Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Milleks tänapäeval abielu?
Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Suhted, sidusväljad, seksuaalsus
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kas abiellumine nn "selle õigega" muudab suhte paremaks?
Jah
40%
 40%  [ 4 ]
Ei
60%
 60%  [ 6 ]
Kokku Hääli : 10

Autor Teade
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Reede Dets 17, 2010 3:22 pm    Teema: Milleks tänapäeval abielu? Vasta viitega

Mida arvate teie abielust? Kas abielul on tänapäeval mõtet?

Olen ise selle teema üle palju mõelnud. Perekooli foorumis pereelu alafoorumi all on pidevalt hästi palju diskussiooni sellel teemal. Oli ka abieluteemaline saade, mille kokkuvõte on http://naine.postimees.ee/?id=358734 . Vastupidiselt pealkirjast tulenevale ootusele ei sea seal keegi otseselt abielu mõttekust kahtluse alla.

Räägin, mida mina arvan:

Ma ei ole abieluinimene ja hirmus paha tunne tekib siis, kui üritan ennast kujutleda sellena. Novot ja siis ma hakkasin uurima, miks see halb tunne tekib? Miks ma pole alates teismelise east mõelnud positiivselt abielust?
Ãœldiselt peetakse selle küsimuse vastuseks peremudelit, mille oled oma vanematelt saanud. Kuid tegemist oli nn „õnneliku abieluga, kuna ta lõppes surmaga“ nagu Leelo Tungal seda väljendab ( http://naine.postimees.ee/?id=357881 ). Kui nüüd välja jätta see väike aspekt, et kui isa surnud oli ja ema teda telefonitsi läbi kõiki tuttavaid läbi helistades taga ajas, kahtlustas ta, et isa äkki meie juurest ära läinud mõne teise naise juurde ja rääkis telefonikõnede vahepeal, et nüüd on asi ikka nii hull, et kas tõesti peame hakkama lahutama? Võib nii öelda, et lapsepõlvest olen võib-olla kaasa saanud selle, et olin isa tütrena probleemide korral ikka rohkem isa poolt ja arvasin, et ema teeb talle liiga, ehkki armastasin väga ka ema ja olin vahel ka isa peale kuri.

Minu arvates on abielu puhul tegemist illusoorsetesse soovunelmatesse uskumisega , mis on oma olemuselt kergesti purunevad ja mille tõttu inimesed tihti vaimselt lausa haigeks jäävad. (Lugesin perekooli, kus mitmed naised tunnistavad, et võtavad sisse tablette, kui valmistuvad oma laste isaga kohtuma, et püsida normaalse ja rahulikuna). Haiguseks pean ma siis seda, kui inimesel on nn raskendatud enesekontrollioskused ehk ta ei suuda ennast lihtsalt kokku võtta ja ennast aidata.

Toon rea näiteid:

