Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Arutelud
Mine lehele 1, 2  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Meedia
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Kolm Nov 12, 2014 6:41 pm    Teema: Arutelud Vasta viitega

Et kajastused ei kaoks muu infovoo sisse, palume tekkivad arutelud selle teemaalgatuse alla kirjutada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Kolm Sept 30, 2015 11:02 am    Teema: Vasta viitega



http://www.reporter.ee/2015/09/24/mis-on-saanud-hannes-reklaamin-raamatut-paljalt-vanakulast/

Muusika häälestab vaataja suhtumist teksti ja pilti. Lõigus on väga põhjalikult läbimõeldud muusikavalik. Panin kirja, mida ütleb muusika ja mida öeldakse samal ajal tekstis ja pildiga. Seda kokku pannes saame pildi meedia tegijate oma suhtumistest ja eesmärkidest:


Laul sõnadega – sa oled ilus. Häälestab, et iga inimene on paljana ilus. Ole enesekindlam oma keha ja välimuse suhtes.

muusikat pole
Ma võtsin ennast paljaks raamatu müügi eduks. No ostke nüüd mu raamatut "Maagia alustalad"

Vallatu seikleja muusika
reklaami ilmumisest on möödas juba 8 aastat, kuidas HV nüüd kommenteerib. HV kommentaar. Alasti keha tõigi Hannesele edu. "Alati lollus müüb"

muusika:tsirkus – viide meediatsirkusele
kaadrid selgeltnägijate reklaamist. Hannes oma käeviipega. Tarokaardid, pendel.

nii muuseas seisukohta mittevõttev, erapooletusele püüdev muusika

ajaloo tekst. Kasumisse ei jõudnud (kaadris HV nägu – räägib – vahetule lähedusele suunatus). Sai kuulsaks sensitiivsete võimetega maagiks, kes suudab inimesi aidata. Osales selgeltnägijate tuleproovis. Nii hakkasidki tema ümber kogunema jüngrid. Vanakülast sai õpetaja ehk sektijuht. On ka oma saade Nõmme raadios. (kaadrid nõmme raadiost)

Ringvee – "väljast vaadates tundub, et inimesed usuvad väga veidraid asju. Mõiste – karsimaatiline isik, kellel on mingisugune eriline veenmisvõime. Ja kui ta kõneleb, siis inimesed jäävad teda uskuma."

(gregooriuse koraali töötlus) – seos pika iidse mineviku ja ajalooga, pühalikkusega, spirituaalsusega, vaimse puhtusega, viide kloostrile.
"Mis on sekt – usulahk, mis on usuline rühmitus, mis vastandab ennast kõigile teistele ehk ülejäänud maailmale. Sekti peamine tunnus – allub rangele ainujuhtimisele ehk sektis on juhikultus." (kaadrid tule ümber naistest – altar, tuli, paljaste naiste taguotsad, kristus elab siberis filmi lõigud vissarionist – inimesed käest kinni ringis, üles jumala poole tõstetud käelabad. Vissarion kõndides teda armastavate inimeste keskel, inimesed õnnistust palumas)

Ringvee – "tuleb mängu ka see, et see on midagi erilist. See on niiöelda väljavalitutele. See ei ole kõikidele. On selline mees, kes on saanud teada mingid erilised saladuselt kusagilt ja nüüd ta annab seda meile edasi, mis muudab ka meid kuidagi erilisemaks, sest noh, me kuulume sellisesse erilisse väljavalitute rühma. Ja siin me võime rääkida ju nt vanakülast, täpselt samamoodi ka vabamüürlaste puhul. See on siiski midagi erilist. Me teeme midagi head. See on meie jaoks oluline. Noh, see on ka globaalses mõttes võib-olla väga oluline. Et siin on ka see enda erilisuse – väljavalituse tunnistamine."

muusika: Tsirkus, aga ka energia, edasiminek
kaadrid tule ümber nii paljalt kui riides tantsivatest naistest, pendel kaardid, elulille piltidega kristallruum, inimesed dipii telgis (II tuleproovi ajal)

muusika:magus t¹ill, viide ameerika lillelaste ajastule, naerma ajav, vastutustundetus, LSD narkolaks, silme ees on lillekesed, lõbusad mullikesed, uuu, ma lendlen.
Kaadris HV roheliste kuuskede ja kivi taustal ilusa ilmaga.
"Kuulsusega käivad kaasas ka skandaalid. Ja nii ei pidanud Hannes Vanaküla kaua ootamagi, kui hakkasid levima jutud, et ta manipuleerib inimestega ja tal on tavaks oma jüngritega seksida. Kuigi politseisse keegi avaldust ei teinud, läks see skandaal maksma Hannesele tema töökoha. Päevapealt lasti ta nahkade värvimise ametist lahti."

Pikaajaline kaader HV käest, kui on öeldud sõnad "manipuleerimine ja seks jüngritega". Teksti ajal – "kuigi politseisse keegi avaldust ei teinud".
HV kommentaar – ühiskond näeb – müüb seks ja vägivald. Rahvas näeb, mida näha tahab. Kui seksiksin kõigidega. Ei jõuaks, pole tehniliselt võimalik. Uurimise käigus midagi asjalikku jääb kah neile külge.

Kodukootus, teise püüdluste nägemine ja selle mõnitamine, tõsiselt mittevõtmine. Selline tore mulli sees ja mulliga kooskõlas asjaajamine. Sõbralikkus. Väikene inimene, väike mina.
"Usundiloolase Ringo Ringvee sõnul levib kinniste sektide ümber alati palju kuulujutte, eelarvamusi ja hirme. Kui sa ütled kellegi kohta sektant, siis sa saad aru, et tegemist on ebanormaalse inimesega. Ja nende kohta levivad tihtipeale ka täiesti uskumatud kuulujutud. Millest see tuleb – sellest, et nad ongi nagu suletud. See sama, et inimesed käivad omaette koos eksole. Ja sealt tekivad ka kuulujutud, mis, mida kõike nad teevad. See on täiesti inimlik."

HV kutsub oma korterisse loengut kuulama. Mahun koos naisega siia. Hing vajab ruumi.

"JA see ei ole veel k̵ik Рsiin on veel ka klassiruum. JA ̵pilased ootavad juba ennem sind, kui sa koju j̵uad, juba ees."
Pildile ilmub lühikese seeliku ja paljaste õlgadega Eveli – muusikas hetkeks saksofon – tähistab seksi, iha, ilusate naiste seltskonda. Viide kaob kohe vaikusesse ja endine väikese mina asjaajamise muusika läheb nagu jõudu saanult uuesti käima – seekord valjemini. Nüüd hakatakse näitama kuubikuid.

