Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nÔmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsőnumite lugemiseks logi sissePrivaatsőnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

MÀÀratlus (HÀÀlestus).

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Tokroda teooriad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Tokroda
Alfaisane


Liitunud: 22 Dets 2003
Postitusi: 8583
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Dets 27, 2010 3:30 am    Teema: MÀÀratlus (HÀÀlestus). Vasta viitega

Me kÔik teame, et inimesed armastavad ennast mÀÀratleda. Kes peab ennast vaimseks inimeseks, kes materialistiks, kes kunstiinimeseks, kes Àrimeheks. Samas mÀÀratletakse ka kuhu me kuulume. MÀÀratletakse ennast rahvuslaseks, maailmakodanikuks, mingi sekti liikmeks jne. Aga mis toimub inimese sisemuses, kui ta ennast mÀÀratleb?
Inimese sees on palju hingeosasid ja teisikuid. See tĂ€hendab, et inimeses on palju omadusi ja oskusi. Aga reaalselt kasutab inimene neis ainult osasid. Ta kasutab elus neid, mida ta tĂ”stab oma sisemusest kontaktsfÀÀri. Toome nĂ€ite: Inimesel on mĂ”istus, vaim, hing ja teadvus ja olemus. Kui inimene mÀÀratleb ennast materialistiks, siis tĂ”stab ta oma mĂ”istuse kontaktsfÀÀri. Selline inimene haakub maisete, kĂ€ega katsutavate asjadega. Toimub inimese mĂ”istuse ja vĂ€lismateeria vaheline vastasmĂ”ju. Sellisest inimesest saab taluperemees, firma juht vĂ”i lihtsalt Ă€rikas. See juba sĂ”ltub jĂ€rgmistest mÀÀratlustest ja sisemistest oskustest. Kui inimene mÀÀratleb ennast vaimseks inimeseks, siis ta tĂ”stab oma vaimu kontaktsfÀÀri. NĂŒĂŒd hakkab ta nĂ€gema vaimseid ilmutusi, teiste inimeste energiakehasid jne. Kui inimene mÀÀratleb ennast loovinimeseks, siis tĂ”useb tema hing ĂŒlesse. NĂŒĂŒd on sellel inimesel kange vajadus midagi luua, maailma parandada jne. Teadlaseks mÀÀratleja tĂ”stab oma teadvuse esile. Siis hakkab ta maailma avastama, ning kirjeldusi tegema.
On vĂ”imalik ĂŒhes sĂŒsteemis mitu osa esiplaanile tĂ”sta. NĂ€iteks mÀÀratleda ennast korraga nii teadlaseks, kui vaimseks inimeseks. Siis hakkab inimene kirjeldama vaimse maailma seaduspĂ€rasusi. Aga seda suudavad ainult tĂ”elised meistrid, kellel on vĂ€lja arendatud kĂ”ik ĂŒhe sĂŒsteemi aspektid. NĂ€iteks mĂ”istus, vaim, hing, teadvus ja olemus kuuluvad ĂŒhte viiensĂŒsteemi.
Reaalses elus inimesed mÀÀratlevad ennast vĂ€he. Kui inimene iseennast ei mÀÀratle siis muutub ta A-kontaktseks MÀÀratlemata inimene on laialivalguv ja ta ei haaku mitte kellegagi. PĂ”hjus on selles, et sisemuses olevad teisikud ja hingeosad ei saa kontakteeruda vĂ€lismaailmaga ja teiste inimeste teisikutega. Nad on isoleeritud vastasmĂ”judest. VastasmĂ”jus saab osaleda ainult vĂ€ljatoodud osa. Aga inimesel on vajadus teiste inimeste kontakti jĂ€rele. NĂŒĂŒd laseb inimene ennast mÀÀratleda