Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Tavapärasest väiksema energiakuluga
Mine lehele Eelmine  1, 2
 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Elu kui süsteem
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Esm Apr 18, 2011 11:18 am    Teema: Vasta viitega

Ihhii, mul on viimasel ajal ikka väga raske poest midagi leida, kuna irdun siin vaikselt e-ainetest. Täna kah - läksin aga poodi, et midagi head saada, aga väljusin sama nõutult pärast pikka otsimist vahukoore ja piimaga. Pikad e-ainete nimekirjad toodetel tekitasid vastikustunnet. Tuleb ikkagi midagi ise kokku keerata.

Ohh, teate, ma tegin plaani, et hakkan suvel umbrohtu sööma Very Happy
Valmistan sellest igasugu teesid, suppe, padasid, salateid, pirukaid, pestosid jm. Ai, kui see toimima peaks hakkama, siis on see ikka vääga vinge ninanips praegu toimivate süsteemide suhtes. Kas on kellelgi kogemusi?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Venezia
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Apr 18, 2011 12:30 pm    Teema: Vasta viitega

Noh. Naat ja nurmenukuleht vist on äkki väljas juba. Nurmenukuleht on näiteks tohutult c-vitamiinirikas. Värsketest nurmenukuõitest tehtud tee on ka väga hea.
Verinoor naadileht kodujuustuga maitseb ka üsna hästi. Igasugused rohelised sibulalised peaks kah juba saada olema. Vähemalt varsti.
Tagasi üles
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Teis Apr 19, 2011 3:12 pm    Teema: Vasta viitega

Tänan Sind Venezia hea vihje eest!
Läksin täna naati otsima. Leidsin sellise naadi koha, kus polnudki muud, kui kahe käega maast krahmata. Teised taimeliigid pole veel välja tulnud.
Kõigepealt panin naati oasupi sisse, mida lõunaks sõin. Tõsiselt super!

Lugesin: http://www.perenaine.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=363:nippe-munakeetmiseks&catid=2:artiklid&Itemid=3 , et see taim ongi kõige parem siis, kui just maa seest kevadel välja tulnud.
Siis küpsetasin lingil avanenud retseptiga ahjupiruka. See on nagu quiche põhimõtteliselt. Minule väga maitseb. Kujutan ette, et hiljem muutuvad naadid puiseks, aga praegu on nad küll tipptase. Selline mõrkjalt hõrk ja peen maitse. Plaanin veidi naate ka sügavkülmutada.

Mõelda, kui palju panustasin energiat eelmisel aastal tilli kasvatamisele ja naadid on täitsa niisama iseenesest saada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Venezia
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Apr 25, 2011 10:55 am    Teema: Vasta viitega

Varakevadine till on kah ikka väga hea. Ja redis ja lehtsalatid. Ja murulauk!
Meenus veel,et kui kellelgi kuskil aianurgas maapirni kasvab siis nüüd vist veel on täitsa paras aeg neid mugulaid kaevata. Meie sõime neid nii,et ma isegi ei koorinud vaid pesin hästi-hästi puhtaks ja siis kas ahju või potti. Väga hea on maapirni koos kartuliga praadida. Pluss neid võib niisama nagu porgandit närida. On sellised natuke pähklise maitsega. Kui omal pole siis võib proovida turult otsida. Jaama turul üks mutike müüs vanasti suure pappkastiga.

Aga eriti ma ei mõista seda virinat,et poest ei saa korralikku toitu. Saab ikka. Ilmselt on küsimus toitumisharjumustes. Ehk siis palju valikuid on muidugi tore aga kartulikrõpsu ju teoreetiliselt ei pea sööma. Kui üks külmutatud juurikate segu (vastavalt maitsele) pannile lüüa ja ära hautada, siis on ju ka päris hea söök. Siis lihtsalt mingi lihatükike kõrvale ja ongi toit valmis ju.
Ket¹upit ju ka ei pea ostma. Võib osta purustatud tomateid ja see korra maitseainetega läbi kuumutada. Noh, näide lihtsalt.

