Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Füüsilise toidu energeetiline hingus

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Tasakaal, toit
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Teis Jan 07, 2014 3:42 pm    Teema: Füüsilise toidu energeetiline hingus Vasta viitega

Kui tervis läheb tasakaalust välja, on õige aeg hakata ülevaatama oma toitumist - nii vaimset kui ka füüsilist.
Füüsilise toidu osas sattusin üle pika aja jälle lugema uusimat tervisliku toitumise alast kirjandust. Nagu me kõik oleme kogenud, on mõiste "tervislik toitumine" kui selline olemuselt sisutühi. Inimesed muudkui otsivad tervisliku toitumise ainutõde nagu ainujumalatki. Lugesin just, kuidas paljud aastakümneid tambitud tervisliku toitumise põhitõed on nüüdseks ümber lükatud: http://www.telegram.ee/toit-ja-tervis/11-suurimat-toitumise-valet-peavoolu-meedias#.Usvab9IW2uI Kui lugeda tänapäevaseid teadusuuringuid ja toitumissoovitusi, siis pea iga toidu kohta saab midagi halvasti öelda. Kui seda kõike tõsiselt võtta, siis ei julgegi midagi süüa, täielik ummikseis. Samuti on teada, et uuringute tulemused on kallutatud tellijate soovi järgi - nt kui tahad kohvi müüa, lased kohvi tervistavaid omadusi kiitva uuringu teha.

Kõike seda lugedes tekib minul arengumaagina aga hoopis oma järeldus. Tokroda räägib, kuidas vaimutoit tuleb ülemistest hüperruumidest allapoole. Järelikult on toit füüsiline materjal, mida inimene töötleb sellele ülalt alla tulevale energeetilisele hingusele vastavalt. Sel peab olema ülevalt poolt tulev põhjus, miks tänapäeva populaarsed toidud just sellistest algmaterjalidest valmistatud ja miks nad just sellisel kujul tänapäeva inimesele maitsevad.
Mõned elulised faktid:
*Kui meeldib inimene, siis maitseb ka tema tehtud toit ja vastupidi.
*Kui meeldib kultuur, siis meeldib ka selle kultuuri rahvustoit. Alguses on muidugi võõras, aga inimene on avatud sellega äraharjumisele. Nt kui India noor on läänemeelne, naudib ta ka kiirtoidukettides pakutavat. Ja vastupidi, kui meile meeldib idamaine, oleme avatud ka vastavate roogade suhtes.

Kuna kiirtoit on nagunii ebatervislikuks kuulutatud, ei ole mul plaanis seda takka kiruda. Aga minu mõte hakkas liikuma, kui hoidsin käes bensukast ostetud Hot Dogi. Teades tervislikkuse jutte ning kultuuri hinguse juttu, tekib paratamatult mõte, et miks selline konsistents, miks selline kuju? Ma ei hakka siin nämmutama pestitsiididest, valgest toitaineteta nisujahust, liha meenutavast GMO sojaollusest, E-ainetest ja väsimusest. Ma tahan juhtida hoopis tähelepanu, kui hästi täidavad meie ajastu populaarseimad massitoidud Tokroda kirjeldatud parasiitsüsteemi eesmärke!
Teame ka, et kui miski on muudetud universiaalseks, siis kannatab selle tõttu individuaalne vajadus. See aga teeb inimese nõrgaks, kuna looduselt tuleb toide läbi omanäoliste isiksuste. Mida rohkem ühesugust, seda vähem on ka kõrgklassi kasvupinnast.

Kirjeldan enda lähenemist toidule: püüan süües täielikult hetkes kohal olla ja tunnetada läbi kogu toidu olemust. Ma ei ütle ei, kui toit mulle naudingut valmistab ning ütlen ei, kui tean, et toit täit naudingut ei valmista. Nii tehes ei ole võimalik ühekülgselt a la kommi ja krõpsu süüa, sest nauding ammendub. Naudingut tuleb osata vastu võtta, aga tuleb osata ka märgata, kui naudingut tegelikult ei ole, on vaid mälestus.

Üks naudingute tagaajamise põhjuseid on maitsetugevdajad. Nimelt petab see meie naudingumeeled ära. Siin hakkab mängima ka naudingu mälestus kui põhjus aina uuesti ja uuesti sama asja süüa. Aga õige nauding peaks olema kõikehõlmavalt rahuldustpakkuv. Hedonismi põhikriitika on see, et inimene ei saa lõputult nautida, kuna tekib harjumine. Kui naudinguvajadus nii kiiresti ja teravalt aina uuesti tekib, siis on teinekord küsimus ka nautijas - kas ta tegi seda sügavalt ja põhjalikult? Kui nautida nii, et tekib harjumine, siis ei olegi vaja pidevalt naudinguid taga ajada. Oled naudinguga täidetud. Kui inimene aga ei suuda endast naudingut süvitsi läbi lasta ja üritab veel seda piirata kah, tekib kehas reaktsioonina eriti karm toitumishäirete aluseks olev näljareaktsioon, mis paneb aina rohkem ja rohkem sööma. Siit tuleb ka minu järeldus, et toidu energeetiline hingus tuleb inimese sisse läbi naudingu.

Aga järgi jääb siiski küsimus - MIDA SÜÜA? Eks igaüks lahendab selle probleemi endale omasel viisil. Aga asja positiivne külg on see, et kui inimene juba niiviisi endalt küsib, on ta toitumise aspektis tõusnud madalaklassilise tundleja tasandilt kesklassi ja hakanud mõtlema ning juhtima oma tegevust. Siit nüüd edasi oleks vaja tõusta kõrgklassi. Kui igal vaimsusel on oma toit, siis peaks ju ka arengumaagial olema oma füüsiline toit. Toit, mille vorm, koostisained ja töötlus paneks inimesi arengumaagiale omases suunas arenema.

Kas keegi oskab välja tulla läbimõtestatud ideedega... või koguni retseptidega?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Tige tihane
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 13 Veeb 2007
Postitusi: 1583

PostitusPostitatud: Kolm Jan 08, 2014 4:15 pm    Teema: Vasta viitega

Mul pole pakkuda läbimõtestatud ideid ega ka retsepte, kuna pole suur söögiga eksperimenteerija. Küll aga on kaldunud söögitegemine väga askeetliku käsitlemise suunas. Korraga üks toiduaine (nt liha) ja muul ajal näksimist (köögivili).
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Sinakas
----------------------------


Liitunud: 1 Apr 2005
Postitusi: 12

PostitusPostitatud: Reede Sept 19, 2014 7:39 pm    Teema: Liha Vasta viitega

Unustage see
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Tasakaal, toit Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group