Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula uusi saateid www.valgusejavarjupiiril.ee
Vanad saated!

KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

PARIM KRISTLUSE VASTANE ARGUMENT
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 16, 17, 18  Järgmine

Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Usundid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
melka16

PostitusPostitatud: Reede Nov 25, 2005 11:26 pm    Teema: Re: PARIM KRISTLUSE VASTANE ARGUMENT Vasta viitega

Täitsa tore teooria, sellest tuleks võimas muinasjutt..Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
fred2
Pruun päike
Pruun päike

PostitusPostitatud: Laup Nov 26, 2005 9:14 am    Teema: Vasta viitega

Julianus tundis Piiblit hästi.Ja kui fanaatikud poleks purustanud jumalate kujusid,röövinud templite vara ning kirik oleks suhtunud sallivalt ka paganaisse;lõpetamud usutülid Kristuse olemuse ja kolmainsuse üle...Suurem osa end kristlasteks pidavatest inimestest ei järginud Kristuse käsku:"Armasta oma ligimest nagu iseennast!"

Oleks vaid 4.sajandi katoliku kirik järginud algkristlaste eeskuju,siis vaevalt kirjutanuks Julianus teose "Kristlaste vastu".(sama pealkirjaga oli filosoof Porphyriose 15 raamatut)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
Tokroda
Alfaisane

PostitusPostitatud: Laup Nov 26, 2005 11:56 pm    Teema: Vasta viitega

fred2 kirjutas:
Kas sa mõtled,Tokroda,nii nagu keiser Julianus(361-363) ütles lahti ristiusust ja hakkas teenima paganlikke jumalaid? Smile

Kristusest on raske lahti öelda.Kui oled ka eemale läinud,siis igatsed ikka tagasi Kristuse osadusse.See on endal juba kogetud.Läksin kunagi vastuollu pastoriga ja ei kannatanud välja välismaisesid "usutervendajaid".

Mõistagi pole Jumal süüdi,et tulevad välismaalt show tegijad,kes teevad "imesid".Kahetsen,et sellepärast kunagi Jumalale selja keerasin.Rohkem ei soovi ma tagasi minna paganaks.
Ei ma mõtlen teistmoodi. Ma ei teeni kedagi, ühtki jumalat.
Aga mis puutub kirikut, siis mu elu oli enne ristimist okei. Peale seda tuli kannatused. Kui võtsin endal ristimise maha, siis läks elu jälle paika.
Isikliku kogemusest võin õelda, et ma ei taha iialgi kristlaseks hakata.
Arxos
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 12:46 am    Teema: Vasta viitega

fred2 kirjutas:

Kristusest on raske lahti öelda.Kui oled ka eemale läinud,siis igatsed ikka tagasi Kristuse osadusse.See on endal juba kogetud.Läksin kunagi vastuollu pastoriga ja ei kannatanud välja välismaisesid "usutervendajaid".

No mina arvan, et siiski su oma viga, et ennast kristlusest sõltuvaks tegid ehk tegid just seda mida nad ootasid. Sõltuvusest vabanemine võib muidugi väga raske ja piinarikas olla.
Muidugi see värk on väga alatu, aga sind saab orjastada, sulle sisse sõita jne. Vaid tänu sinu enda valele suhtumisele.

Mõtle näiteks sellele, et miks oled siin foorumis ? Kristlik süsteem hoiaks sind meelsamini siit eemal, aga sa tunned, et siin on midagi, mis aitab sul midagi vajalikku lahendada ja oled teatud mõjutustest üle. Ehk sinu olemus on sind pidevalt siia tagasi suunanud.
Või mis sina sellest arvad ? Panin ma sinu arvates väga puusse ?
Tagasi üles
fred2
Pruun päike
Pruun päike

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 12:58 am    Teema: Vasta viitega

Kas,sind TOKRODA ristiti sinu enda soovil ning sinu usu peale,et Jeesus Kristus on Jumala Poeg ning Päästja?

Ka mul tulid peale kristlaseks saamist kohe katsumused ja kiusatused.Kas sa oled siis valmis ka loobuma teistest asjadest,kui nende pärast tuleks kannatused?

Kristus ei paku kerget teed,mida ta nimetabki "kitsaks teeks".Ta nimetab sellel teel käimist ristikandmiseks,mida tema ajal kandsid surmamõistetud.Ja kristlased,kes tõeliselt Kristust järgida tahavad,ongi nagu surnud maailmale.Neid peetakse hulludeks,rumalateks,nad langevad pilke ja sõimu alla.

Paulus nimetab kristlasi kui neid,kes on sõdurid ning võitlevad kurjuse jõududega.Ja Kristus nägi ette,et paljud kristlased kaotavad vaimuliku sõja,sest ei arvesta hinda,mida tuleb maksta.

