Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Hullu diagnoos: väikekodanlane ehk ihnus, ahnus ja kadedus

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Toorumi aborigeenium
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Teis Mai 04, 2010 12:15 pm    Teema: Hullu diagnoos: väikekodanlane ehk ihnus, ahnus ja kadedus Vasta viitega

10)
Olete kindlasti kuulnud inimeste suust imestamapanevaid ütlusi, et see või too keeras mingit sitta kadedusest. Mis on kadedus? Selleks et seda mõista peab kõigepealt hakkama orjameelseks, sest enesekeskne inimene ei saa tunda kadedust, kadedust saab tunda ainult egoist. Enesekeskne ehk elu iseendast võttev inimene kes annab vastust ja kannab vastutust ainult iseenda ees ei saa kade olla, sest mis sa iseennast ikka kadestad või suudistad "ebaõiglase" olukorra eest. Kui sulle miski ei meeldi, siis sa teed midagi selle olukorra muutmiseks, mitte ei kuku sisemiselt vinguma kui paha sinuga ollakse. Selleks et kade olla peab universumi tsentri endast välja viskama, andma selle issanda ( kelmist isanda ) autoriteedi meelevalda ja palvetama ehk paluma ja lootma talt mingit almust ( nagu korralikul kodanikul ikka kombeks riigile loota ja savipätsi kiruda ). Kadeduse objekt aga peab olema samamoodi alluv samasugusele sisemisele skisofreeniale ehk lõhestusele kus inimesest on saanud "jumalateener" õigemini ori. Kui siin mõtlete jumalateenri all uskliku, siis märkate ainult pinnapealset kihti. Usuhull on sellesmõttes ülimalt kasulik ja aegunud nähtus, et kujutab endast justkui pisikest lihtsakoelist ja kergesti äratuntavat mudelit millega vähegi mõtlev inimene saab selgeks varjatud manipulatsioonistruktuurid, seega on jehoovatunnistajad justkui vandenõu paljastajad ise seda teadmata ( võibolla seepärast vabamüürlased õõnestavadki usuliikumiste jalgealust avalikuse silmis ). Tänapäevane ja üliohtlik "jumalateener" on aga väikekodanlane: kadekops, ihnur, ahnur ja skisofreenik. Enamus skisofreeniadiagnoose panevaid hulluarste on väikekodanlased, ise seda tunnistamata samamoodi skisofreenikud, lihtsalt "pärishullud" ja usklikud on oma vindiga mitu korda üle keeratud, väikekodanlane aga veits vähem. Kuna aga väikekodanlus on enamuses, siis on seda raskem märgata selle hullumeelset olemust, inimene on ju ikkagi ahv suures osas oma geneetikas. Tagasi kadeduse seletuse juurde. Kade saab olla üks alluv teise alluva peale kui isand kellelt almust loodetakse jagab präänikut ebavõrdselt. Kadedus on issanda süüdistamine ebaõigluses ( vaadake videot http://uudised.err.ee/index.php?06202608 ) ja alandatuse tunne võrreldes teise orjameelsega kelle suhtes kadedust tuntakse. Ollakse küll põhimõtteliselt ja olemuslikult võrdsed, see tähendab alluvad ja orjameelsed, aga omavahel võisteldakse, konkureeritakse ja võrreldakse endi tähtsust hüvede pealt mida isand jagab. Sellist käitumist stimuleeritakse ülalt isanda poolt igasuguste preemiate ja lisatasudega. Ei saada aru, et lisatasud ja preemiad on niikuinii tööga juba välja teenitud vahendid mille säärane kasutamine ongi lihtsalt manipuleerimiseks mõeldud. Sedasi saab panna alluvad üksteise vastu intriige punuma, võistlema, purelema mis hoiab alluvate tähelepanu üksteisel ja ei lase neid märgata tegeliku olukorda ( Ansip vs. Savisaar on teater tähelepanu kõrvale juhtimiseks sellelt, et 80% ettevõtetest on välismaalaste käes ).
