Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsőnumite lugemiseks logi sissePrivaatsőnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Astronoomilisi sõlm punkte ...

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Minevik, Olevik, Tulevik.
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Home1
Hall päike
Hall päike


Liitunud: 30 Märts 2004
Postitusi: 63
Asukoht: ON olemas

PostitusPostitatud: Kolm Apr 14, 2004 11:44 am    Teema: Astronoomilisi sõlm punkte ... Vasta viitega

Faktid on kogutud erinevatest allikatest ja esitatud sĂĽstematiseerimatta.
-----------------------------------------------------------------------------------

Sfinks vaatab alati sinna, kus päike võrdpäevsuse aegu tõuseb nii kevadisel kui ka suvisel pööripäeval.
_______

Idast vahetult enne Päikest tõusnud tähtkuju osutas Päikese asukohta. Seda tähtkuju tunti Päikese kandjana, ning kevadist võrdpäevsust peeti leppeliselt Päikese iga-aastase tsükli lähtepunktiks.
_______

Geograafiline põhjapoolus ei paikne samal kohal nagu magnetiline põhjapoolus ( mille suunas kompassinõel osutab) Tegelikult paikneb magenetiline põhjapoolus praegu umbes 110 km tõelisest põhjapoolusest Kanaada poole . Hiljutised uurimistulemused kinnitavad, et Maa magnetpoolus on oma asukohta viimase 80 miljoni aasta jooksul rohkem kui 170 korda vahetanud. Viimane geomantiline pööre 124000 aastat tagasi – üheteistkümnendal aastatuhandel enne Kristust. Teadlaste arvates leiab Maa magnetpooluste järgimine asukohavahetus aset 2030 aasta paiku.
_______

Cayse ennustas: „ 2000 aasta paiku „nihkuvad „ poolused paigast. Artikas ja Antarktikas leiavad aset suured vapustused, mis põhjustavad palavvöötmes vulkaanipursked. Euroopa ülemine osa muutub ainsa silmapilguga oma kuju. Maailm rebeneb Ameerika lääneosa kohalt. Suurema osa Jaapanist kaob merevoogudesse.“
_______

Maailma põhjapoolus asub praegu Väikese Vankri tähtkuju «alfa» lähedal ( mida meie nimetame põhjanaelaks). Aastal 3000 e.Kr. osutas maailma põhjapoolusele Lohe tähtkuju «alfa» , Kreeka antiikajal Väikese vankri «beeta» ning aastal 14 000 meieajaarvamise järgi saab maailma põhjapooluse suunaks Veega tähtkuju ...
_______

Päikese gravitatsioonijõud ulatub 15 triljoni miili kaugusele maailmaruumi, kust lähima täheni on peaaegu sama palju või pisut rohkem maad. Samuti mõjub meile Päikesesüsteemi teiste planeetide gravitatsiooniväli.
_______

Lühilaine häired on tugevad , kui Jupiter, Saturn, Marss paiknevad samal sirgel.
_______

Päikese varjutused võivad toimuda ainult kuni 18 päeva enne ja pärast sõlmpunki, kus Kuu orbiit lõikub Päikese näiva teekonnaga taevakaarel.
_______

Egiptuse Giza platool asuvad püramiidid paiknevad Maa peal täpselt vastavuses Orioni Vöö kolme tähega. – Alnitak, Alnilam, Mintaka. Püramiidid Hufu – Alnitaki, Hara – Alnilami, Menkaura –Mintaka.
_______

Orion tõsteti taevasse, kus temast sai tähtkuju ja tema koer muudeti Siiriuseks ehk Penitäheks. Egiptlased seostasid Orioni tähtkuju kindlalt oma jumala Osirisega.
_______

... Siiriust peeti kaheseks olevuseks, keda võib võrrelda last kandva naisega.
... Siirius on tegelikult kahest tähest koosneb süsteem. Siirius A . Siirius B on kääbustäht, mis tiirleb ümber Siirius A ja see on paljale silmale näähtamatu. Lääne Teadus sai Siirius B olemasolust teada alles 1826 a.
...Lääne-Aafrika togonid teadsid Siirus B tiirleb ümber Siirius A
...Siiriuse heliaakilise tõusu periood 365,25 päeva.
...Siiriuse heliaakilise tõusu päev – muitse Egiptuse kalendri uus aasta – arvutati välja Heliopolises.
_______

Fööniksi kojana mainitakse Heliopolise templit, kus benben kunagi asus. See kajastab fakti, et too mõistatuslik objekt oli sümboliseerinud ka müütilist fööniksit, taevast bennu-lindu, kelle ilmumisi ja kadumisi seostatu koletuslike kosmiliste tsüklite ning maailmaajastute hävingu ja taassünniga.
_______