Kannatused ei tohiks hirmutada,kui käid tões.Kerge on minna kaasa massiga,aga siis kaotad oma hinge.Ma parem kannatan,kuid võidan elukrooni. Rolling Eyes
Tagasi üles
fred2
Pruun päike
Pruun päike

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 1:25 am    Teema: Vasta viitega

ARXOS.Ma olen üleloomulikult kogenud Jumala armastust ja pühadust,lausa füüsiliselt.Kui olin Jumalast eemal,siis näidati mulle ka nägemust Kristuse kannatustest,kuna ma mässasin Jumala vastu.

Mitte sõltuvus kirikust ei toonud mind tagasi.Kristusega oli mul südamerahu igas olukorras,oli lootus ja andestus.Teadmine,et ka surm ei ole võitmatu.

Jah,mulle meeldib Paganlik Foorum.Tahan ära kuulata ka teistsuguseid seisukohti ning teada,miks nii usutakse.Minu silmaring on laienenud.Kristlased teevad tihti suure vea,kui ütlevad:ta ei taha uskuda Jumalat ja Kristust.Aga ei tunne huvi,miks see nii on.

Ja eriti südant soojendav on lugeda ülevalt servalt lauset."Ole nagu oled-pagan,vaba kodanik või maailmavalitseja!"Tore kui sind võetakse vastu ja austatakse sinu valikut uskuda teisiti.Kristlikus Foorumis aga nähti kohe vaenlast.

See Foorum siin,talitab ise nagu tegi Kristus,valmis arutlema ja küsima.Seda aga kristlaste foorumis leida ei olnud.Endal on valus ja kurb,et kristlastele tuleb anda teinekord eeskuju,mida tegi Kristus ning mida teevad siin need,kes pole kristlased.

Olen soovitanud mitmele usukaaslasele Paganlikku Foorumit ka lugeda,et mõista ka teiste arusaamu.Hea foorum.Kuigi töö võtab palju vabat aega,siiski on lõõgastuv siin arutleda ja lugeda.

IGATI KIIDUVÄÄRT JA VAJALIK FOORUM. Smile
Tagasi üles
Arxos
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 1:28 am    Teema: Vasta viitega

fred2 kirjutas:

Kannatused ei tohiks hirmutada,kui käid tões.Kerge on minna kaasa massiga,aga siis kaotad oma hinge.Ma parem kannatan,kuid võidan elukrooni. Rolling Eyes

Minu arvates sa ei käi tões, sa käid illusioonides, ka mina käin illusioonides. Miks ? Kuna ma ei tea absoluutselt kõigest absoluutselt kõike.
Kui sina nii ei arva, siis see on ju siiski võimalik.
"kuid võidan elukrooni" - no kui see "lõpptulem" on hoopis midagi muud, kui sina arvad, mis siis saab ?
Et kas on tark tegu elada usus ja lootustes.
Võimalus on, et see mida sina arvad (sina siis vist kohe lausa usud) on üks suur jama, aga miks kardad sellele mõtelda Question Võimalus et see vale on, on samuti reaalsus.
Miks sa ei tegele vastuargumentide otsimisega ?
Tegeled enamasti selle otsimisega, mis sinu veendumusi toetaks, veel enam kindlustaks.
Et siis hirm tegelikkusele otsa vaadata, kuna usu purunemine oleks nii jube valus ja väga raske. Kuid kui see tuleb, siis on see ära teenitud.

Edit: On ju ka võimalus, et mina ajan valet asja vähemal või suuremal määral...
Juhul kui ajan mingil määral valet asja, siis on ka pärast selle arvelt valusam ja raskem. Aga eksimine on ka loomulik osa elust.
Kui kardad eksida, siis kardad elada. Kui sa ei luba endale eksimist (ei taha sellele mõtelda, võimalustele mis sellega seotud), siis on juba kehvemad lood.
Tagasi üles
fred2
Pruun päike
Pruun päike

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 1:51 am    Teema: Vasta viitega

Kõike me tõesti ei tea.Aga ma uurin ka vastuargumente.Kui aus olla,siis saab alati neid igas asjas esitada.

Ma toon oma elust ühe juhtumi,mis mind kinnitas,et Jumal on tõesti olemas(olid olnud juba nägemused,mis täide läksid;uurinud teemat Kristuse ülestõusmise tõenäosusest ja Sauli saamist apostel Pauluseks).
Oli nii mõtetes,et astusin väljas käies endale märkamatult sõiduteele,kus oli tihe liiklus.Järsku jäin seisma,keegi oli must tugevalt õlast kinni haaranud.Just sel hetkel liikus kiirelt mu eest läbi paari sentimeetri kauguselt üks auto.
Vaatasin,kes oli see inimene,kes mind õigel ajal aitas.Aga mu juures polnud ühtegi inimest ja pealegi ei olnud ma ülekäigurajal,vaid poolel sõiduteel.
Tagasi üles
Tokroda
Alfaisane

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 2:37 am    Teema: Vasta viitega

fred2 kirjutas:
Kas,sind TOKRODA ristiti sinu enda soovil
Ei, see oli minu ema initsatiivil. Teda innustas sõpranna.
Mina tegin seda selleks, et tema tahtis. Enam ma ei kuula teada ja muid naisoost isikuid. Niikaua, kui teen kõike oma peaga, niikaua läheb hästi.
skyzer
Arengumaag

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 2:46 am    Teema: Vasta viitega

fred2 kirjutas:
ARXOS.Ma olen üleloomulikult kogenud Jumala armastust ja pühadust,lausa füüsiliselt.Kui olin Jumalast eemal,siis näidati mulle ka nägemust Kristuse kannatustest,kuna ma mässasin Jumala vastu.

kas sa oma sellele unenäole loogilisemat ja reaalsemat seletust oled otsinud?

