Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Autorikaitse ja patendiamet sulgeda!

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Toorumi aborigeenium
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Nelj Mai 17, 2012 6:10 pm    Teema: Autorikaitse ja patendiamet sulgeda! Vasta viitega

28)
Ootan, millal see petitsioon avaldatakse petitsioon.ee-s:

Autorikaitse ja patendiamet sulgeda!

Kui sina leiad oma põllalt seemneid, mida sina sinna mitte külvanud pole, kuid mis on patendiametis kaitstud, siis kas sina tahad selle tuulest toodud jumalakingituse eest patendiomanikule kui tõelisele Kuningale, idee siniverelisele omanikule, "õnnistegijast" Hitlerlikule geeniusele seda obrokit plekkida, mida ta sinu käest sõnade "Arbeit macht frei" saatel nõuda võib? Mina ei kavatsegi, aga las demokraatia räägib kasvõi oma jumalikult raevukat keelt. As-Salamu Alaykum, Aamen!

Looming ei tohiks sündida fasistlikusse orjandusliku süsteemi suunavast omakasuahnusest. Vaimset loomingut peaks väärtustama kogukond demokraatlilkult, kui inimese looming saab avalikuks, mitte nii nagu looja oma idee eest suvatseb välja pressida. Kui inimene aga oma loomingut avaldada ei taha, seni kuulub looming inimese egole, kui aga teadusavastus või mõni kunstiteos saab avalikuks, peaks kõigil olema õigus antud vaimseid teadmisi, teost kopeerida ja kasutada. Teadmised, ning neid kui vaimset väärtust monopoliseerivad seadused ( autorikaitse ja patendid ) mille abil teistelt pressitakse midagi välja, ehk mis on autori poolt kuulutatud omakasutootvaks, on käsitletavad kuritegeliku vandenõuna demokraatliku üldsuse vastu ja on seega käsitletavad ÜHESELT fa¹istliku maailmavaate propageerimisena ja vaimse orjanduse pealesurumisena! Näitena tooks selle, et heliloojat väärtustab rahvas kui loojat kontserdil ja austusest. Kui loojal tekib egoistlik kapriis kellegi infokandjas, olgu selleks siis või isiklik mälu, sisalduva tema loodud teose vastu, ei peaks tal olema võimalustki kasutada mingit repressiivaparaati väljapressimiseks, sest riigi repressiivaparaat peab olema loodud töötama üldistes huvides mitte kellegi isiklikus kasus üldiste ehk demokraatlike huvide vastu. Teadustöid peaks rahastama ainult riik rahva ( üldisemalt kogu planeedi rahva ) üldistest huvidest lähtuvalt, mitte korporatsiivsetest ärihuvidest, mille tagajärjeks on rõhuv lokaalne orjanduslik konkurents, ning maailma plaanis sõjad, kolonialism, ning orjanduslikud okupatsiooni/apharteidireziimid mille eeldused ongi loodud nn."väljavalitute" korporatiivne ehk fa¹istlik-orjanduslik nn."sinivereline" kollektiiv, näiteks mõni diktaatorlik ( on olemas ka võltsdemokraatia valega varjatud autokraatiaid, küsi kus tegelikult on rahvas võimul? ) valitsus või sõjatööstus. Kui mina leitutan labida, siis ei löö ma sulle sellega vastu pead, kui sina samasugse asja endale teed, et oma elu siin ühisel maamunal kergemaks teha, veelvähem peaks aga olema mul tahtmist leiutada näiteks aatomipomm, eesmärgil, et sellega ähvardades teiste töö ja vaevada loodud elatusvahendid ära röövida. Kelle eest me end näiteks ACTA ,SOPA ja PIPA ja muude fasistlikute globaalse mälunõtruse taoliste hälvete eest kaitseme? Kas see pole tegelikult hoopis meie endi ahnus ning paranoia, kes meid hoopis rundab nende nähtuste läbi keda kehtestavad maailma viimased fa¹istliku ideoloogia kantsid: autorikaitse ja patendiamet.

Autorikaitse asemel peaks kehtima isikukaitse. See tähendab, et kui keegi sinu loomingut kopeerib ja kasutab, siis ei saa ta sinu teose pähe oma mõtetega täiendatuna sinu loomingut sinu nimel esitada, vaid tal tuleb erinevustele tähelepanu osutada, ühtlasi ei peaks keegi saama sinu teost ka muutmata kujul oma nimel esitada, vaid kehtima peab ausus. Mu petitsiooni mõte oli lihtsalt see, et midagi, mis asub kõrvade vahel mittematerjaalsel kujul kellegi teise peas, ei saa kuuluda kellelegi teisele kui pea omanikule, isegi, kui need mõtted, muusika või vaimsus mis pea omanikul kõrvade vahel kumab on sündinud hoopis kellegi teise kõrvade vahelt. Ühesõnaga lõpetaks füüsilise orjanduse vaimse kavaldamise läbi ja paneks loomingu arenema kogu inimkonna ning planeedi hüvanguks ja edenduseks, kaostaks ära loomingu enesehävitusliku olemuse, sest tõde on see, et nii ori kui orjapidaja on mõlemad orjaMEELSED kui nad orjandussüsteemiga lepivad. Antud petitsioon on lihtsalt orjameelsuse ja orjameelsusest väljumise printsiipi tutvustav. Ühtlasi saaks selle abil teha väikse uuringu, kui palju on meil orjaMEELSEID ja kui paljud hakkavad juba vaimselt ärkama.Aga noh, ega hullumeelsust saa ju keelata.


Viimati muutis seda toorum (Nelj Mai 31, 2012 3:07 pm). Kokku muudetud 5 korda
Tagasi üles
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Sept 05, 2012 11:23 am    Teema: Saksamaa tööstuse kuldaeg võlgneb tänu autoriõiguste puudumi Vasta viitega

http://forte.delfi.ee/news/teadus/saksamaa-toostuse-kuldaeg-volgneb-tanu-autorioiguste-puudumisele.d?id=64800814

Kas on võimalik, et Saksamaa tööstuse tormiliselt kiire areng 19. sajandil johtus autoriõiguste puudumisest? Ãœks Saksa ajaloolane väidab, et riigi tööstuse vägevusele pani aluse raamatute ja seega teadmiste laiaulatuslik levik. Toona paistis lugemine olevat kogu elanikkonna kinnismõtteks. Äkiline raamatukirg tundus isegi raamatuärimeestele pentsik; 1836. aastal tituleeris kriitik Wolfgang Menzel sakslased “poeetide ja mõtlejate rahvuseks”.

“Toda kuulsat fraasi on täiesti valesti tõlgendatud,” kuulutab majandusajaloolane Eckhard Höffner. “See ei viita mitte geniaalsetele kirjameestele nagu Goethe ja Schiller,” selgitab ta, “vaid tõsiasjale, et Saksamaal toodeti üüratutes kogustes lugemisvara.” Höffner on uurinud trükiste õitseaja algust Saksamaal ja jõudnud üllatavale järeldusele — erinevalt naaberriikidest Inglismaast ja Prantsusmaast leidis Saksamaal 19. sajandil aset enneolematu teadmisteplahvatus, kirjutab Der Spiegel.

Tolle perioodi Saksamaa autorid kirjutasid lakkamatult; 1843. aastal ilmus umbes 14 000 uut üllitist. Toonase rahvaarvu juures küündis taoline osakaal peaaegu tänapäevase tasemeni. Ja ehkki avaldati ka romaane, kujutas suurem osa trükivalgust näinud teostest endast akadeemilisi teadustöid.

Olukord Inglismaal oli väga erinev. “Valgustusajastul ja kodanluse emantsipatsiooni perioodil oli progress Suurbritannias suisa haletsusväärsel järjel,” leiab Höffner.

Samavõrd arenenud tööstusriik

Tõepoolest, tol ajal ilmus Suurbritannias aastas ainult tuhat uut teost — kümme korda vähem kui Saksamaal — ning tagajärjed ei lasknud end oodata. Höffner usub, et just krooniliselt nõrguke raamatuturg oli see, mille tõttu võimas Inglise koloniaalimpeerium üheainsa sajandi vältel oma edemuse tuulde laskis, samal ajal kui alaarenenud põllumajandusriik Saksamaa tormilise kiirusega Inglismaale kannule rühkis, kujunedes aastaks 1900 samavõrd arenenud tööstusriigiks.

Veelgi jahmatavam on peamine asjaolu, mis Höffneri hinnangul taolise arengu põhjustas — tema arvates pole selleks miski muu kui autoriõigusseadus, mis Suurbritannias võeti vastu vara, juba 1710. aastal, ja mis sandistaski Ãœhendkuningriigi inforuumi.

Seevastu Saksamaa ei vaevunud autoriõiguste kontseptsioonile pikka aega üldse tähelepanu pöörama. Preisimaa, mis tol ajal oli suurim Saksamaa osa, kehtestas autoriõigusseaduse 1837. aastal, kuid riigi jätkuv killustatus väikeriikideks tähendas, et kogu impeeriumi piires oli seaduse jõustamine sisuliselt võimatu.

Höffneri põhjalik töö on esimene akadeemiline uurimus, mis otseselt kahe riigi võrdlusele tuginedes vaatleb autoriõiguse mõjusid suhteliselt pika perioodi vältel, ning tema tulemused on tekitanud akadeemilistes ringkondades furoori. Seni nähti autoriõiguses suurt saavutust ning õilmitseva raamatuturu garantiid. Tava-arusaama kohaselt ajendab see, kui autorite õigused on kaitstud, autoreid rohkem kirjutama.

Ajalooline võrdlus jõuab aga teistsugusele järeldusele. Inglise kirjastajad ekspluateerisid oma monopoli häbitult. Uued avastused üllitati enamasti kõige rohkem 750 eksemplarini küündiva piiratud tiraa¾iga väljaannetena; nende müügihind ületas sageli haritud töötaja ühe nädala palga.

Londoni kõige prominentsemad kirjastused teenisid sellise süsteemi pealt väga korralikult; mõned kirjastajaist sõitsid linnas ringi kullatud kaarikutes. Nende klientuuriks olid jõukad kodanikud ja ülikud ning nende raamatutes nähti eelkõige luksuskaupu. Üksikutes raamatukogudes, mis tolleks ajaks tekkinud olid, hoiti väärtuslikke köiteid riiulite külge aheldatuna, et keegi neid ära varastada ei saaks.

Samal perioodil Saksamaal pidid kirjastajad arvestama, et neile hingavad pidevalt kuklasse plagiaatorid, kes igast uuest üllitisest kordustrüki tegid ja seda karistamatult müüa võisid. Edu saatis neid kirjastajaid, kes kopeerimise probleemile nutikalt reageerisid ja töötasid välja kirjastamistava, mis on levinud tänapäevalgi — uhked köited anti välja jõukamate klientide tarbeks, samas kui vaesema rahva jaoks trükiti pehmekaanelised odavversioonid.

Teaduslike uurimuste laviin

Nii kujunes välja Inglismaa omast väga erinev raamatuturg. Saksamaa üldsusele muutusid nii arvukad bestsellerid kui akadeemilised tööd äärmiselt väikeste hindadega kergesti kättesaadavaks. “Nii paljud tuhanded inimesed Saksamaa kõige eraldatumates kolgastes, kes kalliste hindade juures poleks võinud raamatute ostmisele mõeldagi, on köidehaaval kokku pannud väikesed, kordustrükkidest koosnevad raamatukogud,” kirjutas toona entusiastlikult ajaloolane Heinrich Bensen.

Väljavaade ahvatleda ulatuslikku lugejaskonda motiveeris eriti just teadlaseid oma uurimuste tulemusi avaldama. Höffneri analüüsi kohaselt tekkis sel moel täiesti uus viis teadmiste edasiandmiseks. Põhimõtteliselt oli rahvale tolle ajani tuttav vaid üks viis uute teadmiste levitamiseks: meistrite ja ülikoolides töötavate õpetlaste suulised juhendused. Nüüd järsku ringles aga kogu riigis hulk kõrgetasemelisi kirjalikke teadustöid.

Kirjandusleht Allgemeine Literatur-Zeitung teatas 1826. aastal, et “suurem osa töödest käsitleb kõikvõimalikke looduslikke objekte ning eriti loodusuurimise praktilisi rakendusi arstiteaduses, tööstuses, põllumajanduses jne.” Saksa õpetlased üllitasid järjepanu traktaate ja käsiraamatuid sellistel teemadel nagu keemia, mehaanika, insenertehnika, optika ja terasevalu.

Samal perioodil nautis Inglismaa eliit klassikalise hariduse kaanonit, mis keskendus eelkõige ilukirjandusele, filosoofiale, teoloogiale, keeltele ja historiograafiale. Praktilised käsiraamatud nagu need, mida Saksamaal anti välja kõikmõeldavatel teemadel tammiehitusest seemnevilja mahakülvamiseni, Inglismaal praktiliselt puudusid. “Suurbritannia rahvas sõltus selliste kasulike, kaasaegsete teadmiste levitamise vallas endiselt keskaegsest suulisest meetodist,” selgitab Höffner.

Teadmiste vohamine Saksamaal tekitas kummastava olukorra, mida vaevalt keegi tol ajal elanu tähele oskas panna. Näiteks teenis ammugi ajaloo hämarusse ununenud Berliini keemia- ja farmaatsiaprofessor Sigismund Hermbstädt oma 1806. aastal avaldatud käsiraamatu “Nahaparkimise põhimõtted” pealt rohkem autoritasusid kui Briti autor Mary Shelley oma tänase päevani menuka õudusromaani “Frankentsein” eest.

Elav akadeemiline diskursus

Nõudlus tehnilise ja oskusteabelise kirjanduse järele kasvas nii suureks, et kirjastajad olid pidevalt mures piisavalt suurte varude pärast — olukord, mis andis ka vähem andekatele teadusautoritele kirjastajatega suhtlemisel tingimiseks hea positsiooni. Paljud professorid täiendasid oma teenistust kopsaka sissetulekuga, mida käsiraamatute ja informatiivsete bro¹üüride üllitamine võimaldas.