Taoistlik kõik on üks muusika. Piisana mere ühtsuses kaasa voogamine. Eneseunustus. Silmade sulgemine ja kaasavoogamine. Unustame kõik jama ja mõtleme tõelisele inimeseks olemisele. Muusika omapära on see, et see tugevdab kõike, mille kontekstiks see panna. See on kõigega nõus olev muusika, kõike toetav muusika. Kui sa räägid selle muusika taustal, et oled kurb, siis muusika kuulaja häälestub kah kurvaks. Kui sa näitab oma uhkelt oma loomingut, siis vaataja imetleb seda. Aga samas võib seda muusikat ka ajupestud olekuna tunnetada. Täitsa mööda värk.
Helise teisiku jutt. Eveli probleemitajuja jutt.
Kaader Evelist, kus ta võtab kätte kuubiku. Hästi ilus, lähedane ja kohati emalik mulje. Rinnad, paljad õlad. Kaader ülevalt alla. Minule jätab mulje nagu ema võtaks kätte väikese imiku. Filmitakse ka, mis emotsiooniga Eveli kuulab, kui Hannes räägib oma kuubikust – oodatud vaimustunud ajupestud emotsiooni ei ole näos. On üritatud saada Hannese ihalevat pilku kaadrisse, aga selle asemel on hoopis murelik pilk kaugusesse.

Kõnekas on veel kiruv kehahoiak, kui Hannes arvuti ees istub.

Hetkel, kui öeldakse, et Hannes Vanaküla kui maagi juurde tullakse - siis on muusikas inglikellad – maagiline sädelus.

Raha on nagu naine – sel hetkel keeratakse muusika tagant ära.
Pärast teksti "see on selline baasmantra" käib peas lambikese põlema minemise kõll. JA siis on see saatanliku naeru koht.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
lahendused
Hall päike
Hall päike


Liitunud: 26 Apr 2014
Postitusi: 62
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Okt 01, 2015 10:48 pm    Teema: Vasta viitega

Kui Hannese kööktoas oleks näidatud vaid Hannest ja Getterit, siis poleks olnud mingit visuaalset alust reporteri väitele "siin peetakse ka loenguid" (loengud on Urksi juures, millest on isegi ametlikult lekitatud Youtube klipp olemas) - kuna aga Hannese voodi oli arengumaage täis, siis oli see sobilikus visuaalseks aluseks väitele "siin peetakse ka loenguid".

Kuna arengumaagide ümber on pidevalt olnud nö "voodimaagia hõng" (kasvõi kunagine Roosi juhtum, mille pealt vändati "Kätemaksukontori" sekti-osa), siis on see kaadris olnud "voodi koos tibidega" nagu rusikas silma-auku peavoolu meedia poolt loodavale kuvandile.
Mina näiteks oleks taolise tausta-renomee korral kõik tibid oma voodist välja ajanud taolise saate filmimise ajaks.

Aga kuna vaid "skandaal müüb", siis selleks, et meediasse pääseda tuli teatud "mõru kont" alla neelata.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Reede Okt 02, 2015 11:57 am    Teema: Vasta viitega

jajaa ... igale poole need noored ilusad naised sellel Tokrodal küll ette jäävad. Ta küll üritab neid siit sealt eest ära lükata, aga lõpuks ilutsevad nad ikkagi pildil. Very Happy

Vormiteenriks olemine on meedia ja üleüldse ühiskonna enda probleem. Arengumaagia puhul on oluline sisu - ka kui palju süveneti asja sisusse? NULL. Kui inimesi huvitab ainult, millises kodus sa elad, kellega seksid, millised asjad sul on, kui palju raha sul on, kas oled paljas või kannad kasukat, siis see ei ole arengumaagia probleem.

Tokroda ei tegele enda välise müstifitseerimisega. Ta on väliselt lihtne - sisu on oluline. Ja seda sisu on meeletult palju. Lihtsalt võta kätte ja kuula Nõmme raadiot, vaata videoloenguid, loe raamatuid, foorumist kokukate konspekte ja arengumaagia.ee lehekülge. Uuemad on nüüd Facebookis 1)avalik grupp - Eesti vaimne koolkond: Arengumaagia ja 2)arengumaagia lehekülg. Ma ei tea, millisel kandikul veel asja paremini serveerida??? Ikka süüdistatakse suletuses. Praegu on probleem nagu ikka inimestes. Ei suudeta või ei taheta asja läbi närida, enda jaoks läbi töötada ja läbi seedida. Aga teema on äärmiselt oluline. Puudutab vaimset valdkonda, mida ühiskonnas ei nähta ega teata, ollakse pimedad.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Tige tihane
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 13 Veeb 2007
Postitusi: 1583

PostitusPostitatud: Reede Okt 02, 2015 9:25 pm    Teema: Vasta viitega

Ma põhimõtteliselt ei roni meediasse, mis teenib ärimaailma- peliitide huve. Pigem tuleb luua meediale vastujõud. Ja niisama pereelu filmida on ju "igav", see pole see, mida inimesed näha tahavad. Reporter toetub "kõik müügiks" eesmärkidele, pakkudes rahvale meelelahutust.

Pigem on küsimus selles, kas antud meelelahutuslik lugu oli soodustamaks negatiivset või positiivset kuvandit. Ilmselgelt püüti olla seekord pigem positiivsusest lähtuv, aga mitte ülemäära, sest muidu ei jää edaspidiseks erilist mänguruumi. Otsad tuleb lahti jätta.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
lahendused
Hall päike
Hall päike


Liitunud: 26 Apr 2014
Postitusi: 62
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Reede Okt 02, 2015 9:47 pm    Teema: Vasta viitega

Ma seletaks selle peavoolu meedia poolse "sekti" mõiste taga oleva lahti:

Esmalt tuleks eristada hingeosi-juppe (mis on elude ülesed, ning annavad oskused-võimed), ning programme (mis pole elude ülesed, kuid annavad elegantse kirjelduse teadaolevatele ilmingutele).