1) Arvamus, et mees võtab naise „ära“. REAALSUS on see, et naised juba algusest peale vihjetavad ja annavad endast tingimusena märku kui abieluvajadusega inimesest. Olgem ausad – mehed ju tunnevad ennast pigem hirmutatuna abieluteemadel. Muidugi on rohkesti erandeid.
2) Kihlasõrmus, mis VÕIKS olla teemantiga ja mida kallim, seda parem tegelikult. Paljud ütlevad, et hinnal pole küll tähtsust, aga ikkagi oodatakse, et kuna mees selle ostu (eeldatavasti) ühe korra elus teeb, siis peaks ta selle ostma vastavalt oma finantsiliste võimete ülempiirile. Võib-olla mõjub see mehele tõesti sedasi, et kuna ma nüüd kõik oma ressursid selle naise peale ära kulutasin ja endale muid võimalusi ei jätnud, küllap siis oleks endale väga suur möödapanek ning vale kalkulatsioon nn „petma“ hakata ja jälle lahutada. Kusjuures ära tuleb märkida ka see, et teemanti peetakse „igavese armastuse“ kiviks, mille ostmine on siis paarile nagu märgiks, et meie usume igavesse armastusse. REAALSUS on see, et „igavese armastuse“ märgi soetamine käib ostmise läbi (tarbimiskultuuri ülisamine), kus mees justkui oma rahalist ülempiiri näidates tõestaks selle läbi nagu oma armastuse suurust ja tõsidust.
3) Valge printsessilik pruutkleit. Valge värvi märgiline tähendus on puhtus, kogenematus, süütus. REAALSUS on see, et enamasti abiellutakse siis, kui ollakse juba mitmeid suhteid kogenud ja vanust on kah piisavalt, kui mitte lihtsalt sellepärast, et ollakse juba rase ja tahetakse, et laps sünniks ühte ja sama nime kandvasse perekonda. Printsessilikkus on minu arvates võimuteema. Pruutkleidis on naised väga ilusad, aga mina näen selles ka teatavat sümbolilist abielumudelite tähendust.
4) Lubadus: elame õnnelikult koos kuni surmani! REAALSUST, mida garanteerib see paber, teame me tänapäeval kõik.
5) Abielu kestvus sõltub usaldusest, et teine osapool on seksuaalselt truu. Sageli ongi lahutuse põhjuseks see, et mees magas teisega ja naine ei taha ega suuda lasta ennast enam nn alandada ning solvata. Seega, kuna abielu sõlmimise peale ollakse vaimselt panustanud, siis on sõna „lahutus“ võimaluseks teist ähvardada, et lõhume siis kõik ära. Kui üks osapool nn petab, siis loetakse tema süüdlaseks ja teine pool kannatajaks. See on küll väga lihtne tõlgendus, aga REAALSUS on see, et suhtes vastutavad toimuva eest ikkagi mõlemad osapooled. Normaalne oleks see, et nn petetu analüüsiks enda käitumist ja leiaks enda poolseid tegematajätmisi, aga lihtne on süüdistada, lihtsustada ja üldistada teist. Seega ei ole põhjendus laialiminekuks, eriti kui asjasse on segatud lapsed, et mees pettis ja naine nüüd ei suuda andestada, kuna järgmine kord voodis näeks ta vaimusilmas ainult seda nn „litsi“. Minu arvates on põhjendus laialiminekuks see, kui ühel poolel armastus tõesti otsa saab ehk suhtest välja kasvatakse.
6) Täiendage…!

Miks inimesed seda abielu, mis ei ole tegelikult midagi muud, kui üks kooseluvormidest, siis ikkagi nii väga vajavad ega kahtle selle vajalikkuses? Vabakooselusolijad tavaliselt ei oska põhjendada, miks nad abielluda ei taha ja nõnda peetakse seda siiski tagaukse lahtihoidmiseks, kuna partneid ei ole oma suhte tulevikus täielikult kindlad. Olen kindel, et see on väga paljudele paaridele selline üldistus siiski ei kehti.

Mina näiteks tõsimeeli ei usu abielusse ja oskan ka põhjendada, miks see mulle ei sobi: Abieluga sekkub meie suhtesse riik kolmanda osapoolena. Abielu kipuvad inimesed tihti seostama kristlike väärtustega. Abieluga kaasneb paratamatult enese võrdlus nn „keskmise abieluinimesega“ – kuidas peaks käituma ja olema. Ma tõesti arvan, et abielu rikuks suhte kvaliteeti, kuna peab sellise jamaga hakkama tegelema. Registreerimata suhe on kindlalt välispidiselt määratlemata ja nõnda pole seda võimalik rikkuda – see on lihtsalt nõnda voolav. Inimesed teevad loominguliselt ja vabalt just nii nagu neile endile see kõige õigem näib (ehk loovad kokkuleppe baasil ise endile sobiva kooselu mudeli) ja miski enda sees ega ka keegi väljast poolt ei saa moraali lugeda.

Tokroda rääkis teemas „artiklid rahvuslastele“ ( http://www.vaimumaailm.ee/viewtopic.php?t=6158&start=0 ), kuidas ta nimetab Jahvet nn golemiks, kes „laeb inimese alateadvusesse tegutsemise mudeleid ja arusaamu.“ Mina arvan, et abielu on üks selliseid. Väga palju olen kohanud seda, kus inimesed kurdavad, et peale abiellumist suhe muutus ja kõik hakkas vaikselt allamäge minema. Kuhu see abieluinimeste suhteenergia läheb?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Roltsick
Infoparasiit


Liitunud: 5 Veeb 2005
Postitusi: 909

PostitusPostitatud: Reede Dets 17, 2010 5:03 pm    Teema: Vasta viitega

see pole telefonijutt. saame kokku, räägin.
_________________
Зри в корень! - - Козьма Прутков
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
hall kass
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 24 Nov 2005
Postitusi: 1678

