Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

M & N vaheline harmoonia

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Vaba teema
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Urki
Arengumaag


Liitunud: 9 Juul 2010
Postitusi: 38

PostitusPostitatud: Nelj Apr 30, 2015 12:57 am    Teema: M & N vaheline harmoonia Vasta viitega

Leidsin sellise artikli, kus kõneldakse ♀ & ♂ vahelisest harmooniast läbi Siniste kogemusliku vaatevinkli.

http://www.postimees.ee/3174277/uuring-politseinikud-naevad-perevagivallas-suud-ka-naistel

On minulgi omal ajal tulnud silmitsi seista väitega, et olen mees ja et mul on oht kasutada nais(t)e puhul vägivalda; vihjega nagu ma olnuks põhimõtteliselt sellist eluviisi harrastav isik (s.o. vägivaldne).
Naistele vist ei meeldi, et mees on nendest tugevam (+osavam, teatud toimingutes).

Minu jaoks huvitavat fakti kirjeldab artiklis leiduva tabeli nr. 1 esimese veeru viimane rida mis väidab, et jõukatsumise yks ajend võib olla ka mehe püüdlus naist yleüldse paika panna; ja et ajaleht sellest kirjutab.

P.S.: Kommentaarid tavasetakse "postimehes" kustutada kolme kuuga, seega lugesin mõned läbi ja sain kõvasti naerda -- naine lõi trepikojas korterist lahkuvale (tõenäoliselt purjus) meesterahvale selja tagant klaaspudeliga pähe ja kutsus korrakaitsjad, esitas süüdistuse...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Reede Mai 01, 2015 11:27 am    Teema: Vasta viitega

Perevägivald on väga huvitav teema. Põhjus, miks see nii komplitseeritud teema on, peitub selles, et inimkonnal puudub antireaalsuse ja välja mõiste. Jah, on olemas mõiste "vaimne" vägivald, aga tee puudutab siiski ainult verbaalsust. Veel lahendaks probleemi ka "sisemise parasiidi" mõiste, sest perevägivald on ehtne Gouldi teema - inimene peksab seda, keda tegelikult tahaks hoida. See on tunde ja tahte vaheline konflikt.

Mis on fakt: kui mees ja naine hakkavad omavahel jõudu katsuma, siis on nõrgemaks pooleks naine. Vaimselt saab muudatusi veel läbi viia, aga kui on tekkinud ikkagi invaliidistumine või füüsiline surm, siis ongi kõik. Kuna perevägivalda juhivad emotsioonid, siis jääb alati naine füüsilises kontaktis kaotajaks. Loomulikult, võiks naine lüüa salaja seljatagant või une pealt mehe surnuks, aga selline plaanitsemine juba psühhopaatia valdkond.

Minu meelest kogu probleem seisneb selles, et inimesed polegi kasvatatud võimelisteks suhtepartneriteks. Teinekord vaatad mõnda last ja mõtled kurvastusega, missugune partner ta küll täiskasvanuna tulevikus olla võib.
Esimestes suhetes kordame me ju automaatselt kõike seda, mida vanematelt õppinud oleme. On hulk inimesi, kes suudab täiskasvanuna teadlikult ennast sisemiselt muuta ja kasvatada, aga ülejäänud jäävadki inertselt kordama oma vanemate vigu.

Ja üks probleem, mis mehed alati lõpuks süüdi jäävad, on see, et teinekord on inimesel tekkinud harjumus probleemidele füüsilise jõuga reageerida. See on see, kui lapsele ei õpetada sisemist kontrolli, vaid nn "koristatakse" ta eest ära, kui midagi valesti teeb.

Ja siis veel üks põhjus, miks mehed süüdi jäävad, on see, et teinekord tekivad naisele vigastused ja sinikad, kui mees parasjagu ennast tema füüsiliste rünnakute eest kaitseb. Võib-olla see naine ei teagi, et ta on tegelikult mehest nõrgem ja pole nagu mõtet füüsiliselt kallale minna. Naise nahale tekivad ülikergesti sinikad.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Esm Mai 18, 2015 5:54 pm    Teema: Vasta viitega

Panen siia kirja, kuidas Tokroda viimasel kokukal perevägivalda käsitles:
Maailma tuleb vaadata 4st vaatenurgast:
*füüsiline - nt mees lõi naist ja naisel on sinikas.
*väljaline - nt naine saagis mehe kallal, mille tagajärjeks oli löömine.
*arenguline - juhtunu on lihtsalt erinevate protsesside tulem.
*loodusseaduste järgi - On küsimus, kas naine saagis, kuna tahtis mehest tuua välja mehelikkust, et ärgu olgu too nt selline mõttetu suss. Või saagis naine mehe kallal, kuna tahtis mees ühiskonna programmide teostamise jaoks vahendina ära kasutada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Vaba teema Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group