Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Eesti mahamüüjate kuritegelik plaan

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Tokroda mõtted.
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Reede Märts 18, 2011 5:04 pm    Teema: Eesti mahamüüjate kuritegelik plaan Vasta viitega

http://www.epl.ee/artikkel/92134 1. mai. 2011 pannakse Eestlaste maa oksjonile.

http://forte.delfi.ee/news/mets/eestimaa-looduse-fond-liitub-petitsiooniga-eesti-metsade-kaitseks.d?id=41881329 Mets tahetakse maha võtta ja välismaale viia

http://www.tarbija24.ee/100608/esileht/siseuudised/335425.php Maardusse tahetakse teha tuumajäätmete hoidla

http://www.ap3.ee/?PublicationId=a972f299-6232-43ae-af9d-7f7467b1d497 Nõiakaev tahetakse kuivaks tõmmata ja inimesed veeta jätta.

Kellele on vaja võtta maha mets, rajada kaevandusi ehitada tuumajaama? Kui meie oma rahvale, siis miks tahetakse see kõik välismaale müüa? Kui meil on niipalju maad, et seda välismaalastele müüa, siis miks meil kehtib maamaks ja miks kodututele ei jagata uudismaid. Miks sünnilt eestlasel ei võiks olla sünnipärane omanikuõigus mingile lapile oma rahvusriigi territooriumist

Kui meil on niipalju metsa, et seda välismaalastele müüa, siis miks on meil vaja tuumajõul töötavat aurukatelt, et rohkem elektrit toota, selle asemel võiks ju ahju puiduhakkega kütta? Kuidas saab Eesti Energia olla kasumit taotlev ettevõte, monopol kui ta on riigifirma? Kui ettevõte teenib kasumit, siis keegi kannab kahjumit ja selleks on rahvas, riigifirma eesmärk aga ei saa seaduse järgi olla kasumi taotlemine, vaid rahva teenimine.

Asjad on võibolla niimodi: akadeemik Raukas on Maardu graniidikaevanduse firma juhtivtöötaja, samas on ta geoloog ja on justkui vastu Tuhala nõiakaevu hävitamisele konkureeriva lubjakivikaevanduse poolt. Ma arvan, et tegelikult mees segab vett ja tuhala ebakvaliteetne lubjakivi pole mitte oluline müügiartikkel, vaid lihtsalt keegi ahne ja hoolimatu on lükatud tankistiks, et varjata Maardu kaevandustega vältimatult tekkivat kogu põhja-eesti põhjavee taseme kõikumist ja võimaliku reostust. Kui tuleb Tuhala kaevandus, pole oluline kas kaev kuivab või mitte, vaid see, et kui Maardu graniidikaevandus tööd alustab ja põhjaveega midagi juhtub, saab teha nägu, et nemad ei tea midagi ja vastutus kas hajub või langev Tuhala kaevandajatele. Kui aga Tuhalasse kaevandust ei tule aga Maardu kogu põhjavee taset alandab, ollakse justkui enne olnud seotud Tuhala karsti kaitsmisega ja seega rahva viha hajutatakse osavalt või visatakse rahvale mingi muu kont hambusse.

Tuumajaama lobi omakorda on seotud mitne survegrupi huvidega mis ristuvad: esiteks EE ehk rahvast nöökiv energiaettevõte kes tahab aina rohkem toota ja kasumit saada, teiseks riik kes sellest oma prääniku välja väänata loodab ja seejärel Raukase firma mis loodab saada kvaliteetset graniiti ja püsiva sissetulekuallika tuumajäätmete ladustamise kohana. Muide iga tuumariik PEAB oma jäätmed ise ladustama ja Eesti AINUS tõsiseltvõetav ja mõeldav võimalus on seda teha Maardu graniidi sisse peidetuna. Lisaks tuleb mängu "roheline" tuumajaamade pooldaja Strandberg, teada mahhinaator kes unistab avalikult rohelisest energiast ( tegelt rahast ) ja on kooris Raukasega rääkinud tuuleenergia tasakaalustamisest just kaevanduste pumphüdroelektrijaama näol. Sellega luuakse eestlastele mulli ( nad veel püüavad sellega üllatada ja rahva usaldust võita!!! ), et Maardu on roheline projekt, et tuumajaama rajamine aitab müüa rohkem saastekvoote, toob riiki tulu ja kogu energia läheb rohelisemaks ja ODAVAMAKS. Viimane aga on loll unistus, sest miks ta praegu odav ei ole, kui EE rahva maavaradel toimib ja juba praegu elektrit VÄLISMAALE MÜÜB?

