Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

12nest erinevast valgusest nägemine

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Elu kui süsteem
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 15, 2012 6:11 pm    Teema: 12nest erinevast valgusest nägemine Vasta viitega

Vaatasin ja ei leidnudki foorumist 12nd süsteemi alafoorumit.

Paganad tahavad näha asju 12-nes erinevas valguses.
Enda poolse panusena tegin eksperimendi ja vaatasin, millistes valgustes oskan mina näha näiteks ühte tuba. Huvitav oleks teada, kas teie arvates on need erinevad valgused?

1) Struktuur (kasutuses olevate materjalide valik, kas asukaoht ei lagunda valitud materjale);
2) Fookus (krutski ehk esimene ja hiljem meeldejääv asi ruumi sisenemisel);
3) Olemus (tuba täidab ettenähtud otstarvet);
4) Efektiivsus (kasutusmugavus. Kõik on käe jala juures ja kergesti kättesaadav, leitav);
5) Vorm (tarbeasjade kuju, ka toa enda kuju);
6) Stiil (asend, koht, suhestumine ühiskonnas);
7) Liikumisruum (võimalus vabalt ahistustundeta erinevate ruumi osiste vahel liikuda);
8 ) Terviklikkus (kõigi ruumi juurde kuuluvate vajalike asjade ja võimaluste olemasolu);
9) Ilu (visuaalne kooskõla kõigi aspektide vahel);
10) Tehniline läbimõeldus (töökindlus ja kitsaskohtadega arvestamine);
11) Tervislikkus (toas olemine ei lagunda sealviibijat. Näiteks kui palju on pidevalt erituvat keemiat sisaldavaid ehitusmaterjale);
12) Kvaliteedi tõus (isiklik võrdlus sarnaste kogemustega).

Värvideks jaotada oskan vaid mõnesid. Nt võib-olla on 12 valge, 11 kollane, 5 oran¾, 2 pruun?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Norn
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 22 Märts 2008
Postitusi: 3485
Asukoht: P6lva

PostitusPostitatud: Reede Veeb 17, 2012 3:40 pm    Teema: Vasta viitega

Ennem tuleks alustada üldisemast, näiteks mis on öko, sotso, kulto ja ego reaalsusjõud. Alles siis liikuda edasi detailsematesse reaalsustesse. Praegu justkui õpitaks maja ehitust, teadmata õieti misasi see maja üldse on ja millel ta toetub.
_________________
Pole olemas kaht ühesugust asja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Norn
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 22 Märts 2008
Postitusi: 3485
Asukoht: P6lva

PostitusPostitatud: Reede Veeb 24, 2012 2:19 pm    Teema: Vasta viitega

Tõsi, et midagi pole täiesti absoluutselt universaalset, siiski teatud suhteliselt universaalsed alused on looduses olemas. Näiteks valdavalt hommikule järgneb päev, siis õhtu ja siis öö. Poolustel on polaarpäevad ja –ööd. Samuti päike tõuseb idast ja loojub läände, sest maakera pöörleb vastupäeva. Erinevatel värvidel on oma kindlad lainepikkused, mille järgi nad looduses reastuvad. Värvipimedad ei näe teatud põhivärve selgesti. Kui aga jumal tokroda teooriasünnitist vaadata, siis tekib mingi täielik vikerkaareokse-jura maailm. Päike tõuseb justkui edelast, hommikule järgneb paari tunniga keskpäev ja enne tegelikku keskpäeva on öö juba käes. Aga vahepeal on Päike juba pauguga väljas. Segipaisatud vikerkaare värvid ei paistakski taevas kohe häirivalt silma, kui selle keskel poleks hall toon kõledalt laiutamas. Ja varahommikuks jõuab Päike veelkord ruttu korraks loojuda. Igaüks võib oma fantaasial ise ette kujutleda, kui lõbusad aastaajad veel olla võivad. Nii kogu see lapsik mõttetus jätkub lõpuni kui iiveldust tekitav kreeps ja vaimuhaigus. Ja siis ahvivaimustuses ajupestud kambajõmmid veel kannavad seda võõrtahte lollidemärki oma riiete küljes, selle asemel et ise natuke reaalset elu uurida.
_________________
Pole olemas kaht ühesugust asja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Kolm Apr 04, 2012 12:29 pm    Teema: Vasta viitega




Kogu 12-nd süsteemi temaatika tõusis minu jaoks ühest paganate kokkutulekust, kus räägiti, et naine peaks ideaalis nägema asju 12 erineva nurga alt. Alljärgnev on minu poolne praktika, mis järgneb Tokroda teooria kuulamisele.

