Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

"Nõidade üleminek" Taisha Abelar

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Kultuur
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Freya
Külaline





PostitusPostitatud: Nelj Aug 11, 2005 6:15 pm    Teema: "Nõidade üleminek" Taisha Abelar Vasta viitega

Teemas: Suhete tüübid 5tk tekkis küsimus: umbes kauaks kahe inimese energiad segunenuks jäävad? Vastati, et ca 7 aastat. Kuid mitte keegi ei ole seletanud, kust tuleb see ca 7 aastat.
Lugesin kevadel raamatut "Nõidade üleminek" ja jäi kummitama, et seal räägiti samuti seitsmest aastast. Kuna Don Juan´i seltskonna liikmete kirjutatud raamatutes on nii mõnedki pointid kooskõlas Vaimumaailm.ee -ga, siis toon antud raamatust välja info selle kohta.

lk54
Clara selgitas, et me peame kokkuvõtetega alustamiseks kõigepealt oma tähelepanu koondama mineviku seksuaalkogemustele. See on sellepärast, et enamus meie energiast on takerdunud sinna. Seetõttu peame nendest mälestustest vabanema esmajärjekorras.
Ma ei usu, et mu seksuaalsed kokkupuuted kõik nii tähtsad oleksid.
See polegi oluline. Sa võisid sel ajal surmani tüdinult lakke vahtida, näha langevaid tähti või tulevärki – ometi jättis keegi oma energia sinu sisemusse ning läks minema osakesega sinust.

Aga tegelikult, Clara, arvan ma, et see, mis juhtub meestega, on igaühe isiklik asi.
Kas tahad, et need mehed, kes sul on olnud, toituksid ka edaspidi sinu energiast? Kas sa soovid, et neeed mehed muutuksid tugevamaks, kui sinagi tugevamaks muutud? Kas nõustud kogu oma edaspidise elu olema nende energiaallikas? Ei, ma ei tahaks uskuda, et sa ei saa aru seksuaalakti tähtsusest või kokkuvõtete tegemise eesmärgist.
Naised on tegelikult palju kindlamad sotsiaalse korra alustoed kui mehed ja oma rolli täitmiseks on neid kasvatatud üle kogu maailma ühtemoodi – olema meeste teenistuses. Siin pole mingit vahet, kas nad osteti vabaks otse orjakvartalist või on neid peibutatud armastusega. Nende põhiline otstarve ja saatus on ikka üks ja sama: meeste hellitamine, kaitsmine ja teenimine. Naise orjandusliku seisukorra kuratlikum osa on selles, et see ei ilmne ainuüksi sotsiaalse ettekirjutusena, vaid ka bioloogilise tungina. Ta seletas, et igal liigil on bioloogiline tung iseennast põlistada ja et loodus omakorda on valmistanud tööriistad, mis kindlustavad naiseliku ja meheliku energia liikumise kõige tõhusamal moel. Ta ütles, et kuigi inimkonna jaoks on seksuaalvahekorra esmaseks funktsiooniks soo edasikandmine, on sellel ka teisene, peidetud funktsioon – kindlustada energia lakkamatu voolamine naistelt meestele.

Miks sa ütled seda nii, nagu oleks see tee vaid ühesuunaline? Kas seksuaalakt ei olegi siis võrdne energiavahetus mehe ja naise vahel?
“Ei,” ütles ta kindlal ilmel. Mehed jätavad naise kehasse erilised energiakiud. Need on nagu helenduvad paelussid, mis asetuvad emakotta, et sealt energiat ammutada. Tegelikult on need seal veelgi võikamal otstarbel. Kiud on seal garanteerimaks, et kindlad energiatagavarad jõuaksid püsivalt meheni, kes need sinna paigutas. Energiakiud, mis seatakse kohale seksuaalvahekorra ajal, korjavad ja varastavad naise keha energiat, et tuua kasu mehele, kes need sinna jättis.
Naised on inimliigi vundamendiks. Suurem osa energiast tuleb neilt ja mitte ainult raseduseks, sünnitamiseks ja oma järglaste toitmiseks, vaid ka selle tagamiseks, et mehedki mängiksid selles terviklikus protsessis oma osa. Ideaaljuhul kindlustab protsess selle, et naine toidab oma meest energeetiliselt kiudude kaudu, mille see on tema kehasse jätnud, mistõttu mees muutub salapärasel kombel temast eeterlikul tasandil sõltuvaks. See väljendub mehe avalikus käitumises, mis sunnib teda ikka ja jälle sama naise juurde tagasi pöörduma, et säilitada oma toitvat allikat. Sel kombel kindlustab loodus, et mehed, lisaks oma vahetule ajele saada seksuaalset rahuldust, sõlmivad naisega veelgi püsivamad sidemed.
Need naise emakotta jäävad energiakiud sulanduvad ka järeltulija energeetilisse kattesse, mis tekib eostumisel. Need võivad olla perekonnasideme algmed, sest isa energia ühines feetuse omaga, andes mehele võimaluse tunda, et laps on tema oma. Need on mõned sellised elufaktid, mida tüdrukute emad neile kunagi ei räägi. Naisi on õpetatud olema meeste poolt hõlpsasti võrgutatavad, ilma, et neil oleks vähimatki aimu energeetilisest lekkest, mis neis tekib seksuaalvahekorra tagajärjel. See on minu arvamine ja minu meelest pole see õiglane.
Küllalt halb on juba seegi, kui isegi üks mees oma energiakiud naise kehasse jätab, kuigi see on hädavajalik järglaste saamiseks ja nende ellujäämise kindlustamiseks. Kuid kui sisemuses on kümne või kahekümne mehe energiakiud, mis ahmivad helendust, on see rohkem, kui keegi taluda suudaks. Pole siis ime, et naised ei jaksa kunagi oma pead püsti ajada.

