Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Mis on elu mõte? Kes või mis on Jumal?
Mine lehele 1, 2  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Elu kui süsteem
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
guru
Külaline





PostitusPostitatud: Püh Dets 21, 2003 8:24 pm    Teema: Mis on elu mõte? Kes või mis on Jumal? Vasta viitega

Küsimused väga lihtsad, mida arvate, mis on elu mõte? Kas üldse ongi sellist?
Millesse usute? Kas lihtsalt mingise kõrgema võimu olemasolusse või kummardate kedagi?
Kes või mis on teie jaoks Jumal?

Erinevaid inimestelt erinevaid vastuseid oodates
guru Smile
Tagasi üles
Tobarot-Litaana
Beez päike
Beez päike


Liitunud: 21 Dets 2003
Postitusi: 270

PostitusPostitatud: Püh Dets 21, 2003 10:17 pm    Teema: Vasta viitega

liiga lihtne kysimus. asi lihtne- elumõte- teenida jeesust, jumalat- olla nende ori ! Wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
arre
Valge päike
Valge päike


Liitunud: 25 Dets 2003
Postitusi: 18
Asukoht: Viljandimaa

PostitusPostitatud: Nelj Dets 25, 2003 6:23 pm    Teema: elumõte Vasta viitega

mis on elumõte,jumala teenimisena ma seda küll ei näe.Oleme ise ka ju olendid ,kelles peaks jumalik killuke sees olema.Mina näen seda rohkem arengus valgusesse,täiuslikkusesse,Rännakul igavikku.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Turkian
Arengumaag


Liitunud: 28 Dets 2003
Postitusi: 1149

PostitusPostitatud: Püh Dets 28, 2003 11:27 pm    Teema: Vasta viitega

Jeesus ütles."Kui teid kutsutakse ja õeldakse""tule seal on kristus või tule vaata seal on Tema"", siis ärge minge, Mind ei ole seal, Mina olen siin, teie juures aegade lõpuni, Mina teis, teie Minus."

Jumal öelnud: "Mulle pole vaja teie inimeste pühi ja pikki palveid, mul ei ole vaja teie ohvreid, Ma ei kuule neid ja ei võta vastu"

"Kõik mis te ise endile ära keelate on keelatud, Mina(jumal) ei keela midagi, aga liialdused viivad teid hukule".

"Mina ei karista teid, ma ei mõista kedagi hukka, Minu tee on sirge, te ise komistate ja kukute".

"ärge otsige mind suurtest hoonetest, ega kujutistest, otsige mind iseendast) (see pole mul päris täpselt meeles)

Jumal ei ole mitte kelleltki ristimist nõudnud.
"Johannes ristib veega, aga kui ta ära läheb, ja Pühavaim teile tuleb, siis see ristib teid tulega, kuna veega ristimine ei too teile seda mida Püha Vaim teisse ilmudes annab"

Minu arvamus on see et kui kõigelooja võib saata inimestele õpetusi, siis kristlaste Jumal võib tõesti Kõigelooja olla.
Lihtsalt kristlased on 2000 aastat proovinud inimestest alluvat lambakarja teha ja andnud Jumalale orjastava hirmuvalitseja kuju andnud (seda ütles Vaatleja Tuulepesast) Ta ütles ka et:
Puhastamatta hing, keda ristib teine puhastamatta hing, on nagu pime, kes pimedat juhib ja mõlemad auku kukuvad. Laughing
Ise ma ei oska piibli seisukohalt asja kommenteerida sest ma pole seda lugenud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Turkian
Arengumaag