Samas eile käisime poes. Oli aega. Ja siis proovisime leida asju kus pole E621 sees. Andres lõppeks vihastas ,et nii ,ei saagi poes käia Smile Üsna võimatu ettevõtmine tundus. Näiteks Talleggi viilutatud singid. Osades on, osades pole. Muudkui vahi ja loe. Mõnel pole kirjas E621 aga on N-glutamaat.Smile
Aga siiski-siiski. Kätte saime omad asjad. Nüüd peab lihtsalt meeles hakkama pidama, et millistes on jamad sees ja millistes mitte. Ja ega ma viinerit ja vorsti polegi kunagi lihaks pidanud. Ja ma mõtlen ,et kui ma vahest tahan viinerit ja seda siis ka söön, et ega siis sellest suurt midagi juhtu kah.
Ja kes liha soovib aga nn. kvaliteetliha ei jõua osta siis mingu turule ja ostku sealt maksa või kana/kalkunisüdameid. Väga head söögid saab. Keedetud seasüda sobib oivaliselt võileivale. Või lihasalatisse. Jne.
Ja suppide tegemiseks sobivad igasugused kondid, mis pole ka kallid.
Jaama turul märkasin, et sealt saab ühe tädi käest isegi isekääritatud õunaäädikat.
Ma ei tea, kuipalju seal nendele toiduainetele kontrolli tehakse aga me oleme ise mitu aastat sealt teatud tegelaste käest asju ostnud ja pole miskit juhtunud.

Ma ise üldiselt valmis maitseainesegusid ei kasuta aga eile otsisin omale midagi erilist ja märkasin ,et ka lihtlabastes maitseainesgudes on lisaaineid. Näiteks ma ei mõista, et miks osades segudes on lisandiks sool. Sest ma ei kujuta tegelikult ette ,et paned maitseainesegu nii palju,et toidu soolasus kah paras saaks.
Võib soolast loobuda kah. Oleme seda proovinud. Nii,et mängisin ürtidega. Üsna hakkama sain aga vat supp ja muud veidi rasvasemad lihatoidud päris ilma soolata nii heaks ei läinud ,kui vaja oli.


Aga naadiga on nii,et noori lehti mu mäletamist pidi sai vist üsna suviläbi. Aga siis tulevad ju veel nõgesed. Ja kevadel saab oblikat. See peab ka noor olema. Vanast peast on mürgine nagu rabarber.
Tagasi üles
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Püh Mai 01, 2011 11:16 pm    Teema: Vasta viitega

Venezia kirjutas:

Aga eriti ma ei mõista seda virinat,et poest ei saa korralikku toitu. Saab ikka. Ilmselt on küsimus toitumisharjumustes. Ehk siis palju valikuid on muidugi tore aga kartulikrõpsu ju teoreetiliselt ei pea sööma. Kui üks külmutatud juurikate segu (vastavalt maitsele) pannile lüüa ja ära hautada, siis on ju ka päris hea söök. Siis lihtsalt mingi lihatükike kõrvale ja ongi toit valmis ju.


On hulk inimesi, kes eelistab mahetoodangut, mida on poodides ülivähe saadaval. Rimi on nüüd mingi öko tootesarja välja toonud. (Seal on pööraselt head kuivatatud ploomid ja viigimarjad Very Happy ) , aga kui keskkonna kuludest hoolida, siis on need kusagilt kaugelt siia Eestisse taritud.
Need on inimesed, kes on uurinud kemikaalide ja väetistega kasvatamise teemat - kuidas see inimest ja keskkonda mõjutab. (Vihjaksin jälle Epp Petrone raamatule, kus teema mind ¹okeeris. Väetis on naftapõhine. Kurnab maa kiiresti ¹vammilaadseks.) Pluss veel GMO teema (kui näiteks on mürgigeen sisse kasvatatud või geenimuundamine teistele kultuuridele üle kandub).