Höffner selgitab, et just toonane elav akadeemiline diskursus pani aluse Gründerzeit’ile ehk “rajajate ajastule” (nii nimetati Saksamaa tööstuse kiiret kasvu 19. sajandi lõpus pärast Saksamaa ühendamist). Just tol ajajärgul said jalad alla hilisemad tööstusmagnaadid nagu Alfred Krupp ja Werner von Siemens.

Teaduskirjanduse turg ei kukkunud kokku isegi siis, kui autoriõigusseadused Saksamaal 1840. aastatel järk-järgult kehtima hakkasid. Küll aga reageerisid Saksa kirjastajad uuele olukorrale piirangutega, mis meenutasid nende Briti kolleegide meetodeid, tõstes hinnad lakke ja kaotades odavate raamatute turu üldse.

Paljusid autoreid, kellele nüüd olid tagatud õigused nende endi töödele, ärritas asjade taoline käik. Näiteks kirjutas Heinrich Heine oma kirjastajale Julius Campele 1854. aasta 24. oktoobril üsna sapises meeleolus: “Teie kehtestatud pööraselt kõrgete hindade tõttu ei ole mu raamatu teist trükki tõenäoliselt lähemal ajal loota. Aga te peate raamatuile panema väiksemad hinnad, kallis Campe, kuna muidu ei saa ma tõepoolest aru, miks ma oma aineliste huvide väljendamisel nii tagasihoidlik olin.”
Tagasi üles
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Nelj Sept 27, 2012 1:22 pm    Teema: Vasta viitega

1
http://www.dailytech.com/Monsanto+Defeats+Small+Farmers+in+Critical+Bioethics+Class+Action+Suit/article24118.htm Seemnefirma kotib nagu anzip põllumehi
http://www.naturalnews.com/036010_Poland_Monsanto_GM_corn.html Poola saatis selle seemnefirma kuupeale
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/facebooki-vaartuseks-kujuneb-104-miljardit-dollarit.d?id=64413328&com=1&no=0&s=1 Facebooki väärtuseks kujuneb 104 miljardit dollarit ( asjalikud kommid! )
http://www.e24.ee/847346/maailma-juhtiv-majandusspioon-on-hiina/ Maailma juhtiv majandusspioon on Hiina
http://forte.delfi.ee/news/digi/iisraeli-minister-nimetas-arvutiviiruse-kasutamist-moistlikuks.d?id=64467754 Iisraeli minister nimetas arvutiviiruse Flame kasutamist mõistlikuks

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/iisraelis-toimub-70-aastase-boikoti-jarel-richard-wagneri-kontsert.d?id=64470734 Iisraelis toimub 70-aastase boikoti järel Richard Wagneri muusika kontsert (boikotiamet)
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/pohja-korea-kuulutas-end-ametlikult-tuumariigiks.d?id=64472876&com=1&no=0&s=1 Põhja-Korea kuulutas end ametlikult tuumariigiks ( head kommid )
http://www.e24.ee/860440/usa-on-pilvetehnoloogia-kasutuselevotmisel-euroopast-kaks-aastat-ees/ USA on pilvetehnoloogia kasutuselevõtmisel Euroopast kaks aastat ees
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/linnavalitsus-kulvas-moskva-metroojaama-juurde-kogemata-kanepipollu.d?id=64480032 Linnavalitsus külvas Moskva metroojaama juurde kogemata kanepipõllu
http://www.epl.ee/news/kultuur/videoportaal-youtube-voitis-prantsusmaa-kohtus.d?id=64484588 Videoportaal YouTube võitis Prantsusmaa kohtus

http://r2.err.ee/saated?saade=285&sub=292 Lae alla head kuulamist: Hallo, Kosmos! 13. mai kosmose-ja militaartehnolooga töörühma juht MART NOORMA ( üks tõelise teadlase ellusuhtumine! )
http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/jaak-joala-nouab-vana-laulu-eest-hiigelsummat.d?id=64504974 Jaak Joala nõuab vana laulu eest hiigelsummat
http://www.epl.ee/news/eesti/acta-vastased-juhivad-40-kuid-acta-pole-surnud.d?id=64506012 ACTA-vastased juhivad 4:0, kuid ACTA pole surnud
http://teadus.err.ee/artikkel?cat=1&id=7190 Iisraeli relvajõud näevad küberruumi strateegilise sõjatandrina
http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudised/acta-kui-piibel-ehk-ristisodijatest-hakkeriteni-valja.d?id=64211375 ACTA kui Piibel ehk ristisõdijatest häkkeriteni välja 05. aprill 2012


2
http://www.postimees.ee/880674/itaalia-arimehe-autost-leiti-50-kilogrammi-salakulda/ Itaalia ärimehe autost leiti 50 kilogrammi salakulda
http://forte.delfi.ee/news/digi/kes-sobiks-infomere-valitsejaks.d?id=64570280 Kes sobiks infomere valitsejaks?
http://forte.delfi.ee/news/digi/korea-kohus-keelustas-rikkumiste-tottu-applei-ja-samsungi-tooted.d?id=64865286 Korea kohus keelustas rikkumiste tõttu Apple'i ja Samsungi tooted
http://www.e24.ee/950816/apple-sai-samsungi-ule-veenva-patendivoidu/ Apple sai Samsungi üle USA-s veenva patendivõidu
http://www.e24.ee/957344/samsung-sai-jaapanis-apple-i-ule-voidu/ Samsung sai Jaapanis Apple'i üle võidu

http://www.tarbijakaitse.ee/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5096 Autorikaitsjad olid ja on "naljakad"
http://forte.delfi.ee/news/teadus/saksamaa-toostuse-kuldaeg-volgneb-tanu-autorioiguste-puudumisele.d?id=64800814 Saksamaa tööstuse kuldaeg võlgneb tänu autoriõiguste puudumisele 11. august 2012 !!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/valisuudised/sigadus-marsikulguriga-internetis.d?id=64813414&com=1&no=0&s=1 Sigadus marsikulguriga internetis
http://kavkazcenter.com/eng/content/2012/09/26/16720.shtml European Union: Is it the end of Internet freedom? !!!!!!!!!!! 2012/09/26
http://www.infowars.com/clean-it-leak-shows-plans-for-large-scale-european-internet-surveillance/ Clean IT Leak Shows Plans For Large-Scale European Internet Surveillance September 25, 2012

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/president-ilves-eestis-peetakse-valjendusvabadust-kuberruumi-inimoiguseks.d?id=65013340&com=1&no=0&s=1 Ilves: Eestis peetakse väljendusvabadust küberruumi inimõiguseks
http://forte.delfi.ee/news/teadus/pettuseks-osutunud-teadustoode-hulk-maailmas-aina-suureneb.d?id=65052710 Pettuseks osutunud teadustööde hulk maailmas aina suureneb
http://www.e24.ee/1008206/euroopa-liit-puuab-acta-le-eluvaimu-sisse-puhuda/ 16.10.2012 Euroopa Liit püüab ACTA-le eluvaimu sisse puhuda
http://forte.delfi.ee/news/digi/anonymous-kogunes-londonis.d?id=65218684 Anonymous kogunes Londonis 05. november 2012 asi hakkab susisema
http://www.ukanonymousevents.com/live-streaming.html Anonüümuse kodulehegülg


3
http://boamaod.github.com/blog/2013/01/14/aaron-swartz-geriljamanifest/ Aaron Swartz: Avatud ligipääsu geriljamanifest:

Informatsioon on võim. Aga nagu igasuguse võimuga, on ka need, kes tahavad seda endale hoida. Käputäis eraettevõtteid on kasvavas tempos digiteerimas ja meie eest lukustamas maailmas sajandite jooksul raamatute ja ajakirjade kujul avaldatud teadus- ja kultuuripärandit. Kas sooviksid lugeda artikleid teadusharude kuulsaimatest uurimistulemustest? Siis pead andma hämmastavaid summasid kirjastajatele nagu Reed Elsevier.
Avatud Ligipääsu LiikumineOn ka need, kes võitlevad selle muutmise nimel. Avatud Ligipääsu Liikumine on võidelnud jõuliselt, et teadlased ei annaks lepingutega oma autoriõigusi ära, vaid selle asemel tagaksid, et nende tööd oleks avaldatud Internetis tingimustel, mis lubaks kõigil neile ligi pääseda. Kuid isegi parimate stsenaariumite korral mõjutaks nende pingutused ainult töid, mis avaldatakse tulevikus. Kõik kuni praeguseni läheb meie jaoks kaotsi.
See on liiga kõrge hind, mida maksta. Sundida akadeemikud maksma raha, et lugeda oma kolleegide töid? Skännida terveid raamatukogusid, aga lubada vaid Google’i tegelastel neid lugeda? Varustada teadusartiklitega esimese maailma eliitülikoole, kuid mitte noori lõunapoolkeral? See on hullumeelne ja lubamatu.
“Olen nõus,” ütlevad paljud: “aga mida me teha saame? Ettevõtetel on paljundusõigus, nad teenivad tohutuid rahasummasid ligipääsu eest tasu nõudes ning see on täiesti seaduslik — me ei saa nende peatamiseks midagi teha.” Ent siiski on miski, mida me saame teha, mida juba tehakse: me saame selle vastu võidelda. Kes te kõik neile ressurssidele ligi pääsete — üliõpilased, raamatukogutöötajad, teadlased — teile on antud privileeg. Te võite süüa sel teadmiste pidusöögil, samas kui ülejäänud maailm on jäetud ukse taha. Kuid see on privileeg, mida te ei pea endale hoidma — ja moraalses mõttes te isegi ei või seda teha. Teie kohus on seda maailmaga jagada. Ja te teete seda: vahetate kolleegidega paroole, täidate sõprade allalaadimissoove.
Samal ajal ei passi niisama ka teie, kes te olete kõrvale jäetud. Olete pugenud läbi avauste ja roninud üle piirete, et vabastada ja oma sõpradega jagada informatsiooni, mis on kirjastajate poolt lukustatud.
Kuid kõik see toimub varjus, põranda alla peidetuna. Seda nimetatakse varastamiseks või piraatluseks, justkui oleks teadmiste rikkuse jagamine moraalselt samaväärne mõne laeva rüüstamise ja selle meeskonna tapmisega. Ent jagamine pole moraalivastane — see on moraalne imperatiiv. Ainult ahnusest pimestatud keelduksid laskmast sõbral teha koopiat.
Suurettevõtted muidugi ongi ahnusest pimestatud. Selle kirjutavad ette reeglid, mille raames nad tegutsevad — aktsionärid tõstaksid mässu, kui rahuldutaks millegi vähemaga. Ja äraostetud poliitikud mõistagi toetavad neid, võttes vastu seadusi, mis annavad neile ainuõiguse otsustada, kes võib teha koopiad.
Õiglus ei seisne ebaõiglaste seaduste järgimiseses. On aeg tulla valguse kätte ja deklareerida vana hea kodanikuallumatuse korras vastuseisu sellele avaliku kultuuripärandi eraalgatuslikule vargusele.
Me peame võtma informatsiooni, kuhu tahes see siis on ka talletatud, tegema sellest koopiad ja jagama neid maailmaga.
Me peame võtma kogu kraami, mis on autoriõiguse poolt kaitsmata, ja paigutama selle arhiivi. Me peame ostma endale salajased andmebaasid ja panema need üles veebi. Me peame alla laadima teaduslikud ajakirjad ja laadima need omakorda üles failijagamisvõrgustikesse. Me peame pidama geriljavõitlust avatud ligipääsu nimel.
Kui meid on üle maailma piisavalt palju, siis me mitte ei saada lihtsalt jõulist sõnumit teadmiste privatiseerimise vastu — me muudame selle möödanikuks. Kas liitud meiega?
Aaron Swartz
Juuli 2008, Eremo, Itaalia

4
http://www.youtube.com/watch?v=dAkxR9T01pw Kuidas meediat kontrollitakse
http://www.facebook.com/photo.php?v=351837178256815&set=vb.100002916084255&type=2&theater Kuidas Rahvakogu E-süsteemi manipuleeritakse
http://forte.delfi.ee/news/tarkvara/soome-esimene-riik-kus-rahvas-sai-otsustada-mis-on-piraatlus-ja-kuidas-selle-eest-karistada.d?id=66487712 Soome: esimene riik, kus rahvas sai otsustada, mis on piraatlus ja kuidas seda karistada


Viimati muutis seda toorum (Esm Juul 29, 2013 5:23 pm). Kokku muudetud 5 korda
Tagasi üles
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Reede Jan 25, 2013 2:45 pm    Teema: Anto Veldre: Ood blasfeemiaseaduse saabumisele Vasta viitega

Panen teema siia, kuna taolised kirjutised võivad ametlikest väljaannetest kustuda. Kui see seadus (
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/keskus-uus-vaenu-ohutamise-seaduseelnou-kaitseb-ka-vahemusgruppe.d?id=65578110 Keskus: uus vaenu õhutamise seaduseelnõu kaitseb ka vähemusgruppe ) vastu võetakse ja Arengumaagide foorumist foorumist midagi kustutada kästakse, siis võiks enne kustutamist mulle kah teatada, et jõuaks endale koopia teha. Sest teemasid saab redigeerida jokk vormi, näiteks holocaustis kahtlemise asemel võib rääkida holocäshis kahtlemisest ja keegi ei saa sind selles kahtlemises karistada, või kui tahad kritiseerida juute, siis kõlbab sõna juudid asendada lihtsalt väljavalitud rahvaga, ning probleemi pole. Tuleb ju meelde jukukalle raidi kommarite ahju ajamise kampaania, kus ta presidet Rüütli nime väikse tähega kirjutas, ning mitte midagi ei juhtunud. Ühesõnaga nad võivad püüda sõnavabadust piirata, aga sellest saab mööda hiilida! Nagu Lepa Siioni "tarkade" protokolliga tegi.

http://www.ekspress.ee/news/arvamus/arvamus/anto-veldre-ood-blasfeemiaseaduse-saabumisele.d?id=65194736



“Kahtlastel” seadusandlikel initsiatiividel on mõned ühisjooned — nad sünnivad hetkedel, mil inimeste tähelepanu on hõivatud millegi muuga (Eestis tüüpiliselt suvepuhkuste aegu), neid müüakse Bre¾nevi pakikeses koos mõne muu tähtsa (loe: pidurdamatu) initsiatiiviga ning uuenduse põhjendamiseks kasutatakse välismaiseid, meile sobimatuid näiteid. Argumentatsiooni keeleks on virtuoosne kantseliit, millest läbinärimisel jääb hätta ka kõrgharitud jurist, ning lehekülgede arv hoiab lihtinimese kindlalt eemal. Kui “kahtlane” initsiatiiv lekib, siis reeglina ühiskond võpatab, sest kuigi ametlikud allkirjad oleksid nagu võetud, siis pakutavad räiged ideed on oluliste huvigruppidega läbi arutamata.

