Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Mõtted

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Hella valgussähvatused
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Laup Okt 26, 2013 5:56 pm    Teema: Mõtted Vasta viitega

Siia kirjutan üles mõistmisi, mis mind tabavad!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Laup Okt 26, 2013 6:04 pm    Teema: Mantrad & Mõisted Vasta viitega

1) - Mantrad & Mõisted
Meieni on jõudnud erinevatest kultuuridest erinevaid mantraid, kus korratakse tavaliselt mingeid pühasid nimesid. Võtame nt krisnaiidid, kes räägivad, kuidas nende mantra on vibratsioon, mis tõstab inimese teadvust.

Tokroda teooria räägib, kuidas mõisted on alused, mille vahel inimese mõttevool liigub, et jõuda teadvustamiseni. Küsimus on vaid selles, milliseid ja kui palju mõisteid on inimene elu jooksul õppinud.

Nõnda tahavadki erinevad usundid inimest läbi mantrate panna mõtlema neile sobivate mõistete ümber, et inimesel kujuneks neile kasulik teadvus.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Kolm Nov 06, 2013 4:44 pm    Teema: Kuidas teha vahet juhil ja psühhopaadil? Vasta viitega

2) - Kuidas teha vahet juhil ja psühhopaadil?

Edu saladus peitub tihti võimes oma emotsioone ning tundeid kontrollida.
Internetis võime me leida lugematul hulgal tekste, mis räägivad, et juhtivatel kohtadel kipuvad olema just nimelt psühhopaadid, kelle järgi meie ühiskond vormitud on. Mõned näited, mida guugeldades leida võib:
http://www.telegram.ee/teadus-ja-tulevik/psuhhopaadi-valimaaramine-kuidas-neid-ara-tunda#.UnpFBXA0WuK
http://www.director.ee/kas-sinu-lemus-on-pshhopaat/
http://www.elu24.ee/1251634/elukutsed-mis-meelitavad-ligi-psuhhopaate

Tõeline psühhopaat on inimene, kellel pole arenenud välja süda ehk tal polegi emotsioone, tundeid, empaatiat. Seda tuleb eristada inimesest, kellel on emotsioonid ja tunded, mida ta lihtsalt kontrollida ei suuda ja mis paneb teda teiste inimestega mittearvestavalt käituma.
Juht on inimene, kellel on tunded ja emotsioonid olemas, aga temas on arenenud välja võime võtta tundeid kui infot/andmeid, mida analüüsida. Juhti ei sega tunded, kuna ta suudab neid analüüsida, psühhopaati ei sega tunded, kuna ta ei olegi võimeline neid tundma.
Juhiks tuleb valida inimene, kes on võimeline tundma, sest vastasel juhul sinu tunnetega ei arvestata, sind ei mõisteta. Inimene, kes on valinud endale juhiks psühhopaadi, hakkab ka enda tundeid alla suruma ning maha matma ja muutub lõpuks biorobotiks. Inimene, kes on valinud endale juhiks tundeid infona võtva inimese, õpib samuti oma emotsioone juhtima. Tal on hea olla, kuna tema kui isiksusega on arvestatud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Reede Juul 10, 2015 9:24 am    Teema: Vasta viitega

3) - Kirjete sõda

Vaatasin saadet "Kuidas peatada Putin", kus edastati kuvandit Venemaast kui halvast "saatanast". Juttu oli siis infosõjast. Arengumaagia teooria aga annab asjale täpsema seletuse. Tänapäeva sõda ei käi kusagil internetis või muudes meediakanalites. See käib meie igaühe sees. Füüsiliselt ringi vaadates on ju kõik suhteliselt korras ja toimiv. Aga meie endi sees on nähtamatud vaenlased valekirjete kujul ja panevad meid endid endale kahjulikus suunas tegutsema. Mõte mõtte haaval, samm sammu haaval. Ja vaenlase jälitamine on meeletult raske - pea võimatu. Selleks, et tappa vaenlane, tuleb ellu äratada iseenda jumalikkus. Sest vaenlase tapmiseks tuleb olla enda vastu hävitavalt aus ja karm. Sel hetkel, kui tapad enda sisevaenlase, jääb kestma vaid iseenda jumalikkus. See taastab sind pärast sisemist ümbersündi.

Näide: on kirje - kas Grimm tahtis ise vabatahtlikult minna Venemaa koosseisu või võeti ta vägisi. Poolt valides toetad vastavat kas EL-i või Venemaad. Tegelikult on see aga inimeste maailma heaks ja halvaks lõhestamise kirje. Nii või teisiti orjastab. Mingi osa inimese enda tahtest kaob ja muutub PEAB-iks, sest EL või Venemaa nii ütleb. Vaba ja tark inimene teab, et mitte midagi ta ei pea - ta teeb ainult seda, mida tema ise TAHAB. Kui teed asju, mida PEAD, jääd energiast aina tühjemaks ja tühjemaks, kuni lõpuks enam ei jõua. Kui teed asju, mida ise TAHAD, toidab planeet sind oma energiaga.
Ja kui palju on meis selliseid kirjeid, mis panevad meid arvama, et ma PEAN???