teistel. Inimesed mÀÀratlevad teisi silditamiste kaudu. Nad vĂ”tavad hoiaku, Milline on teine inimene nende arusaama jĂ€rgi. See tekitab vaakumefekti, mis tĂ”mbab sisemise jĂ”uta inimese sisemusest mingi hingeosa vĂ”i teisiku vĂ€lisfÀÀri. Selline inimene on manipuleeritav. NĂ€iteks mĂ”ni inimene on hea juhi omadustega. (Siinkohal tuleks mainida, et juhi vÀÀrtus seisneb selles, kuidas ta suudab probleeme lahendada) Aga reaalses elus töötab ta koristajana. Antud inimene ei mÀÀratle ennast ise ja teised inimesed ei nĂ€e temas hĂ€id juhi omadusi. Annavad talle endale mugava mÀÀratluse. Reaalses elus antakse ikka teistele neid mÀÀratlusi, mida ise ei soovita teostada.
Tooks nĂ€iteid mÀÀratlustest. Me teame, et valitsusse pĂŒrgivad mitmed parteid. Kui inimene ei kuulu mingisse parteisse, siis teda ei puuduta poliitmĂ€ngud. Teda ei ole poliitika maailma jaoks. Aga niipea, kui inimene mÀÀratleb ennast, mingi partei vooluga, nii kohe hakkab elu tema ĂŒmber keerlema. Kes on poolt, see liitub. Vastased jĂ€lle pĂŒĂŒavad teda maha teha jne.
Siinkohal mulle meenub ĂŒks naljakas eluseik. Üks asjalik noormees ei leidnud endale naist. Naised olid temaga lihtsalt sĂ”brad. Keegi ei tahtnud temaga astuda mehe naise suhtesse. LĂ€hemal uurimisel selgus, et ta ei mÀÀratlenud ennast kui mees. Kuna ta ei mÀÀratlenud ennast, siis ei tekkinud ka vastavat poolusvĂ€lja. Ta oli seksuaalvĂ€ljaliselt neutraalne. Aga me teame, et naistele on suhtes tunded olulised. Aga neutraalne vĂ€li ei tekita naises emotsioone. Seega tundevĂ€ljad ei vĂ”imaldanud naistel nĂ€ha seda noormeest, kui isase soo esindajat. Tavaliselt mehed mÀÀratlevad ennast alateadlikult, kes nad naise jaoks on. MĂ”ni jumaldab naist ja peab ennast naise teenriks. Sellisele mehele pööravad tĂ€helepanu vĂ”imukad naised. Kooselus me tunneme selliseid mehi sussidena. MĂ”ni peab ennast alfa isaseks. See jĂ€lle tĂ”mbab ligi kuulekaid koduperenaisi, kes ei taha vastutada enda elu eest. Siis sai maha istudud ja mĂ”eldud, kes see poiss naiste jaoks on. Sai mÀÀratletud, et ta on naiste jaoks vĂ”imalus. Alguses oli mÀÀratlusega raskusi. Ei piisa ainult mĂ”ttest. MÀÀratlust peab inimene ise ka uskuma. See peab tulema inimese sĂŒgavast minast. Aga lĂ”puks saime kahepeale hakkama. Selline mÀÀratlus mĂ”jus nagu magnet. Lausa imevĂ€el tahtsid naised seda meest kohe voodisse meelitama hakata. TakkajĂ€rge mĂ”istsime, et tĂ€napĂ€eval lĂ€hvad naistele peale mehed, kes vĂ”imaldavad neil karjÀÀri teha, vĂ”i siis mingisse seltskonda pÀÀseda. Naine tahab meest Ă€ra kasutada enda elu paremaks muutmisel. Iseenesest see ei ole ju halb eesmĂ€rk. Aga naine peab lĂ€bi nĂ€geme, milline mees on suuteline teda aidata. Ja loomulikult peab ka midagi ise vastu andma.
Definitsioon. EnesemÀÀratlemisega tekitab inimene poolusvÀlja. See vÀli paneb reageerima teiste inimestega. Loomulikult, kui inimene tahab rahu, siis peaks ta enesemÀÀratlusest loobuma.