PS! Naat on väga maitsev ja ilus siis, kui teda 3 min keeta, kallata vesi, püreerida, lisada toorjuustu ning serveerida riisi peal suitsuliha tükkidega. Oo, need umbrohud on ikka tugevad ja visad! Umbrohi võib olla inimesele mingis mõttes elus eeskujuks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Esm Mai 02, 2011 1:58 am    Teema: Vasta viitega

orsheina ja ristiku juured pidid 5+ kaup olema.
mõlemad kui salatilisand.
ristiku omad ainult jube kribud.
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Venezia
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Mai 02, 2011 11:36 am    Teema: Vasta viitega

Ma mõtlesin just selle poolest ,et siin teemagi pealkiri on "tavapärasest väiksema energiakuluga". Ehk siis söömiseteemaga saab ka lolliks minna. Ma pole päris kindel,et kas siis on väike energiakulu kui ma poole päevast mõtlen,et mida ma söön. Seda siis juhul, kui inimene pole toitumisspetsialist või muidumoodi fanaatik.
Ehk siis ma arvan,et keskmine,tavaline, inimene saab poest siiski ka vähese vaevaga üsna normaalse toidu kätte. Ei ole nii,et midagi ei saa ja kui saab, siis ülikallilt. Kordan veel ,et kõikke ei pea sööma. Kartulikrõps ja viiner ei ole elutähtsad toiduained. Olgu nii mahedalt toodetud kuitahes.

Aga üleüldse,et teema on nii popp siis näitab se mumeelest seda kuipalju inimene ikka söömise nimel elab tegelikult. Laughing
Tagasi üles
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Esm Mai 02, 2011 12:33 pm    Teema: Vasta viitega

See energiakulu teema on kaheotsaline. Meie poodides on masstootmisega tõesti maksimaalselt madala hinnaga toit kiiresti kättesaadavaks ja töödeldavaks tehtud.
Majandusteaduses on selle jaoks seletavad mõisted nagu:
*mastaabi säästuefekt – esineb juhul, kui tootmise laienedes kulutused ühe ühiku tootmiseks vähenevad
*tuluefekt - hüvise hinna alanemine suurendab tarbija suhtelist ostuvõimet, ja vastupidi

Ehk siis lühidalt tundubki meile inimestena, et kõige kergem variant on lihtsalt astuda poodi, valida sobiv toode ja maksta. Ei ole vaja pikalt mõelda ja aega kulutada. Süsteem on lihtsalt selline.

Aga süsteem on ka selline, mis toodab (omadussõna võib ise valida) naftast pakendeid, mida heal juhul saab veel korra millekski kasutada;
kulutab kohaletarneks bensiini;
kurnab väetistega kasvatades maad;
toodab väga palju töökohti, kus inimene on lihtsalt üks vahendav lüli süsteemis ega loo otseselt väärtust -nt toodab masinlikke kassatöötajaid (mul on kassatöötajatest alati kahju, kuna see on minu arvates kõige jubedam töö üleüldse). Robotlus ei kasuta ega võimalda avalduda ja rakendada inimese potensiaali;
mürgitab inimesi toidu sees oleva keemiaga;
siis võib veel rääkida loomade kasvatustingimustest masstootmises ja selle keskkonnakulust;
enamasti ei võimalda ehedaid puhtaid lõhnu ega maitseid (jahmatav efekt ilmneb, kui kõrvuti süüa mahedat ja tööstuslikku);
jne.

Et kasvõi mõne aspekti pealt süsteemist väljuda, peab tõepoolest ise uue lahenduse välja töötama. Kellele see tundub siis ületamatult raske või kerge. Teema pealkiri tõstatabki küsimuse, et kui vaadata praegust tegelikku energiakulu, kas oleks võimalik väiksema energiakuluga elada? Kas olemasoleva süsteemi energiakasutus võiks olla ratsionaalsem?