Kuidas neist kiududest vabaneda?
Naine kannab neid helenduvaid ussikesi endas 7 aastat, enne kui need aja jooksul kaovad või hääbuvad. Kuid vilets on see, et kui need seitse aastat hakkavad mööda saama, läheb see ussikeste armee, alates kõige esimese mehe omadest ja lõpetades tema viimasega, kui üks mees kihevile, nii et naine on sunnitud jälle otsima seksuaalsuhet. Siis ärkavad kõik ussikesed uuesti ellu, olles tugevamad kui kunagi varem, et neelata naise helenduvat energiat järgmised seitse aastat. Tegelikult on see lõputu tsükkel.

Aga kui naine on tsölibaadis? Kas siis surevad ussikesed välja?
Jah, kui ta suudab seitse aastat vastu seista kiusatusele seksida. Kuid meie päevil ja meie sajandil on see peaaegu võimatu, kuna see ei sõltu ainuüksi bioloogilisest tungist, see on ka sotsiaalne nõue. Seejärel sõnastas ta oma põhjenduse isikliku tasandi kohta ja ütles, et nagu iga teist naist kasvatas mind ema, kes arvas, et tema põhiline funktsioon on kasvatada mind nii, et leiaksin endale kohase mehe ja mul poleks ohtu hakata kandma vanatüdruku häbiväärset nime. Mind oli tõepoolest aretatud nagu looma, et seksida, ükskama kuidas ma ema seda ka nimetada suvatses.

lk 153
Seksuaalenergia talletamine on esimeseks sammuks teel eeterkeha poole, teel teadlikkuse ja täieliku vabaduse poole
Kas olete juba väravateni jõudnud? Kas selle pärast Taisha oma jalgu nii kõvasti koos hoiabki?
Rääkisin talle just, et üks tohutu värav asub suguorganites. Ma arvan, et ta saab mu jutust aru. Selles valdkonnas on tal veel nii mõnedki väärkujutused.

lk141
Samas kirjeldab Clara nagual Julian Grau´d: Ma saan sinust suurepäraselt aru, kuna ka mul endal oli oma John Michael Abelar. Ta oli armastusväärseim olend, kes kunagi on elanud. Ta oli kütkestav, vallatu ja lõbus, ta oli tõepoolest unustamatu. Kõik jumaldasid teda, kaasa arvatud John Michael Abelar ja teised mu pere liikmed. Me kõik olime valmis suudlema maapinda, millel ta kõndis. Ta õpetas meile kõike, mida me teame. Ta pühendas oma elu sellele, et juhtida meid vabaduse poole.