PostitusPostitatud: Reede Dets 17, 2010 8:13 pm    Teema: Vasta viitega

Abiellutakse ka puhtalt hirmu tõttu. Kardetakse, et muidu vanemad ei päranda oma vara. Või et jäädakse ühiskonna silmis "matsiks". Ja kardetakse ka sedasama Jahve-nimelist elukat.
Hirm on üks abivahend, mille abil saab inimestesse igasugu programme installeerida.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Roltsick
Infoparasiit


Liitunud: 5 Veeb 2005
Postitusi: 909

PostitusPostitatud: Reede Dets 17, 2010 8:44 pm    Teema: Vasta viitega

Saab ju teha mingi lepingu varalistes küsimustes. Omandiväline asi on sitem.
_________________
Зри в корень! - - Козьма Прутков
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Tige tihane
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 13 Veeb 2007
Postitusi: 1583

PostitusPostitatud: Laup Dets 18, 2010 12:49 am    Teema: Vasta viitega

Abielu suhtes tunnen ma südames ainult seda, et nii nagu lapsele nime panek on oluline, on seda ka mehe perekonnanime võtmine. Aga seda siis, kui perelisa oodata, et siis kolmekesi "ühise katuse all elada". See on mul selline kinnisidee. Hetkel seda vajadust pole, hoopis vastupidi- traditsiooniline abielu tundub ebameeldivana, minu jaoks on see justkui näitemäng ühiskonnale. Hinges tunnen, et tugev liit on juba niigi loodud. Selline on siis minu tagasihoidlik arvamus Smile
Ja ma üldiselt soovitan sellises asjas oma südant järgida.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Elleth
Arengumaag


Liitunud: 24 Nov 2006
Postitusi: 1371
Asukoht: kaisus

PostitusPostitatud: Laup Dets 18, 2010 4:01 pm    Teema: Vasta viitega

Ma olen ilmselt see ainumas, kes tegelikult abielu pooldab ja, no kurat võtaks, ka ise tahaks.
Pulmatraditsioonis reaalne paika paneks toimub abieluregistreerimisel, võtab natukene aega ja võrreldes pulmadega on hirmodav. Pulm kui selline on sinnajuurde lihtsalt uhke pidu, mille pidamisel ei seaks ma piire ja mis on justnimelt selle kahe inimese enda asi, kuidas nad neid peavad.
Kui on registreerimine, siis võiks ju pidu ka olla Smile

Registreerimise tähtsus aga seisneb järelkasvus ja meie pärimisõiguseseaduses, kui ei ole tehtud testamenti.
Ahne naine olen, mis teha
_________________
I do not play with dice and I don't believe in coincidences.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Maalanna
Arengumaag


Liitunud: 19 Märts 2010
Postitusi: 152

PostitusPostitatud: Püh Dets 19, 2010 4:17 am    Teema: Vasta viitega

Ma ei saanud küsimusest aru Laughing http://www.youtube.com/watch?v=oK8vFKGRV90
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Kolm Dets 22, 2010 3:27 pm    Teema: Vasta viitega

Roltsick: vaat minu jaoks on huvitav ja ka vajalik just kollektiivne arutelu sellisel teemal.

hall kass: võib-olla on see hirmu aspekt tõsi just meeste puhul, kes minu arvates üldiselt väga ei huvitu abiellumisest. Aga naiste puhul on abiellumissoov kuidagi seest tulev emotsionaalne igatsus tihti. Kusjuures see on ürgtung, millele siis meie sotsiaalne maailm on andnud abielu vormi. Arvatavasti on üks alternatiiv abielule sellele ürgtungile uue vormi andmine. Ma üks päev mõtlesin, et nii paljud ei ole ju rahul abielu institutsiooniga. Järelikult on ühiskonnas olemas vajadus. See on ju alus äriidee välja töötamiseks Idea

FinalFantasy: vot vot, sealt see abielu jama algabki. Nii kaua, kuni asjasse pole segatud lapsed, pole abielu reaalse vajadusena üleüldse teema. Kunagi siin foorumis räägiti perekonnanime energeetilisest mustrist, mis nagu saatus inimese elu mõjutab. Et lapsest ja mehest erineva perekonnanimega naine tegeleb siis hoopis päritoluperekonna problemaatikaga iseenda (lapsed ja mees) perekonna problemaatika asemel. Lapse isa nime võtta ilma abiellumata aga tõenäoliselt ei saa, kuna seda ei peeta piisavaks põhjenduseks nime vahetamisel ja küsitakse, et aga miks te ei abiellu? Kuidas siis seletada, et mina arvan, et abielu hakkab suhet rikkuma?