Kuulasin eile Nõmme raadiot ja Tokroda rääkis üleminekust individuaalsele mõtlemisele ja rahvuslikkuse taassünnile. Mulle tundub, et inimkond raiskab meeletult ja see toimub just tänu naftale. Kui naftat pole, peabki inimene hakkma ise mõtlema, kuidas olemasolevate vahenditega söönuks saada. Söönuks saada ka vaimses mõttes. Ehk siis ei jää enam võib-olla õue all olevad vahendid kasutamata teiselt poolt maakera kohaletaritu asemel. Ja kui õu, mis nende vahendite kasutamist võimaldab, on juba hävitatud, kuidas see siis taaselustada. Ma usun, et see kehtib ka oma vaimsuse kohta.


Viimati muutis seda Hella (Esm Mai 02, 2011 1:00 pm). Kokku muudetud 2 korda
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Venezia
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Mai 02, 2011 12:59 pm    Teema: Vasta viitega

Isemõtlejad on alati olemas olnud ja jäävad olema.
Mingi süsteemi tekkimise aluseks võibki pidada ühte isemõtlejat ,kellede mõtted mingil põhjusel teistele pähe lähevad. Miks nii kerge on inimestele mõtteid pähe mõelda?
Ilmselt seetõttu,et inimene on enamasti ülepinges ja tema ressursijaotust jälgitakse üsna hoolsalt. Piltlikult siis nii,et tänapäeva inimesel ei ole reeglina vaba aega piisavalt palju,et ise mõelda.
Minu mäletamist mööda oli ka see Tokrodal kuskil ära painitud ,et juhtima saab see,kes annab lahendusi. Noja nii ongi. Inimesel tekitatakse olukord, kus tal pole aega mõelda ja siis lahendusena ulatatakse talle kohe mõned valmis mõeldud mõtted. Kui veel pinnast ennem kas näiteks meelitamisega või hirmutamisega töödelda, siis seda kergemalt mõtted vastu võetakse.
Ja põhimõtteliselt ilmselt umbes nii ühiskonna liikumist juhitaksegi.

Minumeelest väljendub see eriti hästi selles, kuidas pidevalt juhitakse inimese tähelepanu temast väljapool asuvatele probleemidele. Eriti aga ei julgustata seda ,et inimene esmalt iseendale ja oma vajadustele mõtleks. Nüüd sellised "maailmaparandajatest aktivistid" näivad küll ühiskonna teenritena aga kuipalju seal seda isemõtlemist on, see on küsitav.
Tagasi üles
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Esm Mai 02, 2011 1:49 pm    Teema: Vasta viitega

Venezia kirjutas:
Minumeelest väljendub see eriti hästi selles, kuidas pidevalt juhitakse inimese tähelepanu temast väljapool asuvatele probleemidele. Eriti aga ei julgustata seda ,et inimene esmalt iseendale ja oma vajadustele mõtleks.


Aga selle pärast selline Vaimumaailma foorum ongi. Et inimesed enda mõtteid saaksid arendada.

Inimese jaoks on probleem see, mida ta ise arvab probleemi olema. Mis on väljaspool, mis sees, vajab defineerimist. See on ebaloogiline lause, et keegi peaks üritama julgustada inimest mõtlema iseenda vajadustele. Aga tundub, et näiteks Tokroda üritab seda teha. Vai olen ma millestki valesti aru saanud?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Norn
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 22 Märts 2008
Postitusi: 3485
Asukoht: P6lva

PostitusPostitatud: Esm Mai 02, 2011 3:05 pm    Teema: Vasta viitega

seespool om iks "headus" ja väljaspool "kurjus", ehk vasak(nõrgem) ja parem(tugevam) pool, kuigi meid õpetatakse vastupidi.
_________________
Pole olemas kaht ühesugust asja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Venezia
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Mai 02, 2011 4:09 pm    Teema: Vasta viitega