Liitunud: 28 Dets 2003
Postitusi: 1149

PostitusPostitatud: Püh Dets 28, 2003 11:37 pm    Teema: Vasta viitega

Kõigelooja on kõiges ja ka meie oleme osa temast. Kõigelooja lõi meie maailma nii hävitavast ja halvast kui loovast ja heast. (ja asi ongi nii mustvalge, lihtsalt paljusid variante annab kahe vastandiga koostada ja kõik on suhteline, maailmas käivad asjad Ying-Yang ja põhjus-tagajärg seaduse järgi) Mina näen et inimesed hävitavad ja teevad halba palju rohkem kui head ja nende loomus toob kaasa mitte head vaid aina enam hävitust. Niisiis tuleb seda muuta. Seda ei tule teha mitte hävitades vaid valgustades. Ja ärgu arvakugi inimesed et kuna kurat on see mis kurja kavatseb ja kõikjal tõstab pead, kuid korda saadab head /Goethe/ siis nemad võivad enda vaimu ja vaba tahte vabaks lasta ja füüsisega kaasa minna. Füüsiline on juba enda olemuselt vaimule nii hävitav et kui inimene sellega kaasa läheb, tekib kaos. Loomad enda instinktidega, hävitades just niipalju kui vaja ja neile antud füüsiline areng võimaldab, moodustavad tasakaalu. Kui inimene enda mõistusega sellest piirist üle astub, seda üle piiri läinud hävitust heaga tagasi tegemata (kui ta pole hävitanud selleks et head teha), tekitab ta kaost.
Kui inimene elab naudingute nimel tõstes seda neutraalset piiri koguaeg üles ja üles, siis naudingutega harjudes muudab inimene need endised naudinguid enda jaoks neutraalsuseks või isegi kannatusteks. Inimene ei saa aru et ilma kannatusteta ei saa olla naudinguid ja hävitab selleks et saavutada seda mida pole võimalik siin maailmas saavutada, tavaliselt võttes 100 või 1000 et saada enda jaoks 1. Enamus inimesi kes elavad minu kodumaal, ongi ühed kõige rikkamad ja õnnelikumad inimesed maailmas ja elavad naudingu enda sees, aga nad ei taju seda, sest teil puuduvad need õiged kannatused ja iga probleem mis tekitab pinget või rikub rahu võib neid täiesti laostada. Nii juhtub inimesega kui puuduvad õiged kannatused ja võetakse enda elu eesmärgiks naudingud ja antakse igale teole naudingute eesmärk ja unustatakse ära ka selline asi mis on rõõmutunne, mida paljud kes seda õiges mahus välja on teeninud, õnnistustundeks nimetavad. Kui inimene tunneb rõõmu aina enam ja enam ja tõstab sellega enda neutraalsuse piiri, siis teeb ta proovides seda endisel kujul kogeda, sellega kõigile ainult aina enam head. Kui inimene enda kodus sooja teki all Kõigeloojat kirub, peaks ta samal ajal mõtlema hoopis selle peale et iga sekund meie maailmas peavad mitmed inimesed piineldes surma ootama.

Filosoofilise vea on teinud kõik tohutult tunnustatud ja kuulsad eksistentsialistid, näiteks Camus´e enda "Katk"-uga ja ime pole et sellise ühiskonna juures nende looming sellist tunnustust on leidnud. Inimene on kõige hävitavam viirus maailmas, mis teha, selline on inimene, ikka veel enda teadvusearengu poolest madal olend.

Nüüd ma siis räägiksin elu mõttest:
Mis on elu garantiiks ?
Materiaalne on kaduv, inimese maja võib iga kell maha põleda, ka inimese keha on kaduv.
Ka suhted siin füüsilises maailmas on kaduvad, inimesed surevad (tunded küll jäävad sest mitte kõik tunded ja mõtted pole osa füüsilsiest maailmast ja ei põhine ainult aju keemial, siiski kui inimene on veendunud et peale surma pole midagi, siis see on väga halvasti ja sellisel juhul pole ka see punkt inimesele garantiiks tema elus)

Inimene vajab siin ilmas enda saavutustes midagi mis on jääv, et ta saaks enda surma suhtuda jaatavalt (nagu inimene peab suhtuma kõigesse mis juhtub ja pidigi juhtuma ja ei saanudki juhtumata jääda), ükskõik kui halvasti ka ei läheks. See ongi kõik hea mis inimene maailmale ja teistele andnud on. See meie antud hea ei kao kuhugi. Kui on mõni inimene kes on üks kõige rikkamaid siin maailmas ja ta ei tunne ennast ikka selle juures hästi, on ainus rohi sellele tõesti heategevus, võttes endalt ära 1 ja andes sellega teistele 100 või 1000.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
ork



Liitunud: 20 Dets 2003
Postitusi: 1270

PostitusPostitatud: Püh Dets 28, 2003 11:42 pm    Teema: Re: Mis on elu mõte? Kes või mis on Jumal? Vasta viitega

guru kirjutas:
Küsimused väga lihtsad, mida arvate, mis on elu mõte? Kas üldse ongi sellist?
Millesse usute? Kas lihtsalt mingise kõrgema võimu olemasolusse või kummardate kedagi?
Kes või mis on teie jaoks Jumal?

