Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Elum6te=v6itlus?

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Võitlus
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Tige tihane
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 13 Veeb 2007
Postitusi: 1583

PostitusPostitatud: Laup Okt 24, 2015 9:24 pm    Teema: Elum6te=v6itlus? Vasta viitega

Ma olen siin mõelnud tänapäeva inimeste käitumise üle ja üldisemalt selle üle, mis on inimese kui indiviidi elumõte. Jõudsin järeldusele, et elumõte kui selline puudub inimestel ja selle asemel elatakse ühe programmi baasil, mis on kõigil rakkudeni veres: võideldakse omavahel.

Siin pole vahet kas maailmavaate üle või selle üle, kes esimesena bussi peale saab. Iga tegevus, mis sisaldab energiat või paneb inimestes energia käima, baseerub omavahelisel võitlusel.

Ja siis on olemas relvad, mida selles võitluses kasutatakse. Nagu näiteks välimus, sidemete tekitamine, tarkus (peast paljude kasutute faktide esitlemine). Ainult läbi kakluse ja positsioneerimise suudetakse teistelt energiat välja lüüa.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Faxaros
Parasiit


Liitunud: 15 Juun 2004
Postitusi: 621
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Okt 25, 2015 2:16 am    Teema: Vasta viitega

Võitlus pole midagi muud, kui üks suhtlemise vorm, kus toimub läbirääkimine elu ja surma peale.

Võtame kasvõi kõiksugu ajalooliselt eksisteerinud hoimud või kogukonnad. Need kes võitlesid, arenesid lõpuks kõrgkultuurideks. Need kes olid rahumeelsed, nendel polnud ka arengut. Isegi üks antropoloogiline teooria peab sõda ja konflikti vahelüliks primitiivsemate ja kõrgelt arenenud kogukondade vahel.

Probleemkoht on see, et tänapäevane kultuur rüvetab võitluse tähenduse. Võitlus lihtsalt positsioneerimise või eputamise pärast on tühi ja häbistab võitlejat. Ja nii otsib inimene konflikti, et ei peaks tõdema "äkki ma polegi nii kõva tegija kui ma arvan".

Võitlus oma ideaalina, on ikka kõrgema kvaliteedi kehtestamiseks. Kui ühiskonda tekib mingi uut kvaliteeti kandev inimene, siis ilma võitluseta ei saa ta end kehtestada, sest olemas olev stagnatsioon teeb kõik, et mitte olukorda muuta. Hea näide on Sokrates, kes õpetas noortele uutmoodi mõtlemist. Mis aga oli tulemus - olemasolev Ateena status quo oma 500 kohtunikuga määras talle surmaputke mürgijoogi, noorte rikkumise eest. Nii kipub juhtuma, kui tahad ehitada kvaliteeti ja korralikku jõudu enda kehtestamiseks taga pole.

Seega, pole arengut ilma võitluseta. Kui üritad areneda, siis peab võitluseks end kohe valmis panema. Aga võitlus oma tähenduses lööb puhtalt särama alles siis, kui seda kannab kvaliteedile rõhuv idee ning võitluses minnakse ka lõpuni välja.
_________________
Nii jumal kui ka ateism on kõik üks mõtlemise keeld. Keeld mõtelda etteantust ja saavutatust üle ja kaugemale.
Ignorantsus, kus usuvastasus on endistviisi kristlik, ning objektiivne, erapooletu tõlgendus loomult nihilistlik.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Tige tihane
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 13 Veeb 2007
Postitusi: 1583

PostitusPostitatud: Püh Okt 25, 2015 6:22 pm    Teema: Vasta viitega

Ja, võitlus on vajalik, olles üks 12-st intelligentsuse vormist ja olles seotud Sõjardi algeharuga. Mida ma aga silmas pean on see, et kui sa võtad tänapäeval inimesel võitluseprogrammi ära, siis jääb sinna asemele tühjus. Kui sa üks hetk tunned, et oled loobunud võitlusest, siis tekib tunne, et sama hästi võiks surnud olla. Ma leian, et võitlema ja õppima paneb elumõte, aga selle asemel üritatakse tekitada elumõtet nende kahe programmi najal, mis muidugi ei õnnestu.