Kuidas seda värki iseloomustada lihtsustatult: Eestist tahetakse teha välisriikide energiatootjat tuumajaama läbi. Välisriigid on sellest huvitatud, sest siis ei pea nad jäätmeid ise ladustama. Riik ehitab tuumajaama RAHVA rahadega, ladustab jäätmeid TUHANDEID AASTAID rahva rahadega ja sulgeb tuumajaama ( ülikallis protseduur ) RAHVA RAHADEGA, kasum läheb aga välisINVESTORILE ja kohalikele osanikele. Eestisse jäävad ainult tühjad kaevud, rikutud põhjavesi ( vesi on maailmas aina hinnatum resurss ), hirm tuumaohu eest ja julgeolekurisk, sest kui mõni rakett peaks tabama meie tuumajaama, on see sama mis tuumapomm ja reostaks kogu eesti. Tuumajaama pooldajad ütlevad, et venemaa meid ei ohusta, et neil on tuumapommgi, muidugi, sest neil pole sõda vajagi, nad saavad eesti maa esimesest maist läbi investorite ära osta ehk oma mõjusfääri haarata. Välisinvestor aga tähendabi võõramaist kasumisaajat kes kohalike palgad võimalikult madala hoiab. Arvestada tuleb sedagi, et välisfirmad ja pangad on Eestis teenitud tulust maksustamatta just seetõttu, et meie kohalikud kupjad saaks ühes nendega rahva peal tallata ja raha teenida. Eks neilt ostetakse suure raha eest seda luba rahvast nöökida ja see ei lähe kalliks seetõttu, et meil pole demokraatiat vaid partokraatia kus tagatoad määravad kogu partei suuna ja siois partei juhtimisel riik liigub kindlas suunas sinna kuhu võõramaa isand käseb, tal tuleb aint partei juhtkond ära osta ja kõik.

Tuhala karst aga on üks rahvast ühendav nähtus ja seega ohuks kapitalistidele paljude huvide ristumiskohas. Seega riigiisad justkui toetavad Nõiakaevu kaitset, aga mängud on palju suuremad.

Rahval on vaja ennast mobiliseerida ja hakata võitlema tuumajaama vastu. Kui just tuumajaam oli seni maardu kaevandajate tagatis juhuks, kui tuleb välja oht, et Nõiakaev ja põhja eesti kaevud jäävad kuivaks ( noh, et tuumajaama rajamine on otsustatud ja meil pole kuhugi mujale jäätmeid panna, et kül me teie kaevud sügavamaks puurime ), siis peale jaapani õnnetust hakkab see argument nõrgenema. Just rahva toetus tuumajaamale oli tagatis, et Eestimaad edasi uuristada välisinvestorite huvides ( Maardu kaevandajad on avalikult öelnud, et 60% müüdaks välismaale, mitte ei hoitaks tulevastele põlvedele nende ühiskondlikuks eduks kodumaal !!! ), aga kas meil on seda jaama vaja, kui valitsuse väitel on eesti nii väike, et rahvaarvu ümber tehakse paanikat ja makstakse riigikassast rikastele emadele vaeste inimeste arvelt raha?

Kogu multikultuursus on survevahend ahnete käes. Me ei tohi ehitada tuumajaama, tassida sisse võõrtöölisi ega pealangetama pensione, sest rahvastik vananeb. Vananebki ja see ongi väga hea, sest inimest raiska on niipalju siis saand, et loomadelgi metsas pole ruumi, kaladel pole elu ja kui mina lähen õige mehena oma kodumaal kalale, siis pean iga kord arvestama võimalusega, et keegi inspektor tuleb luba küsima ja ma pean talle molli andma või kui mitu on siis kummikuulipüstolit kastama. Ma ei saa aru, miks see tehaseomanik kes looduse ja jõed on reostanud tohib kala püüda loa alusel, kuigi tal on söök laual ja aga vaene inimene peab samadel alustel püügiluba või jahiluba taotlema, kuigi tema loodust ei reosta.

Riik on röövel ja nagu küla koerale, nõnda koer külale. Kui tugevama õigus on elu alus, siis tuleb lihtsalt ausaks kurjategijaks saada.
Tagasi üles
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Reede Märts 18, 2011 5:30 pm    Teema: Vasta viitega

http://www.e24.ee/?id=115052 a MAARDU GRANIIDIKAEVANDUS RIKUB KOGU EESTI PÕHJAVEE ILMA TUUMAJÄÄTMETETAGI JA ALANDAB PÕHJAVEETASET PEAAEGU KINDLASTI:

Küsimus pole sinult tuumajaamas vaid jäätmetes mis maardusse maetakse ( lõigud teemast ):

1)"Kihtide solkimise risk. Kui arutelu läheb libedalt, pole välistatud, et kaevandaja saab pärast 30 aastat kestnud ettevalmistustöid tänavu kätte ametliku kaevandusloa. Graniit asub allpool veekihti, kust suurem osa Põhja-Eestit puurkaevudega oma joogivee ammutab. Kaks meetodit – külmutamine või tsementeerimine – aitaks seda läbida.
Kumbki EI TAGA ABSOLUUTSET KINDLUST. Isegi parima lahenduse korral näeb keskkonnamõjude hindamine, mille AS Maves koostanud, et Põhja-Eesti kambrium-vendi veetase alaneb.

2)"Siitami sõnul ongi kaevanduse peamine risk hoopis majanduslik, kohalikuks konkurendiks on neile paekivikillustiku tootjad. «Miks eestlased peaks neegrid olema, kes sama kauba eest kaks korda rohkem maksavad kui naabermaade inimesed!» põrutas Siitam küsimuse peale, miks ta ikkagi graniidikaevandust avada tahab."

3)"Siitami kaevanduse äriideeks on müüa kodumaale üks kuuendik toodangust ja ülejäänu eksportida. Selleks tahab ta rajada kaevanduskäigu otse Muuga sadamasse. Maardu kaevanduse põhiplats on Muugalt peaaegu kiviga visata."
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Tokroda mõtted. Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group