Sisuliset korjab HV arengumaagidelt kokku nende hingeosad-jupid, ning annab vastu programid: jooksva elu konteksts võib see isegi mõistliku diilina näida (saad näilise selguse), kuid elude üleses kontekstis on tegu äärmiselt tobeda diiliga (jääd oma oskusest-võimetest ilma).
Paljud pole selliste diilidega nõustunud, ning nad on nö "kisaga" ära läinud.
Taolise tegevuse kirjeldamiseks ei osata kasutada paremat terminit kui "sekt" (sektides toimub sama asi: sekti juht korjab sekti liikmetelt kokku nende hingeosad-jupid, saades nii väekamaks-võimekamaks, ning annab liikmetele vastu programmid).

------

Kusjuures taoline hingeosade-juppide "ringi tõstmine" pole maailmakõiksuse seaduste kohaselt lubatud (igaüks peab ise arenema, mitte teiste arengu tulemusi üle võtma) - samas madalamates hüper-ruumides taoline seaduste rikkumine isegi toimib (ohverdamine kõrgemate reaalsuste külastamis-loa saamiseks on tüüpiline näide) - kuid kõrgemates hüper-ruumides taoline seaduste rikkumine ei toimi (kaotad taset-paguneid, ning võimed tuhmuvad) - nö "eelmisel sajandil", kui taolised rikkumised polnud veel üldlevinud, said arengumaagid ligipääsu kuni 7. hüper-ruumini (ehk käsitletavad teemad olid vaimsetes kõrgustes) - kuid "viimastel aastatel", kui taolisi rikkumisi on olnud ohtralt, on kaotatud kõvasti taset, ning praegused jutud küündivad kuni 5. hüper-ruumini.

Analoogia: kui tehase liht-tööline tahab omale "osta" kiidukirja ülemuselt, siis tehase direktori jaoks piisab pudelist odavast konjakist - linnapea jaoks on vaja veidi kallimat konjakit ja annetust - kuid presidendile võid kasvõi miljoni annetada, kuid korruptsiooni-politsei tõkestab taolise tegevuse (ehk kõrgemates reaalsustes ei saa "ostetud" hingeosade-juppide abil tegutseda).

-----

Nüüd ongi selle "sekti" taga olev lahti seletatud, ning enamgi veel - need, kellel veel enda hingeosad-jupid alles on, saavad öeldust aru - kuid need, kes on oma hingeosad-jupid programmide vastu vahetanud vaid "mõmisevad" arusaamatult-tigedalt (programmis pole juhendit taolise lähenemise kohta).
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Tige tihane
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 13 Veeb 2007
Postitusi: 1583

PostitusPostitatud: Laup Okt 03, 2015 12:15 am    Teema: Vasta viitega

Arengumaagid suhtlevad läbi Hannese Tokrodaga ja Tokroda lüüakse käed üle elude, mitte ühe elu lõikes. Seda teeb inimese enda olemus, kui ta pole veel kehastunud.
See, kuidas väiksed minad olukorrale reageerivad, on hoopis teine teema. Need, kes kisaga või kisata lahkuvad, ei taha selles elus oma kokkuleppest kinni pidada, tõenäoliselt on nad kaotanud sideme ühe teisikuga, kes neile mälupanga avab ja alateadvust ehk alateadlikkust vähendab.
Kui selle teisikuga oleks side olemas, siis nähtaks oma kehastust emotsioonivabalt. Kõik meie maise kehastuse juures püüdleb kogemuste poole, mille üheks vahendiks on inimesele antud uudishimu maailma kogeda.
Tokroda ei takista maailma kogemist, kuid ta suunab kogemist, mille tagajärjel inimene pidevalt visuaalmaailmadest välja kukub. Ma kujutan ette, et räägime tegelikult hingeosadest kui oskustest visuaalmaailmades toime tulla – sest selliseid oskusi hinnatakse ühiskonnas (eneseväljendus kuulub ka visuaalmaailma oskuse alla).
Kui me räägime hingeosadest, mis on seotud maagiamaailmaga ehk vaimutasanditega, siis need on hingeosad, mida tavaline inimene endas kunagi selles elus välja ei arenda, kuigi mõnel elu episoodil võivad teisikud püüelda arengu suunas. Selle oskamatuse tõttu suurendab inimene veelgi oma alateadvust (mahasurutud tungid, - ideed, - võimalused, - omadused, -ühendus teisikutega) ja eneseteadvus (võime ennast tajuda) sellel määral kahaneb.
Seega, arengumaag võib tahte pealt visuaalmaailmades tegutseda, kuid tavalisel inimesel on võimatu vaimumaailmades tegutseda, kui ta oma eluülestest lepingutest kinni ei hoia ja on endale „nähtamatu“ juhikeskse maailma valinud. Kuid järgmises elus hakkab ta ikka otsast peale, sest vaevalt inimese olemus oma valikuid nii kergekäeliselt ümber lükkab, liiati näeb ta maailma ajatult (minevik, olevik ja tulevik on üheaegselt kehtivad).
Kui rääkida eluülestest hingeosadest, siis inimese kehastumata osa ei tee endale mittekasulikke kokkuleppeid, kuid kokkulepe võib kehastusele kaasa tuua mida iganes.
Paraku inimese olemus ei ole meie vastu nii heatahtlik, kui me ise seda võib- olla arvame. Kehastus on olemuse jaoks tööriist.

Samamoodi sünnib inimene siia maailma omakasu silmas pidades.
Tänapäeval juba üle võlli lastud tolerantsus on parasiitsüsteemi instrument. Inimloomus pole mõeldud halastuseks ja haletsemiseks, ega eneseohverduseks. Diile tehakse parasiitsüsteemi siseselt, sest oma olemusega on kontakt kadunud ja teadmatus tekitab hirme. Kui tajutakse hirmu (tundmatut), siis liigub mõistmisvõime järjest enam väikse mina keskseks- teadvusesse, kes on programmeeritud tundmatus olukorras võitlema või põgenema.
Ja kus tunneb ennast väike mina turvaliselt? Visuaalmaailmades. Tuli takus sinna joostaksegi. Mida väiksed minad teevad visuaalmaailmades? Üritavad teiste teadvustega kontakti luua (näide: elu armastuse otsimine).