Vaadates tänaval inimesi, siis mitte keegi neist ei sära, mis tähendab, et nad ei toetu iseendale, neil pole seda sisemist ideed taga. Võiks väita, et inimestel puudub see miski, mille nimel nad tegelikult võitleksid aga nad ei tegele enamus ajast mitte millegi muuga, kui võitlemisega ja see peegeldub absoluutselt kõigis igapäevastes tegevustes.

Kuna võitlemine laeb inimest energiaga (juhul kui ta võidab), siis tundub, et inimesed kasutavad primaarseid meetodeid enesesäilituseks, aga minu point on selles, et inimese enda vaatenurgast säilitavad nad sisutühja kesta, mis on lihtlabane aku süsteemile. Mis oleks kui inimesel on midagi sisulist enda sees olemas? Ma arvan, et ta loobuks võitlemast sellisel primaarsel viisil, sest tal poleks enam vastaseid.

Mina ise näiteks ei tea, mis elu mõte on. Mitte miski ei veena mind hetkel, et inimeste eludel on mõtet, kõik tegevused on triviaalsed, kui iga tegevuse taga on märgata tühjust ja mõttetust. Räägiks ma siis ainult endast, aga teisi vaadates tekib mul sama tunne kui ennast vaadates. Ma olen lihtsalt hetkel segaduses ja ei suuda mõista, mis õigustab inimliigi eksistentsi. Üks põhjusi on kindlasti selles, et mingil määral on see lapselik elu sisse ahmimine ja erinevate kogemuste korjamine asendunud teadmistega elu toimemehhanismidest. Nende aastate jooksul olen ma näinud juba liiga paljugi, kuidas inimesed toimivad (vaimselt ja füüsiliselt).

Darwinistidest kuni jumalausklikust koristajani on mingis mõttes õnnelikud inimesed, sest nende meelest kulgeb elu nii nagu peab, nad jätavad mingi tajupiiri ületamata ja alateadlikult see õrritab neid elama, sest nad pole suurt osa inimese olemusest veel aimanud ja see paelub neid. Aga mida rohkem inimene aimab, seda rohkem ta näeb kuidas kõik tegevused korduvad, isegi minnes tuhat, kaks tuhat või kolm tuhat aastat tagasi, need tegevused korduvad. See tähendab seda, et inimene on eksisteerinud muutumatul kujul tuhandeid aastaid. Isiklikel saavutustel meie eludes pole tegelikult püsivat väärtust taga. Ma ei suuda näha, et inimliigi tegevus õigustaks nende eksistentsi.

Jah, kui meie olemus ei pane meid võitlema läbi oma elude (homo sapiensi eripära?) – kui see on inimese olemuse mõte, baasparameeter, siis võib- olla see õigustab eksisteerimist, sest sellised me oleme ja rohkemat ei olegi mõtet soovida. Aga ma arvan, et see tuleneb sellest sisemisest tühjusest, mis inimesed enda sees kannavad.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Faxaros
Parasiit


Liitunud: 15 Juun 2004
Postitusi: 621
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Okt 25, 2015 8:41 pm    Teema: Vasta viitega

Noh, proovime kuidagi seda tühjust siis defineerida. Esimesena lööb pähe see ¹impans, kelle nimi on oli Washoe. See sama ahv, kes väidetavalt oskas viipekeeles üle kolmesaja sõna ja siis nendega ka viipekeeles suhelda. Ühesõnaga, suhteliselt hästi dresseeritud loom.

Siis anti talle hoolitsemiseks 10 kuu vanune ¹impans Loulis. Selgus huvitav nähtus - kui Washoe oma hoolealust kasvatama hakkas, siis hakkas ta enda poolt omandatud viipekeelt ka Loulisele edasi õpetama. Esimesena õpetas ta viipe "tule siia", kui Loulis alguses viipele ei reageerinud, haaras Washoe ise teda enda poole. Hiljem tuli Loulis juba puhtalt viipesignaalile reageerides. Ta oli omandanud viipe tähenduse.