Manipulaatoriks Ă”ppija pĂŒĂŒab kĂ”igepealt ise ennast mÀÀratleda. Ta hakkab teadlikult iseennast muutma. NĂ€iteks, kui on vaja midagi fĂŒĂŒsilist teha, siis muutub materialistiks. Kui on vaja mĂ”ista teisi, siis muutub maagiks. NĂ€eb vaimseid sfÀÀre. Kui on vaja kirjeldusi teha, siis tĂ”mbab oma teadvuse esile. Me vĂ”ime öelda, et manipulaator maag nĂ€eb vaimseid sfÀÀre siis, kui tema tahab. Manipuleeritav, kĂ€sualune maag alles siis, kui ilmutused tulevad. See sĂ”ltub kellegi teise tahtest. See inimene, kes suudab ennast vastavalt vajadusele hÀÀlestada kohe ĂŒmber omab juba sisemist vĂ€ge (mĂ”istmise valgust). Alles selline inimene suudab teisi hÀÀlestada oma tahtsi. Kas manipulaatoril on selleks vĂ€ge on nĂ€ha teiste inimeste mĂ”ju jĂ€rgi. Kui maag sildistab kedagi, ja teine inimene allub (lĂ€heb sildistusega kaasa), siis vĂ”ime öelda, et maagi juhtruumi teisiku mÀÀratluse hingeosa on tasemel.
Oma vĂ€ge saab treenida manipulaator sedasi, et otsib seltskonna, kus mingi inimese osa on tabu. Ja ta mÀÀratleb ennast selleks. ÜlejÀÀnud inimesed pĂŒĂŒavad seda osa vaigistada ja maha suruda. Seda tehakse halvustamisega, maha laitmisega, mĂ”nitamisega. NĂŒĂŒd, kui manipulaator suudab jÀÀda iseendaks vaatamata ĂŒhiskonna survele, siis vĂ”ime öelda, et ta on sĂ”ltumatu. Ei ole teiste marionett nukk. Ja kui manipulaator suuda panna teisi enda omadust aktsepteerima, siis vĂ”ime öelda, et ta on tĂ€isĂ”iguslik manipulaator.
Reaalne harjutus. Kui inimene mÀÀratleb ennast jumalaks, siis toob ta enda olemuse esiplaanile. Olemus on inimese see osa, mis muudab ĂŒmbrust tema nĂ€o jĂ€rgi. Meie maailm on sedasi loodud, et inimese olemus muudab tema arenguruumi ja selles olevaid inimesi. Aga me teame, et inimestele ei meeldi, kui neid hakatakse muutma ja nad hakkavad kohe selle vastu vĂ”itlema. Jumalaks kuulutajaid soovitakse panna hullumajja. VĂ”i hakatakse taga kiusama niikaua, kuni manipulaator tĂ”mbab oma olemuse sisemaailma tagasi. Kui manipulaator ei löö kartma ja jÀÀb endale kindlaks, siis teised aktsepteerivad lĂ”puks teda ja hakkavad uskuma, tema jumalikust. VahemĂ€rkusena. Kui kahel inimesel on olemus esiplaanil, siis tĂ”elist manipulaatorit ei hĂ€iri, kui ta kĂ”rval on teine jumal. VÔÔra jĂ”u ergastatu hakkab kohe sĂ”dima. Tema olemus hakkab sissepoole langema. Jumala testi lĂ€biviimist vĂ”ib nimetada eluliseks eksamiks.
NĂŒĂŒd, kui inimene on saanud manipulaatoriks, siis vĂ”ib ta hakata oma ĂŒmbrust muutma. Ja siinkohal tahaks mĂ”ned nĂ€punĂ€ited tuua.