Paganliku teooria järgi jagunevad mehed arenguruumi järgi kaheteistkümneks. See tähendab, et igal mehel on üks parameeter, mida teostades ta väga edukalt areneb. Põhjuseks on planeedi energiatega ühildumine ja sealt jõu ning toetuse ammutamine. Naise ülesandeks on aga oma elus õppida tundma neid 12 erinevat tüüpi meest. Naise sees on nagu 12 pesa, mida mees oma ühe vastavat tüüpi parameetriga avab. Kõige lihtsamal viisil toimub see läbi seksi, kuid võib ka platooniliselt toimuda.

Uurisin põhjalikult Hannes Vanaküla "Mees&Naine inimese kirjeldus" raamatu tagakaant ja äkki hakkasid tekkima seosed mu seniste arusaamiste ja kaanel kujutatu vahel. Alltoodud pildil olen kirjutanud oma sõnadega lahti, mida mõistsin. Pildi vaatamisel oleks seoste loomise mõttes kasulik kõrvale võtta raamatu pilt, kuna ma ei hakanud Hannes Vanaküla kujutatut oma pildile ümber kirjutama. Lisasin vaid värvid. Värvid on ühtemoodi arusaamise lihtsustamiseks, kuna igaüks võib asjast oma sõnadega aru saada.

Selgituseks:
12-ks sektoriks jagatud tahukas kujutab endas protsessi kulgemise etappide kirjeldusi. See on alguse ja lõputa areng, kus üks asi viib teiseni. Protsessid võivad inimese elus kahte pidi toimuda. Ühel juhul tarbib inimene olemasolevat: kui inimene võtab enda ellu valmiskujul toote, teenuse, õpetuse vms (vaim), siis tekitab selle kasutamine temas tundmusi ja emotsioone (hing). Neid sõnastades (teadvus) formuleerub sisemine arusaam ja mõistmine (mõistus) sellest, mille ta oma ellu võttis.
Teisel juhul loob inimene ise. Kõigepealt tekib inimesel eelnevatele teadmistele toetuv idee, mille ta formuleerib projektina (teadvus). Seejärel otsib inimene kokku ressursid, leiab motivatsiooni, aja ja energia (hing) projekti teostamiseks. Siis teostab (vaim) ta plaanitu ja lõpuks teeb kokkuvõtted (mõistus), mis ja kuidas õnnestus. Mõlemal juhul saab inimene kogemuse võrra rikkamaks ja muutub sisemiselt mitmekesisemaks. Kogemus on see, mis arendab inimese olemust.

On seaduspära, et suures mastaabis toimub sama muster, mis väikeses. Suur mastaap on lihtsalt mitmekesisem. Nõnda on pildil kujutatav üleviidav erinevatesse mastaapidesse alates inimese ehitusest meeste ja naiste vaheliste suheteni ja sealt edasi vähemalt planeet Maa toimimise kirjelduseni. Selle tõttu pidasin õigeks lisada kevad, suvi, sügis, talv. Idee poolest võiks lisada ida, lõuna, lääs, põhi. Aga ka käsi, jalg, jalg, käsi, parem ajupoolkera, parem külg inimesest (mida juhib vasak ajupoolkera), vasak külg inimesest (mida juhib parem ajupoolkera), vasak ajupoolkera, samuti neli sõrme ja pöial jne. Ise küsimus on, kas selle infoga on midagi tarka peale hakata.

Kõiki 12 sektorit võib vaadata kui ühe mehe valgust, aga ka kui intelligentsi tüüpi või lausa ühiskondlike mõttemudelite ja sealt tulenevate ajendite kogumit ehk kirjutajat. Nii nagu meie planeedil Emake Maa paistab kollane päike, tegutseb siin kollase sektori kirjutaja valgus.

Minu jaoks on oluliseimaks osaks sõnad, mis on erinevate sektorite taga. Need esindavadki mehe parameetrit. Need meeste parameetrid ongi aluseks sellele, et maailmas saavad toimuda protsessid. Kuna maailm on naiselik aspekt, siis sõltub vaid naise tasemest, kui suurest maailmast jutt on.

