Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Uue ajastu meeskonnatöö

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Hella valgussähvatused
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Kolm Nov 06, 2013 3:33 pm    Teema: Uue ajastu meeskonnatöö Vasta viitega

Meie ümber tehakse väga palju meeskonnatööd. Palju on seda nn oomega jõudu, mis loob standardid ja paneb kõik inimesed ühiselt tegutsema. Selle näiteks on sõjaväed, koolid, sümfoonia orkestrid, meditsiinisüsteem, poliitika jne. Aga nende kõigiga on üks tõsine probleem: need süsteemid teevad inimesest tühise mutrikese. Nendes süsteemides ei saa areneda ning väljenduda inimese omapärad ning potensiaal. Sellistes süsteemides eksisteerimise edu saladus on enese vähendamine, madala profiili hoidmine. Sest need on süsteemid, kus asendamatuid inimesi pole olemas. Inimese kohustus sellistes süsteemides on käia etteantud teedpidi, etteantud viisil, etteantud tulemuseni.
Inimese jaoks on selline süsteem probleem, kuna oma huvide järgimine, enesearendus ning potensiaali avaldumine on just need, mis annavad energiat ja tekitavad motivatsiooni millegi nimel tegutseda. Kui inimene pole juba kaua enda jaoks midagi teinud, siis hakkab tema energia aina vähenema, tekib jõuetus, depressioon. Inimesel tekib tunne nagu ta ei elaks tõeliselt, vaid oleks mingisugune kehatu mittetõelist elu elav vari. Andres Ehini luule Vaiko Epliku laulus esitab seda väga tabavalt: http://www.youtube.com/watch?v=Y5SKcMYnm-Q

Meie tänapäeva maailm on stressirohke. Inimesed teevad meeletult palju tööd. Nii palju tööd, et nad ei jõuagi ja lõpuks ei tahagi iseenda vajaduste peale mõelda. See hakkab kajastuma olevikust ning oma kehast kaugenemisena, mis peegeldub tuimusena. Inimesest on kadunud inimlik mõõde, järgi on jäänud biorobot. Kui seni võis tunda inimene veel valu sellest piinavast tõdemusest, et elu on tühi, hall mõttetu kulgemine, siis biorobotiks muutudes on inimene kaotanud võime tunda tundeid (ka empaatiat).

Miks meie, inimesed, seda teeme?

Sest millegipärast välistavad isiksus ja meeskonnaliikmeks olek üksteist. Kui tahad olla isiksus, siis ei saa teha meeskonnatööd ja vastupidi. Millegipärast on nii, et meeskonnatöös ei ole aktsepteeritud kellegi oma arvamus, nägemus, kuidas asju teha. Katsu sa koolis, orkestris, meditsiinis jne öelda, et sul on mingisugune oma arvamus. Sa riskid oma töökohaga, oma töösuhetega.

Käisin eile arengumaagide kokukal, kus Tokroda rääkis, kuidas uue ajastu meeskond koosneb isiksustest, kus vajadusel on igaüks enda spetsiifilises valdkonnas teiste juht. Seda on teoreetiliselt lihtne mõista, aga tegelikult eeldab see hoopis uuel tasemel intelligentsust inimeste vahel. Võimet tunnetada ja väärtustada teist inimest, näha ja toetada teise inimese potensiaali avaldumist. Uue ajastu meeskonnatöö oleks loomulik, kui meil oleks juba valmis arenenud juhid, kes oma valdkonda valitseda suudavad. Probleem aga seisneb selles, et meil pole juhtide kasvukeskkonda. Meie kõigi kasvukeskond on olnud selline, kus tuleb käia etteantud teed pidi, etteantud vahendite abil, etteantud tulemuseni. See töö on meist kõik viimseni välja pigistanud, andmata aega ning energiat iseenda avaldumiseks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Hella valgussähvatused Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group