Erinevaid inimestelt erinevaid vastuseid oodates
guru Smile


Tervitus MK911!

Kui Sul raske pole, vasta nendele lihtsatele küsimustele.
Siis on hea edasi minna.
Muidu algab vestlus mitte kuskilt.

Veelkord , tere tulemast!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Turkian
Arengumaag


Liitunud: 28 Dets 2003
Postitusi: 1149

PostitusPostitatud: Esm Dets 29, 2003 12:47 am    Teema: Vasta viitega

Tervitused kõigile ! Embarassed (ma ei ole ebaviisakas, ma hoidsin neid tutvumisfoorumisse, aga see egotsemise foorum kahjuks puudub Smile
Noh nali naljaks

Vabandust, ma ei pannud neid välja toodud küsimusi tähelegile.

Elu mõte füüsilisel tasandil on minu arvates füüsilise põhjus-tagajärg kogemuse saamine ja vaimu arenemine. Meie elus pole mingit muud garantiid kui areng ja kõik see hea mis me siia maha jätame.

Siiski ma usun ka saatusesse mida ma arvan olevat religioonide poolt valesti tõlgendatud. Õige "saatus" lõplik tagajärg - fataalne saatus on minu arvates täiesti loogiline ja õige ja sellest ma jõudsin juma teises teemas kirjutada ja see tõestab ka arvamust et me oleme siin just arenemiseks läbi kogemuse saamise.

Isegi suured füüsikud on tunnistanud et füüsikaseadused ei kehti kui meid poleks keegi "loonud"
Usun et nagu meie oleme võimelised looma elementaale astraaltasemele suutis ka Kõigelooja meid luua ja sellisel juhul oleksime meie osa temast ja tema osa kõigest ja tema oleks kõik see mis ON. Kui võtta ka arvesse seda et kvantfüüsika õpetab, et iga aatom on 99,9999-protsendiliselt tühi ruum, ning välgukiirusel läbi selle ruumi kihutavad subatomaarsed osakesed on õigupoolest vibreeriva energia kogumid Siis ma usun et meie oleme osa kellegi/mingi energia teadvusest.
Olen tänulik kõigeloojale ja pooldan ka muid kõrgemaid olendeid, Jumalaid juhul kui nad on hea loomuga. Jah kurat saadab kah enda tegudega korda head ja on samuti kõigelooja loodud kuid ikka mulle meeldib ainult hea Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
ork



Liitunud: 20 Dets 2003
Postitusi: 1270

PostitusPostitatud: Teis Dets 30, 2003 9:26 pm    Teema: Vasta viitega

Küsimus MK911-le:

Kui Sa usud, et on olema Kõigelooja, kes on kõik loonud- k.a. Kuradi
koos saba ja sarvedega. Kui kõik liigub ja liigutab vastavalt Saatuse
poolt määratud rajale.
Siis peab olema olemas ka Kõigesööja, kes kõik ära hävitab.
Sest ei saa ju lõputult luua, tuleb vahepeal ka süüa. Seda, mis on
"valmis saanud" ja mis on untsu läinud.
Nagu Sa väga hästi aru saad, on hea Sööja süsteemile sama tähtis, kui
Looja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Turkian
Arengumaag


Liitunud: 28 Dets 2003
Postitusi: 1149

PostitusPostitatud: Teis Dets 30, 2003 11:54 pm    Teema: Vasta viitega

Mustad augud ju lähevad aina suuremaks ja suuremaks ja lõpuks ühinevad ja hävitavad (füüsiline on ise juba piisavalt hävitav). Teadlased on rääkinud et siis lõpuks koguneb kõik kokku, käib kõmm ja evolutsioon hakkab uuesti arenema. (ma pole täpselt asja uurinud)
Nagu kuulsamad füüsikud on tõestanud et füüsikaseaduste järgi meie süsteemi sees midagi juurde ei teki ja midagi ära ei kao. Toimub ehitus ja hävitus.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
ork



Liitunud: 20 Dets 2003
Postitusi: 1270

PostitusPostitatud: Kolm Dets 31, 2003 2:26 pm    Teema: Ãœlemlaul Kõigesööjale Vasta viitega