Elleth: Ilmselgelt pole Sa ainumas abielu pooldaja. Kas pooldad abielu ainult majandusliku kindlustatuse põhjusel või ka usud sellesse, et abielu võib kuidagi suhet kestvamaks ja turvalisemaks muuta? Majandusliku aspekti pealt on välja tuua ka vastuargumente. Näiteks kui on ettevõte, siis üks saab riskida ja teine on siis puhta lehena tagala, kui asjad peaksid väga nihu minema. Ka näiteks laenu kiputakse abieluinimestele pähe määrima osaluslaenuna, mis ei pruugi olla alati kasulik lahendus inimestele. Ja nagu Roltsick juba ka mainis, et alati on võimalik teha abielu asemel teised notariaalselt kinnitatud lepingud (nt kinkelepingud, testament, kindlustused). Ja lõppude lõpuks on olemas ka terve rida skeeme, kuidas riigilt igasugu toetusi välja petta.
Kusjuures pulm on juba hoopis teine asi, sest pidu on alati hea, kuna siis saavad inimesed reaalselt kokku ja hakkab igasugu asju toimuma Very Happy Tähele võib veel panna ka sõnade iseloomu. Sõna "abielu" tundub midagi väga jõuetut nagu elu koosneks kellegi toel elamisest. Sõnad "pulm" ja "mõrsja" kuuluks nagu hoopis mingisse teise eluviisi.

Maalanna: eeldus on jah, et kas usud "see õige" kontseptsiooni. Kui mitte, on see jälle täiesti teine elustiil. Vaat, minu elus oli turvaline isa ja mina näiteks hindan ülikõrgelt seda, et lapsel oleks side oma isaga. Isa on parim Smile
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
akk
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 29 Dets 2004
Postitusi: 6324

PostitusPostitatud: Kolm Dets 22, 2010 4:07 pm    Teema: Vasta viitega

Praegu on NWO ja mördikate järgi abiellumine keelatud, sest rahvaarvu tuleb vähendada. Kui rahvaarv väheneb umbes paarisaja tuhande eestlaseni siis võibolla antakse luba uuesti. Ansipi dikatuuri järgi peakski järgi jääma paarsada tuhat eestlast. See peab ikka päris loll olema kes praegu abiellub, v.a siis kui majanduslik olukord lubab. Mingid tungid ei oma mingit tähendust ja abilellumise insitutsioon on ainult vormi pärast seadustes mis ei ole mõeldud uskmatutele.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Norn
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 22 Märts 2008
Postitusi: 3485
Asukoht: P6lva

PostitusPostitatud: Kolm Dets 22, 2010 4:50 pm    Teema: Vasta viitega

muidugi on abiellumine nõndaotsenimetatud õigega parem kui abiellumine valega, niiet jep, muudab paremaks külllll!
_________________
Pole olemas kaht ühesugust asja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Nelj Dets 23, 2010 12:11 am    Teema: Vasta viitega