Tüli tekitaja on kolmainsus ahnuse, ihnuse ja kadeduse näol. Orjakari kes on olemuslikult võrdne oma orjameelsuses ehitab endale illusiooni hierarhilisest maailmaehitusest oma pisikeses aedikus kus issand oma lambukesi karjatab. Selleks mõistmiseks toon välja märksõna ihnus.
Ihnus on ühe orja üleolekutunde säilitamispüüd teise samasuguse orja ees. Püütakse oma illusiooni enese kõrgemast asetusest orjakarjahierarhias endale kas tõestada või siis säilitada ( viimast juhul kui juba ollakse enesepettusega piisavalt oma vaimuhaigust süvendanud ).
Ahnus tähendab teisisõnu iha. Ahnus on eesmärk mis paneb reaalselt rabama ja ahnus on ülim eesmärk mida isand orjale sisendada tahab. Ahnus tähendab täitmatut rahulolematust, näiteks illusiooni lõpmatust majanduskasvust mistõttu keegi ei püüagi välja arvutada optimaalset tootlikuse tasakaalu, vaid ilma mõtlemata puhutakse mulli, arendatakse, arendatakse, arendatakse ( http://www.youtube.com/watch?v=bb_9KXyejTU&feature=related ) ehk joostakse peaga vastu seina.
Väikekodanlane on selline inimtõbras, kes alati on alluv ( näiteks süsteemile ) ehk orjameelne, kuid samas ihkab allutada ( luua egohierarhiat ). Kes räägib võrdsest kohtlemisest siis, kui talle tundub, et teda koheldakse ebavõrdselt kuid hakkab kohe süüdistama teisi kadeduses siis, kui teda ollakse teistest võrdsemana koheldud. Pange hästi tähele inimesi kes kasutavad kadeduse loosungit kilbina, sest nad teavad seda kasutada selle põhjalt, et nad ise käituks sellises olukorras kus nad teist kadeduses süüdistavad täpselt sama moodi. Orjameelsussüsteem ongi selline värdjalik nihestatus, et tegelikult ollakse potensiaalselt täpselt samasugune nagu see keda süüdistatakse, mis tähendab olemusliku võrdsust isandate ja orjade vahel. Ollakse ju ühe ja sama süsteemi mutrike.
Kogu meedia peale interneti ( see kaasa arvatud, aga siin saavad sõna ka teised avaldada )on ehitatud väikekondanlike ideaalide promomisele. Meedia õhutab võitlust, vägivalda ja kättemaksuiha. Meedia õhutab tarbijakultust. Meedias esinevad inimesed on end täis söönud seltskonnadaamid, väikekodanlased või staariidolid kes oma eputamisega püüavad massidesse sisendada ihasid ja eesmärke mida kõigil inimestel on võimatu korraga saavutada isegi kui kogu inimmass oleks kloonitud ja täiesti võrdne. Meedia õhutab intriige ja hoiab inimesi tegevuses, sest kui orja tegevuses ei hoia, siis hakkab ta mõtlema ja siis tuleb ülestõus, mäss. Selle lammasühiskonna mustrnäidis mida vast iga üks mõista suudab on politseiriik. Kes on kõige-kõige väikekodanlane? Õige vastus on ment. Mida väikekodanlikumaks muutub ühiskond, seda enam mendiriik ta on. Mida enam mendiriik riik on, seda rohkem reguleeritakse seda igasugu reeglitega ja seda abitumad on inimesed ise otsustama ja mõistma, ehk kõik loodavad kellegile, näiteks "suurele vennale". Sellises riigis on mõtlemine lubatud, kuid see on piiritletud vabadus, umbes sama püüti näidata filmiga "Matrix".