... Heliopolis ( Päikeselinn) mainitakse piiblis (Onina), kuid egiptuse keeles kõlas see esialgne nimetus Iunu või Iunu Mehret, mis tähendab tugisammas, „põhjapoolne“ tugisammas. See oli äärmiselt püha paik ,mida seostati üheksa päikese ja tähejumalusega. Koos Giza ( ja kaugel lõunas asuva Abydose linnaga) peeti Iunut Heliopolist osaks kõige esimesest maast, mis loomishetkel ürgvetest kerkis, „esimese aja“ maaks, kus jumalad olid valitsenud Maa üle.
... Alguses täitis universumit pime märg olematus, mida kutsuti Nuniks. Sellest elutust kosmilisest ookeanist kerkis kuiv maa, kus Päikesejumal Re materialiseeris ennast Atumina ( keda mõnikord kirjeldatakse sauale toetuva eaka habemiku mehena). Taevas oli veel loomata. Maa oli alles loomata, Maa lapsi ja loomi polnud veel oma paigale loodud...Mina Atun, olin üksinda iseeneses...Polnud kedagi, kes oleks koos minuga töötanud.
... veendunud, et ta oli täiesti üksi, leidis too õnnistatud ja surematu olend viisi, kuidas luua kaks taevalikku järglast, õhu ja kuivuse jumala Šu ning niiskuse jumalanna Tefnut. Ma torkasin oma fallose kokkusurutud pihku. Ma lasin oma seemet peopesale valguda. Ma valasin selle endale suhu. Ja minu roojast sündis Šu ja minu valatud vedelikust sai Tefnut. Šu ja Tefnut kasvasid suureks ( kirjeldatud kaksikutena, sageli lõvidena), neil sündisid lapsed. Maa jumalus Geb ja Taevajumalus Nut. Need lõid Osirise, Isise, Sethi ja Nerthyse. Ja niimoodi saigi Ennead, Heliopolise 9 jumalast koosneb kogu. Neist 9-st Re Šu, Geb ja Osiris valitsesid Egiptust kuningatena, kellele järgnes Horas ja lõpuks 3226 aastask iibisepeaga tarkusejumal Thoth.
... Iunu preestrid omasid Benbeni nimelist pühalikku objekti. Egiptlased kutsusid Heliopolist Iunuks, tugisambaks, sest pärimused pajatasid, et Benben oli olnud seal iidsetest dünastia-eelsest ajast alates, seistes kivist tahutud samba otsas. Usuti, et benben langes kunagi taevast. Benben oli püramiidikujuline ja selle nimega nimetati ka püramiidide tipukive.
... Sahkara nekropol. Selle olevat ehitanud legendaarne Imhotep, Suur Maag, Heliopolise ülempreester, kelle muud tiitlid olid Mõttetark, Võlur, Astronoom, Ravitseja. jne...
... Muistse egiptuse pärimus esimest ajast Zep Tepist , mil nende maad valitsesid jumalad, on öeldud, et see oli kuldne ajastu, mil sügavakuveed taandusid, ürgpimedus hajus ning valguse kätte jõudnud ühiskonnale langesid tsivilisatsiooni annid osaks. Neis räägitakse ka jumalate ja inimeste vahemeestest – Uršudest, madalama järgu jumalustest, kelle tiitel tähendab valvajat. Just Wanethonid talletasid iseäranis elavaid mälestusi jumalatest endist, vägevatest ja imelistest olenditest, keda kutsuti neterudeks. Need elasid koos inimestega maa peal ning nende võim ulatus Heliopolisest ja teistest pühamutest nii üles kui ka allapoole mööda Niilust. Mõned neterud olid meessoost, teised jälle naised, kuid kõik nad käsutasid üleloomulikke jõude ja neil oli võime ilmutada ennast soovi korral meeste või naiste, loomade, lindude või roomajate, puude või taimede kujul.
... Wanethon = Heliopolise preester.
_______

Ennead – Re, Osiris, Isis, Horos, Seth ja nii edasi. Nemad olid esimesed, kes Egpptuse üle valitsesid. Seejärel läks kuningavõim katkematult ühelt teisele ja nii oli see 13900 aastat. Pärast jumalaid valitsesid pooljumalad 1255 ja siis tõusis 1817 aastaks troonile teine Kuningate suguvõsa ja seejärel tuli veel rohkem kui kolmkümmend kuningat, kes valitsesid 1790 aastat ja edasi kümme kuningat, kes olid 350 aastat võimul. Järgnes surnute hingede valitsemisaeg ...kokku 5813 aastat. Kokku kestsid valitsemisajad 24925 aastat.
------>>>
Manthon väidab ,et Egiptuse tsivilisatsiooni kogukestvus jumalate ajast kuni Egiptuse dünastia lõpuni olevat olnud 36525 aastat. See arv seondub loomulikult Siiriuse aasta 365,25 päevaga.
_________________
Noo nüüd kukkusin jälle vahutama ....
Alati on igas asjas MIDAGI huvitavat ....
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Minevik, Olevik, Tulevik. Kőik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group