niisiis, kogemuste põhjal (mida on palju), nii omade kui võõraste;
ja energeetiliste mustrite põhjal, mida on vaadanud kah paljud;
ja loodusseaduste põhjal, mida mõned isegi arvestavad:
abielu kui termin on õige, aga sisu vale.
st tegu suhtega, kus luuakse hüvesid ühele poolele - see kummale , on juba kokkuleppe asi ja sisemine värk.
suhe, mille puhul luuakse materiaalseid (või muid) väärtusi.
loojateks on KAKS suhtepoolt mingilaadses koostöös.
ILMA KOLMANDA segamiseta - kolmas on näiteks ka riik, süsteem, kirik, partei, jumal, mis iganes.
näiteks "seksime kri¹na auks" viib automaatselt kogu energia (mis peaks olema selle kahe jagu) kri¹nale.
kiriklik laulatus seal sisse kanali, mille kaudu kirik alati osa sellepaari töötulemusest omastab - sealt ka kiriku nõue, et üks ja surmani - juba "kasutatud" suhtepoolele on väga raske kanalit luua ja paljudel juhtudel ei kao see kanal ka lahutuse korral, st uut kantimiskanalit uue laulatuse puhul on sinna lisaks väga raske toppida.
riiklik registreemine seab samuti sisse oma kanali, mis pidevalt kandib ära.
mina oma kahe registreerimisega sain kaks toimivat kanalit kukile ja lahti neist alles siis, kui kuulutasin enda oma mehe omandiks.
igasuguse süsteemi poolne heakskiit (tseremoonia) on kantimise sisseseadmine heakskiitva süsteemi kasuks.
isadusel ja emadusel ei ole selle suhtega miskit pistmist, kuigi tänapäeval on see sedauste ja moraaliga kohustuslikuks tehtud.
see on suhe, kus valitseb energia ja natuke on ka teadlikkust, st seks on ja natuke tarkust võiks kah olla.
kusjuures see on kolmandat tüüpi suhe.
milleks on vaja oskusi.
aga neid saab ainult test tüüpi suhtest, milleks on õnnesuhe.
see on süsteemi ehitav töösuhe, millel on kolm osapoolt - mees, naine ja süsteem.
see on huvitav sellepoolest, et seks VÕIB olla, aga ei pea.
see tähendab, et valitseb tarkus, energiat on natuke.
see tähendab, et mingi mees ja mingi naine teevad midagi miski süsteemi heaks ja saavad selle läbi mingi oskuse, mida kasutada oma peresuhte puhul.
tänapäeva suurim sigadus on see, et need kaks asja on liidetud, kusjuures asi käib peresuhte sildi all õnnesuhtena.
ehk siis mees ja naine ehitavad süsteemi heakskiidul süsteemi, saavad selle eest näpuotsaga ja süstem paneb ülejäänu taskusse.
süsteemi saab ehitada ainult kogemuste olemasolul, mida saadakse kiresuhtest, kus asi on väga lihtne: maha ja taha, st puhas energia.
kui kiresuhe end ammendab, tuleb see läbi mõtelda ja saadud kogemus oma pagasile liita.
ja kogu suhtekopmotti katab ülevalt katusena platooniline suhe, kus tegu siis mitte sõbrasuhtega, vaid seksivaba mees-naise suhtega.
liigub ainult ainult tarkus.
mitte mingil juhul ei tohi siin asi seksiks pöörata - see rikub kõik.
korras inimesel, kes tahab rahulikult fungata, peavad olema käsil kõik neli korraga ja ERINEVATE partneritega.
iga asi just selleks, milleks ta on ette nähtud.
mida teadlikumalt, seda parem.

kui hakata tegema omaloomingut, siis on tulemiks jama.
kui hea toimiv paarisuhe ära registreerida, siis pannakse kaan juurde, kes kohe hakkab ära kantima.
kuna selle defitsiidiga ei olda rahul, siis hakkab olemasolev suhe lagunema.
ja lapsi kavatavad need, kes nad valmis on teinud, vaht pole, millises suhtevormis.
sünnitajal on emaroll ja seemendajal isaroll.
eeldab vastutuse olmasolu inimestes.
ja "ema" ja "isa" ei näita oma sisukirjelduses elukoha aadressi, vaid funktsiooni järeltuleva põlvonna elus.
st hästi läbisaavad ja tihedalt suhtlevad ning üksteist arvestavad "tootja" ja "toodang" ei mitte ühe katuse all elama.
see on väärarusaam, et see näitab pere kvaliteeti - ei näita.
see näitab ainult, mitmele suudetakse ära mahtuda, aga see pole eesmärk.
eesmärk on võimalikult tugevate järglaste andmine ja selleks ei pea elama koos.
kes hakkab nüüd vastu vaidlema, siis vaadaku enda sisse, mida seal räägivad faktid ja mida SISSEKASVATATUD arusaamad.
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
akk
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 29 Dets 2004
Postitusi: 6324

PostitusPostitatud: Nelj Dets 23, 2010 8:41 am    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
näiteks "seksime kri¹na auks" viib automaatselt kogu energia (mis peaks olema selle kahe jagu) kri¹nale.