Kuid inimese teadvuse juures võime me rääkida põhiliselt programmidest, mis tulenevad „nähtamatult“ juhilt. Inimesed on õnnelikud ainult siis, kui on nende programmidega ühenduses, sest väike mina tunneb ennast karja keskel turvaliselt (iseenda teisikutega kontakt teadvuse tasandil puudub).
Selleks kasutavad nad vahepuhvrit, mida me nimetame sotsiaalsuseks. Lõpuks muutub väikse mina eesmärgiks pidevalt oma alateadvust maha suruda (näide: tabletid, alkoholism ja muud hullused). Ning läbi väikse mina teadvuse hakkab inimene otsima halastust, haletsemist ja päris kindlasti eeldab teistelt eneseohverdust, rääkimata seda, et süsteem nõuab temalt endalt sama.

Nii, et ühesõnaga, sa oled asjast täiesti valesti aru saanud.



lahendused kirjutas:
Ma seletaks selle peavoolu meedia poolse "sekti" mõiste taga oleva lahti:

Esmalt tuleks eristada hingeosi-juppe (mis on elude ülesed, ning annavad oskused-võimed), ning programme (mis pole elude ülesed, kuid annavad elegantse kirjelduse teadaolevatele ilmingutele).

Sisuliset korjab HV arengumaagidelt kokku nende hingeosad-jupid, ning annab vastu programid: jooksva elu konteksts võib see isegi mõistliku diilina näida (saad näilise selguse), kuid elude üleses kontekstis on tegu äärmiselt tobeda diiliga (jääd oma oskusest-võimetest ilma).
Paljud pole selliste diilidega nõustunud, ning nad on nö "kisaga" ära läinud.
Taolise tegevuse kirjeldamiseks ei osata kasutada paremat terminit kui "sekt" (sektides toimub sama asi: sekti juht korjab sekti liikmetelt kokku nende hingeosad-jupid, saades nii väekamaks-võimekamaks, ning annab liikmetele vastu programmid).

------

Kusjuures taoline hingeosade-juppide "ringi tõstmine" pole maailmakõiksuse seaduste kohaselt lubatud (igaüks peab ise arenema, mitte teiste arengu tulemusi üle võtma) - samas madalamates hüper-ruumides taoline seaduste rikkumine isegi toimib (ohverdamine kõrgemate reaalsuste külastamis-loa saamiseks on tüüpiline näide) - kuid kõrgemates hüper-ruumides taoline seaduste rikkumine ei toimi (kaotad taset-paguneid, ning võimed tuhmuvad) - nö "eelmisel sajandil", kui taolised rikkumised polnud veel üldlevinud, said arengumaagid ligipääsu kuni 7. hüper-ruumini (ehk käsitletavad teemad olid vaimsetes kõrgustes) - kuid "viimastel aastatel", kui taolisi rikkumisi on olnud ohtralt, on kaotatud kõvasti taset, ning praegused jutud küündivad kuni 5. hüper-ruumini.

Analoogia: kui tehase liht-tööline tahab omale "osta" kiidukirja ülemuselt, siis tehase direktori jaoks piisab pudelist odavast konjakist - linnapea jaoks on vaja veidi kallimat konjakit ja annetust - kuid presidendile võid kasvõi miljoni annetada, kuid korruptsiooni-politsei tõkestab taolise tegevuse (ehk kõrgemates reaalsustes ei saa "ostetud" hingeosade-juppide abil tegutseda).

-----

Nüüd ongi selle "sekti" taga olev lahti seletatud, ning enamgi veel - need, kellel veel enda hingeosad-jupid alles on, saavad öeldust aru - kuid need, kes on oma hingeosad-jupid programmide vastu vahetanud vaid "mõmisevad" arusaamatult-tigedalt (programmis pole juhendit taolise lähenemise kohta).


Viimati muutis seda Tige tihane (Laup Okt 03, 2015 2:59 pm). Kokku muudetud 2 korda
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
lahendused
Hall päike
Hall päike


Liitunud: 26 Apr 2014
Postitusi: 62
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Laup Okt 03, 2015 12:06 pm    Teema: Vasta viitega

Tervikolemuste vahelised eludeülesed ühisprojektid puudutavad vaid kindlaid valdkondi (a'la ristiusu mõjude vähendamine Eestis) - kuid taolised ühisprojektid ei tähenda enda "saba ja sarvedega mahamüümist" (kuid HV üritab just sellises valguses neid eludeüleseid diile näidata).

Ning Tokroda taga olev tervikolemus on vaid planeedivürsti kaliibriga tegelane (multiversumi mastaabis on planeedivürst üks madalamaid struktuuri-haldureid: nagu vene podpolkovnik, keda on iga nurga peal).
Kuid Miikael-klassi isiksused tegelevad juba oluliselt suuremate struktuuri-üksuste haldamisega, mis hõlmab galaktikaid ( Miikaeli kehastuse taga olev isik on siin foorumis persona non grata).
Samas on võimalik siin maises kehastuses kontakti saada veelgi kõrgemate tervikolemustega, kellede jaoks on miikael-pojad mingi tähtsusetu tolm (kuid taoliste olenditega suhtlemisel on elulille muster liigne lihtsustes, st nende jaoks on elulille muster kui stop-kaader muutuvast kaleidoskoobist).
Ühesõnaga ei tasu ennast liiga odavalt ja liiga viletsatel tingimustel maha müüa (veelgi parem, kui igaüks jääks ise-endaks, ehk ei müüksgi ennast kellegile maha).

Programmide jagamine pole märkimisväärne energiakulu - programmide jagamine on võrreldav kartulipudru või seljanka-supi retsepti jagamisega: vahet pole kas jagad ühele, või miljonile, energiakulu on sama (programmi-retsepti kirja paneku vaev) - igatahes pole mõtet programmide eest tasuda oma oskuste-võimete abil.

------
Aga tulles sekti juurde tagasi, siis sektide üldine tunnus ongi selles, et liikmete oskused-hingeosad üritatakse kätte saada, andes vastu vaid programme.

Kuid vaimased ühendused ei ürita oma liikmetelt oskusi-hingeosi kokku korjata: pigem õpetavad nad kuidas uusi oskusi-hingeosi omale juurde arendada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Tige tihane
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 13 Veeb 2007
Postitusi: 1583

PostitusPostitatud: Laup Okt 03, 2015 3:03 pm    Teema: Vasta viitega

Sekt on globaliseeruva maailma jaoks grupp inimesi, kes ühest küljest justkui elavad ühiskonnas, kuid jagavad omavahel teadmisi ja tegutsevad mõnevõrra eraldiseisvalt ühiskonnast. Negatiivne tähendus on sinna otsa poogitud selleks, et inimesed liiga uudishimulikus ei muutuks ja oleksid rahul sellega, mis neil on. Süsteem oskab väikeste minadega manipuleerida, kes tunnevad end karja keskel ohutult.