Inimeste õiglustunnet riivavate seaduste välk-introdutseerimine ühiskonda on keeruline poliit-tehnoloogia, mille tunnevad õigeaegselt ära vaid ajupesutehnikates koolitust saanud tippspetsialistid. Meenutame: ACTA’t üritati poolsalaja vastu võtta kallil jõulueelsel ajal, seda tegi Euroopa Nõukogu oma põllumajandus- ja kalastuskohtumisel ning viide ACTA’le oli peidetud 43-leheküljelise dokumendi viimasele lehele, pärast pikki tabeleid kalade ladinakeelsete nimetustega. [1]

Praegu probleemiks tõusnud blasfeemiaseaduse* juured on aastas 2001 — kui Euroopas võeti vastu Küberkuritegevuse konventsioon (ETS185, Eesti poolt ratifitseeritud 2003) [2]. IT-kuritegude kriminaliseerimiseks oli lihtsalt aeg küps, kuid teatud jõududele näis küberteema võluvitsana muude, kahtlasemate initsiatiivide läbisurumisel. Sama konventsiooni prosionistlikuks peetav Lisaprotokoll ETS189 üritab jõuga kehtestada ajaloolist tõde — kriminaliseerida Holokaustis kahtlemist.

Aastal 2003 julges nii vastuolulist küsimust käsitleda vaid Äripäev [3]. Eesti ajalugu on korduvalt üritatud ümber kirjutada võõraste valitsuste ja ideoloogiate poolt, nii et blasfeemse vaatenurga sisseseadmisel jääksime omaenda ajaloost ilma.

Küberkuritegevuse lisaprotokoll ETS189 üritas kaht olulist muudatust:

et Tõde oleks väljastpoolt määratud ja et Tões kahtlemine oleks kriminaliseeritud
et ekspertide ja teadlaste asemel määraks süü ulatuse kannatanu “¹okeerituse aste”.

Isamaalised ja rahvuslikud jõud kohtusid, arutasid teemat ning pärast seda valitses Lisaprotokolli osas soliidne (9 aastat kestnud) vaikus. Kuid kujuteldav taevakeha Nibiru langes oma orbiidi perigeesse ning asus otseselt mõjutama planeedil Maa toimuvat. Mais 2012 sattus Yana Toom konflikti KAPO’ga — teemaks siis ebameeldiva materjali avaldamine KAPO aastaraamatus. Võime vaid oletada, mis oli taktikalise käigu tagamaaks, kuid Keskerakonna fraktsioon algatas 12. juunil 2012 Yana Toomi poolt allkirjastatud seaduseelnõu 250SE [4]. Ju tekkis kellelgi nägemus KarS paragrahvi 151 sedasi muuta, et eriteenistust saaks süüdistada “avalikus vihkamises ja diskrimineerimises” ning et kannatanut ¹okeerinud juriidilise isiku saaks suisa sundlõpetada.

Mõistagi Eesti riik säärast provokatsiooni ära ei ostnud, kuid 9 aastat kotis kuss püsinud must kass pääses välja. Eks muidugi pärisid rajatagused mentorid vahepeal Eesti poliitikutelt, et millal te ammu lubatud ETS189 ära ratifitseerite?! Ning tõe asemel — et sealne käsitlus meile ei nagu väga ei sobigi — jagati väljapoole hädavalesid.

Suvel 2012, just puhkuste tippajal, oli Eesti riik mõnusalt kahvlis. Eelnõu 250SE ei sobinud ei oma kvaliteedilt ega päritolult. Ãœhiskonnas oli tekkinud tugev vastuseis homoabielude jõulisele läbisurumisele. Lõpuks — välismaistele suflööridele oldi aastate jooksul jagatud katteta lubadusi “vihakõne”, homoabielu jms küsimustes. Kellegi geniaalne pea tabas ära, et kui kõik see sasipundar korralikuks Gordioni sõlmeks kokku siduda, siis avalik arvamus näeb süüdlasena pigem Yana Toomi, homoabielude vastane kisa vakatab ning ühtlasi saab täita kõik Läänele purjus peaga antud lubadused.

Jaanipäeva trotsides ja ületunde tehes suutis JustMin kirjutada 250SE asemele hoopis uue seadusettepaneku, nimega KarSMSE2012 [5] ja seda moel, et avalikkus ei märganudki. Seletuskirja mahuks olid uinutavad 27 lehekülge, loomulikult iva paketeeriti vähemtähtsate asjade (vangistusseaduse ja väärteomenetluse seaduse) vahele ning ülejäänu eest hoolitses eelnõude infosüsteem — eelnõu täpset nime teadmata on sealt ilmvõimatu midagi leida, otselinke ka ei tunnistata.

KarSMSE2012 muudaks ühekorraga liiga palju tähtsaid põhimõtteid meie ühiskonna aluspõhimõtetes:

a) defineeritakse Ajalooline Tõde. Holokausti eitamine ja Nürnbergi “pisendamine” kriminaliseeritakse.
b) Loetelu kanoniseeritud Tõetegudest on lahtine. Riigid rahvusvaheliselt aktsepteerivad üksteise Tõetegusid.
c) Kriminaliseeritakse mõttekuriteod (vt Orwell, 1984) — tekivad tabuteemad, mille avalik arutamine on kriminaalkorras karistatav
d) muudetakse kuritegeliku grupi definitsiooni — omakasu pole enam tarvilik tingimus, piisab omavahel rääkimisest.
e) Konkreetsete tegude asemel hakatakse karistama arvamuse avaldamise eest Tõeküsimustes. Piisab mõtteavaldusest, et sulle keegi/miski ei meeldi. Pole vaja isegi konkreetset üleskutset tegudele, piisab kahtlusest, et tsitaat “võis” kedagi motiveerida.
f) Süü suurus pole enam objektiivne, vaid määratakse kannatanu “¹okeerituse” astme ning kannatanu “väärikuskao” põhjal.
g) Pole enam tähtsust, kas arvustatav või vihatav grupp üldse eksisteeribki. Vabamüürlased ei pea enam tõestama et neid pole olemas.
h) Viidaks sisse uusi juriidilisi mõisted — süstemaatiliselt, avalik rahu (vrdl “avaliku huvi puudumine”), muu avalik ruum (muidugi Internet!)
i) Veel juriidilisi mõisteid; hatred, hate speech (vihakõne?), millel pole isegi korralikke eestikeelseid vasteid. Näiteks, mis on vihakuritegu?

Iivi Masso kirjutas aastal 2008: ”Sõnavabadust tulekski tingimusteta kaitsta. Dialoog õnnestub kõige paremini võrdsete partnerite vahel, kes austavad teineteist, julgevad teineteist kritiseerida ning ka taluvad kriitikat. Võimalusi parandada suhteid kultuuri poolest “teistega” on palju, mõttekuritegude kriminaliseerimine pole selleks õige viis. Sõnavabadus on meie poliitilis-kultuurilise identiteedi alustala, milleta ka demokraatia ja õigusriik oleksid sisutud sõnakõlksud.” [6]

Nüüd on tuul pöördunud. Toatäis juriste on välissurve mõjul nõuks võtnud ringi teha meie rahvuskultuuri alused. Seadusemuudatusele on juba vastu astunud nii kirik [7] kui advokatuur [8].

Suurim probleem on Tõesündmuste kanoniseerimine. Pisut väiksem probleem on 60a tagune psühholoog Gordon Allporti vihakirjutis, mille abil kõrgklassi demagoogid üritavad seletuskirjas tõestada, justkui iga vihkamine lähekski alati ja automaatselt üle käsikähmluseks. Andrese ja Pearu lugu tõestab, et ugrimugri ühiskonnas ei lähe vihkamine automaatselt üle tapateoks. Sõna ja teo vahel on hästikaardistatud kogus tühja maad [9]. Asjaolu, et kodanikud vihakuriteo hirmus edaspidi ei julge jõuliselt juurutatavale valele vastu seista [10,11], tundub kõige muu kõrval tähtsusetu pisiasjana.

Tegelik põhjus, miks rahvas end “leimi” ja “vihakuritegudega” hullutada laseb, on hoopis meie avaliku ruumi plahvatuslik laienemine ning meist igaühe vastuoluline suhtluskogemus sellega seoses. Inimesed peaksid mõistma, et kommentaariumivastase ohjeldamiseks on vaja vaid pisukest suhtluskoolitust, mitte mõttekuritegude totaalset kriminaliseerimist. Minoriteetidele võidetav pisike taktikaline eelis ei kaalu üles Eesti ajaloo ja enesetunnetuse hävingut, mille see seadus kaheldamatult kaasa toob.
Pole kindel, kas me tahtsime just säärast Eestit.

Autor esitab omaenda isikliku nägemuse, mis ei ole kooskõlastatud ei endiste, praeguste ega ka tulevaste tööandjatega.

KarSMSE2012 järgsed muutused ühiskonnas:

- Hans Luik ei tohi enam Ekspressis kahelda WTC7 hoone iseeneslikus terroriseerumises [13] ega Andrei Hvostov Suures Isamaasõja täpsetes asjaoludes [14].
- Karmel Eikneri tütar võetakse 14-aastaseks saamisel vahi alla, sest ta kasutas sõna “neeger” teistkordselt.
- Michali sõnu [15] parafraseerides — enam ei tohi tänaval ega internetis pidada “teatud rahvuse” vihkamisele suunatud “agressiivset kõnet”.
- homoseksualismi pooldajad seevastu saavad oma agressiivset tänavareklaami rahulikult edasi pidada. Reklaamitavale Tõeseisukohale vastutöötamine [7,11] loetakse “avaliku rahu häirimiseks”, Lehtsaare ja Põderi blogid kõrvaldatakse internetist.
- Sinimägede kokkutulek jääb ära, sest vene sõjaveterani poeg on toimumise vaidlustanud Vaivara Sillakohtus.
- Auschwitzis hukkunute arvus kahtlemise eest deporteeritakse Saksamaale nagu Ernst Zündel [16] ja määratakse 5 aastat vangistust [17]. Huvitaval kombel vene Gulagist tohib endiselt rääkida.
- Gaasikambrite võimaliku konstruktsiooni ja tootlikkuse üle arutlemine on keelatud isegi teadustöödes [18]
- Küüditamisest ei tohi meedias rääkida, see solvaks Suure Isamaasõja veteranide väärikust ja helget mälestust “Vabastamisest”.
- Teadustöid rahvuste erinevuste uurimiseks ei tohi teha, bioloogiatudeng visatakse ülikoolist välja Avdejevi Rassoloogia venekeelse (Владимир Авдеев “Расология”) köite eest
- ETV jõuab ära näidata 2 seeriat 9/11 tegelikke asjaolusid käsitlevast “Ulmefilmist” [19], siis film konfiskeeritakse ning Eesti Rahvusringhäälingu Nõukogu saab kriminaalkorras trahvi.
- Kolme tudengit süüdistatakse “kuritegeliku grupi” moodustamises, sest nad diskuteerisid pärast loengut HoloKä¹¹i (holocash) küsimuses.
- Eesti Ekspressi tiraa¾ hävitatakse artikli tõttu, kus loodusteadlane vastustab kreatsionismi. Usuühing taotleb kohtult “Eesti Ekspressi” sulgemist süstemaatilise usuvastase vihakõne eest.
- Salman Rushdie ei saa Eesti viisat. Põhjus: korduv vihakõne pidamine islami vastu.
- Muhhamedi karikatuure Eestis enam avaldada tohi.
- Vestluskaaslasele ei tohi enam “loll” öelda — see kvalifitseerub vihakuriteoks terviseseisundi pinnalt.
- Tervituseks peopesa lehvitamine on ohtlik — selles võidakse näha Heil! ¾esti.
- Gori karikatuurid keelatakse, originaalid põletatakse. Põhjus: alandab eliidi väärikust.