Ja nii õpetades suutis noor hoolealune omandada viipekeele puhtalt teiselt ¹impansilt, kes teda kasvatas. Näiteks üks keerukam lause mis Loulis lõi, oli "Anna mulle see voolik". Viimane lausekonstrukt viitab, et siin ei ole tegu enam puhtalt refleksiga vaid oskusega mõista objektide omavahelisi suhteid.

Aga kus siin on probleem? Oletame, et me õpetame ühele ¹impale viipekeelt, laseme ta karja tagasi ning terve kari õpib ära viipekeele. Siis levitavad need omakorda oma teadmist edasi ja edasi ning lõpuks elavadki ahvid õndsas valgustatud ¹impansiühiskonnas. Teoreetiliselt isegi natuke võiks see võimalik olla, aga eksisteerib konks, kus asi siiski enam üldse ei toimi. Nimelt inimene, suudab keele ise luua, ja ehitada ümber selle struktuuri. Terve ahvikari võib selle keele omandada, aga keele lättekoht jääb alati "jumala" kätte, kelleks praeguses näites on inimene. Ahv võib omandada keele, kui tööriista, aga ta ei valitse seda tööriista. Ta on loomult kopeerija, mitte looja ning ta ei suuda keelt tahtlikult ümber disainida ega selle kvaliteeti tõsta.

Pmst samasugune lugu on vist nende samade inimestega, keda sa tänaval näed (miskipärast kipub see nii olema, et suured eksistentsiaalsed tähelepanekud inimkonna kohta leiavad aset tänavapildis Very Happy )

Need inimesed kannavad oma meeltes kopeeritud mudeleid, meeme, väärtusi, paradigmasid, mõisteid, tundeklastreid ja muud jura. Aga nad ei valitse neid, sest nad on kõigest templid oma jumalate loomingule. Ainult see, kes tõuseb ahvikarjast kõrgemale, omistab võime neid tööriistu iseseisvalt kasutada. Ma eeldan, et see on see sama sära, mida sa ka enda mõtteavalduses mainisid.

Aga samas ei taha inimene nendest jumalate hüvedest ka lahti lasta, sest see tõstab teda ennast kõrgemale. Nagu ka ¹impansid ei lasknud lahti inimese õpetatud keelest, sest see oli mugavam/efektiivsem. Nii istuvad ka kõik inimesed oma rattas ja teevad oma tegemisi, sest need tegemised tõstavad neid kõrgemale kui nad tegelikult on. Nad lihtsalt pole võimelised oma tegemisi ilma jumalate abita ümber disainima.
_________________
Nii jumal kui ka ateism on kõik üks mõtlemise keeld. Keeld mõtelda etteantust ja saavutatust üle ja kaugemale.
Ignorantsus, kus usuvastasus on endistviisi kristlik, ning objektiivne, erapooletu tõlgendus loomult nihilistlik.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Esm Okt 26, 2015 11:13 am    Teema: Vasta viitega

Elumõttest tulenev tahe on inimestele üldse keelatud asi.
Mulle tuli üle pikkade kuude taas külla üks sõbranna. Küsisin siis otse välja, et miks sa tulid? Mis väärtust on minul pakkuda sinule, et sa nõnda võtad kätte ja oma aega minu jaoks pühendad?
Ta ehmatas ära ja hakkas diplomaatilisel viisil sõnu valides rääkima, et ta ei taha midagi. Tema jaoks on see negatiivse tähendusega, kui inimesel on teisega kohtumisel mingi tagamõte, eesmärk või soov isiklikku kasu saada. Põhjus on see, et ta näeb ainult asjade maailma: eesmärk saab olla ainult nt mingi füüsilise teene küsimine, millegi füüsilise laenamine, mingi asja endale saamine vms.