Kui manipulaator tunneb, et mingi osa vĂ€lismaailmast on negatiivne, siis ta peab teadvustama, et selles osas puudub tal mĂ”istmine. MĂ”istmine tĂ€hendab seda, et maag suudab kĂ”ik olukorrad pöörata endale kasulikuks. Selleks, et mĂ”istmist suurendada peab ennast esiteks vĂ€ikseks hÀÀlestama. Siis toob inimene enda Ă”ppiva teisiku esile. Teiseks peab inimene hÀÀlestama ennast negatiivse tegelase rolli. Siis hakkab ta kogema maailma samamoodi, kui temale ebameeldiv tegelane. Niikaua tasub olla selles hÀÀlestuses, kuni negatiivse tegelase suhtes tekib sallivus. Sallivus nĂ€itab seda, et me mĂ”istame teistsugust. VahemĂ€rkusena: Sallivus ei tĂ€henda seda, et me peaksime kohe armastama hakkama. Loomulikult eufooriasse sattumine on ka ohtlik, sest me nĂ€eme ainult kasulikku poolt. Aga kui me ei nĂ€e enda kohustuste poolt, vĂ”i seda, mida me peame vastu andma, siis vĂ”ime tulevikus saada vĂ€ga valusa Ă”ppetĂŒki.
NĂŒĂŒd, kui manipulaator oskab ennast arendada, siis vĂ”ib ta tegeleda teiste arendusega. Me saame manipulatsiooni oskusi kasutada ka teiste tervendamiseks. Siinkohal mĂ”ningad nĂ€punĂ€ited.
MÔnel inimesel on kompleks, mis ei lase tuua vÀlja mingit konkreetset hingeosa. Siinkohal peab lisama, et energia toidet saame kahest kohast. Meie mineviku kogemustest ja vÀlismaailmast. Loomulikult on vÔimalik saada toidet teistelt inimestelt. Aga siis me oleme sÔltuvad toitjast. Selline suhe on kasulik, kui me Ôpime. Aga kui selline suhe muutub liiga pikaks (ei taha Ôppust vÔtta), siis muutume teise inimese orjaks.
Vaatleme konkreetset nĂ€idet. Inimene on omal ajal toonud vĂ€lja oma juhtruumi(mentaaltasandi) teisiku. On proovinud lahendada mingit probleemi. Aga probleemi lahendamise kĂ€igus on hoopis probleem vĂ”imendunud. Ta on saanud oma lĂ€hedaste halvakspanu osaliseks. Talle tekkis kogemus, et kui ta hakkab juhtima, siis lĂ€hvad asjad hullemaks. Tal puudub teadmine, et probleemi saab lahendada alles siis, kui probleem on esile toodud. NĂŒĂŒd see inimene ei julge ise lahendada oma probleemi, vaid soovib, et keegi teine teeb seda tema eest. Inimene ei kasuta oma ĂŒht omadust. Tema kompleks ei lase tal tegeleda juhtimisega. MĂ€lestus on siin nagu jĂ”ud, mis kisub inimese mentaaltasandi teisikut tema sisse tagasi, isegi siis, kui olukord nĂ”uab selle kasutamist. Me vĂ”ime öelda, et inimese hirm hoiab mentaaltasandi teisikut vangistuses. Sellises olukorras peab manipulaator tĂ”mbama inimese juhtruumi teisiku kontaktsfÀÀri. Kui manipulaatori vĂ€gi on hirmu (mĂ€lestuse jĂ”ust) suurem, siis see Ă”nnestub. Aga kui vĂ€iksem, siis ei ole maag vĂ”imeline inimest vabastama tema hirmukompleksist. Tehnikaid on mitmeid. Hingeosa vĂ”ib tuua esile kiitmisega. Toimib ka sundimisega probleemi lahendama panemisega. NĂŒĂŒd on oluline, et inimene saab lisakogemuse, mis aitab teadvustada, et probleemi vabanemisel see alguses vĂ”imendubki. Inimest tuleb sundida probleemi edasi lahendama ka siis, kui alguses see vĂ”imendub. Kui inimene on saanud positiivse kogemuse, siis vanale mĂ€lestusele lisandub tĂ€iendus ja