Selgus: Selline mees teostab ennast korda luues, pinnast ette valmistades, kuhu on võimalik midagi luua. Näitlikult korraldab ta vaikuse, kuhu võib hakata sündima muusika. Toob kunstnikule valge paberi, mille peale on hea hakata kavandama uut kunstiteost.

Idee: Selline mees teostab ennast erinevatele kogemustele toetudes ideid ja mõtteid genereerides. Oluline pole, kas need ka lõpule viiakse, aga tema ümbrus kihab igasugustest põnevate ideedena näivatest algatustest.

Enesekehtestamine: Selline mees teostab ennast läbi võitlemise ja kaitsmise millegi nimel.

Eripära: Selline mees teostab ennast enda ja ümbritsevate isikupära ja eripärasid välja tuues. Tema jaoks on tähtis omanäolisus.

Mõjuvõim: Selline mees teostab ennast teiste inimeste mõjutajana. Ta tahab olla arvamusliider, otsustaja.

Käimalükkamine: Selline mees teostab ennast algatajana. Ta võtab olemasoleva info ja projektid ning algatab nende teostamise. Ta genereerib energia, et alustada teostust.

Vorm: Selline mees teostab ennast vorme kujundades. Ta on nagu kirjanik või helilooja, kes haarab õhus hetkel ühiskonnas levivaid suundumusi ja annab neile kuju.

Süsteemi struktuuri tundmine osade kaupa: Selline mees teostab ennast läbi teiste inimeste abistamise. Süsteemi katkisi kohti parandades õpib ta selgeks süsteemi toimimise saladused.

Süsteemide vahelise koostoime tundmine: Selline mees teostab ennast, kui seob omavahel väga erinevaid asju ja paneb neid kokku kõlama. Mida paremini ta seda teeb, seda ilusam on reaalsus.

Tagasiside: Selline mees teostab ennast toimunut analüüsides, arvamust avaldades, arvustades. Ta on väga avatud, intensiivselt ümbrust tajuv ja aus.

Hindamine: Selline mees teostab ennast nn kohtumõistjana. Tema jagab asjad kaheks: ühed jätab ellu, teised määrab hukkamisele.

Olemasolevast parima võtmine: Selline mees teostab ennast narratiivide, ideoloogiate loojana. Ta võtab olemasolevast sobiva ja kujundab sellest uue kvaliteedi. Tema suudab muuta mustana näiva valgeks, kollase lillaks, sinise oran¾iks jne.


Lähemalt vaadates võib tahukast hakata igasuguseid seoseid tuletama. Näiteks tundub see tahukas olevat 4*3 jagunevas süsteemis ehk ta jaguneb neljaks veerandiks, mis omakorda veel kolmeks sektoriks jagunevad. Teadvuse veerand on minu jaoks valguse ehk ideede, mudelite, programmide esindaja. Hinge veerand on dünaamika ehk protsesside käivitamine. Vaimu veerand staatika ehk valmismõeldu ja plaanitu teostamine, lihtsalt töötamine. Mõistuse veerand aga energia ehk ressursside omamine ja läbitöötamine.

Kolm sektorit ühes veerandis peaks aga esindama kolmendsüsteemi ehk mõte, tunne, tegu või minevik, olevik, tulevik, mees, naine, lapsed või kasvõi isa, poeg ja püha vaim kui soovite.

Veel on võimalik siin näha kahendsüsteemi ehk sünnikanal ja surmakanal, kus üks toob väljast sisse ehk omandab ja teine viib seest välja ehk teostab.

Tahukat teistpidi kaheks jaotades näeme, et teadvuse veerand on võtva poole mehelik aspekt, hing andva poole mehelik aspekt, vaim andva poole naiselik aspekt ja mõistus võtva poole naiselik aspekt.

Kujundit saab tinglikult näha ka püramiidina, kus keskpunkt on üles poole ulatuv tipp.

Ja kõige lõpuks tajun ma, et täpselt üksteise vastas olevatel sektoritel on samuti midagi kirjeldav seos.