MK911

Näen, et oled minuga ühel meelel. Tõeline tegija, kellest on vähe räägitud
ja kes on varjus püsinud, on Kõigesööja.
Mida inimesed teevad? Muudkui tüütavad Jumalat oma hädadega, haigustega, palvetega. Ja ei saa vastust. Miks? Sest see pole Jumala rida.
Kõigi nende asjadega tuleb pöörduda Kõigesööja poole.
Tema võtab inimeselt piina, võtab valu. Ja pistab nahka. Kõigesööja õgib
kõike: muremõtteid ja hingepiina, vana naise ja sõnakuulmatu lapse.
Kõigesööja on meie Päästja.
Halleluuja !
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Turkian
Arengumaag


Liitunud: 28 Dets 2003
Postitusi: 1149

PostitusPostitatud: Kolm Dets 31, 2003 5:23 pm    Teema: Vasta viitega

No katkude ajal kah põristati kuradi auks trumme, aga minu poolt küll kuradile muud kui sõimusõnu ei tule, isegi neid pole vaja. Ma ei arva et hävitusele oleks veel lisaenergiat vaja anda, või teda kummardada.
See, keda ajaloos palju kirjeldatud on, (kirjeldused algavad sõnadega "ja kurat ilmutas end") ja vanadel maalidel kujutatud, on vist seesama tegelane http://www.hot.ee/mk911/wtcdevil.jpg videol on eriti hästi näha Confused
See ei ole jah Jumala rida, vaid inimese kuradist vabanemine on inimolendi enda rida ja seda ei tule teha mitte kuradi kummardamisega vaid enda ja kogu inimkonna kallal kõvasti vaeva nähes ja kõigest saastast vabanedes.

Kõige suurem tüssamine millega kurat eales hakkama on saanud, oli see et ta veenis maailma, et teda ei eksisteeri.
Ometigi ei suuda ta alati vastu panna kiusatusele enda võimu näidata. Very Happy


Viimati muutis seda Turkian (Kolm Dets 31, 2003 5:30 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Turkian
Arengumaag


Liitunud: 28 Dets 2003
Postitusi: 1149

PostitusPostitatud: Kolm Dets 31, 2003 5:34 pm    Teema: Vasta viitega

oi ma ei täpsustanud:
muidugi proovivad Jumalikud olendid inimesi aidata sellest vabanemisel, saates inimestele õpetusi, aga inimesed ei saa seda saavutada mitte Jumalat paludes vaid enda ja teiste kallal kõvasti vaeva nähes.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
ork



Liitunud: 20 Dets 2003
Postitusi: 1270

PostitusPostitatud: Kolm Dets 31, 2003 6:00 pm    Teema: Kõigelooja ja Kõigesöölja Vasta viitega

Mk911-le

Hakkame otsast pihta.
Kõigesööja pole Kurat.
Nagu Kõigelooja pole Jumal.
Oled nõus? Meie vestlus ei saa areneda, kui me kokku ei lepi. Mulle
paistis, et see oli algusest peale selge, aga praegult on seda vaja üle
korrata.Niisiis Kõigelooja on loonud Jumala ja Kuradi. Kas ma sain
Sinu kirjutistest õigesti aru ?
Nii, nüüd tõin mina sisse uue tegelase, palun saage tuttavaks- tema on
Kõigesööja, tema hävitab loodut. Seda, mille aeg on täis ja mis on
ebaõnnestunud (surnult sündinud). Hävitab kõike ebavajalikku.
Mis toimub? Nüüd jääb alles ainult vajalik. Kas pole soodne?
Mis sa ütled? Hakkad kohe raamatutes sorima, et vastust leida?
Või mõtled ise midagi välja?
Sellist venda pole ju üheski filmis, üheski raamatus, üheski foorumis
(isegi mitte välismaises). Aga ta peab olma olemas, maailm muidu
ju ei toimi. Võta loogiliselt : kõik, mis on sündinud, peab surema.
Kõik mis loodud, peab hävinema- muidu läheb maailm lõhki, rohkem
ei mahu ära.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Turkian
Arengumaag


Liitunud: 28 Dets 2003
Postitusi: 1149

PostitusPostitatud: Kolm Dets 31, 2003 6:29 pm    Teema: Vasta viitega

Olen täiesti nõus. Sry et ma inimestest ja nende vaimumaailmast ja ainult nendega seotud ja nende tekitatud hävitustest ja selle põhjustest rääkima hakkasin Confused