Lingid:
[1] — http://consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/agricult/127031.pdf
[2] — https://www.riigiteataja.ee/akt/550359
[3] — http://leht.aripaev.ee/?PublicationId=464dc490-fb94-4024-9b75-258ddc8543a9&articleid=96947&paperid=4FFB183F-A2A0-4116-AC51-490CA571C35E
[4] — http://eelnoud.valitsus.ee/main, otsi: 250SE
[5] — http://eelnoud.valitsus.ee/main, otsi: KarSMSE2012
[6] — http://www.epl.ee/news/arvamus/iivi-masso-sonavabadus-ja-mottekuriteod.d?id=51118137
[7] — http://www.meiekirik.ee/index.php?option=com_content&task=view&id=2791&Itemid=5
[8] — http://www.postimees.ee/983810/advokatuur-pole-rahul-vihakuritegude-seaduseelnouga/
[9] — http://www.minut.ee/article.pl?sid=05/11/03/1842208
[10] — http://www.syndikaat.ee/news.php?uID=211&lang=est
[11] — http://kaev.net/tonu-lehtsaar-vaikiv-ajastu-homokuesimuses
[12] — http://en.wikipedia.org/wiki/Blasphemy
[13] — http://www.ekspress.ee/news/arvamus/arvamus/hans-h-luik-massimorvarid-usa-tribunali-all-toendusallikad-voi-piinatud-pelmeenid.d?id=65109976
[14] — http://petroneprint.wordpress.com/2012/08/27/tode-ja-tolgendus-sillamae-passioonist-valja-jaanud-peatukk/
[15] — http://www.just.ee/57068
[16] — http://en.wikipedia.org/wiki/Ernst_Z%C3%BCndel
[17] — http://www.iuscomp.org/gla/statutes/StGB.htm#130
[18] — http://www.vho.org/GB/c/DC/gc46-ORIGI.html
[19] — http://www.ulmefilm.ee/
---------------------
* blasfeemia — pühaduseteotus, ¹okeeriv või teotav akt religiooni kohta või pühaduse vastu, vt [12]


http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/keskus-uus-vaenu-ohutamise-seaduseelnou-kaitseb-ka-vahemusgruppe.d?id=65578110 Keskus: uus vaenu õhutamise seaduseelnõu kaitseb ka vähemusgruppe
http://www.postimees.ee/922974/michal-kais-valja-vaenu-ohutamise-kriminaliseerimise-plaani/ Michal käis välja vaenu õhutamise kriminaliseerimise plaani
http://humanrights.ee/2012/10/arvamus-karistusseadustiku-muutmise-seaduse/ Arvamus karistusseadustiku muutmise seaduse eelnõu viha õhutamist puudutavate sätete kohta
http://kogukond.org/2012/11/vaenu-ohutamise-eelnou-selgitusuritusest/ “Vaenu õhutamise” eelnõu selgitusüritusest
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/euroopa-parlamendi-liikmed-kopeerivad-usa-lobistide-noudmised-otse-seaduseparandustesse.d?id=65668090 Euroopa Parlamendi liikmed kopeerivad USA lobistide nõudmised otse seaduseparandustesse 12. veebruar 2013
Tagasi üles
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Reede Apr 26, 2013 3:12 pm    Teema: Anonüümsus internetis? Vasta viitega


http://arvamus.postimees.ee/1211708/meelis-atonen-anonuumne-oigus-teisi-halvustada-viib-meid-hukatusse/ Meelis Atonen: anonüümne õigus teisi halvustada viib meid hukatusse. Nati kommentaare ( muide4, toon nad välja, kuna Postimees kustutab regulaarselt rahva arvamusmälu ):
Margus Lepa 23.04.2013 12:23
Jutt jumala õige! Kui inimesel pole nime, pole ta inimene vaid on patsient.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -310 -1 +1 +138

Andres Jõeleht 23.04.2013 19:53
Õige! Keelame ära noad, kirved, kruvikeerajad, nööri, tule, elektri, bensiini, mida kõike on kasutatud kaaskodanike (anonüümseks) ründamiseks.
Kolm korda päevas tablett sisse, - las inisevad tuhmi pilguga, rahu ja võrdsus on majas.
Ainuke küsimus jääb: kes meist keelab, ja kes tabletti annab?
-6 -1 +1 +110

Innari Sagar 23.04.2013 14:11
Mure on tõsine, sest anonüümsuse korral peab organ nappivat ressurssi kulutama, et vastalisi kirja saada. Muidu ei teagi keda x-tunnil kongi toppida! On lubamatu, et kahjurid ja rahvavaenlased karistamata jäävad.
Oled õigel teel, seltsimees.
-28 -1 +1 +249

Aare Sisask 26.04.2013 15:50
No las siis sõdurid viskavad seljast kamuflaa¹i ja lähevad sõtta punastes ürpides, nagu Usa kodusõja aegu. On kahte tüüpi inimesi, need kelle arvamust mõjutab sõnumitooja isiksus, ning need, kellele loeb sõnumi sisu. Selleks, et esimesi mitte häirida, ongi olemas võimalus anonüümselt kommenteerida. Esimesed on need, kes tahaks igale oma väljaöeldud sõnale patenti, ning kui nad esimese inimesena maailmas leiutaks labida, siis annaks nad kõigile, kes labida järgi teevad labidaga vastu pead või lööks maha. Nood on omaniku, füüreri tüüpi seltsimehed ja nendesüguseid on pea kõigi firmade eesotsas. Seepärast ei julge paljud kuuluda avalikult ametiühinguisse, hääletada valimistel avalikult, ning ka kommenteerida avalikult, sest kui sa teatud asjade koha pealt, mis hertsogitele-omanikutolgustele ei meeldi suud kinni ei hoia, ehk püüad kõigutada kehtivat orjandusliku-fa¹istliku korda, mis demokraatia sildiga maskeeritud on, võid saada lihtsalt kinga.

Gabriel Käbi 23.04.2013 16:47
Nii kõneleb mees, kel on palju kaotada. Kes kardab.
Liiati saab nii arvata inimene, kes ei ole süvenenud senise kommenteerimisproblemaatikaga kursis. Naiivsus.
-8 -1 +1 +121
Gabriel Käbi 23.04.2013 16:49
Anonüümsuse kaela ajada on totrus. Saunas pole kellelgi nimesilti rinnas. Kala peitub mujal. Mõelge.
-6 -1 +1 +99
Gabriel Käbi 23.04.2013 17:23
Anonüümne õigus kedagi halvustada on kahtlemata paha. Aga anonüümne õigus R-Hooldusele? Kumb on hullem, - kas kellegi kohta halvasti ütelda (mainekahju), või teha salaTEGUSID, mis otseselt on nurjatud ning võimaldavad võimu anastamist ebaausate võtetega?
Kombluse ja hea tavade eest võitleja M. Atonenn alustagu palgi sikutamisega oma parteikamraadide silmast, selmet tegelda pinnuga suht süütute üksikkommentaatorite silmas.
Oli hea võimalus vait olla, aga näe, ei tulnud välja.
-8 -1 +1 +97

Nemo Civis 23.04.2013 18:12

Anonüümseid kommentaare kirjutati 3000 aastat tagasi Kreekas ja hiljem ka Roomas. See asi et nad vinguvad siiamaani näitab et asi mõjub. :D
-4 -1 +1 +68

Heli Rahuoja 24.04.2013 19:34

Anonüümsed kommentaarid pole vajalikud ühiskonnas, kus ei toimu teisitimõtlejate tagakiusamist. Millegi pärast on anonüümsete kommentaaride vastu põhiliselt võim ja selle lojaalsed teenrid. Küllap on, mille peale vimma kanda. Tuleks aru saada, et meil on sellise ühiskonnani veel pikk tee minna ja eriti ettevaatlikuks peaks tegema võimu soov anonüümseid kommentaare keelata. Ainult väga julged või väga kindlustatud julgevad siin oma nime all midagi erinevat öelda. Keskpärane eestlane ei koge kunagi, mis sellele järgneda võib...
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -1 -1 +1 +14






http://arvamus.postimees.ee/1212928/mihhail-lotman-anonuumseid-netikommentaare-ei-tohi-keelata/ Mihhail Lotman: anonüümseid netikommentaare ei tohi keelata (23)Mõningaid komme:

Olev Ait 24.04.2013 10:41
Näed sa, ühtegi kommentaari pole veel. Sellele loole ainult üks vihje - alguses oli meil ju nii, et keegi ei tohi jääda anonüümseks. Ega päris anonüümseks ei jäägi keegi, aga see kuulub uurimisorganite valdkonda. Ja muideks, alates sellest hetkest, kui anonüümsus oli alguses põlu all, kui seda tembeldati argpükslikkuseks, milleks vaid, hakkasin ma ennast ära märkima. Mitte igakord, lisaks on mõni minu nime kuritarvitanuid. Elame selle kõik kenasti üle. Igaljuhul anonüümne sobib minule ainult arvamus avaldamiseks, aga mitte vaidlemisesubjektiks.
OLEW AIT
EIP -7 -1 +1 +47

Salmo Salar 24.04.2013 12:41
Parim vahend nn vaikimise spiraali murdmiseks ongi just piiramatu sõnavabadus, see ju ongi kogu asja kvintessents.
Väita, et kurjad anonüümsed arvamused hirmutavad teised inimesed nii ära, et need ei julge (samuti anonüümselt) vastata ja vastanduda, on lihtsalt absurdne.
Valimistel antava hääle ja vaba kõne hääle võrdlemine on hea leid, kuid paraku on antud valdkonnas palju suuremaid ja teravamaid probleeme - näiteks ei kujunda inimesed omaenda seisukohta mitte ainult enamuse, vaid ka justnimelt isikute, näiteks nn arvamusliidrite seisukohtade järgi, lähtudes printsiibist, et meeldiva või olulise inimese seisukoht võetakse (sügavama analüüsita) omaks ja kõik.
Samuti läheb siia alla raha, reklaami, spinnimisega saavutatav massiefekt, mis ühiskonnas alati esil vahetult enne valimisi.
Nende nähtuste mõju ühiskonnale ületab mäekõrguselt üksikute kommentaatorite tegutsemise marginaalses kommentaariumis.
Nn arvamusliidrite teke (loomine) on minu arvates kaasaegse demokraatiale pretendeeriva ühiskonna üks suuremaid probleeme. Juba ainuüksi mõiste ise tekitab judinaid ja vastikust oma orwelliku pahempidise olemusega.
Jään endiselt arvamuse juurde, et anonüümne diskussioon on (esmapilgul mõneti paradoksaalselt) vabam ja avatum nimelisest, on neutraalsem ja suudab keskenduda teemale, mitte olla eelhäälestatud (isikutele). Nomina sunt odiosa.
Tegelikult paneb mind ehmatama, et juba 20 aastat peale sõna tagasisaamist, arutletakse laialdaselt, kuigi peamiselt sovetitaustaga poliitikutest juhindununa, kuidas seda sõna taas ära võtta või vähemasti teovõimetuks kohitseda. -14 -1 +1 +100

Salmo Salar 24.04.2013 15:38
Inimeste kohta, kes avaliku peksu hirmus väidetavalt enam üldse sõna võtta ei soovi, jääb arvata, et küllap nad peavad siis oma nime avalikku eksponeerimist olulisemaks oma seisukoha avaldamisest (anonüümselt). Eks inimesed ole erinevad.
Orwellikuks nimetasin ma arvamusliidri mõistet, mitte selleks peetavaid inimesi.
Arvamusliidri mõiste on õõnes, eksitav, lausa ebardlik.
Ei saa olla olemas mingeid arvamusliidreid. Vähemasti end vabaks pidavas ühiskonnas. See on nonsens.
Me ei kohta ju teaduses teadusliidreid. On erinevad teooriad, hüpoteesid, mis kõik võrdselt omavad õigust eksisteerida ja konkureerida, et kirjeldada paremini tegelikkust, meid ümbritsevat. See on dünaamiline olek.
Arvamusliidri mõiste on staatiline, suunav, määratlev, mõjutav, hämav, eksitav - just selline, milliseks see mõeldi ja loodigi (!). Teaduses ega ka ühiskonnas ei ole sellisele asjale kohta. Vähemasti mitte tõsiteaduses ega demokraatlikus ühiskonnas.
Poliitilisele kartellile, aga, on ilmselt ebamugavaim just see olukord, kus anonüümsuse maski taga saab kartellivanemaga avalikku ja kartmatut diskussiooni pidada ka kartelli enda eriarvamusel olev liige, laskmata kartellidel lõplikult kivistuda. Nimelises diskussioonis tuleks juba homme valida lahkumisavalduse ja väljaviskamise vahel, nagu meie erakondade lähiajaloost kordi teada on.
Lõpuks jõuame ikka sellesama mõiste - sõnavabadus - juurde. -7 -1 +1 +45

Lembit Jakobson 24.04.2013 14:50
Ometi üks eluterve arvamus selles egoismi ja individualismi täis maailmas.Loovisik peaks hakkama aru saama, et tema looming ei pärine mitte temalt endalt, vaid kogu au kuulub eelkõige siiski Loojale. Loovisik on üksnes vahendaja. Loomingu „vili“ on koostöö nii elu, aja kui inimese vahel.
„Autorsus on nähtus, millel on kindlad piirid ruumis ja ajas. Inimkonna tähtsaimad teosed on anonüümsed. -9 -1 +1 +43

Vladolf Putler 24.04.2013 13:54
Anonüümsed netikommentaarid tähendavad vaid seda, et kõik hakkavad rämpsu (sõi isegi sõimu) õhutama. Näiteks on üks halb koht DELFI, kus saab täiesti vabalt kommenteerida ka nii, et ei pea sisse logima. Aga Postimehe arvamusplats on koht, kus saab kommenteerida vaid sisselogituna. DELFIs saab ka sisse logida, kuid seda teevad vähesed. Samu kommentaatoreid (kui on ka erinevad nimed) kindlaks teha tänu küpsistele, mis on eri brauseritel erinevad. Küpsised on brauseri pisifailid, mis jätavad meelde, et see olid sina. DELFIs ilmub siis alla kiri "Vaata sama kasutaja kommentaare", Postimehes "Samalt IP-aadressilt on varem kommenteerinud ka (kommentaatori nimi)". Tegelikult vaatab ka Postimees nüüd küpsiste järgi.
Ikkagi meeldiks rohkem, kui anonüümsed netikommentaarid ära keelatakse. Siis saab paljudest kommentaatoritest ja robotitest, kellel siia asja pole, lahti.
-54 -1 +1 +9

Adda Luul 24.04.2013 14:55
Anonüümne kommenteerimine PM ja taolistel lehtedel on üldiselt mõttetu, sest keegi ei võta niikuinii anonüümseid arvamusavaldusi tõsiselt. Samuti igasugused poliitkommentaatorid ja vihaõhutajad on juba tegutsenud aastaid PM ja Delfi kommentaariumites. Siin pole midagi erilist, see on ammu juba kõigile teada olnud. PM ja Delfi kvaliteet kommentaaridega on sama mis 4chanil. Ehk siis see on otsast otsani paska täis.
Pseudonüümne kommenteerimine on aga juba palju efektiivsem. Tegelikult peaks PM ja Delfi eeskuju võtma näiteks saitidest nagu slashdot, stackexhange jm ning tegema kommenteerimisplatvormi, mis karistab kehvade kommentaaride kirjutamist ning premeerib häid kommentaare. Näiteks igal kontol on oma karmapunktide arv. See töötab hästi ning seda võiks ka siin kasutada.
Isikustamine on mõttetu, sest esiteks mind ei huvita kaaskommentaatorite identiteet ja ma ei näe ka ühtegi põhjust, miks minu oma neid peaks huvitama. Kes soovib, võib selle muidugi avaldada. Sellest poleks midagi halba. Aga näiteks mina soovin jääda anonüümseks.
Adda out.-3 -1 +1 +40