See julgustamise väljend kõlbas võrdlemaks seda, et ühtepidi soositakse ja teistpidi mitte.
Ehk siis näituseks see,et kui riigis iive langeb siis hakatakse inimestele rääkima,et nad peavad lapsi tegema. Kui ma nüüd ütlen,et ma ei taha teha siis sellele võidakse viltu vaadata. On vbl robustne näide aga olen umbes nii tähele pannud.

Ehk siis kuskilt imbub tihtipeale välja salamisi selline mõttemudel,et üksikisik peab ühiskonna enda suhtes kõrgemaks ja olulisemaks tõstma. Ehk siis kui ühiskonnas (mis koosneb omakorda üksikisikutest) on kuskil probleem, siis lapitakse seda selle osaga, kus probleemi pole. Samas siit tuleb jälle see küsimus, et kuipalju me tegelikult sõltumatud üksteisest oleme. Ja kui suures ulatuses üldse saame olla. Eriti viimase puhul olen ikka väga erinevaid versioone kuulnud. Mistõttu arvan,et need hinnangud on antud hinnangu andja isiklikest väärtushinnangutest tulenavatena.
Tagasi üles
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Mai 04, 2011 1:41 pm    Teema: Vasta viitega

Selle nõgesega soovitan olla ettevaatlik, ma sügisel korjasin ja tegin kotlette ja tekkis metalli maitse suhu, mitu päeva pea sumises, on ikka kõva malts, mine tea, äkki on kuidagi seotud:

· pakitsus jalgades ja kätes, peavalud, aeg-ajalt metallimaitse suus – tõenäoliselt naatriumkaseinaadist (USA-s Lipton Alfredo nuudlitest) - leheküljelt http://www.truthinlabeling.org/Cons-5.html
- Muud varjatud glutamaadi allikad: "hüdrolüüsitud taimne (soja/maisi/nisu jne.) valk", “taimne valk” (vegetable protein), "vürts", "pärmiekstrakt", ¾elatiin, kaltsiumkaseinaat, tekstureeritud valk (textured vegetable protein ehk TVP), naatriumkaseinaat, kaseinaat, glutamiinhape, pärmi toitelisand (yeast nutrient või yeast food), autolüüsitud pärm, autolüüsitud valk, hüdrolüüsitud maisigluteen jt. Sageli sisaldavad MSG-d või tekib MSG sinna töötlemise käigus järgnevatesse (maitse-, lisa-)ainetesse: karrageen (E407), maltodekstriin, linnaseekstrakt, looduslik sealiha/kana/veiseliha maitseaine (natural pork/chicken/beef flavoring), sidrunhape* (E330-333, E380, E472c, E1505), linnasemaitseaine (malt flavoring), puljong ja liha(rammu)leem, isoleeritud sojavalk (soy protein isolate), (ultrapastöriseeritud) sojakaste, sojakastme ekstrakt, sojavalk, sojavalgu kontsentraat, sojavalgu ekstrakt, nisuvalgu kontsentraat, nisuvalk, isoleeritud nisuvalk, maitseaine(d)/-lisand(id), pektiin* (E440), proteaas, proteaasi ensüümid, (igasugune) modifitseeritud (muudetud) ensüüm, igasugune tugevdatud proteiin (anything protein fortified), igasugune kääritatud asi (anything fermented), igasugune ensüüm (enzymes anything), maitselisandid ("seasonings"). Uuem nimi hüdrolüüsitud valgu kohta toiduainete etikettidel on "hernevalk", "vadakuvalk", "nisuvalk", "maisivalk", "sojavalk" jne. Ka toidud, mis sisaldavad dinaatriumguanülaati (E627) või -inosinaati (E631), sisaldavad tõenäoliselt ka MSG-d. Madala rasva sisaldusega ja rasvatud piimatooted sisaldavad sageli piimaosiseid, mille koostiseks on MSG. Ka need toidud, kus on peale kirjutatud "pole lisatud naatriumglutamaati" ("No added MSG") või "orgaaniline toit", võivad suure tõenäosusega sisaldada seda. * - pektiinist ja sidrunhappest tekib MSG-reaktsioon MSG-le eriti tundlikel inimestel; sidrunhappele tekib seetõttu, et enamik sidrunhappest toodetakse maisist mitte tsitrusviljalistest. MSG-le väga tundlikel inimestel tekib reaktsioon ka fosfaate ja polüdekstroosi (E1200) sisaldavatele toitudele. Tugevalt MSG-le tundlikel inimestel tekivad reaktsioonid ka lõssipiimale (lõssipiimas olevale piima tahketele osistele, mis sisaldab hüdrolüüsitud piimavalku) ja odralinnastele.
- Nii MSG-d, hüdrolüüsitud taimset valku kui ka “looduslikku maitseainet” lisatakse toidule, et see maitseks paremini.