Tegelikkuses lõikab ühiskond ise need nö sektid enda küljest lahti, sest nad tegelevad teemadega, millega ühiskond ei taha kohaneda. Tegelikkuses ei pea arengumaagid end sektantlikeks, vaid tahavad uurida vaimseid maailmu. See on alati olnud läbiv joon inimeste seas, kes Hannes Vanaküla ümber koonduvad- arutleda teemade üle, mida mujal välditakse.

Lisaks sellele käib parasiitsüsteemile pinda, et arengumaagid suudavad läheneda probleemidele hoopis teisest nurgast, kui ühiskonna inimene, ning hoolimata sellest, et üritatakse rõhutada kui juhikesksed me oleme on meil siin maailmas ainult üks autoriteet. Ja seda tegelikult parasiitsüsteem ei salligi.

Läbi aegade on surutud inimmassi kellelegi kuuletuma (alustades isehakanud juhtidest, peliitidest ja seenest).
Mis juhtus viimati maailmas kui inimmassid hakkasid teadvustama, et terve oma elu ei pea elama teenides isehakanud juhte? Prantsuse revolutsioon. Lõpuks viis see teaduse kiire arenemisele, aga ka materialismini ja demokraatiani, siis kui parasiitsüsteem oli uue olukorraga kohanenud. Kuid parasiitsüsteem on nagu valvekoer, kes alati jälgib, et süsteemis anomaaliat ei tekiks. Ta takistab inimestel olla oma olemusega kooskõlas (et nad on ka vaimsed olendid).

Aga ma huviga ootaks seletust, kuidas Hannes Vanaküla on võimalik suuremaks ja vägevamaks kasvatada, kui talle oma hingeosa loovutada? Mis kasu ta sellest saab, kui inimesed oma eluülestest hingeosadest ehk annetest loobuvad (ja sealjuures talle külge poogivad)? Kas tal tekib sellega endale rohkeim andeid juurde? Tahaks põhjendust kuulata ka seetõttu, et sa ise pole minu teada kordagi Hannes Vanakülaga kohtunud ja üritad kinnistada meediapoolset nägemust arengumaagidest, mis tähendab, et elad meediamaailma sees. Mitte sealt väljas, sest siis tunduks sulle arengumaagide sektiks liigendamine tühine, mis ei oma sisulist tähtsust.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
lahendused
Hall päike
Hall päike


Liitunud: 26 Apr 2014
Postitusi: 62
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Püh Okt 04, 2015 8:16 pm    Teema: Vasta viitega

Ma olen HV-ga kohtunud aastaid tagasi (kui ta poliitikuna riigikokku kandideeris ja oma 20-süsteemi raamatut esitles Tartu Ülikooli aulas toimunud konverentsi järel): ise ta midagi eriti tarka öelda ei osanud (pahvis vaid suitsu ja kirus valitsust), vaid lasi Leevel minu küsimustele vastata "näu-näu-tule-meile-alatooniga" (aga teades seda mis ülesandeid Leeve täitis, oli minu nõiast naisel kohe pilt selge, ning ta helistas mulle ja käskis mul kohe koju tulla: algul ma mõtlesin, et mis krdi jama, kuid hiljem suuremat pilti kokku pannes sain selgeks mis laadi jama oli: aga voodimaagiast isikustatud kontekstis pole siin vist sobilik rääkida, kuid üldine skeem on selline, et teatud parameetritega tibi poolt äramagatatud mehed muutuvad tugevalt HV-stunuks, nagu enamusega siin juhtunud on).

Mis kasu HV teiste hingeosadest-juppidest saab? Ta saab nii ju väekamaks, ehk suudab paremini näha-tajuda (mis ta oleks ilma arengumaagidest nägijateta? jah midagi ta teaks-näeks, kuid ilma teisteta oleks ta kordades pimedam-väetim) - kui teiste oskused-võimed jätta neile alles, kuid nende nõu ja kogemuste abil arendada ennast kiirkorras järele, siis selline tegevus pole keelatud universumi seaduste poolt - kuid teiste oskuste-võimete endale ringi tõstmine on keelatud.

Kusjuures ma olen mõnede arengumaagidega suhelnud enne seda kui nad arengumaagiks hakkasid: siis oli tegu avatud ja lahtiste tajude-mõtlemisega inimestega (hingeosad-jupid alles), kuid aastaid hiljem on tegu mingite kivistunud dogmaatikutega (hingeosad-jupid maha äritud), kes oskavad küll hästi aabitsatõdesid seletada (saadud programmide pealt), kuid kõige muu suhtes on nad lauspimedad (a'la arenguks nimetatakse olemasolevate HV tsitaatide takka-kiitmist, kuid ilmselgete vigade-vastuolude suhtes on täielik ignorantsus-pimedus, ning mistahes uue üle arutamise võimekus on delegeeritud HV-le) - mina ei tahaks küll selliseks muutuda (enda hingeosad-jupid programmide vastu vahetada).

------

Üldtuntud vaimse ühenduse näiteks on "teosoofia ühing", kus tegeletakse erinevate vaimsete õpetuste võrdlemisega, ning eesmärgiks on see, et igaüks suudaks erinevaid õpetusi iseseisvalt võrrelda ja nii midagi uut avastada - st kedagi ei suruta mingitesse raamidesse, ning mingit kindlat liidrit pole (igaüks peab loenguid vastavalt oma arusaamadele-nägemustele, ehk igaühe tugevamad küljed saavad avalduda).
Ristiusu kirikupapid on teosoofia ühingu tituleerinud "saadanase sigitiseks", kuna ainuüksi erinevate religioonide võrdlusest tulevad välja ristiusu karjuvad kitsaskohad.
Samas pole teosoofia ühingut kunagi tituleeritud "sektiks", kuna tal puuduvad sektile omased tunnused.