Ka Kreeka probleemid on näide kirjete sõjast. Kreeklastel on ju rahvuslik kirje see, et valitsusele makse ei maksta ja valitsust lüpstakse rahast tühjaks. See mentaliteet on igas kreeklases ja täiesti mõttetu on kedagi isikuliselt süüdistada. Sellise kirjega on täiesti loogiline, et ega valitsuse liikmed teisiti ei käitu. Nõnda lüpsti ka EL-i. Elatakse hästi El-i kulul nii kaua kui võimalik. Kreeklastel päike paistab, on soe, viljad kasvavad, no mis siin muretseda ja mingeid kohustuste täitmise kirjeid kanda. Keda see EL kotib? Kui antakse raha, siis tuleb seda kasutada... Milleks see raha ikka loodud on? Rolling Eyes (noh, ma räägin seda võllahuumori võtmes)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Laup Aug 08, 2015 7:00 pm    Teema: Vasta viitega

4) Eesmärk on intelligentsi alus

Suvekokukal rääkis Tokroda järgmist:
kuna parasiitsüsteem toimetab emotsioontasandil, siis suunatakse meid kõiki tundebaasiliselt mingisugust parasiitlikku eesmärki täitma. See toimub siis, kui inimene ei mõtle läbi, mis eesmärgiga ta midagi teeb ja teeb seda ainult, kuna tal on TUNNE seda teha. Kogu asja tuum on see, et kui inimene saavutab talle ette antud eesmärgi, siis ta tapetakse. Pole oluline, kas tapab ennast ise, juhtub õnnetus, keegi lööb maha, jääb haigeks - igatahes, kui emotsioonteisik kõiki teisi juhib, siis pärast selle surma sureb ka inimene. Põhjuseks on see, et inimene ei saaks enda töö vilju maitsta. Kui inimesel õnnestub aga ellu jääda ja see emotsionaalselt äärmuslikult raske periood ära kannatada, saab ta kogemuse, et emotsiooni ei saa usaldada. Tal peab tekkima enda isiklik intelligents.

Põhjus, miks inimesed oma aastatega tehtud raske töö tuulde lasevad, peitub selles, et puudub pikema perspektiiviga tehtud kontseptsioon, kuhu ta tahab jõuda. Ehk siis piltlikult - kui sa üles ei vaata, kuhu redel, mida mööda ronid, sind viib, siis tõenäoliselt jõuadki valesse sihtpunkti. Ei saa pidevalt tööd teha, tuleb võtta aega ja mõelda kontseptuaalselt. Inimesed tormlevad kõigest väest, aga mille nimel? Lõpuks ei jõuagi mitte kusagile nii. Inimene oskab rääkida ja vastata küsimusele "KUIDAS?", aga "KAS?", "MIDA?" ja "MILLEKS?" ei oska/ei taha. Aga kas, mida ja milleks ongi tänapäevase intelligentsi võtmesõnad. Sellised küsimused on nagu mingisugune tabu teema. Kõik muudkui teevad tähtsa näoga midagi, aga üldse ei mõtle, mida, kas ja milleks. Põhjuseks on see, et nende küsimustega tohib tegeleda vaid kõrgklass ja keskklass. Kui inimene keelab endale või teistele selliste küsimuste esitamist, siis on ta ori või orjapidaja. Vabadus on tõesti väga raske asi - peab mõtlema hakkama.

Ja mingi värk on veel sellega, et inimestega suheldes ei tohi oma eesmärki avalikustada. Kui oma eesmärk avalikustada, siis annavad tavalised tundebaasilised inimesed sulle just kõige vähem seda, mis aitaks sul oma eesmärki saavutada. Tunne ütleb - kui sa annad talle seda, mida ta vajab, siis lased tal ennast ära kasutada. Normaalne suhtlus on see, et minul on see eesmärk, sinul on see eesmärk, vaatame, kuidas me üksteisele saame kasulikud olla. Aga kuna suuremal hulgal inimestel puudub tegelikult isiklik tahe, siis ongi asi vildakas. Parasiitluses arenenum inimene vaatab ära, mida teine tahab ja see ongi koht, kus hakata temaga manipuleerima ja teda peetima. Pole siis ime, et lihtsad tundebaasilised inimesed peidavad oma tahte nii sügavale endasse, et sellest ise kah ei tea. Aga see ei aita.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Hella valgussähvatused Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group