Aga tulles tagasi temaalgatuse juurde, õnnestus mul nüüd uue arusaamise varal seostada ära värvid ja vaatenurgad. Tulemus on järgmine:

Hall: Struktuur (kasutuses olevate materjalide valik, kas asukaoht ei lagunda valitud materjale);
Tumeroheline: Olemus (tuba täidab ettenähtud otstarvet);
Bee¾: Tehniline läbimõeldus (töökindlus ja kitsaskohtadega arvestamine);
Pruun: Fookus (krutski ehk esimene ja hiljem meeldejääv asi ruumi sisenemisel);
Lilla: Efektiivsus (kasutusmugavus. Kõik on käe jala juures ja kergesti kättesaadav, leitav);
Punane: Liikumisruum (võimalus vabalt ahistustundeta erinevate ruumi osiste vahel liikuda);
Oran¾: Vorm (tarbeasjade kuju, ka toa enda kuju);
Kollane: Terviklikkus (kõigi ruumi juurde kuuluvate vajalike asjade ja võimaluste olemasolu);
Heleroheline: Ilu (visuaalne kooskõla kõigi aspektide vahel);
Helesinine: Stiil (asend, koht, suhestumine ühiskonnas);
Indigo: Tervislikkus (toas olemine ei lagunda sealviibijat. Näiteks kui palju on pidevalt erituvat keemiat sisaldavaid ehitusmaterjale);
Valge: Kvaliteedi tõus (isiklik võrdlus sarnaste kogemustega).
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Apr 04, 2012 1:56 pm    Teema: Vasta viitega

Kõige olulisem ongi see, et inimene ISE hakkab asju süstematiseerima, ehk läbi töötama, seejuures jõutakse mõistmiseni. Samas võib sümbolitekeel tulla hoopis erinev, kui mõnel teisel, mis ei tähenda, et asja olemus kummagil valesti mõistetud oleks. Näiteks Toki saadet kuulates ( mingi sügisene vist ) on temal hoopis asjad teistmoodi süstematiseeritud, mistõttu asja mõistmine võtab vähe rohkem aega ja üle ühe saate kuulates jookse4b kuul lihtsalt kokku, kuna kõik tuleb ümber konvertida. Näiteks tema loogika järgi on naiselik aspekt karkass ehk struktuur, mehelik aga sisu. Mina jälle pean karkassi, ehk struktuuri ehk vormi mehelikuks aspektiks, sest sellega manipuleerib vasak ajupoolkera ehk ratsionaalsus, asjale sisu ehk väe annab aga naiselik ehk tundeline/tunnetuslik aspekt, parem ajupoolkera. Tegelikult on nende mees ja naisaspektina liigitamine natuke üldse väär ( kuigi kasutan isegi seda varianti, kuna nii sai tõmmata teatud paraleele ja see on juba ajusse sisse sööbinud ), sest mõlemad aspektid on mõlemal sool olemas. Lihtsalt ühiskonna rollid on meest sundinud arendama oma ratsionaalsust rohkem, ja naisele on jäänud aega rohkem intuitiivsuseks. Mehed ju pidid võitlema ja kavaldama, et süüa saada, naised aga laste eest hoolitsema, neid mõistma ja ravima, koduloomadega tegelema ja aeda pidama ning taimede, sealhulgas ravimtaimedega tegelema. seepärast ongi kõik vägevamad nõiad vanaaja muinasjuttudes ja muistendites naised. Võlurid, horoskoobikoostajad ja muud teadussugemetega esoteerikud aga on just mehed, sest täistaevas nõuab loogikat, süstematiseerimine ning selle pealt ennustuste või prognooside tegelemine on loogika jne.