Minul olid temaga kohtudes küll väga kindlad eesmärgid: tahan inimestega suhelda, et saada teada, kuidas teised inimesed elavad, saada osa nende elukogemusest. Testida seda, kuidas teised saavad aru minu poolt väljendatavatest mõtetest. Kaasata teisi inimesi minu jaoks oluliste mõistete maailma, et oleks, kellega haakuda. Saada reaalset praktikat arengumaagia teooriale taha jne. Võib-olla kõige laiemas laastus lihtsalt teenida arengut - anda oma panus, et tulevik oleks parem kui tänane päev.
Ja see kõik nõuab palju mõtlemist, milleks väga vähesed inimesed võimelised on. Ma olen juba oma tutvusringkonnas saanud kuulsaks identiteediga: "näe, tema on see, kes väga sügavalt ja palju mõtleb".

Ehk siis siit ma teen järelduse, et kui inimene ikka ei teadvusta vaimsust ning ei hakka mõtlema, siis meil ei ole võimalik rääkida elumõttest või tegevuse tagamõttest, tahtest vms. Jumal juhib.

Mina tean, mida mina tahan ja seetõttu on mul üsna suva sellest, et pidevalt toimub üks väljaline kott igasugu erinevatel viisidel. See sisemine tahe annab inimesele maandatuse. Ei lähe nii kergesti igasuguste toredate mängudega kaasa ja oled alati sisemiselt toidetud. Tehku teised mis tahes, mina saavutasin ikkagi oma eesmärgi, mida olin parasjagu tegema tulnud. Ja see teenib minu pikemaid eesmärke. Koos teiega või ilma, mina liigun ikkagi sinna, kust ma antireaalsuses tulen. Tulevikku tuleb hästi meenutada ja targem on otsemaid teid selleni liikumiseks kasutada. See tulevik tuleb nii või naa.

See tühjus ongi kontakti puudumine antireaalsusega.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
lahendused
Hall päike
Hall päike


Liitunud: 26 Apr 2014
Postitusi: 62
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Esm Okt 26, 2015 9:34 pm    Teema: Vasta viitega

Mina olen elu mõtte enda jaoks lahti seletanud järgmiselt:

1) Taim on eelnevalt kogenud mitmeid erinevaid elementaaliks kehastumise kogemusi, ning elementaalidest omandatud energiatega üritab taim arendada ühendusi ilmade vahel.
2) Loom on eelnevalt kogenud mitmeid erinevaid taimeks kehastumise kogemusi, ning taimedest saadud ühenduste abil üritab loom arendada oskusi.
3) Inimene on eelnevalt kogenud mitmeid erinevaid loomaks kehastumise kogemusi, ning loomadest saadud oskuste abil üritab inimene arendada seoseid-mustreid.
4) Inimkehas looja on kogenud mitmeid erinevaid inimeseks kehastumise kogemusi, ning inimesest saadud mustrite abil üritab looja arendada intelligentsi baasil midagi uut.
5) Inimkehas jõud on kogenud mitmeid erinevaid loojaks kehastumise kogemusi, ning loojast saadud loomisvõime abil üritab jõud arendada teiste juhendamise võimekust.
jne, jne (ehk areng üha kõrgemale ja kõrgemale).


See, mida te siin peate nö "võitluseks", on elulille olemuslik puudus: st elulill on anorgaaniline (mitte-elav, tehislik, värd-moodustis), ehk elulille on juba sisse kirjutatud, et kõrgem peab madalamast toituma (loom taimest, ning inimene loomast, ning siin on ka võitluste & sõdade algpõhjused, st äralõigatus ressursist).
Kui aga elatuda enda tervikolemusest-vaimust lähtuvast energiavoost (igavikuline kehatu vaimolend, keda tajutakse valguslikuna, st teda pole otseselt võimalik tajuda, kuid teda on võimalik enda jämedamatesse kehadesse peegeldada), siis on võimalik ka ilma teistest toitumata ära elada (elad õhust ja armastusest, ehk pranast), ning "võitlust" polegi vaja: milleks võidelda teistega, kui igaüks omab ligipääsu piiramatule ressursile.