Sinu autoalla mitte jäämine on puhas juhus.
Kui jummel või keegi kõrgem olend eksisteeriks tõesti, vaevalt see asi mängiks inimestega nagu igasugused usklike jutud räägivad.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
fred2
Pruun päike
Pruun päike

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 1:55 pm    Teema: Vasta viitega

Ja kuidas sa seletad,SKYZER,et keegi haaras must kinni,mille tagajärjel ma jäin seisma?Kas see oli isik nimega "Juhus"? Very Happy
Tagasi üles
fred2
Pruun päike
Pruun päike

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 2:12 pm    Teema: Vasta viitega

TOKRODA.Ristimisel ja ristimisel on vahe.Üks on see,mida käskis teha Kristus,kus kreekakeelse teksti järgi tuleb vee alla kasta inimene,kes usub ja on meelt parandanud.

See,mida mitmed kirikud teevad-piserdavad kolm tilka pähe või kallavad vett pähe,pole üldse see,mida käskis Kristus.Seega ei talita mitmed kirikud Kristuse sõnade järgi.

On inimestel selline arusaam,nagu piserdatav/peale kallatav vesi kaitseb inimest maagiliselt.Kunagi tuli minuga kaasa üks tütarlaps,kes tahtis saada ristitud,et pärast saada kiriklikku laulatust.Aga vabakoguduse pastor oli aus ja otsekohene.Ta ütles,et Kristus käskis vaid ristida neid,kes usuvad Kristusesse.Kes elavad ka Kristuse eeskuju järgi.

Juhtusin kord Nevski kirikus Toompeal rääkima ühe noore venelannast naisega.Ta nimetas end kristlaseks,kuna oli ristitud.Oli maksnud selle eest 200 krooni ja ei teadnud vähimatki ise Kristuse õpetustest.Ta polnud elu sees isegi Piiblit lugenud.Tema jaoks oli kristlus ikoone suudelda ja küünlaid põlema panna.

Ma usun,TOKRODA,et ka ema uskus,et niinimetatud ristimisvesi on maagilise toimega kaitseks.
Tagasi üles
Tokroda
Alfaisane

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 4:34 pm    Teema: Vasta viitega

Jah, eks ta kaitset tahtis.

Aga mul tuli idee, kas Sa Rooside sõtta tahaksid tulla Question
Teeks paganate ja kristlaste vahelise võistluse.
Tutvustaks rahvale erinevaid usundeid läbi televisiooni.
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 4:39 pm    Teema: Vasta viitega

Mis ajast paganad usundiks said? Shocked
Tagasi üles
Tokroda
Alfaisane

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 4:45 pm    Teema: Vasta viitega

Wudu
Igaleühele tuleb rääkida tema enda keeles.
libahunt
Sitaseenlane
Sitaseenlane

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 4:49 pm    Teema: Vasta viitega

Tokroda kirjutas:

sul puuduvad teadmised, et sinna ronida. teed end naerualuseks.
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 4:54 pm    Teema: Vasta viitega

Ok. Tema enda keeles.
Aga kelle keeles? Fred2 on foorumi liige ja ma arvan, et tema saab aru, et paganlus ei ole mingi konkreetne usk.
Aga kui estled Rooside sõjas paganlust usuna siis pärast läheb väga raskeks inimestele selgeks teha, et paganad ei ole eeslid.
Tagasi üles
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 4:55 pm    Teema: Vasta viitega

libahunt kirjutas:
Tokroda kirjutas:

sul puuduvad teadmised, et sinna ronida. teed end naerualuseks.
Pudel õlut libahundi naha eest.
Tagasi üles
Tokroda
Alfaisane

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 5:25 pm    Teema: Vasta viitega

wudu kirjutas:
Ok. Tema enda keeles.
Aga kelle keeles? Fred2 on foorumi liige ja ma arvan, et tema saab aru, et paganlus ei ole mingi konkreetne usk.
Aga kui estled Rooside sõjas paganlust usuna siis pärast läheb väga raskeks inimestele selgeks teha, et paganad ei ole eeslid.
Paganad usuvad iseendasse. Tutvustan paganaid, kui eestlaste nõidade ühendust.
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 5:34 pm    Teema: Vasta viitega

Sellest saan juba aru. See - Tutvustaks rahvale erinevaid usundeid läbi televisiooni. ajas veidi segadusse.
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Usundid Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 16, 17, 18  Järgmine
Lehekülg 9, lehekülgi kokku 18

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes

© 2001, 2005 phpBB Group