Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

43.fantaasiamaailm, emotsioonmuster(iseloom), nakkehaarats

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Arengumaagide kokukate konspektid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Esm Nov 25, 2013 5:34 pm    Teema: 43.fantaasiamaailm, emotsioonmuster(iseloom), nakkehaarats Vasta viitega

Arengumaagide kokuka konspekt 43
Koostatud 19.11.2013 toimunud loengu ja arutelu põhjal

Fantaasiamaailma sihtotstarbeline kasutamine
Me oleme looma ja inimese vahepealsed olendid - erineme loomadest, kuna omame fantaasiamaailma. Et areneda inimeseks, tuleb õppida oma fantaasiamaailma sihtotstarbeliselt kasutama.
Fantaasiamaailma olemasolu tõttu oleme me ruumilised/väljalised olendid. See tähendab, et ruum ei ole mitte tühjus, vaid väli, mille allikaks on ruumiline/väljaline olend. Kui kustub allikas, kaob ka mateeria.
Väljal on alati võnkumised – neid tekitavad meie hingeosad. Meie aju registreerib ruumivõnkumisi ning transformeerib selle kujutluspildina meie fantaasiamaailma. Inimeste häda ongi see, et signaal ja pildid tulevad, kui sihtotstarbeliselt seda kasutada ei osata. Me peame õppima nägema, kust ruumivõnkumised tulevad. Nii palju, kui on inimesel teisikuid, nii paljude maailma nurkade või spektritega suudab inimene oma elus arvestada.
See on suur töö, mis tuleb arengumaagidel ära teha ja võib-olla saab vilju alles järgmises elus nautida.



Mis on emotsioon?
Emotsioon on pulseerumine, suurenemine ja vähenemine, hingamine, aeg.
Emotsioon on hormoon, mis häälestab füüsilise keha ümber.
Emotsioon on tundeseisund. Tunne on peegeldus, kas toidet on või mitte. Nt kui suudad iseenda vajadused rahuldada, siis ei saa sind keegi üles kruvida.

Plastiline või kristalliseerunud emotsioonmuster
Tavainimene on tundlev olend. See tähendab, et ta ei mõtle, miks ta midagi teeb ning tekkinud emotsioon on tema jaoks käsk, mitte info (vt konspekt 41). Tavainimese ajus on vaid elektrivool (nt tahan autot, uhket maja jne), mitte intelligents. Ta võib arvata küll, et mõtleb, aga tegelikult tundleb.
Seoses psühhopaatide maailma tundmaõppimisega (vt konspekt 42) on ilmsiks tulnud üks juhtruumi hingeosa, mida nimetame emotsioonmustriks. Inimene saab erinevates olukordades väga erinev olla – nt vahel on ta tugev ja paindumatu, vahel aga pehme ja heasüdamlik. Vastav emotsionaalsete reageeringute muster kujuneb juba lapsepõlves välja ja inimesed nimetavad seda iseloomuks. Kasvades see muster jäigastub. Erinevatelt arenguetappidelt ülemineku kriisid on aga see hetk, mil inimene peab oma iseloomu muutma. Nt puberteediga peab inimene tooma endast välja enda võimu, et iseseisvuda ning mullist väljuda.
Kui inimene elu jooksul muutuda ei suuda, siis jääbki ta kristalliseerunud emotsioonidega tundlejaks. Ta ei muutu, kuna on võtnud omaks ühiskondliku emotsionaalse mustri ehk väärisiksuse. Kui inimene aga mõtleb, siis genereerib ta sellega vajaduse muuta oma suhtumisi. See muudab ta emotsioonmustri plastiliseks. Plastiline olend suudab ennast igaühega klapitada. Kristalliline emotsioonmustri struktuur on see, mis teise inimesega kas haakub või ei haaku teise. Kui inimene suudab muuta oma iseloomu, siis on tal oskus igaühega haakuda.
Olemusrassidest on kujumuutja see, kellel on teadmine, kuidas enda emotsioonmustrit muuta.

Tavainimese ülim eesmärk on emotsionaalse tasakaalu säilitamine
Inimene tahab saada rikkust ja vara, kuna see on hoob, mille abil saab sundida teisi inimesi käituma viisil, mis hoiaks teda emotsionaalselt tasakaalus. Kuna inimene iseenda emotsionaalsete reageeringute kristalliseerunud mustrit muuta ei suuda, siis üritab ta jõu meetodil teisi muutuma panna. Nt kui inimene ei suuda olla teenivas pooles, siis saab ta emotsionaalse naudingu saada vaid sellest, kui teised inimesed teda ülistavad. Nagu ütleb Margus Lepa: „Inimene pole midagi muud, kui emotsionaalne onaneerija.“

Emotsioonkuju võtmine
Iseloom on välismaailma ja sisemaailma vahel olev lüli või tõlkemehaanism, mida mööda voolab välja inimese isikus ehk mina.
Kuna tavainimeste ühissuhtluse väli asub ainult II hüperruumis ehk emotsioontasandil, siis emotsionaalsust välja lükates muutub inimene teiste jaoks nähtamatuks. Arenenud ehk ruumiliselt olendil tuleb ise teadlikult anda endast väga selgepiiriline kuju, mis haakub tavainimeste emotsionaalsusega. Emotsionaaltasandile tuleb luua endast kuju, mis aitab saavutada enda eesmärke.


Nakkehaarats
Inimene on emotsionaalsel tasandil kleepuja, kes viskab endast välja igale poole lohve. Mõnedel on neid nakkehaaratseid vaid 4-5, mõnedel aga palju rohkem. Nt kinnitub inimene mõistetele ja reeglitele. Naine kinnitub mehe ja mees kinnitub looduse külge. Kui naine aga ka lisaks veel ühiskonna külge kleepub, siis kujuneb lootusetu olukord, kus naise liigutamiseks (dünaamika) peab mees tervet süsteemi järele vedama. Nõnda ongi naised pidevalt probleemi ees – kas valida ühiskond või mees.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Reede Nov 29, 2013 3:36 pm    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
Nakkehaarats
Inimene on emotsionaalsel tasandil kleepuja, kes viskab endast välja igale poole lohve. Mõnedel on neid nakkehaaratseid vaid 4-5, mõnedel aga palju rohkem. Nt kinnitub inimene mõistetele ja reeglitele. Naine kinnitub mehe ja mees kinnitub looduse külge. Kui naine aga ka lisaks veel ühiskonna külge kleepub, siis kujuneb lootusetu olukord, kus naise liigutamiseks (dünaamika) peab mees tervet süsteemi järele vedama. Nõnda ongi naised pidevalt probleemi ees – kas valida ühiskond või mees.


See video illustreerib hästi teemat, kui võtta nii, et Ma¹a on naine ja karu on mees: http://www.youtube.com/watch?v=TLW3UjfT_VA
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Norn
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 22 Märts 2008
Postitusi: 3485
Asukoht: P6lva

PostitusPostitatud: Laup Nov 30, 2013 4:57 pm    Teema: Vasta viitega

Ma näen selles Maakeerisest (mis püüab Rikkust) tulenevat Teadusnõiduse (Teadus ja Pragmaatilise Töölise arhetüüp) toimimist. Kui mehel vastav nõidusaspekt pole eriti arenenud, siis võivad selles muidugi tekkida jamad. Antud multika karul aga on hoopis tugevast Tulekeerisest (püüab Tervist) arenenud Ravinõiduse (Loomulikkus ja Vallatu Lapse arhetüüp) aspekt.
_________________
Pole olemas kaht ühesugust asja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Arengumaagide kokukate konspektid Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group