkultuurid pole seda siiani aga teinud.
Eelnev arutelu tugines kolmele teesile, mille esitan selguse mõttes veel kord lühidalt allpool:
Kui Suur Vaim eksisteeriks peaks tal olema sugu, kuna kogu elav loodus on jagunenud sugulisteks organismideks
Kui Suur Vaim oleks lahksuguline, peaks tal olema vastassoost paariline. Seda pole aga üheski mulle teadaolevas inimkultuuris täheldatud. Siinjuures ma ei arvesta Suure Vaimu avaldumisvormide hulkda Maa-Ema ehk Gaiat ega Taeva-Isa ehk Uranost, kuna mõlemad on mütoloogia järgi Suure Vaimu lapsed.
Kui Suur Vaim on hermafrodiitne ehk liitsuguline Olemus, peaks temas leiduv enamlevinud sootüüp samuti olema liitsugulisus. Evolutsiooni käigus on loodus väljakujunenud teisiti. Seega peaks evolutsiooni nimetama hälbelisuseks, kuna normaaljuht lähtuks Suurest Vaimust. (Kogu olev ju on väidetavalt ühe Suure Vaimu osa). Evolutsiooni hälbelisuseks kuulutamine on mõistusevastane, kuna tegemist on Arengu avaldumisvormiga looduses.
Seega Suurt Vaimu ei eksisteeri, äärmisel juhul eksisteerivad Suured Vaimud, kuid inimkultuurid ei ole seda täheldanud. See annab sisuliselt aluse kahelda üleüldiselt Suurte Vaimude eksistentsis.
Suur Vaim mort est
Ma olen rääkinud |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Tokroda Alfaisane

|
Postitatud: Kolm Dets 26, 2007 8:06 pm Teema: |
|
|
http://www.vaimumaailm.ee/viewtopic.php?t=4619&start=0
siin tekstis on kõik vajalik kirjas.
Esimeses hüperruumis arenes välja mõistus
Teises vaim
kolmandas hing
Neljandas teadvus.
Praegune inimkonna häire on tekkinud teises hüperruumis. Astraalid on vahetuses. _________________ Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
akk Indigo päike.

|
Postitatud: Kolm Dets 26, 2007 8:20 pm Teema: |
|
|
| Hinge arengustaadiumeid on palju ja põhline on see, et kui saabub uus arengu staadium siis vana staadium kaotab eksisteerimise. .......muidu poleks üldse võimalik areneda. .........Kui nabanöör lõigatakse katki ja olend hakkab esimest korda hingama iseseisvalt...............siis toimub midagi sarnast nagu toimus viljastamise ajal. Tsükkel kordub uues kvaliteedis.....see hing mis on kõige aktiivsem ja kiirem saab keha endale ja tõrjub selle hinge mis enne nabanööri katki lõikamist oli kehast eemale, lihtsalt konkurents on selline.. ...........sünniaeg on nabanööri katkilõikamise aeg. .... inimese kõrgemad hingearengustaadiumid vahetavad välja madamalid staadiumeid .......... |
|
| Tagasi üles |
|
 |
akk Indigo päike.

|
Postitatud: Kolm Dets 26, 2007 8:37 pm Teema: |
|
|
| mina arvan, et hinge arengustaadiumid kopeerivad planetaarset mudelit. analoogselt enne tekib kogumispunkt mis on päikse analoog. siis tekivad planeedid .....mida arenenum hing seda rohkem planeete..... kui inimestel on hinged katki, mõni planeet puudu siis peab see inimene enda hinge võtma mõne inimese kellel see planeet on olemas....muidu lihtsalt ei saa hakkama. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Gerdenel Indigo päike.

|
Postitatud: Kolm Dets 26, 2007 10:08 pm Teema: |
|
|
Vaim on sidusus arengutsüklis, kuid pole olemuse alus. Sinu kirjeldatud olemuse ehk parameetertuuma ühendaja.
Need olemused, kellest sina räägid on Arvutid. Need olemused, kellest tok räägib, on hoopis midagi muud, kuid alluvad samasugusele arengutsüklile ja need, kellest mina siinkohal ei räägi, on need, kelleks sa end pead.
Paraku olete te ühesugused oma soovis olla erilised ja ka arvamuses, et igasühes peitub isikupära jne. Kõrvuti olete eristamatu mass.
Need, kes eristuvad, ei püüagi seda teha, kuid oma teistsuguse Olemusega toovad kaasa pigem hirmu, põlgust ja viha ning seda just seetõttu, et nad on erinevad ja järgimatud. Neis on olemas Olemus, mida ihkavad need, kel seda pole, kuid kardavad seda rohkem kui surma.
Olemusel muide pole sugu, sest see lähtub pooluselise maailma vaatepunktist, kuid ei saa samas väita, et ta oleks soota, sest ka see lähtub pooluselisusest. Peegelduste kooskõla.
Ma narrin sind, nagu narrin teisi. Mitte seepärast, et te ei suuda mõista enamat, kui lubavad teie programmid vaid seepärast, et te valetate endile nagu oleksite neist väljaspool. Ma narrin teis olevat peegeldust, usupeegeldust.
Suur Vaim on püüd kirjeldada Olevat, kuid seda ei saa niiehknaa kirjeldada ja ammukski mitte mõista keegi, kes elab poolustes. Lihtsam on seda eitada.
Olev ei saa olla millestki suurem ega väiksem, sest see on olemasolev ka läbi pooluselise kirjelduse ja samas se pooluselisus on vaid kübe fikseeritust Olevas. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Dmitri Petrjakov Indigo päike.

|
|
| Tagasi üles |
|
 |
murjam Külaline
|
Postitatud: Reede Dets 28, 2007 7:58 pm Teema: |
|
|
...
Viimati muutis seda murjam (Nelj Veeb 14, 2008 10:47 am). Kokku muudetud 1 kord |
|
| Tagasi üles |
|
 |
mel Arengumaag

|
Postitatud: Reede Dets 28, 2007 8:56 pm Teema: |
|
|
 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
© 2001, 2005 phpBB Group
|