PS: lk157-158
Vaim valis peategelase Taisha kokku John Michael Abelar´iga nii, et too tahtis WC-sse minna, kuid tegi lahti hoopis vale ukse nägi Taishat poolpaljalt, andmas end nõrgale mehele, kes võinuks ta elu hävitada. Ta virutas luuaga jättes Taishasse erilise energia, mis on temasse talletatud igaveseks. Haaras ta eeterkehast ja sidus sellele ümber energiakiu. Kuna teisik koosneb puhtast energiast, pole seda raske märgistada. Ta tundis, et kohtumise sellistel asjaoludel on see vähim, mida ta tema heaks teha sai. See oli Taisha kaitsmiseks. Alates sellest päevast oli ta kogu aeg teadnud, kus Taisha on.
Tagasi üles
torukybarik
Arengumaag


Liitunud: 24 Nov 2004
Postitusi: 446
Asukoht: tagasiteel tagurpidiantslast

PostitusPostitatud: Reede Aug 12, 2005 10:46 am    Teema: Vasta viitega

Tolteekide süsteem, millest Castaneda, Taisha Abelar ja Florinda Donner kirjutavad, sisaldab hulga abiks infot ja tehnikaid. Aga mingil põhjusel on kogu seksuaalsuse teema seal totaalselt pea peale keeratud- tegelikku infi ei avaldata. See seitsme aasta jutt näib paika pidavat, aga on ainult üks kivi mosaiigis. Mulle tundub, et tegelik hierarhia oli neil selline, et kõik naised kasutasid eelmise põlve naguali valgust.
Nende eesmärgid olid/on muidugi erinevad Tokrodast, samuti võimalused ja vahendid. Tolteekide siin nähtav eesmärk oli matrixist põgeneda. Tokroda eesmärk on matrixist viirus välja lüüa.
Tolteekidest on tegelt kirjutanud veel Theun Marez ja siis oli eesti keeles veel mingi klemmi raamat, kus süstematiseeritult kirjeldatud praktilised tehnikad.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Freya
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Aug 15, 2005 5:09 pm    Teema: Vasta viitega

tekkis selline kuratlik idee. Vaadake, siin räägitakse, et kõiki egregore kuidagi toidetakse. Castaneda andis omalt poolt maailmale peale raamatute ka praktika, milleks on kokkuvõtete tegemine teisiku jaoks ja maagilised sooritused, mida teostatakse ka Eestis. Läksin mina siis sinna kolmel korral kohale. Tegin sooritusi kaasa. Taotlus oli olla sisemises vaikuses ja hinnanguteta. Vaadata, mis juhtub. Ma ei saanud mitte muffigi aru, aga võtsin seda kui mängu ja tegin kaasa.
Aga.... olen mingi jubi - mitte millegi toimu(i)mist/juhtumist ei suutnud minu aju ära registreerida. Üks võimalus: see oli liiga kõrge level minu jaoks. Teine võimalus: see on lihtsalt jälle üks palvetamise viise, kuidas oma energia egregorie antakse. Tahtsin ka kogeda seda venda, kes seda läbi viib. Mu aju registreeris kinnijäämise(häda), olgugi, mida kõike ta räägiks.
Tagasi üles
sirel
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Aug 15, 2005 5:26 pm    Teema: Vasta viitega

arvesta peegliefekti võimalusega. sa võid ise olla kinnijäänud "tema kinnijäämise hädasse". ta "peetis" päris kenasti su enesetähtsust...
Tagasi üles
Freya
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Aug 15, 2005 8:02 pm    Teema: Vasta viitega

Mis mõttes enesetähtsus, peegelefekt, sry?
Tagasi üles
sirel
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Aug 15, 2005 8:14 pm    Teema: Vasta viitega

peegliefekt - näed teistes omi vigu. lugesin ka su väitlusi castaneda listis nimetatud inimesega ja ei imesta, et sa sinna gruppi "teda tajuma" läksid...
Tagasi üles
Freya
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Aug 15, 2005 8:47 pm    Teema: Vasta viitega

Sattusin jah listi tänu ühele sõbrale ja oli jah pikk ja tuline kirjavahetuse aeg. Ja kolki sain kuratlikult tänuväärselt palju. Enda kirju ei taha ma enam kunagi lugeda, aga tema kirjad lugesin nüüd korralikult uuesti läbi. 29 lk-d sain. Tegelikult on vist jah tõsi, et kui sellise venna kohta midagi öelda, siis räägin ainult endast. Sul on õigus Sirel, sain NÜÜD aru. kreisi. valus. Embarassed
Mu level ikka vist jäi sellise asja jaoks sügavalt madalaks.
Tagasi üles
aegrimonia
Beez päike
Beez päike


Liitunud: 5 Jan 2004
Postitusi: 279
Asukoht: emake maarjamaa

PostitusPostitatud: Esm Aug 15, 2005 9:59 pm    Teema: Vasta viitega

ei ole vaja põdeda, me kõik õpime.
_________________
moraalijünger ja kõlblusevalvur Wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Freya
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Aug 17, 2005 1:58 pm    Teema: Vasta viitega

aegrimonia kirjutas:
ei ole vaja põdeda, me kõik õpime.