PS. kõik mõtted mis ma raamatutest leidnud olen, või teistelt võtnud olen, toon enda kirjutatud tekstides ka välja. Siiski arvan et tuleb ka raamatuid lugeda, isegi siis kui sealt tavaliselt vaid äratundmisröömu leiad, kahjuks on mul selleks liiga vähe aega olnud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
arre
Valge päike
Valge päike


Liitunud: 25 Dets 2003
Postitusi: 18
Asukoht: Viljandimaa

PostitusPostitatud: Nelj Jan 01, 2004 3:16 pm    Teema: Vasta viitega

miks arvata ,et looja lõi kuradi nii otseses mõttes.äkki ta eksisteeris samal ajal nagu loojagi. looja kes esindab positiivset poolust ,siis tal peaks etendama vastas poolus.olgu selleks kurat või keegi teine. see on nagu magnetil millel on kakspoolust või millel tahes.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Tokroda
Alfaisane


Liitunud: 22 Dets 2003
Postitusi: 8583
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Jan 01, 2004 8:02 pm    Teema: Vasta viitega

Jumal ja kurat on ühe süsteemi kaks poolt, läbi mille saab juhtida inimest.
Kui inimene tahab saavutada mingi eesmärgi, siis peab ta teiste juhtimiseks, ehk reguleerimiseks looma kaks poolt: Hea ja halva.
Ka laste kasvatamisel on vaja piitsa & präänikut.
See on igivana teadmine.
Nii on ka kristliku egregoril loodud kaks tegelaskuju. Üks ahvatleb (jeesus lubab paradiisi) teine hirmutab (saatan viib põrgu). Soovitan uurida seda, mida püütakse inimesi läbi Kristliku kultuuri tegema panna, kuhu inimesi suunatakse.
Seda mudelit võiks panna lihtsalt kirja
Looja lõi jumalad ja tühjuse jõu, millega reguleerib inimese arengut.
Vaata maailma toime mehanisme. Kõik toimib selle kahe pooluse läbi.
Näiteks Kommunism on halb, kapitalism hea jne. Uuri kes on niiditõmbaja.
JA MIS ON SELLE MÄNGU EESMÄRK?
_________________
Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
surra
Valge päike
Valge päike


Liitunud: 29 Jan 2004
Postitusi: 42
Asukoht: tartu / ugandi / maailm on ju seenemets

PostitusPostitatud: Nelj Jan 29, 2004 2:30 pm    Teema: Vasta viitega

pystitades "kes või mis on jumal" eeldab, et jumal on olemas.
olgem agnostikud Smile

ps elumõte on teadupärast 42 Twisted Evil ja sured siis. seniks soovitan täiel rinnal elada - arutelud "miks elada" on minu arvates teisejärgulised Smile pigem kysida "kas sa oskad hästi elada?" või "mida sa teed, et hästi ja õnnelikult elada" Smile
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Tiibuka
Tumeroheline päike
Tumeroheline päike


Liitunud: 22 Dets 2003
Postitusi: 145

PostitusPostitatud: Nelj Jan 29, 2004 2:40 pm    Teema: Vasta viitega

Surra kirjutas: pigem kysida "kas sa oskad hästi elada?" või "mida sa teed, et hästi ja õnnelikult elada" Smile

Ja milline on Sinu mõttes hästi ja õnnelikult elatud elu?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
surra
Valge päike
Valge päike


Liitunud: 29 Jan 2004
Postitusi: 42
Asukoht: tartu / ugandi / maailm on ju seenemets

PostitusPostitatud: Nelj Jan 29, 2004 3:19 pm    Teema: Vasta viitega

sisaldab palju armastust (laiemas mõttes) ning on mitmekylgne ning dynaamiline. ehk Smile
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Tiibuka
Tumeroheline päike
Tumeroheline päike


Liitunud: 22 Dets 2003
Postitusi: 145

PostitusPostitatud: Nelj Jan 29, 2004 4:13 pm    Teema: Vasta viitega

Kuule Surra, kas Sa tulid siia "mütsiga lööma" või ütled ka midagi Confused

Vaatasin Su postitusi ja kodulehekülge- välimuse järgi vanust tundub juba mehemoodi olevat, aga mõtted, mida siia loobid, jäävad alla ka mu puberteediealiste poegade omadele Embarassed

Siin foorumis ei pea kindlasti kirjutama, kui eemärk omaette pole suur postituste arv saavutada!?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Elu kui süsteem Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group