Aga kujutaks sa ette olukorda, kus arengumaagid "julgeks" avalikult ja aregumenteeritult kritiseerida HV nägemuste kitsaskohti (nagu ma siin foorumis aegajalt teinud olen erinevate teemade all: reeglina järgneb neile "vaikus eetris", kuna Hellal lihtsalt pole mingit HV tsitaati kopeerida ja ülejäänud lihtsalt ei julge omi mõtteid avaldada, kuna kardavad arengumaagia peavooluga vastanduda)? Midagi sellist ju pole, ning see on jällegi üks sektile omane muster.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Tige tihane
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 13 Veeb 2007
Postitusi: 1583

PostitusPostitatud: Esm Okt 05, 2015 12:53 am    Teema: Vasta viitega

Selles kontekstis siin ei saa võrdlemist uuenduste loomiseks nimetada, vaid sa teed olemasolevast uusi järeldusi. Sa nõudsid varemalt kiiresti infot kõrgematest tasanditest- sest sul endal puudub oskus reaalsusega kontakti saada.

Hannes sukeldub vaimsetesse tasanditesse, mis on inimkonna poolt siiani avastamata – ta on ses suhtes pioneer, kes kaardistab tundmatuid alasid. Selle kõrvalt uurib ta inimest, ühiskonda ja selle mõju inimeste arengule. Sa üritad siin kahte erinevat meetodit ühte patta panna. Selleks, et sina Hannesest aru saaksid, peaksid eelnevalt olema jõudnud sama kaugele kui tema- üheks primaarseks näiteks on uue sõnavara ja mõtlemise kasutusele võtmine. Sa peaksid aru saama, mida ma silmas pean: teadvuse tasandil inimkontaktist puutumatud eksistentsvormid ja uued mõisted ehk kirjeldus reaalsusest, mida kirjakeeles käsitletud pole.

Kindlasti ei saa ma nõus olla väitega, et Hannes üksinda kehvemini näeks. Ta on üks vähestest arengumaagidest, kes pea kogu oma ärkveloleku aja paralleelselt füüsilisele tegutsemisele antireaalsuses ja mujal viibib. Neid hetki on tal väga vähe, kui ta ainult väikse mina pealt füüsilist seltskonda naudib ja isegi siis läheb tal jutt peagi vaimsete teemade peale, sest ta näeb kuskil mingit muutust ja peab selle üle kontrollima. Arengumaagide kohta on ta öelnud, et me oleme tema jaoks probleemid, mida peab lahendama. Et mõnikord on tal tunne, et üksi oleks lihtsam hakkama saada. Aga kuna tema parameeter on probleemide lahendaja, siis eks ta ise tõmbab ka probleemseid inimesi ligi. Ãœkskõik mida sa endale ette ei kujuta, siis arengumaag valib juhi läbi „äratundmise“, mitte läbi diilide. Peale selle, kui sa omistad endale teise inimese hingeosa, siis on see kõvasti ebakvaliteetsem, kui enda loodu. Ja selliste vargustega tegelevad energiavampiirid, ning muud laisad inimesed, kes ise ennast arendada ei viitsi.

Avatud inimene tähendab seda, et ta allub hästi visuaalmaailma reeglitele, tunneb end keskkonnas turvaliselt. Ma juba mainisin, et arengumaagidel on kombeks aegajalt visioonmaailmadest välja kukkuda, aga kuna väike mina tunneb end rahuolevana, kui tal on toimivad egregoriteisikud, siis ronivad arengumaagid aegajalt erinevatesse visioonmaailmadesse jälle tagasi, et oma väikest mina arendada.

Kui kedagi kritiseerida, siis arengumaage endid, sest nad vahest üle mõtlevad asju ja loovad ise reegleid, mis neid „viisakaks“ ja „passiivseks“ surub.

NB: Sa jõuad alati oma argumentidega Leeveni. Jättis kustumatu mulje, või mis?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Esm Okt 05, 2015 10:04 am    Teema: Vasta viitega

Kle, lahendused. Inimese elu aeg ja energia on piiratud. Iga hetk on valik, millele on kõige mõttekam oma energiat panustada. Sina mõtled välja mingeid perverssusi selle vähese põhjal, mida arengumaagiast tead. Reaalsus on see, et kui inimene ei taha millestki aru saada, siis pole mõtet tema peale energiat kulutada. Kas sa ise aru saad, mida siin foorumis üleüldse teed, kui mitte grammigi siinse vastu austust ei tunne? Mine kusagile mujale sellega tegelema, milles tõesti ka areneda tahad.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
lahendused
Hall päike
Hall päike


Liitunud: 26 Apr 2014
Postitusi: 62
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Okt 07, 2015 4:49 pm    Teema: Vasta viitega

Teema hakkab laiali valguma - kokkuvõtteks paar mõtet:

1) Ühiskonda-ajakirjandust häirib arengumaagide juures see, et nende õpetus on "trepiaste kõrgemale" ühiskondlikust materialismist - mina poolden seda "trepiastet kõrgemale" osa arengumaagidest (ehk see osa nende õpetustest, mis pole karjuvas vastuolus maailmakõiksuse ja teiste õpetustega) - ning selle "trepiastme eest kõrgemale" on ilmselt tänulikud ka siit "kisaga lahkunud".

Mind häirib arengumaagide juures see, et nende kõrgemal asuval trepiastmel on "tökati loik" (jalg jääb sinna kinni), mis ei lase astuda järgmisi samme kõrgustesse - ühiskond seda osa ei kritiseeri, kuna ühiskond tahab et inimesed jääks ühiskonna enda "tökati loiku" kinni, ehk ei liiguks kõrgemale vaimsuse suunas - ning see "tökati loik" ongi põhjuseks, miks osad on siit "kisaga või kisata" ära läinud.

2) Arengumaagid on valinud HV oma nö "vaimseks juhiks", ning nende jaoks pole reeglina nö "muid õpetusi ja tõdesid" - ehk mingi analoogia ristiusklikega, kes loodavad piibli-tsitaatide abil kogu maailmakõiksust kirjeldada (reaalsuses see ei õnnestu, kuna piibli-tsitaadid ei kata kogu maailmakõiksuse olemust).

Mina olen tutvunud paljude erinevate vaimsete õpetustega, ning arengumaagide nägemus on minu jaoks vaid üks vaatenurk paljudest - tavaliselt kirjutan ma siia mingi kriitilise kommentaari, kui mõnda maailmakõiksuse tahku on kuidagi eriti moondunult-eksitavalt käsitletud, või on nähtud mingit probleemi peegelpildis-tagurpidi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Nelj Okt 08, 2015 3:54 pm    Teema: Vasta viitega

Lahendused - sina pole sisuliselt vaimne inimene. Oled järjekordne vormiteener.