pidurdav jĂ”ud muutub toetavaks. Soovitav oleks protsessi mitu korda lĂ€bi viia, et see teadmine kinnistuks. Kui maag ei anna inimesele lisakogemust, siis vĂ”ib tekkida olukord, kus inimene jÀÀb sĂ”ltuvaks tema aitajast. Kui manipulaator ergastab inimese juhtruumi teisiku, siis inimene saab tegeleda oma probleemide lahendamisega maagi peale toetudes. Selline suhe ei ole kasulik kummalegi. Ei inimesele, sest ta peab oma elu sĂ€ttima nii, et oleks pidevalt maagi lĂ€heduses. See piirab tema liikumisvabadust. Ja ka maagile pole see kasulik, sest siis on tal nagu lisakoorem kraes. On ka ĂŒks erand. Kui maag teenib raha oma sĂ”ltlaste arvelt (Teenete eest tuleb alati tasuda). Aga see on kahjuks kĂ”ver tee. Töö tuleb teha korrektselt ja lĂ”puni. Poolikud abid ei vĂ”imalda maagil edasi areneda. Samas sĂ”ltlased kulutavad manipulaatori sisemist jĂ”udu ja varem vĂ”i hiljem tekib olukord, kus maag ei suudagi iseend ĂŒmber hÀÀlestada. Sisemine jĂ”ud hoiab pĂŒsiklientide hingeosasid kontaktsfÀÀris. Tekib olukord, kus manipulaator kaotab oma vĂ€e. See on juba taandareng. Jah looduses ei saa olla seisakut. On pidev liikumine. Me kas areneme vĂ”i taandareneme.
NĂŒĂŒd tekib kĂŒsimus milleks on manipulaatoril vaja teisi inimesi? PĂ”hjus on lihtne. On tĂ”id, mida me suudame teha ĂŒksinda. Aga on plaanid, teostused, mida ĂŒksi ei saa teha. On vaja teha kollektiivset tööd. Aga me teame, et niipalju, kui on inimesi, niipalju on ka erinevaid arvamusi ja tahteid. Need jooksevad risti-rĂ€sti ja segavad teineteist. Selleks ongi vaja juhti, et panna inimesed tegema ĂŒht asja. Aga ega siis inimesed vabatahtlikult hakka teenima juhti. Juhil peab olema vĂ”im teiste inimeste ĂŒle. Ja hea juhi-manipulaatori ĂŒks vĂ€e osa ongi see, et ta saab inimeste hingeosasid ja teisikuid ergastada. TĂ€nu oma vĂ”imele suudab juht ergastada oma alamal selline omadus, mis talle vajalik. Reaalses elus nĂ€iteks inimene ei suuda ĂŒksinda mingit tööd teha. Aga juhi soosing-toetus paneb seda tegema. Ja see ergastusjĂ”ud ongi see, mis paneb inimest juhti jĂ€rgima. TĂ€nu juhile on inimene nĂŒĂŒd vajalik teistele. Siinkohal me saame mÔÔta juhi kvaliteeti. Mida rohkem erinevaid omadusi juht suudab oma alamates esile tuua, seda vÀÀrtuslikum ta on. Ja ka kollektiivne töö tuleb kvaliteetne vĂ€lja. Ja seda teeb ta kĂ”ik oma sisemise vĂ€ega. Sisemine vĂ€e suurus on otseses sĂ”ltuvuses mĂ”istmisvĂ”imega.
Muideks massipsĂŒhhoos pole midagi muud, kui manipulaator ergastab inimestes massiliselt ĂŒhesuguseid omadusi.
LĂ”petuseks: MĂ”tlemise ĂŒks aspekt on arvestamine mÀÀratlustega. Oskus nĂ€ha kes kelleks ennast peab. Ja vajadusel peame suutma nĂ€ha milline omadus kellegis on peidus, et vajadusel aidata seda ergastada.
_________________
Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
hall kass
Indigo pÀike.
Indigo pÀike.