Onamisel küll ei vii. Võib olla kahe puhul viib. Ei tea. Üldiselt on krishna mantra mõju materiaalsest saastast vabanemine ja ilma tagajärgedeta elu. Krishna mantra muudab immuunseks seksi vastu ja üldse igasugu materiaalse saasta vastu. Aga hävitab mälu. Aga ju siis on vaja mälupanku puhastada sest saast sinna just jääbki. Ma olen unenägemises vaadanud, et inimesed on materiaalses saastas ja upuvad oma okse sisse. Siis on mingid olendid kes neid viivad prügimäele. Siingi foorumis on prügila. Üldse kogu elutegevus toimub pakkimata prügi sees. Aga mis siis kui prügi läheb pakkimisele. Mis asja te siis teete? 427 tuhat aastat on veel jäänud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Norn
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 22 Märts 2008
Postitusi: 3485
Asukoht: P6lva

PostitusPostitatud: Reede Dets 24, 2010 9:16 pm    Teema: Vasta viitega

sa akk, kriba ühele käele Hare, teisel Kri¹na, ona koordamööda, siis ole ise nagu peajumal keskel. edu praktiseerimisel ja meistrikssaamisel.
_________________
Pole olemas kaht ühesugust asja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
.Raul.
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 11 Märts 2008
Postitusi: 1347
Asukoht: Helsingi/ Rakvere

PostitusPostitatud: Reede Dets 24, 2010 9:48 pm    Teema: Vasta viitega

Paarissuhe on tegelikult alati kolmiksuhe. Mees, naine ja nende ühisväli. Kellel kah tekivad omad soovid ja tahtmised.
_________________
Ole enda vastu hea
Ole enda jaoks jumal
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Norn
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 22 Märts 2008
Postitusi: 3485
Asukoht: P6lva

PostitusPostitatud: Reede Dets 24, 2010 11:40 pm    Teema: Vasta viitega

Või ühisväljal tekivad ka omad soovid, no mai tea, eto juba kõrgem tsuda! Shocked
_________________
Pole olemas kaht ühesugust asja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Itika
Heleroheline päike
Heleroheline päike


Liitunud: 13 Mai 2004
Postitusi: 810

PostitusPostitatud: Laup Dets 25, 2010 12:51 pm    Teema: Vasta viitega

Kui uus paarike mõne äia-ämma-paari ühendvälja ehk suguvõsa ühendvälja ei kuulu, siis jah, mõne aja pärast võib nende kahe ühendväli nii tugevaks saada, et teatud reflektoorseid tahtmisi omandab.

Edit. Ühendväljade tahtmised ja soovid piirduvad ellujäämisinstinktiga. Kui ühendvälja on ladustatud piisavalt tähelepanu, siis see omandab teatud struktuuri ja jätkuvuse ajas. Edasiste investeeringute käigus (tähelepanu lisandumine) moodustuvad alamstruktuurid, mille mehaanika tagab ühendvälja jätkuvuse ajas ka ebasoodsatel aegadel. Kui tähelepanu sisaldab hirmusid, siis võib ühendväli pikapeale paranoiliseks minna. See on siis pidevalt kaitsval (a´la parim kaitse on rünnak) poisitsiioonil. Ühendväljade ellujäämisinstinkti piiresse jääb muidugi ka tähelepanu (kütuse) piisava juurdevoolu tagamine ehk jätkumine ajas.
_________________
Must Kaardivägi
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Kr66t
Külaline





PostitusPostitatud: Laup Dets 25, 2010 11:45 pm    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
Mina näiteks tõsimeeli ei usu abielusse ja oskan ka põhjendada, miks see mulle ei sobi: Abieluga sekkub meie suhtesse riik kolmanda osapoolena. Abielu kipuvad inimesed tihti seostama kristlike väärtustega. Abieluga kaasneb paratamatult enese võrdlus nn „keskmise abieluinimesega“ – kuidas peaks käituma ja olema. Ma tõesti arvan, et abielu rikuks suhte kvaliteeti, kuna peab sellise jamaga hakkama tegelema.


See on ike paari enda valida, kas ja kuidas laseb kolmandat osapoolt oma suhte vahele/juurde.

Abielu on lihtsalt üks "vahend", millega manipuleerida inimeste maailmas. Kuidas ja milleks seda kasutada, see sõltub iga paari enda valikust.

See nn paratamatu võrdluse jutt on ka kohutav jama. See pole jällegi muud, kui iseenda valik - kas tähtsustada neid asju üle ja neile tähelepanu pöörata või mitte.