Kui mina tsiteerin Hannes Vanaküla ja sina näed selles ainult, et on ikka ajupestud jünger ning teksti sisu sinus sisemist liikumist ei tekita, siis juba see näitab, et näed ainult vormi. Ja oled selle juures veel nii ülbe ja üleolev kah.

Vaimsus algab sellest, kui inimene suudab näha seda, et välismaailm on tema enda sisemisest struktuurist tekitatud vastasmõjude tulemus. See tähendab, et kui sa vaatad välismaailma, siis sa tegelikult vaatad seda, milline on sinu sisemaailm. Kui midagi on valesti, siis tuleb see enda sisemuses ära parandada, mitte üritada elu eest maailma muuta. See on ka psühholoogia A ja O - lihtsam on ennast muuta kui teist inimest. Kõik vormiteenrid on nagu mingisugused pimedad robotjurakad, kes ei näe enda osa selles, kuidas välismaailm neile reageerib. See ongi see inimeste sisemine lõhestatus ja pime materialism, et välismaailm tundub paratamatus, kuna enda poolt olukorra tekkes ei nähta.

Sina siin omameelest räägid arengumaagiast ja arvad arengumaagidest kui inimeste ühenduset midagi teadvat. Arvad, et räägid teistest, aga tegelikult räägid kogu aeg iseendast. Sellest, milline katkine ja lõhkine inimene sa oled. Kui sa omameelest räägid siin arengumaagiast, siis tegelikult räägid, mis toimub sul suhetes naise, laste jm sugulastega. Sellest, kuidas probleeme lahendad, mis emotsioonmustreid ja mõtteprogramme kasutad, mis on sinu eesmärgid, milles sisemiselt kinni oled, milliseid tahke elus näed ja väärtustad, kus arengutasemel oled, millised kollid sul on, kui suur on sinu sisemine parasiit, millised vaimolendid sind juhivad, mis seisus on sinu mehelikkus ja lõputult palju kõike muud. See aga, mida nimetad tökati loiguks, ongi see sinu enda suurim sisemine probleem - parasiitlik väärakus sinus endas.

Sa oled juba väga selgelt väljendanud, et sina arengumaagiat ei taha ega austa. See on sinu püha tahe. Ütle nüüd, mis point on mõnel arengumaagil üldse sulle siis tähelepanu pöörata? Ainuke põhjus, miks ma praegu oma vaba pooltunni sinu peale kulutan, on see, et selle foorumi käekäik Hannes Vanaküla arengumaagide maailma ühe avaldumispaigana on minu jaoks 12a olnud väga oluline. Sind ennast asi ei huvita, sinus ei ole midagi arengumaagide maailma jaoks kasulikku ja ka isiklikult oled juba keskkea ületanud isikliku siseenergia generaatorita tavaline ühiskondlik inimene, kelle ainuke eesmärk on üritada elu eest positsioneerimise abil teistelt mingisugust energiat kätte saada. Asja mõte puudub. Miks mina peaksin tasuta sinu reaalsuse suhtes väärastunud sisemaailma kuidagi tasuta parandama või lihtsalt tähelepanu saamisest tekkiva mõnu tundega jõustama hakkama?

Ja austusest arengumaagia suhtes veel nii palju: kui sa ei suuda näha ega hinnata seda tööd, mida arengumaagid teevad, siis järelikult sa pole oma elus kunagi vaimset ehk sisemist tööd teinud. Mis puudub sinu sisemaailmas, seda ei näe sa ka välismaailmas.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
lahendused
Hall päike
Hall päike


Liitunud: 26 Apr 2014
Postitusi: 62
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Okt 08, 2015 7:46 pm    Teema: Vasta viitega

Hella sinu tekstis on palju kõlavaid sõnu-väiteid, kuid nad ei ühti teiste õpetuste ühisosaga.

1) Ma defineeriks "vaimse inimese" järgmiselt: isik, kes on teadlik füüsilisest kihist peenemate kihtide olemasolust ja arvestab peenemates kihtides toimuvate protsessidega.

2) Kui mõned arengumaagide tekstid nö "sisemist liikumist ei tekita", siis võib põhjus peituda ka neis tekstides endis, st nad on sisutühjad või vildakad.

3) Minu jaoks on objektiivses reaalsuses asuv välismaailm sõltumatu sisemaailmas toimuvast. Ehk füüsiline gravitatsioon ja peenematel tasanditel asuv inimese tervikolemus eksisteerivad sõltumata sellest kuidas keegi neid oma sisemaailmas ette kujutab.

See osa välismaailmast, mida sa pead sisemaailma peegeldusest tulenevaks on nö "psühho-maailm", ehk igaühe enda poolt välja mõeldud fiktiivsus (a'la mõni arvab tõsimeelselt, et Kuu kukub pähe ja ronib vaiba alla peitu - mõni jälle arvab, et gravitatsiooni tema sisemaailmas pole, ning hüppab 16. korruse rõdult alla: tänavapuhastuse ettevõte pühib taoliste aju-tükid tänavalt kokku).

4) Minu nägemus arengumaagidest põhineb minu enda kogemustel arengumaagidega suhtlemisest - ning sellega on sujuvalt ühendatud "kisaga & kisata lahkunute" nägemus arengumaagide olemusest - isegi mitmed HV endised naised-armukesed irvitavad paljude tema nägemuste-tõlgenduste vildakuse üle (kuid praegused arengumaagid eiravad kahe viimase lõigu olemusliku sisu).

Kui ma ei soovi mingi õpetusega kaasnevasse "tökati loiku" kinni jääda, siis on see eluterve enesekaitse - pigem näitab taolise eluterve enesekaitse käsitlemine "parasiitliku väärakusena" arengumaagide kõver-peegli äärmiselt suurt moonutust (aga taoline programm on paljudel vaimsetel õpetustel küljes).

5) Vaimseid õpetusi (sh arengumaagiat) ei pea nö "pimesi austama": kui õpetustes on ilmselged sisemised vastuolud, siis tuleb neile tähelepanu pöörata, ning toodud vastuolud selgeks rääkida - kuid reeglina järgneb argumenteeritud kriitikale nö "vaikus eetris" (st saadakse küll aru, et teooria mingi osa on mäda, kuid vastavat auku ei üritatagi tunnistada ja veelgi vähem seda täita-parandada: lootus on sellel, et ehk mõni juhmim neelab taolise puuduliku teooria alla).
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Reede Okt 09, 2015 11:01 am    Teema: Vasta viitega

... ja seda olukorda nimetatakse sündmuste horisondiks. See on koht, kus ühed kirjed lõpevad ja teised algavad. Mida erinevamad kirjed, seda suuremad reaalsuse moonutused tekivad.