Liitunud: 24 Nov 2005
Postitusi: 1678

PostitusPostitatud: Esm Dets 27, 2010 4:16 am    Teema: Vasta viitega

Mul tuli sihuke mÔte: oletame, et on olukord, kus naine ihaldab meest, aga ei julge lÀheneda, vaid isegi blokeerib mehe lÀhenemiskatsed.
Ilmselt on naisel siis mingi hirm vĂ”i kahtlus, mida annaks ehk kustutada, kui mees end just naisele sobivalt mÀÀratleb. Aga kui pole tĂ€pselt teada, millised mehed sellele naisele meeldivad? VĂ”ib ju proovida katse-eksituse meetodit ja ĂŒkshaaval mÀÀratlusi ĂŒles seada, aga see on Ă”nnemĂ€ng. VĂ”ib ehk ka vĂ€lja peilida oma tugevad kĂŒljed ja nende jĂ€rgi mÀÀratlused korraga paika panna, kuid Ă€kki siis on vĂ”imalus, et mĂ”ni mÀÀratulustest juhtub ikkagi olema sihuke, mis naises kahtlust Ă€ratab?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum Saada e-mail
Kr66t
Külaline





PostitusPostitatud: Teis Dets 28, 2010 3:25 pm    Teema: Vasta viitega

oi mulle meeldib lugeda Toki postitusi kus ta kÔik oma tahted ilusti sisse pÔimib vÔi siis kuda ta end mÀÀratleb Very Happy

aga teeks sellise asjaliku mÀrkuse vahelduseks, et loomisega peaks teglema iga inimene. See aitab elujÔuallika hoida puhtana ja voolavana, sest midagi luues teeb inimene seda armastuse ja hingega Smile .

Kes oma loovust alla surub vÔi laseb teistel end "mÀÀratleda" teisiti kui loojana, paratamatult kaotab kiirelt elujÔudu/tahet ja allikas kasvab "kinni", aga seisev vesi kipukse kergesti roiskuma Wink
Hing, mis ei saa end vÀljendada ja kus hakkab vÔimust vÔtma allasurutud raev, vÔib pöörduda lÔpuks iseenda vastu Sad ja hakata ise end hÀvitama vÔi teisi...
Niiet mÀÀratlegem ike kÔik end ka Loojatena, kasvÔi oma Elu loojatena Smile
Tagasi üles
boss
Indigo pÀike.
Indigo pÀike.


Liitunud: 5 Apr 2006
Postitusi: 2170

PostitusPostitatud: Teis Dets 28, 2010 3:30 pm    Teema: Vasta viitega

Jube raske lugeda. Eriti algust.

Minu arust manipulaatori esimene eeldus on enese vÀga hea tundmine. Mis omakorda nÔuab kÔige vÔtmist kui Ôppematerjalina
Sealt edasi, teadmist millises keskkonnas suudetakse fungata. Üks peab rÀÀkima, teine kirjutama, kolmas nĂ€itama.
Ning lÔpuks Ôige keskkonna loomise oskus. Toetav, kritiseeriv, valikute ette panev

Manipulaatori eeldused:
1)Enese vÀga hea tundmine - kes ma olen, millised on mu tugevused, nÔrkused. Millega ma saan hakkama, millega mitte. Millised kogemused mul on. Kas paralleelselt on mul mÔnda sarnast juhtumit. Milliseid ressursse ma oman.
2)KÔige vÔtmist Ôppematerjalidena
3)Teadmist millises keskkonnas suudetakse fungata- minu arust on nt vÀga suur vahe, kas ma pean nÀost nÀkku rÀÀkima vÔi ma pean kirjutama.
4)Õige keskkonna loomise oskus- Minu jaoks manipulatsioon on pikem protsess. Seega vaja on luua keskkond mis toetaks soovitud tulemust. Nt- kiitev, kritiseeriv, hooliv, valikute ette panev jne.