Mis käivitab sind niimoodi mind lohutama tulema? Sellega tahad tõmmata mind mulli tegelikult. Ma ei vaja kellegi lohutust !!!

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad


(hehee, massiteadvuse mõttes mõistan: sina osutad oma emalikku armastust ja mina hakkan täiesti heast peast sind süüdistama. Kuid Siin foorumis ei kehti massiteadvuse reeglid. Niiet, katsu sa - vaata, et oma sõnad tagasi võtad)

Ma mõtlesin, et su sõnad ei lähe mulle korda ning eiran neid, aga selline tegevuskava vist ei toimi. Suvalise foorumit külastava naisterahva mulli langemine on ikka tõsiselt hale minu poolt. Crying or Very sad vakk vakk vakk

Nii, et kordan: MA EI VAJA KELLEGI HALETSUST!!!
Tagasi üles
sirel
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Aug 17, 2005 2:08 pm    Teema: Vasta viitega

Freya kirjutas:

Nii, et kordan: MA EI VAJA KELLEGI HALETSUST!!!


oled kindel? lase sellest ka lahti, et "sa ei vaja" - kõvad mutid oleme me kõik Laughing Laughing mulle mõjus kosutavalt kui ma ükskord endale ütlesin ja lubasin, et "persse! ma vajan kogu maailma haletsust" ja nutsin maa märjaks Laughing
Tagasi üles
Gerdenel
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 25 Okt 2004
Postitusi: 3086

PostitusPostitatud: Kolm Aug 17, 2005 2:10 pm    Teema: Vasta viitega

Keegi ei vaevu sind haletsema ega ka lohutama kuigi just seda soovid. On lihtsalt fakt, et aeg-ajalt kukutakse. Vahe ongi selles, kes tõusevad ja kõnnivad edasi, kes ootavad, et neid püsti tõmmatakse ja kaasa lohistatakse.
_________________
kui praktik pole nõus teoreetikutega, siis on ta usklik loll, sest teoreetikud teavad alati paremini, ilma proovimatagi, sest nende arvamusi on rohkem ja need on sarnased. Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
aegrimonia
Beez päike
Beez päike


Liitunud: 5 Jan 2004
Postitusi: 279
Asukoht: emake maarjamaa

PostitusPostitatud: Kolm Aug 17, 2005 2:15 pm    Teema: Vasta viitega

Freya kirjutas:

(hehee, massiteadvuse mõttes mõistan: sina osutad oma emalikku armastust ja mina hakkan täiesti heast peast sind süüdistama. Kuid Siin foorumis ei kehti massiteadvuse reeglid. Niiet, katsu sa - vaata, et oma sõnad tagasi võtad)

Ma mõtlesin, et su sõnad ei lähe mulle korda ning eiran neid, aga selline tegevuskava vist ei toimi. Suvalise foorumit külastava naisterahva mulli langemine on ikka tõsiselt hale minu poolt. Crying or Very sad vakk vakk vakk

Nii, et kordan: MA EI VAJA KELLEGI HALETSUST!!!


ei olnud emalik armastus. ei võta sõnu tagasi. ja jälle sa muretsed mingi tühja asja pärast. enesekindlust vähe?
_________________
moraalijünger ja kõlblusevalvur Wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Varjuvaras
Pruun päike
Pruun päike


Liitunud: 16 Juul 2004
Postitusi: 316
Asukoht: Seal, kus sõnad ei kehti...

PostitusPostitatud: Kolm Aug 17, 2005 9:04 pm    Teema: Vasta viitega

Rolling Eyes Või ei kehti massiteavuse effektid... Hah! Rolling Eyes
_________________
Pakun oma jutunurka igaühele kellel on midagi öelda. ->Soovin osaleda
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Freya
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Sept 19, 2005 5:08 pm    Teema: Vasta viitega

Cool nujah, kuigi sain kohe mõnusa portsu naiste rünnakute osaliseks - kas need ka naelapead tabasid, on iseasi Razz - tooksin veel mõned huvitavad lõigud kõnealusest raamatust, sest asi on nii kummaline ja huvitav on seda selle foorumi taustale asetada - tekivad seosed.

