Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Arengumaagia mõistete seletused

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Hella valgussähvatused
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Nelj Dets 05, 2013 4:11 pm    Teema: Arengumaagia mõistete seletused Vasta viitega

Siia kirjutan oma sõnadega lahti arengumaagias kasutatud mõisteid, et minupoolne vaatenurk oleks abiks teooria mõistmisel ja omandamisel.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Nelj Dets 05, 2013 4:12 pm    Teema: Mis on arenenud sisemaailm? Vasta viitega

1) Mis on arenenud sisemaailm?

Inimene peab elu erinevad tahud enda jaoks III hüperruumi tasandile tõstma.

Näide: hoolitsemine

I hüperruumi tase: inimene hoolitseb, kuna talle on antud käsk seda teha.
II hüperruumi tase: inimene hoolitseb, kuna tal oleks valus näha seda tagajärge, mis tekib hoolitsemata jätmisest.
III hüperruumi tase: inimene hoolitseb, kuna on oma mõtetes jõudnud järeldusele, et see on tema jaoks väärtus.

Alles siis, kui inimene on arendanud ühe tahu III hüperruumi tasemele, hakkab sisemaailm teda selle tahu pealt toitma. See tähendab, et ta teeks seda ka siis, kui keegi teda selle pärast ei armastaks. Teiste inimeste poolne armastus on toetus, mis annab meile jõudu ja motivatsiooni edasi tegutseda. Aga kui inimene on kujundanud endas välja tõekspidamise, siis hakkab see sisemaailma tahk teda toitma ja seetõttu teiste inimeste arvamus enam korda ei lähe.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Nelj Dets 05, 2013 4:14 pm    Teema: Algeharu, teisik, hingeosa Vasta viitega

2) Algeharu, teisik, hingeosa

Näide: arengumaagide maailm

Teisik on mingi tegevusvaldkonna tundmine, selles elamine ja tegutsemine - nt arengumaagiks olemine ning enne sinu tulekut arengumaagide maailmas tehtud tööga kursisolemine.

Hingeosad on kogu tehnika ja täppisteaduslik spetsiifika sellel alal. See tähendab, et oskad asju ka kõige pisemateks osadeks lahti võtta ja siis jälle kokku tagasi panna. Arengumaagia puhul teoorias olevate mõistete sisu meisterlik valdamine ning mõistete omavaheliste seoste, tuletiste ja koondavate gruppide tundmine. Lisaks ka selle ühendamine nõidumisega.

Algeharu on oskus arengut takistavat probleemi teadvustada ning lahendada läbi konkreetse tegevuskava loomise. Nt arengumaagias ei jõua Tokroda juba puht füüsiliselt kõigest kõikide nurkade alt läbi rääkida - seega arengumaagias on algeharu oskus täita iseseisvalt tühimikke ehk anda seletusi asjadele, millest Tokroda konkreetselt rääkinud pole.

Kõigepealt teeb inimene valiku, millisesse maailma astuda ehk millises valdkonnas ennast arendama hakata - teisik astub arenguplatoole.
Seejärel õpib inimene selgeks selle ala baasilised alused ja oskused - hingeosa.
Ühel hetkel tunneb inimene, et ei saa lõputult jääda tegema seda, mida ette öeldakse, kuna on arenenud nii kaugele, kus juhised puuduvad või on temale sobimatud. Ta hakkab nn "kastist välja mõtlema" ja kujundama välja iseseisvat intelligentsi, millega teisikuid ja hingeosi juhtida - st ta teab, mida teeb. Ja tema edu/edutus peegeldub keskkonnas toimunud muutustest tagasi (peegelsilinder). Kui kohtad üldist pahameelt tuleb probleemilahendus üle vaadata.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Reede Juul 10, 2015 10:12 am    Teema: Vasta viitega

3) Kuidas toimib kirje?

3 maailma:

Kirjete maailm - vaimsed põhjused
Väljade maailm - füüsilised põhjused
Füüsiline maailm - füüsilised tagajärjed

Probleem on selles, et inimesed ei näe kirjete maailma. Ainuke võimalus kirjete maailma nägema õppida on läbi Tokroda arengumaagide maailma. Inimesed on reaalselt pimedad ühe kolmandiku suhtes toimuvast. Kuni selleni välja, et ei olda teadlikud enda mõtetest, tunnetest, tahetest. Meie vanema põlvkonna jaoks on tahe üleüldse midagi sellist, mida peidetakse ja vaid viimases hädas avaldatakse.

Kirjete maailm on meie igaühe maailmapilt, meie endi tõekspidamised, teadmised, ideoloogiate järgimised jne. Jumalikkus on võime ennast (ka kirjete maailma) kõrvalt vaadata, analüüsida ning vajadusel muudatusi algatada - nn metamõtlemine. Nii nagu on seis meie kirjete maailmas, nii käitume me kiirreaktsiooni nõudvates olukordades, kus mõtlemiseks pole aega.

Näide kolme maailma vahelistest suhetest:
on üks inimene, kellega sul on soojad suhted. Nüüd saad sa teada mingist faktorist, mis paneb sinu suhtumist tema suhtes muutma. Tekib olukord, kus kirjete maailm on väljade maailmast ning füüsilisest maailmast sünkroonist väljas. See on vaimne põhjus, mis suhted muutuma hakkavad. Väljaline ehk füüsiline põhjus avaldub alles hetkel, kui teie vahel toimub kontakt. Kuna sa oled vahepeal enda kirjete maailma muutnud, siis käitud sa automaatselt iseendalegi märkamata teisiti selle inimesega. See käitumine võib põhjustada teie vahelise tüli. Tüli on juba füüsiline tagajärg. Kui inimesed ei näe kirjete maailma, siis nad arvavadki, et tülis on süüdi see, kes tüli põhjustaval viisil käitus.

Ehk siis kirje mõju ei ole nii otsene tagajärgede põhjus. Ta on küll tuumpõhjus, aga otsese mõjuta. Samamoodi ei ole ka mingit mõju sellel, kui nt proovida "mõelda positiivselt". Ega sellest otseselt füüsiliselt midagi ei muutu. Ennast tuleb vaadata siiski ruumilise olendina, kes viib läbi erinevates ruumides sisemisi ja väga spetsiifilisi muudatusi. Kui füüsilises maailmas me vahetame nt kardinaid, siis ega see, et meie teistes reaalsustes pidevalt need samad "kardinad" on rippunud, ei tähenda, et need seal igavesti peaksidki jääma rippuma. Me ei pea jääma igavesti selliseks nagu me koguaeg olnud oleme - ka sisemiselt võib muutuda.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Hella valgussähvatused Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group