Margus Lepa 25.04.2013 09:08
Kui see artikkel oleks olnud anonüümne, tõmbaksin talle vee peale. Et artikkel on nimelise autori oma, siis imestan, miks autor ei võitle ka "vähemuse" ehk ametnike anonüümsusõiguse eest - võiks ju olla võrdne kohtlemine, eks? Või ei ole ametnik inimene ja peab alles hakkama arenema, et endale anonüümse kommenteerimise "inimõigus" kätte võidelda?
Tõepoolest: miks on see artikkel nimelise autori oma ja ei võitle "enamuse õiguse" eest anonüümselt?
Muide, ka meie meediaväljaanded võiksid oma nimetused ära anonüümida. :-) -21 -1 +1 +4

Andres Jõeleht 25.04.2013 11:06
Alustagem siis Nõmme Raadiost kui ühest meediakanalist?
Hr. Lepa on vist omast võttest selili... -2 -1 +1 +10

Aare Sisask 29.04.2013 00:33
Margusele ütleks,et ametnik on avaliku elu tegelane.Ka tal peaks olema õigus avalikult kommenteerida,kuid mitte kohustus. Kommentaariumid saaks jagada avalikuks ja anonüümseks.Eks siis nee keda huvitab sõnum loevad anonüümset kommentaariumi ja need keda isiksus,nagu suur lambakarja juht loevad avaliku.Nii anonüümsed ei risusta avaliku kommentaariumi ruumi. Anonüümne kommentaarium annab jokk võimaluse Orwellike füürereid rünnata ja ühiskonda juhtidest puhastada,et luua nimetud valgustatud egohälbeta massi. Mu arust tuleks inimeste nimed kah väikse tähega kirjutada.





http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudised/anonuumsed-kommentaarid-peaksid-muutuma-id-kaardi-pohiseks.d?id=66011420 Anonüümsed kommentaarid peaksid muutuma ID-kaardi põhiseks. autor: MaTeanSind
nati kommentaare:

msx
22.04.2013 14:40
Ometi ei julge artikli autor oma nime alt kirjutada... 72+4-

Einoh
22.04.2013 14:55
ID-kaardist on vähe, ikka uriiniproovi pead ka andma ning kolm tilka verd. 44+1-

jama
22.04.2013 14:59
eteks - kas artiklite autorid võivad anonüümselt edasi kirjutada? Või panigi ema sulle Mateansind nimeks?
teiseks - meil on küllaga kommentaariumeid , kus saab kommenteerida vaid oma nime all.
komandaks - ega me siingi 100%anonüümsed pole. Vajadusel jõutakse kähku kommenteerija arvutini. 33+0-

Darwin
22.04.2013 15:54
Ja mida ütleb kommentaariumi lugejale, kui näiteks mats maalt asemel on nimeks Jaan Tamm? Eesti on piisavalt suur riik ja enamuste inimeste nimi ei anna mingit lisainfot tavakodanikule, Jaan Tamm võib olla nii akadeemik Tartust, kui ka KE palgaline propagandist linnavalitsusest, kes eristab nime järgi?
Anonüümse kommenteerimise mõte on selles, et inimene saab oma seisukoha ausalt välja öelda, ilma segavate kõrvalmõjudeta - kui enamustele kodanikele ei ütle nimi Jaan Tamm midagi, siis tema otsene ülemus võib küll nime ja isiku jutus sisalduva info põhjal kokku viia. Ja kui Jaani jutt ei sobi ülemuse partei vaadetega, pole "sõnavabadusega" kaasnevaid tagajärgi vaja kaua oodata.
Samas eeldab anonüümne kommenteerimine ka kommentaariumi lugejatelt veidi kõrgemat IQ-d. Kui paljud ei viitsi ise mõelda ja koogutavad tuntud nimega kommenteerijale aukartusega kaasa, tundmatut aga asuvad kiiresti materdama, siis anonüümse kommenteerimise puhul pole seisukohavõtt nii lihtne - tuleb suuta ise sisu analüüsida. Kui kellegi kommentaar sisaldab ainult "meie pere hääled Edgarile" või "Ansip ruulib", siis anonüümses kommentaariumis on need kommentaarid lihtsalt väärtusetu "spam", kui kommentaar sisaldab aga analüüsi, siis tuleb vaielda otseselt vastu kommentaari sisule, ei saa asuda materdama kommentaari autorit poliitilise kuuluvuse või mingite muude väliste parameetrite alusel, kuna see info lihtsalt puudub.
Seega kokkuvõtteks: anonüümne kommenteerimine on kindlasti ausam sõnavabaduse seisukohalt, nõuab lugejalt lihtsalt kõrgemat intelligentsi, et suuta iseseisvalt oluline ebaolulisest eraldada. 11+0-

reguleeritud sõnavabadus
22.04.2013 15:19
Martkirjutas:
See annaks võimaluse ka "valesti mõtlejaid" jälitada ja nende elu kibedaks teha.
1 vastus
meenub, et naaberriigis on uut tüüpi demokraatia, reguleeritud demokraatia 10+0-

Kommentaarid
22.04.2013 16:43
ei ole anonüümsed.IT pulgad võtavad IP aadressi järgi kohe välja,millisest arvutist on kirjutatud.Nii ,et lisa tingimusi pole vaja.6+0-

Vahur Tui
23.04.2013 02:18
See on ju mingi röga mis sellel inimesel oma kirjutises suust tuleb. Demokraatia nime all tehakse vabad eesti kodanikud jälgitavateks ja luuakse voimalus nad kuhugi listi panna.
Kui tahetakse et midagi usutaks tehakse uudis. Internet on viimane vabamotlejate relv. 2+0-

Margus Lepa
23.04.2013 08:32
Paistab, et Eesti on täis rumalaid nimetuid inimesi, kes kardavad midagi ja süüdistavad "rahvast", et see midagi ei tee. Sellisest kõntsast ei saa riiki ega kodanikke. Kurb.


Toorum
23.04.2013 15:26
Aivo Vammainenkirjutas:
Kahe käega nöus.
2 vastust:
...
22.04.2013 23:45
...guugelda oma perenime ja asi saab selgemaks...
Toorum
Mine percce! Anonüümsus on praeguses ühiskonnas võimalus kuritegeliku eliidi vastu seaduslikult mässu õhutada ja seda ka neil, kes muidu kardaksid. Ehk rahvas korralikult vihale ajada ebaõigluse vastu.

toorum
29.04.2013 01:22
algul id kaart,siis templirüütli lobi sundvaktsineerimiseks,siis sundkiibistamine,ning lõpuks degenerantlik rojaaldiktatuur avalike idiootide listi ja ärimeestest aadelkonnaga.ei lähe läbi,suursaksa ehk el i orwellikuse kollaps saab magus tulema.

Probleem-reaktsioon lahendus:
29.04.2013 15:34
Riigiametnike IP aadressitele kommenteerimiskeeld peale ja pole mingit Orwelliku audentimist ID kaardiga vaja.

[img]http://media.washtimes.com/media/community/viewpoint/entry/2013/01/26/ANONYMOUS-640_s640x427.jpg?73b8e21685896c3f2859310aaa5adb253919b641[/img]


Viimati muutis seda toorum (Teis Juul 02, 2013 1:08 pm). Kokku muudetud 4 korda
Tagasi üles
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Reede Apr 26, 2013 4:03 pm    Teema: teemakohaseid linke: Vasta viitega

ANONYMOUS
http://www.telegram.ee/toit-ja-tervis/nestle-puuab-patenteerida-uldlevinud-ravimtaime#.UXpvBiKGfV8 Nestlé püüab patenteerida üldlevinud ravimtaime Kolmapäev, 24. aprill 2013
http://www.telegram.ee/maailm/ateena-tanavatel-protestitakse-tsensuuri-vastu#.UXprgCKGfV9 Ateena tänavatel protestitakse tsensuuri vastu 25. aprill 2013
http://banoosh.com/blog/2013/05/03/cispa-and-the-alternative-media/ CISPA and the Alternative Media Total Surveillance of the American People is Now a Reality (anonüümse interneti vastased on nendega samas paadis)
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/usa-esindajatekoda-andis-kuberjulgeolekuseadus-cispa-le-heakskiidu.d?id=66006790 USA esindajatekoda andis küberjulgeolekuseadus CISPA-le heakskiidu 21. aprill 2013
http://www.telegram.ee/eesti/einar-eiland-rahvakogust-on-saanud-voimuruupor#.Ubhq9CIf_V8 Einar Eiland: Rahvakogust on saanud võimuruupor 11. juuni 2013
MIKI-HIIR
http://www.telegram.ee/eesti/ilves-tasuta-appe-ei-ole-olemas#.UbhrUyIf_V8 Ilves:"Hirm riikide Suure Venna laadis sekkumise ees inimeste eraellu on ajast ja arust" 6. juuni 2013!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/artikkel-haalte-ostmisest-eurovisioonil-kutsus-esile-kuberrunnaku-leedu-delfi-vastu.d?id=66176278 Kui Eurovisioonil asi nii käib, kas saab usaldada E-valimisi?
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/aserbaidzaani-ja-venemaa-eurovisiooni-skandaal-joudis-valisministrite-tasemele.d?id=66161550 Milline on Euro-VISIOON: HÄÄLTEGA MANIPULEERIMINE!!
http://www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=17669:kes-ja-kuidas-sinu-jaerele-nuhib&catid=9:sotsiaalia&Itemid=13 Kes ja kuidas sinu järele nuhib? 27.03.2013
http://www.parnupostimees.ee/1128414/e-valimine-kui-garantiita-susteem/ E-valimine, kui garantiita süsteem 06.02.2013 Seminari "miks e-valimine ei ole turvaline." viis läbi Suurbritannia digiõiguse ekspert Jason Kitcat.
E-HÄÄLETAMINE
http://www.telegram.ee/eesti/ekspress-reformierakonna-juhatuse-valimistel-voltsiti-haali#.Ua24syIf_V8 Ekspress: Reformierakonna juhatuse valimistel võltsiti hääli 30. mai 2013
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ojuland-oravavork-on-manipulatsiooniks-ules-ehitatud-susteem.d?id=66229680 Ojuland: Oravavõrk on manipulatsiooniks üles ehitatud süsteem
http://petitsioon.ee/kas-usaldate-e-haaletamist Petitsioon.ee Kas usaldate E-hääletamist?
http://petitsioon.ee/poordumine-reformierakonna-ja-presidendi-poole Petitsioon.ee Pöördumine Reformierakonna ja presidendi poole
http://www.tallinnatv.eu/?id=8045 Seekordses saates tehakse pikemalt juttu Reformierakonnast. Arutletakse selle üle, kuivõrd saab Kristiina Ojulandi süüdistada eakate inimeste tahtega manipuleerimises ja identiteedivarguses.


Viimati muutis seda toorum (Kolm Juun 12, 2013 3:41 pm). Kokku muudetud 8 korda
Tagasi üles
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Juun 12, 2013 3:23 pm    Teema: PRISM, E-hääletus ja NATO ( USA ) küberkaitsekeskus Eestis Vasta viitega



http://www.epl.ee/news/valismaa/urmas-paet-votame-prism-i-teema-usa-ga-ules.d?id=66274214 Urmas Paet: võtame PRISM-i teema USA-ga üles. 11. juuni 2013
kommentaare:

Paet USA-le:"Kas nuhkisite?" . Vastus: "nuhkisime jah ja mis siis?". Paet: " ei midagi, ma lihtsalt küsisin. Eks nuhkige edasi....nuuks".

Kle PAET. . üks politseimees ju surmkindlalt väitis et EESTI ELANIKEJÄRELE POLE NUHITUD!
Mida siin enam teemat tõstatada?? Või see politseimees VALETAS?

Mitte teema ei tule üles võtta, vaid see tuleb selgelt hukka mõista!! Kahjuks ei ole aga Eesti poliitikultel sellist selgroogu...

http://english.farsnews.com/newstext.php?nn=9203181468 Iran Condemns US Spying on World People 2013-06-11 Iran deplored the US spying on different world people, SPECIALLY Iranian citizens, through their emails and social network accounts, underlining that the move is a flagrant violation of DEMOCRATIC values.





http://forte.delfi.ee/news/tarkvara/guardiani-ajakirjanik-lahiajal-paljastame-veel-olulist-informatsiooni-nsa-kohta.d?id=66270336 Guardiani ajakirjanik: lähiajal paljastame veel olulist informatsiooni NSA kohta11.06.2013
Kommentaar antud artiklile:

mulk
11.06.2013 11:15
Feik kasutajad : „Ãœhiskondliku arvamuse“ imiteerimine vajalikus suunas .