Niisiis Taisha õpetaja Nelida, kellega kohtumist oldi nii pikka aega ette valmistatud tegi kohe esimese käiguna seda, et pani Taisha enda ette istuma ja tõstis seeliku ülesse.

lk 174
"Tema vagiina ümbrus näis kiirgavat sellist väge, et selle silmitsemine pani mul pea ringi käima. Tema alastuse vaatamine oli mulle mõjunud kuidagi kujuteldamatult: see oli leevendanud mu ängistuse ja vabastanud mu minu liialdatud kombekusest. Samal hetkel muutusin ma Nelidaga harukordselt lähedaseks.
Nelida: See on täpipealt see, mida emakojast pärinev energia peab korda saatma. Emakojast pärinevat energiat kontrollides ja ümber jaotades võid korda saata imesid. Emaka esmane funktsioon on soojätkamine selleks, et põlistada meie liik. Kuid naised ei aimagi, et emakal on ka teravmeelsed ja keerukad teisased funktsioonid. Emaka kõige tähtsamaks teisaseks funktsiooniks on olla juhitavaks vahelüliks teisikule. Mehed toetuvad teisiku juhtimisel mõistuse ja taotluse ühendusele.
Emakas - jõuline energiaallikas, mis on küllastunud salapäraste omaduste ja funktsioonidega, mis kõik on määratud teisikut kaitsma ja toitma. Kõik see on võimalik alles siis, kui sa vabastad ennast kogu sellest koormavast energiast, mida mehed sinusse jätnud põhjalikku kokkuvõtet tehes kõigist oma seksuaalvahekorra kogemustest.
Emakakoja kasutamine on ülimalt jõuline ja vahetu viis teisikuni jõudmiseks."

Kasutan siin oma märkmete lehte ja veel mõned märkmed:
Nelida ei tunne halastust = osavõtmatu, erapooletu.
Mõistmine tuleneb kokkuvõtete tegemisest
Jõud tuleneb laitmatutest tegudest
hääl, liikumine - teisikuni jõudmiseks
Peeglid on nagu kelladki: nad fikseerivad aja möödumise. Aga tähtis on see vastupidi pöörlema panna. (Clara lk28)
Siis taipasin, et igas olukorras arukaks reageerimiseks vajan ma kahe asja kokkulangemist: häiret andvat mõistust ja tasakaalust välja viidud tundeid. Vastasel juhul jään passiivseks, oodates, millal mind kõigutab järgmine väline tõuge. (Taisha lk26)

Ja siis veel lõpetuseks ühest Don Juan´i raamatust (vist Sisemine Tuli): Naise tugevuse saladus peitub tema üsas.
Tihti on nii, et kui naised on juba küllalt vanad, et naiseks olemisega hüvasti jätta, otsustavad nad, et nüüd on neil paras aeg hakata tegelema ebamaiste või teispoolsete mõtete ja ettevõtmistega. Nad ei tea ega tahagi teada, et siis on neil juba väga vähe lootust edu saavutada. (lk 53)

veel kopipasten siia ühe huvitava teksti www.hot.ee/tonal leheküljelt:

[ emakas ]

tolteekide traditsioon erineb teistest traditsioonidest oma naisorienteerituse poolest. mitte ainult see, et nende järgi on valdav osa universumist naisalgeline ja paljud tehnikad/kunstid omavad 'naiselikku värvingut' (n. varitsemine) -- naised ise on tunnistatud meestest andekamateks. ja eelkõige tänu sellele, et neil on emakas.
nõidade järgi on emakal lisaks selle esmasele funktsioonile (soo jätkamine) olemas ka teisene funktsioon, mis seisneb selle võimes vahetult kogeda. see võime on naistel uinunud olekus või nad ei oska sotsiaalsuse mustritest allasurutuna seda vahetut kogemist tähele panna.
pikemalt on sellest juttu Castaneda eesti keelde veel tõlikimata raamatus 'Magical Passes' emaka seeriaga seotud tekstis, emakast on juttu Taisha raamatus ja Florinda 'Unenägemises' (ehk leiad kohad ja teatad lk numbrid?)
mehed peavad sellise võime arendamiseks nägema ränka vaeva, mistõttu nad oskavad väärtustada seda, mis naiste jaoks mingit pingutust justnagu ei nõuagi.
tolteekide järgi on inimesed eelkõige tajujad. ja me oleme võimelised tajuma kogu oma tervikolemusega. tajuandmete taandamine nägemiseks, kuulmiseks, haistmiseks, maitsmiseks, kompamiseks on tegelikult kogetu interpreteerimine, filtreerimine, kanaliseerimine... tervikust lastakse läbi mingi tühine osa ja selle põhjal üritatakse taasluua muljet tervikust.
emaka kaudu kogevad naised vahetult ja terviklikult, neil on otseühendus taotlusega.


Siin ammendub minu valduses olev info sellel alal, kuid olen endiselt üks suur küsimärk...
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Kultuur Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group