Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Alfamehed ja oomeganaised

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Juhtimine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Maalanna
Arengumaag


Liitunud: 19 Märts 2010
Postitusi: 152

PostitusPostitatud: Püh Okt 27, 2013 12:15 am    Teema: Alfamehed ja oomeganaised Vasta viitega

Lubasin selle teksti siia ka üles panna. (Kirjeldus sellest, millised elemendid tegelikult peaksid kuuluma naisele, millised tavalisele mehele ja millised alfamehele - sealhulgas areaal -, on viimaste andmete kohaselt täpsustumisel.)


ALFAMEHED JA OOMEGANAISED

Viimasel ajal on üsna palju hakatud rääkima alfadest - alfaisastest ja nende omadustest, samuti sellest, kuidas ka naised peaksid saama olla alfaemased.

Tundub, et alfaisase mõjuvõimu suhtutakse ühiskonnas üsna taunivalt, teda iseloomustatakse egoistliku ja hoolimatuna. Teise poolena on loodud mehelikkusele konkurentsi pakkuva karjääri- või muidu domineeriva naise stereotüüp.

Tegelikult aga ei ole alfamees üldsegi mingi ülbe kompleksides tegelane, kes hoolib ainult iseendast. Muidugi on olemas ka selliseid isikuid, aga nemad ei ole alfaisased. Selline pilt alfast on maalitud ainult selleks, et normaalsed mehed ei julgeks oma mehelikkust välja tuua. Tõeline alfaisane on väga tark ja hoolitseb oma karja eest - ta on juht, tänu temale on ka tema rahvas elus. Võim ja vastutus peavad alati käima käsikäes.

Tekib küsimus, miks kogu see kära alfamehelikkuse allasurumise nimel. See on nii sellepärast, et ühiskonnas valitsevad mõned arusaamad, mis ei ole päris korrektsed.

Ma kuulun Hannes Vanaküla poolt juhitavasse Eesti Arengumaagide koolkonda ja tooksin siinkohal välja, kuidas meie maailmanägemuse kohaselt asjad tegelikult toimivad.

Mees- ja naisprintsiip

Mees ja naine toimivad täiesti erinevalt. Alustame siis sellest, et meie kui inimliik oleme meesprintsiibiline. Ka looduses näeme, et on olemas nii mees- kui naisprintsiibilisi loomaliike. On olemas liike, kus karjajuht on alati isane, näiteks lõvid. Mõnede liikide puhul on karjajuht alati emane, näiteks elevantidel. Ei ole sookvoote ega demokraatlikke valimisi, vaid juhib parim vastava soo esindaja.

Inimliigi meesprintsiibilisus tähendab seda, et uuendused (näiteks teadusavastused) tulevad alati läbi meeste. Naised on need, kes neid uuendusi, ressursse alal hoiavad ja rahvale laiali jaotavad. Mees on see, kes toob uue teadmise ja ütleb, et asjad on nii. Naine on see, kes teeb teistele ka selgeks, et asjad on nüüd nii.

Muuhulgas kaasneb sellega tõsiasi, et tõelised juhid on eranditult meessoost. See ei tähenda sugugi, et naine ei tohiks üldse millegagi tegeleda. Naisel on lihtsalt teised väga põnevad ülesanded, mida on meie eest kahjuks varjatud. Allpool toon välja, missugune on naise juhilik pool.

Tõeline naiselik vägi

Meie kõigi teadvuses on olemas mõiste alfamees. Kuid millegipärast on sealt kustutatud teine pool - tõelise naiseliku väe avaldumisvorm. Meie nimetame teda oomeganaiseks. Iga tõeline alfamees tahab endale saada ka korralikku oomeganaist. Vähemalt ühte, rohkem oleks muidugi parem.

Miks on see vajalik? Alfamehel on olemas oma meeskond - inimesed, keda ta otseselt õpetab, vaimselt toidab ja tööle juhendab. Kuid vaja on ka naiselikku väge, mis inimesed omavahel ühendab, annab tervikutunde. Tõeline naine peab suutma näha erinevate inimeste eripärasid ja väärtust.

See oomegavägi avaldub looduses näiteks kalaparve ühtsuses, samuti selles, kuidas linnuparv ühel ja samal hetkel tervikuna suunda muudab. Alfa on see, kes juhib parve õiges suunas. Ta hoiab oma alamaid elus. Ka jahimehed teavad, et karja juhtlooma ei tohi tappa, sest siis hukkub terve kari. Oomega on see, kes hoiab karja koos, kes jagab karja liikmetele energiat ja tekitab ühtsustunde.