Viimati muutis seda toorum (Nelj Mai 20, 2010 11:13 am). Kokku muudetud 3 korda
Tagasi üles
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Kolm Mai 05, 2010 1:17 am    Teema: Vasta viitega

egoist ongi enesekeskne.
see on õige sõnaseletus.
ja oma tahet lolluseni peale suruv, kes peab ennast maailmanabaks, on egotsentrik.
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Mai 05, 2010 4:32 pm    Teema: Vasta viitega

haldjanool kirjutas:
egoist ongi enesekeskne.
see on õige sõnaseletus.
ja oma tahet lolluseni peale suruv, kes peab ennast maailmanabaks, on egotsentrik.


Selline lähenemine on kül teatud nurga alt vaadates õige, aga sama üldistav ja primitiivne arusaam nagu hammas-hamba vastu karmateooria. Egoist on see, kes usub, et võib käituda omakasupüüdlikult tehes teistele sellega halba ja pääsedes puhta nahaga.
Sellisel juhul kui inimene on end lolliusuga kõiksuse ühtsusest "lahti lasknud" ( seda ei saa tegelikult teha ), ehk inimene ei tunnista absoluudi ühisteadvust, tunnistades enesena oma igavesest ürgsest põhiolemusest eemaldunud päikesekillukest ( sisemine lõhestatud ) muutubki ta oma väärarusaama tõttu kiskjalikuks ja konkureerivaks egoistlikuks käkikeerajaks ehk egotsentrikuks.
Elujumala teadvus on lõpmatu ja üks tervik mis pinnapeal loob erinevad isiksused ja nende mõtted, aga tuuma poole sukeldudes tajutakse enese ja teiste seotust. See on kujutatav umbes sellisena, et maakeral on pinnapeal erinevad kontinendid, aga tuum mille ümber kõik koondub ehk kõigi kontinentide jalgealus on üks. Nii on eri elusolendid ja inimesed nagu need kontinendid igal kontinendil on oma elusolendid mis maakera mastaabis on nende mõtted aga "jumal" on üks. See on üks kõige fundamentaalsemaid maagia alustalasid. Mida sügavamale teadvusse "ainujumalas" ( ärge saage valesti aru, ma tean, et ainujumala religioon kummardab kratti, ususüsteemi tõttu ühisteadvust ignoreerivat idiootsust ) sukeldud, seda rohkem infot kätte on võimalik saada. Sedasi suudavad ¹amaanid taimede "mõtteid" ( olemusliku teadvust ) lugeda ja neilt ravitarkusi õppida ja sedasi saab lugeda ka kõigi inimeste mõtteid, isegi kui nad seda ei usu ega taha. Inimene kes usu läbi ignoreerib elujumalt näeb end kõiges eraldi ja tunneb end üksinda teiste keskel. Sellised inimesed on sõna otseses mõttes pinnapealsed ja nende valemid ja teooriad kehtivad ainult horisontaalsfääris ja sealgi on nad piiratud ehk haaravad ainult teatud lamedat pilti, ehk ollakse justkui orbiidil tiirlev kratt. Kui pinnapealne inimene kes ei suuda vaikuses sügavale alumisse ilma sukelduda hakkab ennast tähtsustama, siis ta võrdleb end teistega ja tekib võitlus ja konkurents, karmaahelad ja sundkäitumine. Selline inimene, kes jumalikustab oma pinnapealset osa ERALDi sügavast tervikust ja teistest elusolenditest ongi egotsentrist. Kui aga inimene kes TEAB universumi olemust on "enesekeskne", siis ei ole ta selles teisi mahategevalt omakasupüüdlik. Seega pole ta ka egotsentristlik, sest ego ongi usuga kinnistatud väärarusaam mis loob ususüsteemi piires pinnavirvendusena pisuhännad, kratid ja kogu selle värgi mida ma tegelikult EGOna mõtlen. Suurego allmõtlen ma ususüsteemi kui valemit millega on kogu selline reaalsuse ignoreerimine võimalik. Suurego ongi too ainujumal.
Nagu me kõik teaduslikult teame, on kogu elusloodus saanud alguse ühes loomast. Samamoodi on teadlased öelnud, et universumi lõpmatuses saab selle keskpunkt, ehk ¹amaanide keeles kogumispunkt ehk teadvus olla ükskõik kus universumi punktis. Kuna me tajume maailma justnimelt OMA teadvuse läbi, siis on just see meie jaoks REAALNE universumi keskpunkt. Tuleb lihtsalt mõista, et see OMA teadvus on sügavamale minnes aina enam MEIE kõigi teadvus. Ütleme nii, et teadvuse kehavälised kogemused ja mõtete lugemine ehk Sassi keeli kondamas käimine, mis käib läbi ühistuuma on justkui ulmeraamatutes kirjeldatud ussiurgete läbimine ajas ja ruumis millega on isegi seletatav Inglise teadlaste katse kus mikrotasandil sooritati aine teleportatsioon. Sedasi saab seletada ka nn. siird ja irdhingede liikumist ehk