Minu süsteem:
Vaim tähendab mingit omadust, ehk struktuuri, valemit, karkassi. Vaim asub just mõistuses. Õeldakse ju inimese isiksuse kohta tema vaim, isiksus on tervikstruktuur ja seda hinnatakse just tema küpsuse ehk tema terviklikuse ehk tasakaalukuse, sõltumatuse järgi öeldes selle kohta just inimese vaimsus, või et ta on suure vaimuga inimene, vaimuinimene. Hing aga on see mis vaimsust TÄIDAB, ehk tundeline ( vaimsuse poolt omadused saanud ) energia. Inimene kes teisi suudab emotsionaalselt kaasa haarata, on karismaatiline, suure hingega inimene. Kui räägitakse hingest siis tulevad ju meelde sõnad hingemattev, tõmba hinge jne. Need kõik on tundekirjeldused, või tunnetest lähtuvad kirjeldused. Mis aga on teadvus??? Teadvus on see mis Vaimu ja Hinge ÜHENDAB, mis seob nii vasak kui parempoolset ajupoolkera. Ajus on see vist käbikeha. See on kahe vastandi pöördvõrdepunkt. Sealtkaudu ollakse ( on mõlemad, nii vasak kui parempoolsus, näiteks kolbas ) absoluudiga ühenduses ja sealtkaudu toimub inimeste kodeerimine ja allutamine sest seal on usk ja eneseusk. See on tuum, olevik. Näiteks kui sulle aetakse jora, mis on ebaloogiline, siis sa seda ei tunnista, kui aga pakkuda vastutasuks mingit head emotsiooni ja seada tingimuseks, et sa ei peagi aru saama vaid usaldama, siis inimene võtab enda ratsionaalsusesse juba kaootikat ja laseb vasakusse ajupoolkerasse "naiseliku aspekti" loodud ahvaltuse läbi sisse nõrkuse jõu. Samamoodi kuid pöördvõrdeliselt käib sõdadele õhutamine, loogika sunnib paremat ajupoolkera mingit ebameeldivust kannatama lubades pärast präänikut. See on usu ja usalduse lõtk, mile läbi me oleme seotud. Ja see usk/usaldus ongi see, mis seob ka neid kahte vastandliku aspekti, ratsionaalsust ja tundelisust. Kes liialt ehk teenimatult usaldust endast VÄLJA viib muudab selle usuks ja see ongi "nõrkuse jõud", sõltuvused klammerdumised jne. Kõik "suured juhid", orjapidajad vajavad massi nõrkuse jõudu, usku ja juhitavad sõltuvad juhtide vigadest. Selleks ongi loodud religioonid, ehk pealesurutav hierarhiline vaimsus. Juht aga pole mitte hierarhia tipp, vaid tema asub kõige lähemal hieraria tipule ja see tegelik tipp ongi eesmärk, nn jumal, ehk väe all olija ( rahva väe all olija ). Juht on eesmärgikandja, rahva poolt antava energia andja, edasikandja ehk suunaja. Demokraatlikus hierarhias juht ei lase dogmasid kivistuda ( dogma tähendab ladina keeles tõde, aga tõe tõde pole kunagi asi iseeneses, vaid sõltub ka keskkonnast ehk kontekstist, mist tema väärtust muudab ), vaid ükskõik kui madalalt tulev arukas ja põhjendatud tähelepanek võib kogu eesmärki ja hierarhia olemust muuta. See võib tähendada, et on vaja hoopis uute isikuomadustega ja võimetega juhti, mistõttu ei olegi rojalism enam üldise arengu kohapealt arukas valitsemisvorm. Rojalism saaks eksisteerida kaasaegses ühiskonnas ainult Iraani ajatolla taolises vormis, ehk kuningas või supreme leader ei ole mitte mees, kes pidevalt poliitilisi asju otsustab, vaid tema eesmärk ja olemus ongi demokraatia üldiste väärtuste valvamine, tegelike juhtide otsuste järgimine ja üldise terviku harmoonia nimel juhtide vigadele tähelepanu juhtimine ( mõnes olulisemas ja laiahaardelisemas asjas võib kunn oma viimast sõna ka kasutada, kuid tõeliselt lõplik jõud on terves ja tugevas süsteemis rahva käes, sest demokraatia ühiskonna plaanis tähendabi jõukultust, bol¹evismi ja jõud muutub kultuseks ainult ebaõiglases keskonnas, mille saab esile kutsuda ainult ebaõiglane või loll kuid positsioonist kinni hoidev juht!!! ). Paraku enamik hierarhiaid, saavutades oma püstitatud eesmärgi muutuvad ding an sich-iks ehk asjaks iseeneses ehk kui antud hierarhial pole enam mingit mõtekust, tuleb mõtekus välja mõelda, et hierarhia püsiks, ning siis hakkavad tekkima liialdused ehk valedega manipuleerimine.



Nagu ikka, hakates ühest asjast kirjutama jõuab mõte ikka kuskile mujale, aga mis seal ikka, ju oligi vaja...
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Elu kui süsteem Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group