Kusjuures Tok, minu arust keskkonna olulisusest sa ei rÀÀkinud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Venezia
Külaline





PostitusPostitatud: Teis Dets 28, 2010 4:18 pm    Teema: Vasta viitega

Ma saan aru,et manipulatsioon on eneserahuldamine.
Tagasi üles
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Teis Dets 28, 2010 4:53 pm    Teema: Vasta viitega

lgp eelnevad.
te nagu ei saanud aru, et tegu on ĂŒhe jĂ€rjejutuga, mille jĂ€rgesid te siit ka lugeda saate, erinevate postidena.
st, see pole eraldiseisev tekst, vaid ĂŒks osa sĂŒsteemist, ja nĂ”uda sellelt, et see rahuldaks terve sĂŒsteemi vajadused, on ikka suht absurdne.
seega, kannatage, ja vaadake, mis veel tuleb.
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum Saada e-mail
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Teis Dets 28, 2010 5:56 pm    Teema: Re: MÀÀratlus (HÀÀlestus). Vasta viitega

Tokroda kirjutas:
Toome nĂ€ite: Inimesel on mĂ”istus, vaim, hing ja teadvus ja olemus. Kui inimene mÀÀratleb ennast materialistiks, siis tĂ”stab ta oma mĂ”istuse kontaktsfÀÀri. Selline inimene haakub maisete, kĂ€ega katsutavate asjadega. Toimub inimese mĂ”istuse ja vĂ€lismateeria vaheline vastasmĂ”ju. Sellisest inimesest saab taluperemees, firma juht vĂ”i lihtsalt Ă€rikas. See juba sĂ”ltub jĂ€rgmistest mÀÀratlustest ja sisemistest oskustest. Kui inimene mÀÀratleb ennast vaimseks inimeseks, siis ta tĂ”stab oma vaimu kontaktsfÀÀri. NĂŒĂŒd hakkab ta nĂ€gema vaimseid ilmutusi, teiste inimeste energiakehasid jne. Kui inimene mÀÀratleb ennast loovinimeseks, siis tĂ”useb tema hing ĂŒlesse. NĂŒĂŒd on sellel inimesel kange vajadus midagi luua, maailma parandada jne. Teadlaseks mÀÀratleja tĂ”stab oma teadvuse esile. Siis hakkab ta maailma avastama, ning kirjeldusi tegema.


Aga mis siis, kui inimene toob oma olemuse kontaktsfÀÀri?


Minu jaoks tundus kusjuures tekst vĂ€gagi mĂ”istetav ja loogiline. Elu on mu pannud olukorda, kus lihtsalt ei pÀÀse kuidagi tabuks oleva rolli vĂ”tmisest ĂŒhes seltskonnas. Ma alateadlikult selles suunas tegutsesingi, aga ei jÀÀnud endale lĂ”puni kindlaks Sad NĂŒĂŒd jĂ€in haigeks, kuna mu kĂ€itumine kujunes iseendaga vastuolus olevaks. Ikka palju suuremat julgust on vaja elus...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Motosummer
Kollane pÀike
Kollane pÀike


Liitunud: 2 Apr 2008
Postitusi: 793

PostitusPostitatud: Kolm Dets 29, 2010 4:07 am    Teema: Vasta viitega

Selleks et midagi hÀÀlestada, minimaalselt peab teadma, sĂŒsteemi, parameetreid, algseisu, kuna need pole teada, pole kah mingit pĂ”hjust rÀÀkida ilmutusest, seda ilmutust tekitab inimese soov neid nĂ€ha, ja need on konkreetse inimese taseme peegeldus, parimal juhul, halvemal teiste poolt pĂ€he mÀÀritud. HÀÀlestada pole siin midagi, tegu on mingi jaburduse kĂ€ivitamisega, ja kas teadlikult, vĂ”i mitte, ka teistele pĂ€he mÀÀrimisega. Aga kui inimene pole vĂ”imeline mĂ”istma, kuidas isegi triikraud on tehtud, siis loomulikult tema „nĂ€gemused“ on mĂ”istetavad massidele, ja inimesed teevad temast jumala, aga loodus vaikselt hÀÀlestab tagasi ahviks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Tokroda teooriad Kőik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group