Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

AegRuum Kosmosekangas

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Uudised ja seaduspärasused
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Tige tihane
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 13 Veeb 2007
Postitusi: 1583

PostitusPostitatud: Teis Juul 07, 2015 6:58 pm    Teema: AegRuum Kosmosekangas Vasta viitega

Täna näitab ETV dokumentaalsarja “AegRuum Kosmosekangas”.

Sisukokkuvõte: /-/ tunnustatud füüsik Brian Greene paljastab vaatajatele ühe saladuse: meid kõiki on petetud. Ettekujutus ajast ja ruumist on meid eksiteele viinud, et minevik on möödas ning tulevik alles ees, et ruum on tühi koht ja meie universum ainus.


Esimeses osas “Mis on ruum?” tõendas Greene, et ruum polegi tühik galaktikate või aatomite vahel, vaid dünaamiline kude, mida saab gravitatsioonijõu toimel venitada ja koolutada.


4-osaline sari on eetris teisipäeviti kell 21.30, kordus laupäeva päeval ETV-s.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
lahendused
Hall päike
Hall päike


Liitunud: 26 Apr 2014
Postitusi: 62
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Juul 07, 2015 11:11 pm    Teema: Vasta viitega

Füüsikute häda on selles, et nad näevad-opereerivad vaid füüsilise kihiga, kuid jätavad vaatluse alt välja kõik peenemad kihid (eeterlik, astraalne-emotsioon, mentaalne, põhjuslik, valguslik, jne).

Kuid füüsilise maailma loomine toimus nö "peenemast jämedama suunas", ehk algselt oli vaid kujutluspilt sellest milline füüsiline maailm olla võiks, ning taoline nägemus kristalliseerus-jahtus-vormindus üha rohkem jämedama poole (ürgvalguse pinnakihist moodustus elulille muster, elulille muster pani aluse energeetilistele olemusrassidele, 12 olemusrassi lõid füüsilise maailma mis kulmineerus "suure pauguna", ning teadlaste jaoks algab maailm alates "suurest paugust" - ning ainu-jumala-religioonide "maailma loomise legendid" pärinevad olemsrasside juhtide nägemustel-mälestustel: kuna olemusrasse on 12, siis on ka 12 erinevat suuremat religiooni, kes kõik tituleerivad ennast "maailma loonud jumalateks", kuid nende maailma loomise tekst erineb väga tugevalt, kuna olemusrassid näevad vaid elullille erinevaid tahke tervikpildi asemel).

Kui tegeliku maailmakõikust saaks kirjeldada alates 41-mõõtmelisest mudelist (teisikute arv, või kookoni tabeli ridade-kihtide arv), siis füüsilises kihis opereerivate füüsikute jaoks on kõik taandatav vaid 2-mõõtmeliseks sfääriks - selle 41D versus 2D lähenemise tõttu ei jõua füüsilises kihis opereerivad teadlased kunagi maailma loomise tegeliku tuumani.

Aga vähemalt tedlased liiguvad-arenevad veidi edasi oma aja-ja-ruumi teooriates - kuid see edasiliikumine on liiga aeglane - siin ei aitaks isegi Hiina vanasõna "räägime 1000 aasta pärast uuesti" (ka tuhande aasta pärast on vaid teosamm edasi liigutud).

Ilmselt on paljud siinsed lugejad kogenud astraalrännakut, shamaani rännakut, "kehast väljas käimist", või mõnda muud sarnast meeltevälist kogemust: kõigi nende ühisosa seisneb selles, et kehatuna rännates suudetakse liikuda valgusest kiiremini (viia enda olemus hetkega ühest planeedi-päikesesüsteemi-galaktika-universumi otsast teise) - taoliste kogemuste kõrval on ju teadlaste "valguse kiirusel liikuv info" üks kiviagne relikt, mis seab väga suured kontseptuaalsed piirangud maailma olemuse mõistmisele.

Pigem tuleks luua ja lahti seletada mõisteid, mis kirjeldavad röögatu pikki aja-skaalasid ja mastaape - näiteks budistide mõiste "elulaine" on üks taolistest: arengumaagide poolt nähtud 1008 planeediline jada, kus uus planeet lisandub iga 65 miljoni aasta järel ongi üks osa "elulainest" - kuid budistid räägivad ka elulainete ülesest mastaabist, kus muutvad isegi arengutasemelt "värvilisest" (maailma isandast) kõrgemal olevad "värvitud" (vaiksed vaatlejad) - samuti on taolistes ajaskaalades ka elulille muster kui üks muutuv kaleidoskoop (18-süsteem läheb "varsti" elulille mustrist välja ja asemele tuleb 36-süsteem).