vaimude seestumist inimestesse, ärakaetamist, mõtte tasandil toimuvat mõtete siirdamist ( kah omamoodi hingekesed ), ehk hüpnoosi. Hüpnoos toimub ühe inimese alateadvusest teise inimese alateadvusega manipuleerides ehk ligipääs teise pähe on nendes kihtides kustkaudu saab teise mõtete pinna alla. Inimene arendades materialismi manipuleerib ülemise ilmaga, selles vallas on valge inimene ja teadus arenenud, ¹amaanid aga valdavad just alumist ilma. Praegu aga on selline aeg, kus teadus läbi kvant ja metafüüsika hakkab lahti mõtestama teoreetiliselt ka seda alateadvuse ilma ja kõige seotust ( see ei tähenda, et teadlased suudaks sukelduda samamoodi nagu ¹amaanid, see nõuab harjutamist ). Meie nn. kesmine ilm, milles me enamasti viibime on ei inimestel natuke erinevatel tasanditel vastavalt sellele millises keskonnas millist elu me elame. Loomadel on see üldse kusagil eemal, taimedel on aga hoopis teine aja ja ruumimõõde ehk olemiseilm. Kuid on võimalik lugeda ka loomade ja taimede mõtteid, kusjuures niimoodi, et see on justkui "tõlgitud" meie keelde. Seda suudavad meskali kaktusega ja teatud taimedega indiaanlased, kuid on ka ilma võimalik. Siiski on just sellised taimed ja indiaalnaste elu ja kultuur loonud neile sellised alateadlikud eeldused, et nemad saavad selliste ainetega infot kätte, valge inimene aga läheb sassi ja jääb pilve.
Ütleks nii, et kui inimene ei läbi usutunnistuse ei jumalikusta parasiitsüsteemi ja selle raamitsetud pinnapealset osa oma tuumana, siis ei ole enesekesksus egotsentrism. Veel hullem kui egotsentrism on religiooni ja lolliusu läbi kellegi teise kujuteldava ja välja mõeldud ego jumalikustamine ehk issandasse jumalasse uskumine ( usk loob justkui reaalsuse uskuja jaoks ). Jumalikustatakse aga isegi sel juhul ikkagi oma ego, aga selle üle antakse kontroll teistele ehk salatakse ennast maha, lükatakse see taevastesse kõrgustesse ja hakatakse teenriteks ( jumalateenriteks, orjadeks). Siinkohal mõelge miks elavat issand taevas. Taevas on kujutatav ususüsteemis kui ülemine ilm ja pürgides taevasse hakkame me arendama materialismi. Seepärast ongi lääs loonud tohutuid templeid, püramiide ja arendanud teaduse niivõrd kaugele. Ei saa öelda et see oleks halb, aga see on nõudnud palju ohvreid ( siit ka kõrgetele jumalatele ohverdamised ennemuiste). Indiaanlasedki on arendanud ülemise ilma maailma, aga need katsed on enamasti hääbunud. paljud nende impeeriumid on enne valgete tulekut lihtsalt laiali läinud. Võib öelda, et ju oli sellist lääneilma arengut elujumalal vaja, muidu poleks seda sündinud. Tiibeti mungad on isegi maakeral öelnud millal see vägivalla ja arendustegevuse ajastu mida nad nimetavad Cali Yuga lõpeb, see ongi praegu, õigemini veel mõni tuhat aastat mis on selle ajastu kui tervikuga võrreldes mikroskoopiline samm. Olles teadja ja olles enesekeskne ei pruugi olla egotsentrist. Teadja kes pole egotsentrist on tervendaja, teadja kes pole piisavalt teadlik võib aga muutuda mustaks maagiks mis on üks egotsentrismi ilminguid. Siiski ei maksa ka musta maagiat karta, sest kõik on tervik ja seda ei eksisteeriks, kui see poleks millegile vajalik. Samamoodi nagu idiootlik kuid oma tegude tagajärgedega läbi analüüsi on õpetlik olnud ka kristlus mille õpetus on parasiitlik kelmus, kuid kui inimkond selle haiguse läbi põeb, omandab ta teatud immuunsuse samalaadse egohälbe vastu. Praegu aga ego sipleb ehk teisisõnu me püüame ( lääne tsivilisatsioon ) säilitada manduvat mugavust, kristlust transformeeritakse sotsialismiks, väikekodanluseks ja ükskõik milleks muuks mis väljast paistaks teistsugune, ehk keerukam väärtuste ja "õiglussüsteem", kuid mille karkass on ikka sama mis sel va kuradi religioonil. Meenutage kuivõrd sarnane oli oma olemuselt Nõukogude Liit kristlikule religioonile. Olid sealgi ju ikoonid ( Lenin ), iidolid, "jumalasõna"( Lenini ja Marxi raamatud ), suur juht Vissarionovits nagu Jeesus ja õpetus kommunistlikust püüdmatust paradiisist.
Tagasi üles
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Kolm Mai 05, 2010 5:19 pm    Teema: Vasta viitega