Kuust kuusse koguneb aina rohkem tõestusi sellest , et feik -kasutajad „allutavad endale“ interneti foorumid ja kommentaaride hargnemised , kirjutab oma blogis , ajalehes The Guardian ökoloog George Monbiot . Internetti täidavad pidevalt feik -kasutajad kellega opereerivad nn. „astroterferid“ , aga ise sellised feik-kasutajate kontod genereeritakse ja toetatakse spetsiaalsete programmidega , nimetusega - persona management software . Ujus välja informatsioon , et USA BBC -s kuulutati välja hange persona management softwarwle , milline suudaks moodustada „ minimaalselt 10 isiksust ühele kasutajale „ , varustada astroterferid suvaliselt valitud IP aadressidega , aga samuti luua staatilised IP aadressid igale isikule , et erinevad astroterferid võiksid järjekorras esineda tema nimel . Persona management programmid loovad automaatselt mitte ainult kasutaja , vaid ka kogu atribuutika , mis tavaliselt on onlines reaalsel isikul : nimi , postkast , saidid , punktid sotsiaalvõrkudes , suhtluste ajaloo , jne. Seejuures , et loodud isikud ei tunduks surnutena , täienevad nende ressursid automaatselt erinevate repostide ja repliikidega , nende postiaadressidele käib post , jne. Te küsite – milleks see kõik ? Väga lihtne : et vajalikul hetkel visata vajalikku informatsiooni ja luua selle info ümber vastav tõetruu arvamusteväli . Et summutada reaalsete inimeste hääli , operaatorid -“astroterferid“ annavad esialgu mingi isikute arvu nimel mingisuguse väljamõeldud , kui reaalse , nende poolt vaadeldud „fakti“ , seejärel asuvad tegevusse ülejäänud „isikud“ selle „fakti“ kinnitamiseks , formeerides „fakti“ ümber näiva , kindla suunitlusega ja argumentidega diskussiooni . Kuna „isiksusi“ võib olla väga palju – tuhandeid ja isegi rohkem – suudavad nad anda tõepärasust millele iganes ja suunata arutlused mistahes vajalikku suunda . Poolametlikult kinnitatakse , et selliseid võtteid kasutatakse üsna laialdaselt kommertsettevõtete poolt reklaami eesmärkidel , aga samuti konkurentide vastases võitluses , organiseerimaks nende vastu „ nõiajahti “ . Huvitav , milleks selline soft USA sõjaväelastele ?
Muide , sellise softi väljatöötamisel paljastus ka valitsuse lähedane , „antihäkkeri“ firma HBGary Federal – st. FBI ja teised ameerika föderaalvalitsuse teenistused kasutavad persona management ja „astroterfingu“ metoodikat täiega . Esitada küsimus „milleks“ , on sel juhul lihtsalt naiivne . Ãœldiselt , Astroterfing termini algtähendus ( ingl. Astro Turf- spordiväljakute kunstrohi ) - luua kunstlikult ühiskondlikku arvamust . Või , kui olla täiesti täpne - „ühiskondliku arvamuse“ vajalikus suunas imiteerimine . Kokkuvõtvalt , kui heita kõrvale kõik bla-bla-bla , grasruting on suunatud järkjärgulisele masside debiliseerimisele , aga astroterfing rahva arvamuse imiteerimisele ( st. Rahvas asendatakse feikide- trollidega , kes siis räägivad vajalikul kombel ) . Kunagi MOSSAD alustas seda meetodit sellest , et imiteeris venekeelseid iisraeli tudengeid tolknevat vene foorumitel , justkui vene kodanikke ja „ seista seal Iisraeli liini eest „ . Kusjuures , just siis olid tehtud esimesed võimalused persona management softwarele operatiivseks , paljude nägude registreerumiseks erinevail ressurssidel ja nendevahelisteks ümberlülitusteks . Seepärast pole mingit probleemi kinnitada miljonite „pealtnägijate“ häältega näiteks „fakti“ , et Obamal kasvasid tiivad , tal on pea ümber helendav nimbus ja ta läheb taevasse .
Aga kustkohast seda programmi võtta ? ........Soovid peita – pane nähtavale kohale . Müüakse ( ja jah , kes siis rahast loobub. Hetkel on hind 650 dollarit , pluss 10 dollarit abonenttasu kuus ) vebmasterite programmi kattevarjus . Kuid nagi ikka mo¹ihastidel – on sel kohvril kaks põhja . Ãœks - „kõigile“ . Teine - „neile kes valdavad teemat „ . Ãœks põhi on avatud igaühele , teine .......Lühidalt , seal see KULDNE VIIDE on http://www.botmasterru.com/product8429
Nimelt just see registreerimisnumber -8429 peab olema . Milline on see programm . Koostatakse projekt . Palju-palju vajaliku teksti variatsioone . Lülitatakse sisse . KÕIK . Kompleks läheb ise foorumitele ja sotsvõrkudesse registreeruma . Kusjuures anonüümselt (proksy/soksy) .

Valitsusparteid , kas juba tunnete oma lambakasukas kärsahaisu ?




http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/tooonnetus-etv-uudistes-sotside-endine-pr-noustaja-soovitas-soltumatu-allikana-reformierakonnale-uut-uldkogu.d?id=66295114 Tööõnnetus ETV uudistes? Sotside endine PR-nõustaja soovitas sõltumatu allikana Reformierakonnale uut üldkogu ( NÄIDE KUIDAS MEEDIA VÕIMULOLIJAID KAITSEB )
KOMMENTAAR:
sirkelvinkel
15.06.2013 11:25
Tööõnnetus ETV uudistes? Sotside PR-nõustaja soovitas sõltumatu allikana Reformierakonnale uut üldkogu

Riigi sotsist presidendi tööõnnetused oravate asjus on küll välistatud. Temale annab nõu oravaerakonda kuuluv nõunik.
Delfi 06. juuni 2013: ¤¤ Täna Tartus viibinud president Toomas Hendrik Ilves käis ametlike kohtumiste vahel keha kinnitamas restoranis Dolce Vita, kus ta vestles Reformierakonna ühe endise arendusjuhi ja nüüdse aukohtu liikme Heli Suviga [kes on ühtlasi TH.Ilvese nõunik].
Presidendipaari läheduses istunud restorani külastaja kuulis pealt, kuidas presidendi vastas istuv naine selgitas riigipeale, et "muud võimalused hääletamiseks kaotatakse ära. Jäetakse ainult mobiil-id ja id-kaardiga hääletamise võimalus". ¤¤

DELFI /EE 02. november 2012: ¤¤President Toomas Hendrik Ilvese sisenõunik Heli Suvi on ühtlasi Reformierakonna aukohtu liige! See seletab, miks president võimuerakonna valevorste paika ei pannud, enne kui eelmine Ekspress ise presidendile kõne koostas. Kas Ilves on isegi pärast seda oma sõnavõttudes kordagi maininud Reformierakonda? Mitte kordagi! ¤¤
http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/sahinad-ja-huuded-riigikogu-juhatus-on-silmakirjalik.d?id=65196782

Äriregister: HELI SUVI, 09.08.1971, Reformierakond, registrisse kantud 10.03.1998



http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/tooruhm-reformierakonna-sisevalimised-toimugu-edaspidi-id-kaardi-ja-mobiil-id-pohiselt.d?id=66296268 Töörühm: Reformierakonna sisevalimised toimugu edaspidi ID-kaardi ja mobiil-ID põhiselt
KOMMENTAARE:

hans
15.06.2013 15:44
Nii et E-rikkumised lähevad parteis ikka edasi, kuigi edaspidi parooliga sisse ei saa, aga ID-kaardi ja Mobiil-ID-ga saab endiselt hääletada. Autorolloljaa ja ansipalja läheb partei sees edasi ja kohalikel valimistel võltsivad arvutitundjatest koosnev Reformierakondlik Ansipite koloonia valimistulemusi.

e-hääletus
15.06.2013 16:01
EPL
"...FinSpy on töötanud välja Briti ettevõte Gamma Group poolt ning selle eesmärgiks on sihtsüsteemidele ligipääsemine, võimaldades koguda nii vajalikku krüpteeritud informatsiooni, kui ka üle võtta süsteemi enda erinevad funktsioonid."
e-valimisserver on nagu avalik WC kus võivad toimetada kes tahes.

Toorum
15.06.2013 19:40
Edaspidi teeb völtsimise ära sama asutus mis seda üleriigilistel valimistel korraldab: cia nato küberkaitsekeskus oma finfisheriga. President toomas hendrik on patsoon ja istub küberpilves.


Toorum
15.06.2013 19:45
Miks e valimised on ebaseaduslikud üle riigi? Sest valimised peavad olema salajased aga kügerruum ei suuda seda GARANTEERIDA! Kui tavaliste valimiste häältelugemist saaks korraldada veebikaamerate abil nii, et häältelugemist saab jälgida kogu rahvas aga sedeli omaniku ju keegi ei tea siis mustkunst oleks välistatud. Küberruum aga on suure venna ees kaitsetu nagu Snowden töestaS!!!


Kahtleja
16.06.2013 14:04
jama osa kakskirjutas:
id kaardi ja mobiil-id abil hääletamine ei garanteeri veel mitte midagit. inimeste häältega manipuleerida on ka sedasi täiesti võimalik. vaahe on ainult selles, et tuleb ...
1 vastus
Ei pea mingit kampa kokku ajama, piisab kui serveri adminn on paadis.




http://www.maaleht.ee/news/uudised/arvamus/oudekki-loone-hada-voimu-parast.d?id=66242828 Oudekki Loone: Häda võimu pärast 08. juuni 2013

Carter Centeri hinnangul on maailma üks parimaid masinhääletussüsteeme Venezuelas. Valimisjaoskondades on hääletusautomaadid, kus valija annab elektroonilise hääle. Seejärel prindib masin selle hääle välja ka paberil, koos turvakoodiga, valija kontrollib seda ja paneb hääletusurni. Pärast valimisi saab kontrollida, kas elektrooniline ja paberhääl on vastavuses (valija isik jääb anonüümseks). 2006. aastal kontrolliti juhusliku valiku alusel näiteks 54% häältest. See süsteem tagab kiired tulemid ja suure usalduse, Venezuelas ulatub osalusprotsent kaheksakümneni. Internetis muidugi ei ole võimalik hääletada.

Hoop kogu ühiskonnale
Reformierakonna sisevalimiste skandaal näitab selgelt, mis on internetivalimiste suurim oht. See võimaldab identiteedivarguse muutmise häältevarguseks ning vähendab hääletusprotsessi läbipaistvust. Internetihääletamist ei saa vaadelda ja see loob soodsa baasi manipuleerimiseks. Häältega manipuleerimise võimalus vähendab aga usaldust ja seega valitava organi legitiimsust. Häältega manipuleerimine loob olukorra, kus võimulolija otsustab, kellele (ja kas) võim üle antakse, ning rahva, individuaalse hääletaja osalus valitsemises tõrjutakse kõrvale. Häältepettus on hoop kogu ühiskonnale, seda demonstreerib ka meie karistusseadustik, mis avalikel valimistel teise eest hääletamise väärteoks loeb.
Reformierakonnas toimuv näitas, et reeglite koostajad ei olnud huvitatud protsessi läbipaistvusest ning selle ilmsetest ärakasutamise võimalustest, rääkimata sellest, et ignoreeriti Eesti seadusandlust, mis ei lase mittetulundusühingute juhatust elektrooniliselt valida. Seega ei oldud algusest peale huvitatud, et sisedemokraatia toimiks ja partei lihtliikmetel oleks võimalus toimuvat mõjutada, vaid et partei liidrid saaksid kontrollida muutusi organisatsiooni juhtkonnas.
Hääletussüsteem, kus valida saab internetis ja paroole saadetakse küsimise alusel meilile, viitab kooptatsiooni põhimõttele partei juhtimises: liidrid valivad oma asendajad enda äranägemise järgi, et lõpmatult säilitada oma grupi võimu. “Partei on sõpruskond,” ütles Andrus Ansip selle kinnituseks.

Piiratud tegutsemisvõimalused
Reformierakonnas on üle 10 000 liikme, liikmemaksu maksavad umbes pooled, 2011. aasta juhatuse valimisel osales 1311 hääletajat, neist 1157 e-hääletuse teel. Seega: parteis on väga vähe aktiivseid liikmeid. Lääne-Virumaa arendusjuhi Taimi Sambliku selgitus, et tema reatöötajana täitis vaid käsku, kinnitab partei juhtimisstiili, kus otsuseid teeb kildkond.
Seega, ka kooptatsioon toimub väga kitsa ringi seest, seda võiks nimetada lausa klanniliseks, ning partei viib ellu selle klanni huve. Need ei ole riigi, rahva, ettevõtjate, tööliste, naiste või meeste huvid või ükskõik millise sotsiaalse kihi huvid, need ei ole üldse avalikud huvid.
Sisedemokraatia näitlemine ei ole vaid moraalne probleem oma liikmetele ja valijatele valetamisest. Kooptatsiooni mehhanism võimuparteis hoiatab selle ülekandumise eest ka parlamenti, demokraatia asendamise eest valitava aristokraatiaga. Viimase vältimiseks peavadki kõik valimisprotsessid olema jälgitavad ja kontrollitavad.






http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/korruptsioonihaarang-raputab-tsehhi-poliitikat-vahistati-mitu-peaministri-nounikku.d?id=66291254 Korruptsioonihaarang raputab T¹ehhi poliitikat: vahistati mitu peaministri nõunikku
KOMMENTAARE:
reformar-kilekotik
14.06.2013 13:46
väga paha lugu. karm.

lugeja
14.06.2013 13:48
Meie prokuratuur ja kapo on liiga tugevasti parteiliselt juhitud, et nad meie elamisloamüüjatega, rollotajate ja e-valimiste võltsijatega sama karmilt ringi käiksid?

meil
14.06.2013 13:53
meil on ikka kõige demokraatlikum demokraatia, meil võib võimul olles vabalt jokkida....
veb fondid, autorollud, võltstud valimised jne...
kuid kui oli keskerakonnal 500 euri kahtlustus, no siis olid kohe mitukümmend meest erakonna kontorit piiramas....

Toorum
15.06.2013 23:08
Kül aga on kapol juurdepääs finfisher progega sinu arvutile ja servaritele kustkaudu e hääletust tehakse, kuid seda aint juhul kui cia velled nato küberkaitsekeskusest lubavad. Tuleb täita juhiseid. No vaadake kuidas välissardell piiri maha parseldab. Ise ta selle peale ei tuleks keegi nipsutab kuklasse ja ütleb vöts.

Toorum
15.06.2013 23:11
Nii kui usa ja euro ütleb nii Eesti tahab. Eesti tahab piirilepet ja viisavabadust. Aint rahvas kurivaim on vastu. Piirileppele lausa 80 protsa, kui eestlasi arvestada eraldi siis on arv körgem.





http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/eesti-on-jargmine-rahvusvahelise-internetivabaduse-koalitsiooni-eesistuja.d?id=66302980 Eesti on järgmine rahvusvahelise internetivabaduse koalitsiooni eesistuja
KOMMENTAARE:
Ei saa aru
17.06.2013 14:10
Internetivabadus on siis mis? Et jänkid nuhivad meie järgi nii nagu ise tahavad? Vabadus nuhkida?

Mh
17.06.2013 13:49
Kas see nüüd pisut silmakirjalik see ei ole? Meie armas valitsusjuht tegi ju eelmisel(?) aasta kõigile selgeks, et surub ACTA kas või väevõimuga Eestis läbi. ACTA, dokumendi, mis elimineeriks igasuguse interneti vabaduse. Tänu taevale, et ülejäänud Euroopa Liidu asjapulgad nii orjameelsed ei olnud ja ära vetostasid.