Vaid taoliste "elulainete ülestes mõistete" abil (mis on põimitud 41D maailmapilti) saaks anda adekvaatse pildi maailma olemusest ja loomisest (kuid selleni need teadlased oma 4-osalise seeria jooksul ilmselgelt ei jõua).
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Kolm Juul 08, 2015 6:40 pm    Teema: Vasta viitega

Ma ei leia kordust...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Tige tihane
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 13 Veeb 2007
Postitusi: 1583

PostitusPostitatud: Kolm Juul 08, 2015 9:04 pm    Teema: Vasta viitega

Muidugi ei leia, sest sisututvustus pärineb 2013ndast aastast. Vot sulle internetti Wink Ja arhiividest pole eesti keelsete subtiitritega see enam kättesaadav vist. Aga teemad tunduvad huvitavad, sama, mida Hannes käsitleb. Brian Green ise on muidugi juudi päritolu, sest kogu au ja kuulsus läheb ju nii hõlpsasti parasiitsüsteemi kaudu neile.

Lahendused, ma arvan, et nii mõnigi füüsik on omale sahtlipõhja igasugu huvitavat materjali kogunud (igal juhul on eeldus, et on palju indiviide, kes on nt juutidest intelligentsemad), aga nende avalikustamist praegune süsteem ei toeta. Vahel on huvitav vaadata, mis infot lastakse üldse läbi ja mis ulatuses ja mis suunas see rahvamassi arvamust mõjutama peaks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Tige tihane
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 13 Veeb 2007
Postitusi: 1583

PostitusPostitatud: Teis Juul 21, 2015 10:32 pm    Teema: Vasta viitega

Leidsin lingi! http://etv2.err.ee/l/haridussaated/aegruum

Vaatasin täna kolmandat osa "Kvanthüpe". Saate sisust niipalju, et vastandati kaks juuti: Einstein ja Niels Bohr. Einstein suhtus kvantfüüsika avastustesse skepsisega ja üritas leida selles ebatäiuse, Bohr aga "lõi" aina uusi teooriaid, mis lõpuks siiski õigeks osutusid (saavutades Einsteini üle võitu- millegipärast oli see juutide vaheline kaklus väga olulisel kohal saates).
Saade peatub pikemalt nt kahe osakese vahel oleval sidemel, mis on valgusest kiirem. Ehk kui üks osakene asub Maa peal ja teine, mis temaga nähtamatult ühenduses, asub Kuu peal, siis ühte mõjutades mõjutad ka teist. Minu jaoks oli huvitav fakt see, et Kanaari saartel tehakse laboratooriumis eksperimente osakeste teleportimistega, mis on ka õnnestunud. Ma vist isegi nägin ühte laboratooriumi oma silmaga üleval mägedes pilvede kohal, kui sealt kord läbi sõitsin. Lõpus mainivad ka paralleelreaalsusi, üldse on palju viidatud teisikute olemasolule (visuaalselt eriti). Ehk füüsikutel tekib küsimus, et kui kvantosake on ülimalt ebastabiilne ja ei püsi üldse paigal, vaid pidevalt muudab olekut ja asukohta (v.a vaatlemise hetkel, kus ta teeb valiku vaajata suhtes, et mis olekus on ja kuidas ilmneb), siis miks füüsiline keha on niivõrd staatiline objekt? Nad leiavad, et füüsiline keha jaguneb paljudeks osadeks ja iga osake läheb oma trajektoori mööda erinevasse keskkonda ehk mängu tulevad teised reaalsused. Kuid sealmaal saab saade otsa, sest saate tegija sõnul lõppeb sealt edasi füüsikute maailmapilt ära (mida ma ise ei usu, lihtsalt inimestele ei anta õiget infot kätte).
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Kolm Juul 22, 2015 7:48 pm    Teema: Vasta viitega

Neljapäeviti kell 19.45 on kordus.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Uudised ja seaduspärasused Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group