Muideks, ma isegi leidsin ühe kasuliku nurga. Ma nimelt tegelen hetkel arengumaagia ajaloo uurimise ja kirjapanekuga. Sinu kujutluspilt arengumaagiast esindab hästi ühiskondlikku kujutlust või tõlgendust. Loomulikult, kui inimesed arengumaagia maailmast lahkuvad, siis nad peavad võtma omaks ühiskondlikult aktsepteeritud tõlgendused reaalsusest, et omada eluõigust. Ja nii need teisikud kolinal kõik surma saavadki.

Nagu Tokroda ütleb: "Meile antakse need teadmised, mis on ühiskonnale vajalikud. Ühiskond ei anna mitte ühtegi teadmist, mis on sulle vajalik ja kasulik. Need on teadmised, et sa saaksid süsteemi teenida."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
lahendused
Hall päike
Hall päike


Liitunud: 26 Apr 2014
Postitusi: 62
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Reede Okt 09, 2015 2:31 pm    Teema: Vasta viitega

Need lahkujad, kes on omanud mingisugustki taset on enda maailmpildi arendamisega iseseivalt edasi läinud (pole nad mingit ühiskonda omaks võtnud!), ning mõned on neist oluliselt kaugemale jõudnud kui HV: st nad käsitlevad kõrgemaid hüper-ruume ja nende teooriaid läbi tõe-tunnetuse vaadates on kuldse rinvoolu ketas palju rohekem täitunud.

-----

Hella sinu nö "tigeduses" näen ma paanilist enesekaitset: kujuta ette, et ma suudaks sulle selgeks teha arengumaagide maailmapildi kõik nõrkused: selle peale variseks kogu sinu maailmapilt kokku, ehk alles ei jääks eriti midagi - seetõttu sa üritadki nii paaniliselt arengumaagide maailmapilti "mustast valgeks rääkida" - ehk ilma konkreetse vaimse õpetuseta oleks sa sisuliselt "ei keegi".

Kui minu maailmapildist võtta ära arengumaagide õpetused, budism, judaism, hinduism ja mistahes muude tarkade õpetused (nö eelmise aasta kartuli seemne-mugulad), siis jääksid alles minu enda poolt loodud seosed nende õpetuste vahel (no selle aasta värsked kartulid) - seetõttu ma suudangi mistahes vaimseid õpetust analüüsida ja kritiseerida sügava sisemise rahuga (neid seosed ja teadmisi mis on minu enda loodud, ei saa mult keegi ära võtta) - ehk ilma vaimsete õpetusteta oleks ma ikkagi "mina ise".
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Laup Okt 10, 2015 12:38 pm    Teema: Vasta viitega

Küsimus on tähendusväljades - selles, mis nurga alt on reaalsust vaadatud seda konkreetset sõna kasutades. Ega lapsed võivad kah päev otsa targa näoga seletada ja kasutada seal juures sõnu antireaalsus, MySQL, FTP andmebaasid vms. Aga mida nad nende sõnade all mõtlevad, on hoopis teine asi võrreldes sellega, mida täiskasvanud nende sõnadega tähistavad. Sa arvad, et sa saad aru ja oled teemast juba kuulnud, aga tegelikult tuleks olla natuke vait, keskenduda, tajuda ning oma elukogemuse põhjal läbi töötada see, mis info sinuni jõuab. Sest maailm on oluliselt suurem ja mitmekesisem.
Paluks rohkem austust ja vähem ülbust teiste vaimse töö suhtes.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Faxaros
Parasiit


Liitunud: 15 Juun 2004
Postitusi: 621
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Okt 12, 2015 2:36 am    Teema: Vasta viitega

Lahendused - kas tahaksid näiteks mõnele arengumaagide sekti liikmele väljakutse esitada?

Argumendid argumentide vastu põhimõttel. Väljaspool virtuaalset keskkonda.
Aeg ja koht oleks sinu valikul. Isegi kohtunikud, kes määravad võitja, oleks sinu valikul.
Kui on huvi, tuleksin kohale.

Tervitades ja rõõmsat äraolemist soovides -
- Fax
_________________
Nii jumal kui ka ateism on kõik üks mõtlemise keeld. Keeld mõtelda etteantust ja saavutatust üle ja kaugemale.
Ignorantsus, kus usuvastasus on endistviisi kristlik, ning objektiivne, erapooletu tõlgendus loomult nihilistlik.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
lahendused
Hall päike
Hall päike


Liitunud: 26 Apr 2014
Postitusi: 62
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Esm Okt 12, 2015 11:10 am    Teema: Vasta viitega

Mina võiks kellega iganes päriselus vaielda.

Kuid analoogiaks võiks silme ees hoida "vaidlust ristusu kirikupapiga", kes suhtleb üksnes piibli-tsitaatide põhiselt: arengumaagid peaks teadma, et ainu-jumalate teosed (a'la piibli-tsitaadid) ei kirjalda kogu maailmakõiksust - kuid ristiusus on kõik see, mida nad ei kirjelda nö "saadanase sigitis" (saatan ise on aga ristiusus figureeriv fiktiivne tegelane, olles nende fiktiivse ainujumala peegel-pilt) - ehk taoline vaidlus ei viiks kunagi mingi mõistliku tulemuseni (vaidluse tulemuseks oleks: olen saadanse sigitis, kuna ei järgi nende ainu-jumala soga).

Täpselt sama oleks ka arengumaagidega vaielda teatud teemade üle: nende jaoks on HV tsitaadid "vääramatu reaalsus", mis arutlusele ei kuulu - st kui ma põhjendaks 101% mingi teistmoodi nägemuse ära, oleks see kui haneselga vesi.

Teine probleem oleks arengumaagide mõistete kattuvus üldlevinud mõistetega: näiteks saaks tuua mingi analoogia rahvakeelse "hinge" (elus olemise) ja arengumaagide "plasmoos-keha" vahele, või rahvakeelse "vaimu" (kehatu tervikolemuse) ja arengumaagide "kirje-keha" vahele - kuid taolised võrdlused ei kataks kõiki aspekte-tahke, ehk üks räägiks aiast ja teine aia-august.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Meedia Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group