Koalisatsioon
17.06.2013 16:06
Eile võitleme ACTA eest, täna juhime internetivabaduse koalitsiooni. Hämmastav paindlikkus...






http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/veebikonstaabel-ainuke-kindel-kaitse-netiluuramise-vastu-on-endale-kontosid-mitte-luua.d?id=66272366 Veebikonstaabel: ainuke kindel kaitse netiluuramise vastu on endale kontosid mitte luua
KOMMENTAARE:

Kas
17.06.2013 11:21
Veebikonstaabel: ainuke kindel kaitse võimaliku mõrva vastu on endale kuul pähe lasta ?

prohvet-jan
17.06.2013 11:08
ainuke kindel lahendus linnakaameraid vältida on.... mitte linnas liikuda?? et siis tõmmake omale kohe kott pähe kui linna lähete...
kas nüüd tuleb kommentaar, et neid ei kasutata inimeste jälgimiseks?? jama jutt...
soovitus.... ei tohi eksisteerida.... internetipank on ka täielikult välistatud... kust kaitseminister muidu mu meiliaadressi sai... pealegi oli see konkreetne aadress ainult pangale teada....






http://forte.delfi.ee/news/tarkvara/usa-jalgimis-ja-infokogumisprogrammide-abil-on-ara-hoitud-ule-50-runnaku.d?id=66312252&com=1&no=0&s=1 USA: jälgimis- ja infokogumisprogrammide abil on ära hoitud üle 50 rünnaku
KOMMENTAARE:

purist
19.06.2013 09:32
Aga vaatame ehk asjale teistpidi - riik, mis nii jälgilt inimõigusi rikub, äkki olekski aeg seda riiki rünnata ja inimõiguste rikkumine lõpoetada? Kindral käib välja versiooni, et inimõiguste rikkumised on rünnakute tagajärg. Aga äkki on hoopis vastupidi - oma pidevate sõjaliste rünnakutega kogu maailmas on USA ise need vastulöögid esile kutsunud ning seeläbi täiesti ise süüdi selles, et demokraatia selles riigis hakkab kaduma?
Ühtlasi soovitan kõigil "Minority Report" uuesti üle vaadata ning vastata küsimusele, mis on seal pildil valesti?! Kas totaalnuhkimisühiskonnaga ikka saab kõigi pahede vastu?

qwalda
19.06.2013 10:47
Demokraatiat pole olemas:))) On olemas vabadus majandustegevuse korraldamiseks ja kui oled kuhja pappi kokku ajanud, siis saad ka demokraatia sildi all oma huvisid lobeerida, olenemata milline partei hetkel võimul on. Raha on kahjuks see mis asjad käima paneb.
Pole mingit vahet keda rahvas oma valitsejateks valib läänes, sest peale võimu juurde pääsemist tehakse ikka seda mis raha dikteerib.
Selline süsteem pärsib paljuski isiku arengut ning suunab enamuse rikkustest väikese gruppi kätesse, kuid kui lastaks planetaarsele võimule mingid usuhaiged või muud äärmuslased, siis arvatavasti nende poolt dikteeritav globaalne mudel oleks palju hullem praegusest. Tegelikult peitub praegune süsteem inimese laiskuses ja iseksuses, tema tahtmatuses olla parem ja vaimsem. Kui suur hulk inimmassist on muutuseks valmis, siis muutub ka võim ja võib-olla kaob ka poliitiline võim üldse kunagi kauges tulevikus.





http://forte.delfi.ee/news/tarkvara/snowden-uks-internetti-jalgiv-usa-server-asub-moskvas.d?id=66573557&com=1&no=0&s=1 Snowden: üks internetti jälgiv USA server asub Moskvas

Sol lucet omnibus to hah
12.08.2013 12:00
hah kirjutas:
Eestis on loomulikult kah selline...
4 vastust
Praegu maailma seda veel ei tea, aga varsti saab kindlasti teada, et Eesti on üks tähtamaid internetti jälgivaid keskusi maailmas. Sellest ka see suur Venemaa kartus Eesti ees. Juba on selge, et Eesti võib nõuda Venemaalt ükskõik mida ja ta saab kõike, mida aga soovib. Piirilepe tehakse täpselt eestlaste soovi järgi aga antakse ära ka Peterburg ja teised tähtsad linnad, kui aga eestlane seda soovib. Terve Venemaa on ju põline Eesti ala, nii et kõik on nüüd võimalik. Eestlastel on ainult vaja soovida - lauake, kata end! Ja raha tuleb eestlastele ilma mingi vaevata kätte. Siis pole vaja tööd teha, vaid võib aina maasturitega ringi sõita ja üksteise ees kiidelda , et kui rikkad me oleme!

jusss
12.08.2013 15:26
Soomes on superarvutite tsenter .Selles tsentris asuvad voimsad superarvutid,vanad kyll ,aga suured ja voimsad,nimega CRAY ,vist isegi kolm on neid. Sellest tsentrist on ,,veetud,, ylivoimsa labilaskeribaga kaabel voi palju kaableid Piiterisse .Jankid ei luba superarvuteid avalikult Venele myya ,Kongress hakkaks pahandama aga ,kes pagan neist kaablitest aru saab ? Eks sama ,,rida ,, on ka jankide serveritega. Tartu keemiahoone sai ka kunagi kaks ylivoimsat ja salajast arvutit ,kui jankid arvasid,et see neile on kasulik ! Vene ostis yle Prantsusmaa omale voimsaid arvuteid,siis kui embargo oli veel isegi 32 -bitiste masinatele. Jankid lubasid LEGO manguasjade automaatika alles 2002 sygisel Eestisse ! Niisugustest ,,pisiasjadest ,, lihtsalt kirjutatakse harva,nagunii ei saa keegi aru .Kui aga keegi kellegile ,,molli andis ,, no sellest saavad koik aru ja ka loevad !

e
12.08.2013 14:09
hah kirjutas:
Eestis on loomulikult kah selline...
4 vastust
Eestis on see lausa legaalselt ja ametliku nimega NATO küberkaitsekeskus.

x
12.08.2013 14:27
huvitav, miks Snowden ikka veel elus on? millal teeb ta "enesetapu" või hukkub "salapärastel asjaoludel"?

z
12.08.2013 13:24
Kreekas asus üks USA jälgimisserver Kreeka riigi võimude teadmata mobiiltelefonifirma Vodafone lülitusjaama ühes ruumis. Vodafone Kreeka allüksuse töötajatest teadsid sellest vaid mõned juhid, tavatöötajaid sellesse ruumi ei lastud ja spetsiaalsed tarkvaralahendused hoidsid ära selle et tavatöötajad jälgimisest teada ei saanud.
Vodafone sai Kreeka riigilt selle eest kõva trahvi, mis andis riigikassa täitmisse tuntava panuse.
Selle kohta saab täpsemalt lugeda Wikipediast märksõnadega Greek wiretapping case 2004–05
en.wikipedia.org/wiki/Greekwiretappin gcase_2004–05
Kreekas USA mitte ainult ei kuulanud pealt, seal juhtus ka see et asja avalikustanud mees tegi oma korteris väidetavalt enesetapu, mis aga sugulaste arvates oli tõenäoliselt hoopis mõrv mürgitamise teel.

x
12.08.2013 13:31
E-hääletusega on nüüd tõesti see vastuolu põhiseadusega, et hääletus peab olema salajane, aga ameeriklaste NSA XKeyscore programm kogub ju peaaegu kõikide Eesti arvutite või vähemalt Eesti Windows-arvutite klahvilöögid oma serveritesse, mis tähendab et ka igast Eesti arvutist valimiste ajal sisse toksitud valitute nimed jõuavad NSA serveritesse ning NSA saab oma andmebaasist näha kes kelle poolt hääletas.





Lingid mis teemaga on seotud:
http://www.telegram.ee/maailm/petitsioonile-snowdeni-toetuseks-on-kogunenud-ule-miljoni-allkirja#.UcA4oK6l_sE Petitsioonile Snowdeni toetuseks on kogunenud üle miljoni allkirja Teisipäev, 18. juuni 2013
http://english.farsnews.com/newstext.php?nn=9203183784 China Builds World's Fastest Supercomputer 2013-06-17
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/mart-poder-internet-annab-vastuloogi.d?id=66289302 Märt Põder: Internet annab vastulöögi ( HEA KOMMENTAARIUM )
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/pahane-kodanik-kust-teab-kaitseminister-minu-meiliaadressi.d?id=66275472 Pahane kodanik: kust teab kaitseminister minu meiliaadressi?
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/raport-ebaseadusliku-sisu-eemaldamine-internetist-ei-ole-eestis-labipaistev.d?id=66296332 Raport: Ebaseadusliku sisu eemaldamine internetist ei ole Eestis läbipaistev

http://forte.delfi.ee/news/varia/guardian-usa-uritas-pealt-kuulata-dmitri-medvedevi-satelliitkonet.d?id=66301214 The Guardian: Suurbritannia luuras G-20 kohtumisel osalenute järel
http://uudised.err.ee/index.php?06277629 Tunnistatakse ebaturvalisust süsteemi juures, mis võimaldab pättidel võimu säilitada. Martens: e-hääletamisel on ebaturvalisim asi isiklik arvuti22.04.2013
http://forte.delfi.ee/news/tarkvara/edward-snowden-teil-on-uks-voimalus-end-nsa-eest-kaitsta.d?id=66312948 Snowden:teil on üks võimalus end NSA eest kaitsta(meil kül, aga e-hääletuse servereid "kaitseb" manipuleerija ise!)
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/paeva-kommentaar-demokraatia-on-illusioon.d?id=66287014&com=1&no=0&s=1 Päeva kommentaar: Demokraatia on illusioon:HUNNIK ANONÜÜMSET FILOSOOFIAT!
http://english.farsnews.com/newstext.php?nn=9203184224 America Feeds the Rich- The United States is no longer the land of equal opportunity as the rich get it all, Leo Gerard, a union chair and author, said.13-06-18

http://www.epl.ee/news/valismaa/fotod-teretulemast-nsa-korbekodusse-kus-ameerikat-pealt-kuulatakse.d?id=66311028 Teretulemast NSA kõrbekodusse, kus Ameerikat pealt kuulatakse ( mormoonide infogogujate kant!?!)
http://www.ekspress.ee/news/arvamus/arvamus/mihhail-lotman-facebook-yahoo-ja-google-on-hundid-lambanahas.d?id=66291566 Mihhail Lotman: Facebook, Yahoo ja Google on hundid lambanahas! 17. juuni 2013
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/spiegel-nsa-nuhkis-el-i-jarele-washingtonis-uro-s-ja-brusselis.d?id=66369360 Spiegel: NSA nuhkis EL-i järele Washingtonis, ÜRO-s ja Brüsselis 30. juuni 2013
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/kreml-snowden-tahtis-venemaale-jaada-aga-kuuldes-tingimusi-motles-umber.d?id=66379994 Kreml: Snowden tahtis Venemaale jääda, kuuldes tingimusi, mõtles ümber02.07.13
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_oAKtBpdZSw Nothing to Hide, Nothing to Fear

http://ohtuleht.ee/533645 Reporter: USA peaks põlvili paluma, et Snowden vaikiks! 15. juuli 2013
http://rt.com/op-edge/nsa-network-global-fascism-167/ NSA is more than just a spy network, it’s global fascism July 16, 2013
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/usa-julgeolekumeetmed-olid-seotud-konkreetse-infoga.d?id=66539874 USA ebaharilik otsus sulgeda pühapäeval massiliselt oma diplomaatilised esindused Lähis-Idas...
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/obama-teatas-et-on-venemaas-pettunud-ja-nimetas-terroriohtu-markimisvaarseks.d?id=66550408 Obama teatas, et on Venemaas pettunud...
http://forte.delfi.ee/news/tarkvara/usa-sai-terroriohust-teada-puudes-kinni-al-qaida-tippjuhtide-elektroonilise-suhtluse.d?id=66545080&com=1 USA sai terroriohust teada, püüdes kinni al-Qaida tippjuhtide elektroonilise suhtluse
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing


Viimati muutis seda toorum (Teis Aug 13, 2013 3:00 pm). Kokku muudetud 28 korda
Tagasi üles
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Nelj Juun 13, 2013 1:34 pm    Teema: Toomas Hendrik (küber)Pilves Vasta viitega

Ja nii valiski hea Eesti rahvas endale ämma kapi ja kilekoti toetusel ausatel ja lumpenile täiesti salajasel E-rahvahääletusel, nagu põhiseadus nõuab endale Partei. Kes täiesti demokraatlikult, parlamendi E-riigi meelseima erakonnana umbes 90% E-hääletuse osaluse tulemusel
( Reformierakonnas on üle 10 000 liikme, 2011. aasta juhatuse valimisel osales 1311 hääletajat, neist 1157 e-hääletuse teel )
sai aristokraatliku tagatoa, kes täiesti demokraatlikult, isegi mitte CIA juhitud Eesti-NATO ( North Atlantic Terrorist Organisatsion ) küberkaitsekeskuse korraldatud E-superrahvahääletusel omale... rahvast, rahva juhatust ja demokraatiat viimse tilgani kaitsva Boorati!!!





http://forte.delfi.ee/news/tarkvara/president-ilves-ukski-suur-vend-ei-kogu-inimeste-kohta-nii-palju-andmeid-kui-nad-ise-sotsiaalvorgustikes-jagavad.d?id=66247296 President Ilves: ükski Suur Vend ei kogu inimeste kohta nii palju andmeid, kui nad ise sotsiaalvõrgustikes jagavad 06. juuni 2013
http://www.telegram.ee/eesti/ilves-tasuta-appe-ei-ole-olemas#.UbhrUyIf_V8 Hirm riikide Suure Venna laadis sekkumise ees inimeste eraellu on ajast ja arust ja kodanikud peaksid selle asemel muretsema, kuidas sotsiaalvõrgustikud ja kaubanduskeskused nende isiklikke andmeid kasutavad, vahendas Delfi president Toomas Hendrik Ilvese sõnu eilsel iga-aastasel rahvusvahelisel küberkonfliktide konverentsil CyCon 2013. Neljapäev, 6. juuni, siis kui Snowden ei olnud veel asja avalikustanud.





http://forte.delfi.ee/news/tarkvara/ny-times-eestis-ja-latis-tootab-jalgimisprogramm-finspy.d?id=66282152 13. juuni 2013 NY Times: Eestis ja Lätis töötab jälgimisprogramm FinSpy "Väidetavalt on võimalik nuhkvaraga siseneda inimese arvutisse ja näiteks salvestada tema Skype`i vestlusi, lülitada sisse veebikaamera ja mikrofon ning jälgida, millega inimene hetkel tegeleb."

teemakohased kommentaare:


Niidid
13.06.2013 07:24
Demokraatia on illusioon.
416+ 13-

FinSpy/-fisher
13.06.2013 07:25
Finspy'l on isegi Eesti lipuvärvidega logo. Very Happy Raudselt said selle korraliku nuhkimise eest
199+ 5-

Ansip from Dorpat
13.06.2013 07:51
Kas te tõesti arvasite, et võimu saab hoida vaid e-valimistega? Ilma infota poleks punaruunade võim võimalik.
177+ 26-

Matu
13.06.2013 08:20
Riigikogu infotunnis meie peaminister väitis, et meil Eestis inimeste järgi ei nuhita.
Ma usun meie peaminitrit.
http://forte.delfi.ee/news/tarkvara/lati-peaminister-jalgimisprogramm-finspy-voib-olla-siin-kasutusel.d?id=66283850 Läti peaminister: jälgimisprogramm FinSpy võib olla siin kasutusel 13. juuni 2013

otsemeediast
13.06.2013 08:15
üks kikilipsuga mees ütles et kasutage nuhkimise vältimiseks krüpteeritud informatsiooni ja kasutage ID kaarti ja...siis oletete kaitstud

pan
13.06.2013 09:03
Sellepärast polegi USAs e-valimisi, et nad teavad, kuidas nuhkida ja soovitud tulemust saada.

olavsu1
13.06.2013 09:09
ei kujuta ette miks igat matsi luurata?