Aga tervikolemusest-vaimust lähtuva piiramatu energiavoo kasutamise vastu on ühisrindes kõik teada-tuntud tegelased, st seen-lendaja-ühiskond, ego-olend, elulille promovad olemusrassid ja kes iganes veel: kõik nad üritavad jätta muljet, justkui tervikolemusest-algallikast lähtuv on tähtsusetu, kuid nende loodud anorgaanilised parasiit-süsteemid oleks
justkui asendmatud (ning kuna nende müügitöö on olnud edukas, siis ongi elu nagu ta on).

Ühesõnaga elu mõtteks on areneda (enda tervikolemuse-vaimuga kooskõlas, mitte aga seen-lendajate, olemusrasside ja muude parasiitide hüvanguks).
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Faxaros
Parasiit


Liitunud: 15 Juun 2004
Postitusi: 621
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Okt 27, 2015 1:08 am    Teema: Vasta viitega

Lahendused, põhimõtteliselt võib üldpildis olla päri. Asi mis kripeldama jäi oli kuidagi New Agelik arusaam, et kusagil asub mingi müstiline olemus, mis annab lõpmatult ja piiramatult jne. Tegelikult nii nagu igal pool, on ka olemuse ressurss vägagi piiratud. Teiseks, on ressursi piiratus vajalik terviklikuks arenguks.

Ma proovin kiirelt ja kontseptuaalselt seletada seda järgmiste teeside kaudu:

Tees 1:
Olemus on [ajaline] puhvertsoon mis seob osa reaalsuse entroopiast.
Tees 2:
Entroopia muundamine viib reaalsuse madalama energiaga olekusse. (nii suureneb reaalsuse stabiilsus)
Tees 3:
Reaalsuse energia hulk väheneb läbi selle sama olemusliku puhvertsooni. Vaatleja tajub seda kiirgusena.
Tees 4:
Kui reaalsus, ei liigu madalama energiaga olekusse, siis võrdub olemuse kiirgus nulliga või võib teoreetiliselt olla isegi negatiivne.

***
Mida me siit järeldame. Olemus saab indiviidi toita siiski ainult siis, kui ta pidevalt reaalsust ümber transformeerib. Seejuures peab see protsess toimuma väga spetsiifilises suunas, mitte et teen mis tahan Very Happy

Olemus ei arene kunagi üksi, tal on vaja tagasisideahelaid.
St, areng tekib läbi [otsustus - peegeldus] protsessi. Põhimõtteliselt kui sa vaatled küberneetilisi süsteeme, siis tagasisideahelad on igal pool vältimatud asjad. Võta üks neist kahest (otsustus või peegeldus) ära, ja asi enam ei toimi. Selleks et tagasisidestamine aga võimalik oleks, peab olemus sulgema ennast kuhugi süsteemi/tasandisse/reaalsusesse ja hakkama tegema otsuseid, mis tagasisidestaks teadmist. Teadmine haarab jupi kaosest ja transformeerib selle kasutamisvõimeliseks energiaks. Seejuures on siis kogu lugu, sealt piirkonnast enam lisa-energialaksu ei tule.

Lisaks, areng saab toimida ainult piiratud ressursi tingimustes, sest piiramatu ressurss ei võimalda enese sulgemist reaalsuse tagasisideahelasse. Nt: Sul oleks korraga nii mustad kui valged malendid ja mängid ise-endaga.
Isegi ökoloogias arenevad taimekooslused piiratud ressursi tingimustes paremini, sest nende geneetiline variatsioon suureneb.

Pmst ma ise tegutsen oma olemusega selle skeemi põhjal, sest see viitab suuremale täpsusele ja aitab hästi paradiisi-illusiooni vastu.
_________________
Nii jumal kui ka ateism on kõik üks mõtlemise keeld. Keeld mõtelda etteantust ja saavutatust üle ja kaugemale.
Ignorantsus, kus usuvastasus on endistviisi kristlik, ning objektiivne, erapooletu tõlgendus loomult nihilistlik.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Võitlus Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group