Nüüd on kõikides leibades-saiades ja saiödes ja muus kamarajuras sees "nisugluteen". Äkki see on seegi üks soolhappe kaasabil toodetud-hüdrolüüsitud "looduslik maitseaine". Kõige enam ajab aga raevu, kui pakendile on koostisesse muude osiste kõrvale kirjutatud lihtsalt "maitseained", mis ained need on, ei ole aga teada. Vähemalt niipalju tean, et e-liidus on tomatiketsupitesse keelatud glutamaate lisada, samas võibolla saab selle asemel nisugluteeni panna?

Olen tähele pannud seda metaalimaitset ja seda, et magneesiumoksiid põhjustab aegajalt reaktsioone, kuigi ei tohks üldse midagi hullu teha. Ju on toidulaud ikka nii mürgine, et magneesium vallandab üleliigsed mürgid ja kaltsiumi. Tänapäeva apteegi magneesium aga sisaldab juba seda kaltsiumi ja see on justkui võtaks mürki ja vastumürki korraga, ehk kui sul on kaltsiumi ladestumine ajurakkudesse, ehk hakkad lubjakaks muutuma ja selle vastu magneesiumi võtad, ei mõju see üldse, või nagu ma kuulnud olen, pidi see kombinatsioon mis apteekides on nii kaltsiumi kui magneesiumi organismist välja viima ja luudehõrenemise põhjustama.

Olen mõõeld, et kanamuna, vat sinna nad keemiat panna ei saa, aga millalgi rääkis Boliivia president, et kanadesse süstitakse naissuguhormooni, et rohkem muneks, äkki ladestub seegi kanadesse ja mõjutab käitumist, muutes su ameerika gängstaräpparite suguseks ( http://www.youtube.com/watch?v=pK0iBqu2nCU ). On igatahes tunda, kuidas agresiivsuse ja vihapuhangud muutuvad aina kontrollimatuks ( tegelikult vist seetõttu, et avanemas on piiritu mürkidevandenõu väli, tundub, et kui oled kõik teada saand, avastad, et ikkagi sööd mürki ja organism on tasakaalust väljas ja kogu poliitika on muutunud juba niijaburaks, et vanasti oleks selliste otsuste eest inimesed maha lastud, mõtlen meie 1mai maademüüki )...