Ei ole päris nii, et iga abielu registreerimsiega saab riigi kolmanda osapoolena juhtmena kuklasse. Selle saab ike siis, kui ise kaasatakse riik a la stiilis diiliga, kus abielu oli vaja millegi "tagamiseks" ning vaja seda kolmandat osapoolt kui "vahekohtunikku" juurde. Siis maksad loomulikult vahekohtunikule abi ja toetuse eest lõivu Laughing

Ühtegi suhet ei saa kolmas osapool ei lõhkuda, halvemaks teha ega ka vastupidi "paremaks". Selle teevad täitsa ise suhtes osalejad ise Very Happy Loovad oma elu selliseks Smile

... isiklikult leian, et kõige suurem "kolmas osapool" , mis igas suhtes kahe inimese vahele tuleb, on üüratu enesetähtsus. Ja kui ühel päival see üüratu enesetähtsus ei tule enamp kahe inimese vahele, siis kummalisel kombel ei tule ka mitte midagi muud... Siis võib isegi teine osapool tuld ja tõrva su suuna sülitada Laughing , aga sul on ike täiuslik suhe - taivalik armastus/paradiis maa pääl, sest sinu maailm algab ja lõpeb su endaga. Mida lood ja külvad, seda saad ja lõikad Wink
Tagasi üles
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Püh Dets 26, 2010 5:23 am    Teema: Vasta viitega

Itika kirjutas:
Kui uus paarike mõne äia-ämma-paari ühendvälja ehk suguvõsa ühendvälja ei kuulu, siis jah, mõne aja pärast võib nende kahe ühendväli nii tugevaks saada, et teatud reflektoorseid tahtmisi omandab.

Edit. Ühendväljade tahtmised ja soovid piirduvad ellujäämisinstinktiga. Kui ühendvälja on ladustatud piisavalt tähelepanu, siis see omandab teatud struktuuri ja jätkuvuse ajas. Edasiste investeeringute käigus (tähelepanu lisandumine) moodustuvad alamstruktuurid, mille mehaanika tagab ühendvälja jätkuvuse ajas ka ebasoodsatel aegadel. Kui tähelepanu sisaldab hirmusid, siis võib ühendväli pikapeale paranoiliseks minna. See on siis pidevalt kaitsval (a´la parim kaitse on rünnak) poisitsiioonil. Ühendväljade ellujäämisinstinkti piiresse jääb muidugi ka tähelepanu (kütuse) piisava juurdevoolu tagamine ehk jätkumine ajas.

see asi käib natuke teise asja alla.
siin on juttu pereegregori alamegrgorist ja siin pole suhtepesadega miskit tegemist.
aga need mees-naise suhted, mis mina kirjutasin, olid kõik suhtepesade pealt.
see on suht peenike vahetegemine.
kõigepealt tuleb suhe tekitada ja siis alles saab suhtest midagi edasi teha.
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Motosummer
Kollane päike
Kollane päike


Liitunud: 2 Apr 2008
Postitusi: 793

PostitusPostitatud: Esm Dets 27, 2010 1:11 am    Teema: Vasta viitega

Abielu on hea lihtne vahend, arenguks vaimsuse suunas. Abielu teeb eriti mõnusaks selle kättesaadavus kõigile, kah noortele, kellel maailmatunnetus pole veel küps. Abielust on üsna lihtne liikuda edasi, tundemaailma suunas, armastuse suunas. Paraku enamus lähevad sellest mööda, abielust on saanud vahend, aga mitte eesmärk. Loodus on teinud imelise trikki, ühtepidi abielu aitab edasi viija elu, ja samas saab selle läbi arendada oma vaimsust. Abielu produktiks on lapsed, ja kõrgem vaimsus, ja nende reeglite vastu eksimine, ei too midagi head, nägu kah laste kasvatamine väljaspool abielu. Meie elu liigutavad meie soovid, ja meie soove saab kontrollida meie vaimsus, ja meie soovide, ja vaimsuse esimene arendaja on just abielu, siis lapsed, ja nii edasi, nii lihtne see on
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Esm Dets 27, 2010 2:32 am    Teema: Vasta viitega

mitte abielu, vaid suhe.
aga muidu on üldjoontes õige, motokas.
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Suhted, sidusväljad, seksuaalsus Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 7

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group