Naistele loodud illusioon

Kuid teatavad inimvaenulikud jõud tahavad meid hoida orjuses. Selleks ongi meile loodud illusioon, et naine saab olla alfa ning et mees peab olema truu ühele naisele. Tegelikult peab mees olema truu iseendale ning tal saab olla nii palju naisi, kui paljude eest ta hoolitseda suudab.

Just nimelt hoolitseda. Naisi tarbida suudab praktiliselt iga püksikandja, kuid iga mees ei ole kaugeltki veel alfa. Naise seisukohast oleks mõistlik valida hoolitsev ja elutervelt mõtlev mees, aga naisel ei ole õigust nõuda alfamehelt truudust. Kui naine tahab, et tema mees ei vaataks teisi naisi, siis peab ta leppima tavalise mehega. Mehe valimine on iga naise enda kohustus ja vastutus. Kuid kui valik on juba tehtud, siis naine enam valitud meest muuta ei saa.

Mehelikud omadused

Igal mehel peaks olema selline element nagu areaal - tema enda maailm. See on mehelikkuse vundament, selle keskmeks on konkreetse mehe isiklik elumõte. Areaal on ka alfalikkuse aluseks. Alfamehel on oma eesmärgid, plaanid. Ta teab, mida teha. Ta teab, kuhu minna. Ta loob oma reeglid, tänu millele saab toimida ühistegevus.

Hetkel seisneb probleem selles, et meestel on nende mehelikkus väga tugevalt maha tapetud, neil tuleb hakata seda taastama. Samuti tuleb naistel oma naiselikkus tagasi võtta ning loobuda valesse rolli minemast.

Alfanaine on mehelikkuse tapja

Miks ma väidan, et naine ei saa olla alfa? Sest naisel lihtsalt ei ole vastavaid elemente. Kui naine tahab hakata alfaks, siis peab ta selleks üle võtma mõne mehe areaali ja hakkama seal valitsema. Aga kuna tal puuduvad vajalikud eeldused, siis ta tegelikult ei tea, kes teda vaimselt juhib - ta on manipuleeritav teadlikumate jõudude poolt.

Kui naine saab alfaks, siis mõjub see kahjulikult nii talle endale kui ka sellele mehele, kelle areaali ta ära varastas. Tahtes endale mehelikku väge, jääb naine ilma oma naiselikust väest. Mehe jaoks on aga väga ebameeldiv, kui mõni naine ühiskonna toel tema areaali röövib ja lõhub.

Mis vahet on alfanaisel ja oomeganaisel? Alfanaine tahab olla number 1. Oomeganaine valib välja ühe alfamehe, kes on keskpunkt, kelle maailma eest ta hakkab naiselikult hoolitsema. Alfamehel võib olla palju naisi, nii oomegaid kui tavalisi. Alfanaine ei saa seda lubada, kuna mehed peavad kuulama tema sõna, mitte vastupidi. Alfanaine tahab alati ise ruulida, kõike kontrollida.

Oomeganaisel on võime toita rahvast. Alfanaine on selle võime ära kinkinud - tema toita ei saa, vaid ainult orjastada.

Nõuanne meestele

Meeste ülesanne ongi enda areaal tagasi võtta. Selleks on vaja üles leida naine, kes selle vallutas. Tegemist peaks olema sellise naisterahvaga, kellest see mees kunagi midagi negatiivset ei mõtle (see võib olla näiteks ema, abikaasa, kunagine armastatu jne). Loogika on lihtne: enda juhi vastu ei saa kätt tõsta. Kui mehe areaalis valitseb mingi naine, siis ta on selle mehe jaoks vaimselt juhi rollis, ehkki see ei ole üldsegi normaalne nähtus.

Kahjuks alfanaised vabatahtlikult röövitud areaalist ei loobu, kuna nad saavad selle eest ühiskonnas raha, kuulsust, võimu ja muid hüvesid. Niisiis tuleb meestel lihtsalt halastamatu olla ning oma areaal tagasi vallutada. Asjad tuleb õigesti paika panna. Mehelikkus on siiski mehele kuuluv asi.

Ja tõeliselt mehelikke mehi naised ju sisimas tahavadki.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Juhtimine Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group