Viimati muutis seda toorum (Kolm Mai 04, 2011 2:15 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Mai 04, 2011 1:53 pm    Teema: Vasta viitega

1mai eestlaste viljakandvate maade rahvusvahelistele rikkuritele müüki panemisega seoses, kas keegi vaatas eile etv2-st filmi:

Ãœlerahvastatud maailm
03.05.2011 kell 21:55
Järgmise nelja aastakümne vältel võib maakera rahvastik ületada 9 miljardi inimese piiri. Kui päevas sünnib 400 000 inimest juurde, siis kui palju suudab meie sinine planeet neid mahutada ja ära toita, küsib tuntud naturalist ning saatejuht sir David Attenborough, kelle enda eluajal on maakera elanikkond kahekordistunud. Teel Mehhikost Hispaaniasse ja Hiinast Rwandasse arutlevad ökoloogid, demograafid, talupojad, insenerid ning pereplaneerijad keeruliste probleemide üle, mis tulenevad rahvastiku pidevast kasvust, ja kahanevate ressursside mõjust meile kõigile. Filmi juhatab sisse Tartu Ülikooli inimgeograafia professor Rein Ahas. Teda küsitleb Aivi Parijõgi.


Seal räägitakse, kui meeleheitlikult ostavad arenenud riigid arengumaade maid, kus rahvas ise näljahädas on ja kuidas toit välja viiakse rikastesse riikidesse kes vastu "toiduabi" annavad ja toidupanku rajavad. Selle valguses hakkab Osama bin Laden omandama samasugust kunstlikult tekitatud Jeesuse oreoolis eneseohverdaja kluju, kes on valmis enda "saatan armee" ehk pealetungiva lääne kultuuri õhutajate keskel õhku laskma ilma igasuguse organisatsioonide toeta, lihtsalt lahkudes elust ja võttes mõned värdjad endaga kaasa, et järelejäänud kannatajatele eeskuju andes terroriseerida valitsusterroriste ehk pankurilakeisid ja nende repressivaparaati millega meid mürgitatakse et lolliks teha ja hirmuga alla suruda. Võibolla islamiäärmuslus on nii kaunis, et suudab meie kapo ja muud jõhkardid panna järele mõtlema, kas jätkata seda tarbimiskultust, seda levitavate rikkuritest KURJATEGIJATE kaitsmist mis ülerahvastuse tingib ja ebavõrdsuse, puuduse ja vaesuse ja seeläbi paratamatud sõjad, kuritegevuse ja mandumise sünnitab.

Mul on tunne, et sama suuna jätkudes tuleb 101 valitseva lollpea eest demokraatlikult ja rahvahääletusel pearaha välja panna, et nad ei suudaks isegi välismaale põgeneda ega seal rahu leida, vaid et sellised tsaariperekonna või hosni suguse vampiiri kombel rahva ees demokraatlikult põrguoreli vilede ees seistes aru saaks anda. Mul on tunne, et kunagi mõõdab kuulipilduja õigust... Mul hakkab juba neist pidevatest ja aina pikemalt kestvatest mürgitusseisundite üllatustest juba siiber saama ja arvatavasti on aju juba päris kallist lõivu maksnud, päris loll veel ei ole, aga ega palju puudu kah pole: igasugune jõud ja tahtmine midagi koduaiaski liigutada on kadunud, rääkimata tööle minemisest, apaatia hakkab võimust võtma. peas on küpsemas plaan ehitada väike samagonniaparaat ja siis end lihtsalt surnuks juua...
Tagasi üles
Motosummer
Kollane päike
Kollane päike


Liitunud: 2 Apr 2008
Postitusi: 793

PostitusPostitatud: Kolm Mai 04, 2011 2:49 pm    Teema: Vasta viitega

Paistab, et peenra tegemine, on jälle populaarne. Mina näen siin kahte probleemi, esiteks pole meil enam puhast mulda, kõik on väetisega saastatud, taastumine võtab sadu aastaid, ja keegi pole väetise kasutamisest loobunud. Teiseks, meil pole enam seemneid, kõik soovivad suuremad, ja maitsvamad saaki sada, tulemuseks F1 töödeldut pask. Ei ole vaja midagi teha väiksema energia kuluga, mõistlik on teha lihtsalt normaalselt. Edu.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Elu kui süsteem Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 2

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group