Et ei tekiks selliseid isiksusi nagu Martin-Luther King.
multifilmis "Põrgu" oli kah vihjeid paras jagu sees.

McGregor
13.06.2013 08:32
Kust saab seda programmi daunloudida?


e-hääletus
13.06.2013 22:10
EPL 13.06.2013.
"FinSpy on töötanud välja Briti ettevõte Gamma Group poolt ning selle eesmärgiks on sihtsüsteemidele ligipääsemine, võimaldades koguda nii vajalikku krüpteeritud informatsiooni, kui ka üle võtta süsteemi enda erinevad funktsioonid."
Kas sellest lausest tuleb aru saada nii, et FinSpy võimaldab teatud seltskonnal üle võtta e-valimisserveri erinevad funktsioonid? e-hääletajate arvutite ülevõtmine ei tekita mingeid probleeme..

finspy peamine kasutusvaldkond on
13.06.2013 08:17
inimeste arvutite kuvari sisse ehitatud veebikaamera käivitamine, et selle abil avastada ja seejärel avalikustada arvuti taga käsikiimlejad, nagu keegi selliselt tegevuselt tabatakse, nii kohe kuvatakse see lähima supermarketi hiigelkuvarile, et kaaskodanikud teaksid ja saaksid temaga tõreleda.

http://www.e24.ee/1045756/ilves-hakkab-juhtima-euroopa-pilvandmetootluse-arendamise-noukoda President Toomas Hendrik Pilves hakkab Euroopa Komisjoni palvel juhtima Euroopa pilvandmetöötluse arendamise nõukoda (Steering Board of the European Cloud Partnerhip), mille eesmärgiks on edendada piiriüleste digitaalsete avalike teenuste kasutust Euroopa ettevõtluses ning avalikus sektoris.
http://www.okia.ee/blog/2011/07/andmed-pilves-palun-tapsustage-kus/ Andmed pilves – palun täpsustage – kus?
http://forte.delfi.ee/news/varia/hirm-infolekke-ees-vene-presidendi-ihukaitse-naaseb-arvutitelt-kirjutusmasinate-juurde.d?id=66432998 Kui Eesti läheb Ilvese juhtimisel e-hääletamise ja pilvandmetöötluse juurde, siis Venemaa tellib Snowdeni paljastuse tõttu kirjutusmasinaid ja e-hääletust ei kaalu ( seevastu on Venemaal võimalik valimisi ja häälte ülelugemist internetist reaalajas läbi veebikaamerate kõigil jälgida ja rikkumistest teatada, sest nagu ütles seltsimees Stalin: "valimistest ei sõltu midagi, kõik sõltub häälte ülelugemisest".

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ilves-kohtub-euroopa-liidu-presidendi-herman-van-rompuyga.d?id=66431728 Pilves kohtub Euroopa Liidu presidendi Herman Van Rompuyga 12. juuli 2013
http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/elu/president-ilvese-dilemma-kas-kiita-voi-laita-usa-nuhitood.d?id=66423830 President Ilvese dilemma: kas kiita või laita USA nuhitööd? 11. juuli 2013
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/kross-savisaare-laenuskeemist-aafrika-anomaalia.d?id=66437680&com=1 Huvitavaid kommentaare Ilvesest


Viimati muutis seda toorum (Teis Juul 16, 2013 2:33 pm). Kokku muudetud 7 korda
Tagasi üles
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Nelj Juun 13, 2013 2:49 pm    Teema: Viha on lahtimõtestatult vastuhakutahe! Vasta viitega

Kas inimene läheb sõtta kodumaad kaitsma kui temas pole viha? Kas ta suudab liigikaaslast tappa kui tas pole viha? Viha iseenesest on emotsionaalne reaktsioon millegile, ehk tundesse valatud vastuhakutahe. Iseasi, et millele vastu hakata. Kui sa oled parasiit, aristokraat ehk teiste kurnaja, orjapidaja ja sa oled sellisena sündinud ega kujutagi midagi muud ette, siis orjade vastuhakk ajab vihale. "No mõelge, nad, lumpen tahab meie, kõrgestisündinute privileegid käest võtta" mõtleb orjapidaja pidades end teistest paremaks inimeseks. Sünnilt ori, varajasest saati väärkoheldud inimene aga olles väärkoheldud tahab kätte maksta, väljendada oma oma tahet lihtsalt tumedas kontrollimatus vihkamises, hävitada. Tuleb ju meelde Gadaffi surm? Aga võtame nüüd vahepealse variandi kus inimene või rahvas pole veel ori, aga temast tahetakse teha ori. Ta ei ole pimestatud tumedast vihkamisest, kuid tedagi kannustab just viha, viha pealesurutava vägivalla vastu. Kui vihkamine kontrollib ja mürgitab inimest siis läbi vihkamise suunatakse ja kontrollitakse inimesi ( skinheedid ja muud Breiviklikud zioeliidi nende endi teadmata rahastatavad liikumised ja suunatavad vihategelased, sealhulgas osad rumalad end anarhistideks nimetavad tegelased ). Viha aga ei kontrolli inimest, vaid inimene kontrollib seda emotsiooni, ta ei ole selles kinni. Selline inimene kes kontollib oma viha, ei ole vihkamises suunatav, nagu on seda sünnilt orjameelsed, või need, kellele on orjameelsus sisendatud. Selline inimene mõtleb, enne kui sihilikule provokatsioonile lööb vastu. Tuleb meelde Bashar Al-Assad, kes Iisraeli apharteidi uraanipommidele, millega see kevad Damaskust pommitati, ei vastanud, sest parasjagu oli poliitiline seis selline, et vastulöök oleks võinud provotseerida Iisraeli ja Usad otseselt sõtta sekkuma.
Kuid Orjameelsuse all peangi silmas just mõlemat poolt, orjameelsed on nii orjapidajad-aristokraadid kui alaminimesed-lumpen. Orjameelsed kuid eriti ajuloputatud on samuraimentaliteediga imeraatorikaitsjad, keda on sünnist saadik koolitatud hitlerjuugendlikult isandat kaitsma. Mitte isand ja juht pole see keda kaitsta, vaid lähedaseed ja rahvas. Vanasti juht läks esimeste seas lahingusse. Kui inimene leiab endast ainujumala, ehk kõiksuse, absoluudi siduspunkti, siis suudab ta orjameelsusest üle saada ja ta hakkab vabanema kontrollprogrammidest, millega alfaisaste tüüpi suured juhid, füürerid teda suunata saavad. Ta ei oota tunnustust, et seeläbi leida oma tegevusele motivatsiooni, ta otsib põhjust ja mõtet endast, sellest siduspunktist ja ta hakkab märkama neid inimesi, kes sedasama teevad, see viib lausa telepaatilistele äratundmistele ja mõistmistele. Ta ei karda isanda laitust ega tee häbipärast seppukut, sest ta ta VÄÄRIKUS toetub ENESE mõistetule, ta on ISIKSUS, jumalik isiksus. Jumaliku isiksust juhib fanaatiline usk. Fanaatiline usk iseendasse, ehk jumalasse, inimlikusesse ehk meisse kõigisse!
http://www.youtube.com/watch?v=lakKpl1X97w




http://www.telegram.ee/maailm/motlemapanev-moeasi-che-sumbol-popkultuuris#.UbmwN67298o Mõtlemapanev moeasi: Che sümbol popkultuuris Reede, 7. juuni 2013 kell 16:30

Che: Meie võitluse keskne element on viha!

Guevara sündis 1928. aastal Argentinas keskklassi perekonnas. 1953. aastal lõpetas ta arstiteaduse õpingud ning reisis Ladina-Ameerikas ringi. Pärast oma rännakuid jõudis ta järeldusele, et ainus viis vabastada vaesed nende halvast seisust, on korraldada vägivaldne sõda. Ta juhtis marksistlikke ülestõuse Kongos ja Boliivias, kus ta ka 1967. aastal tapeti.

Pärast tema surma tegid vasakpoolsed Che Guevarast anti-imperalisti ja mässumeelsust sümboliseeriva popkultuuri kangelase. 1960-ndatel sai Chest tõeline revolutsiooni sümbol. Tema pooldajad ütlesid, et Che seisis vabaduse, õigluse ja vaba mõtte eest. Tegelikkuses mängis ta Kuuba revolutsioonis verist rolli ning asutas Kuuba “töölaagrid“, mis olid tegelikkuses rohkem koonduslaagrite moodi. Samuti oli ta tunnistajaks paljude inimeste hukkamisele.

1966. aastal pidas Guevara kõne, milles ütles: “Meie võitluse keskne element on viha! Viha on nii jõuline ja vägivaldne, et viib inimese omaenda piiridest välja ja teeb temast külmaverelise tapja. Me lükkame tagasi igasuguse rahumeelse lähenemise, sest viha on vältimatu. Selleks, et kehtestada sotsialism, peavad voolama verejõed! Meie vaenlane peab tundma end kui loom, keda kütitakse. Ainult nii saame ta tappa. Peame hoidma oma viha elus, sest sotsialismi võit on väärt miljoneid ohvreid!“

Tagasi üles
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Reede Aug 16, 2013 3:09 pm    Teema: Küberkaitsekeskus Eestis, NSA, pilvandmed, e-hääletus jne.. Vasta viitega


http://www.globalresearch.ca/the-obama-regimes-fabricated-terror-conspiracy-in-defense-of-the-police-state/5345808 The Obama Regime’s Fabricated “Terror Conspiracy” in Defense of the Police State
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/usa-tunnistas-nuhkimist-ja-inimoiguste-rikkumist.d?id=66622849 22. august 2013 USA tunnistas nuhkimist ja inimõiguste rikkumist, aga enne jõudis suursaadik ikka:
http://www.epl.ee/news/valismaa/usa-suursaadik-luuramisest-kuritarvitusi-pole-tuvastatud.d?id=66594113 USA suursaadik Jeffrey D. Levine’i luuramisest: kuritarvitusi pole tuvastatud 16. august 2013
Kommentaare:

?
16.08.2013 07:55
Ehhkirjutas:
Aga miks üldse peab luurama teiste maade ja rahvaste järele ?
2 vastust
Kuidas saadakse presidendiks?

oh
16.08.2013 11:01
no jaa ameerikas tapeti indiaanlasi ka selepärast,et nad nüüd saaks reservaatides elada
Huvitav miks eestis venelased ei tohi reservaatides elada?Oleks meerika suur saadikust luuraja indiaanlane olnud siis võiks jah uskuda ka,et tal vaid rahupiip on.

Mina usun teda
16.08.2013 14:01
Juuti tuleb uskuda.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/washington-post-nsa-on-rikkunud-privaatsusreegleid-tuhandeid-kordi-aastas.d?id=66594517 Washington Post: NSA on rikkunud privaatsusreegleid tuhandeid kordi aastas
16. august 2013
Kommentaare:

Aga
16.08.2013 08:52
Aga suursaadik Eestis ütles, et ei ole rikutud.

Toorum
16.08.2013 11:39
Paneme snowdeni kuriteo raskusastme korrelatsiooni riikliku NSA kuritegude kogu raskusastmega ja arvestame rahana ümber ( sest NSAd ei ole vöimalik vangi panna ) ja kaalukauss kuritegide raskusastme suhtes on nii riigi poole viltu, et NSA peaks Snowdenile miljardeid maksma selle eest, et ta tehes ühe väiksema kuriteo paljastas hiiglaslikult trobikond suuremaid ja hoidis sellega veel enam kuritegusid ära. NSA ja valge maja peaks USA kohtusüsteemi öiglase loomu puhul maksma Snowdenile miljoneid kui mitte miljardeid! Snowdeni kuriteo maksumuse katab see selles määras kindlasti kinni!


http://www.theguardian.com/world/interactive/2013/sep/11/nsa-israel-intelligence-memorandum-understanding-document NSA and Israeli intelligence: memorandum of understanding – full document
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/nsa-jagab-iisraeliga-usa-kodanike-kohta-informatsiooni-sisaldavaid-luureandmeid.d?id=66726375 NSA jagab Iisraeliga USA kodanike kohta informatsiooni sisaldavaid luureandmeid 12. september 2013



http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/toomas-lepa-avalik-kusimus-eesti-riigile-kes-vastutab-et-digiallkiri-pole-meil-turvaline.d?id=66642425 Toomas Lepa avalik küsimus Eesti riigile: kes vastutab, et digiallkiri pole meil turvaline? 27. august 2013
http://rt.com/news/facebook-profile-picture-recognition-208/ A face in a billion: Facebook to include profile pix in facial recognition database August 30, 2013
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Toorumi aborigeenium Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group