sinu egoisti-kirjeldus on puhtalt budistlik ja selle on üle võtnud "eesrindlikud" lääne enesearenduskirjeldused.
sellisena - arvestades, et budism on üks ainujumala suundadest - on see kohatu ja baseerumiseks ebasobiv.
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Reede Mai 07, 2010 2:02 pm    Teema: Vasta viitega

haldjanool kirjutas:
sinu egoisti-kirjeldus on puhtalt budistlik ja selle on üle võtnud "eesrindlikud" lääne enesearenduskirjeldused.
sellisena - arvestades, et budism on üks ainujumala suundadest - on see kohatu ja baseerumiseks ebasobiv.


Ei tea budismist suurt midagi, kuigi teismelisena arvasin end mingi hoo ajel sinna hulka mõttes ja lugesin isegi üghe budistliku surnuteraamatu läbi. Seda aga tean kindlalt, et Budismis on palju erinevaid jumalaid, neil on isegi üks naisjumal nimega Taara ja seda paralleeli tombavad budistid isegi maausuga. Siiski maausus on Taara ( ugrirahvastel üldiselt Toorum ) kõiksuse lõpmatu ja ühtne vägi, isikustamatu elujumal, justkui ainujumal. Taara on erinevalt Ukust ( Pikne, Pikker ) ja muudest maarahva jumalatest ( näiteks Uku lastest Kõuest jne. keda saab )keda saab isikustada natuke teine mõiste.
Konkreetselt Tiibeti budism on Budismina justkui fassaad, aga sisult on tegu uhe paremini säilinud ¹amanismiga. Budistid hävitasid ¹amaane ( osadel juhtudel nii, et purustades nende munandid ) kui oma õpetust levitasid, aga lõpuks sulandus ¹amanism sinna sisse ja budistlik õpetus jäi fassaadiks.
Kui võtta näiteks zen budismi, siis see on Jaapanis seotud nende maausu Shintoga, erinevalt teistest religioonidest Budism sallib ja kaitseb kohalike maausuliste traditsioone igasugu lääne lolliuskude eest, vähemalt ida näidete põhjal ( Eesti budistid on rohkem moevool minu arust ). Budismi õpetus sisaldab tõde, aga ta on pinnapealne ja seetõttu algajatele mõtlejatele soovitatav ( soovitatav, et sealt kunagi edasi minna saaks ). Budism loodi ikkagi religioonina massidega manipuleerimiseks, aga see vähemalt ei sisalda jultunud valesid nagu kristlus ja muud Aabrahamlikud manipulatsionivahendid. Budismi manipulatsioon seisneb lihtsalt uimases ja nüris tavade täitmises mis ei võimalda rumalamatel liikmetel asju lahti mõtestada. siiski on budismi tavad ja kombetäitmised ja mõtteharjutused üsna positiivse ja tervistava mõjuga, näiteks jooga, hingamisharjutused, mõtete puhastamine ja sisemine tasakaalustamine. ütleks et lolliusuna ( ehk isandate manipulatsioonivahendina lollikarja ohjamiseks ) omab budism kõige positiivsemat mõju ja võrreldes lääne mandunud kultuuriga on tegu ikka väga puhta vaimse pärliga. Budist on maausulisele sõber mitte vaenlane nagu kristlane oma kultuure hävitava misjoniga. Budism ei suru end peale.

Niisiis on väide, et lääs võtab budismi üle suht positiivne uudis mulle, sest budism on oma tõed võtnud üle ¹amanismist ja muudest maauskudest ja need tõed on universaalsed ja tasakaalustatud. Et sa ütled Budismi olla ainujumalausk on minuarust lihtsalt jabur, ainujumalausud kus kummardatakse enesevälist väge kui kõigevägevamat ja eraldatakse ennast sellest väest on Kristlus, Judaism, Islam ja Satanism ( tänapäeva lääne Satanism on sealt välja kasvanud protestiliikumine ). Tegelikult on olemas ka Lähis- Ida ürgsatanism ( mingi Ahremani ja Ormusti dualism ) mis on vanem kui Kristlus ( sealt ka sõna ©aitään ), kuid sellest ei tea ma midagi. Kogu lääne ühiskonna nihestatud ilm ja mõttevormelid pärinevad Aabrahamlikest usunditest.
Tagasi üles
Itika
Heleroheline päike
Heleroheline päike


Liitunud: 13 Mai 2004
Postitusi: 810

PostitusPostitatud: Reede Mai 07, 2010 3:40 pm    Teema: Vasta viitega

Mu meelest iga vaimne õpetus kätkeb enda põhiolemuses mudelit "sina tee seda, siis saad toda". Teisisõnu: kui toimid nii, siis saavutad toda. Ja õunte (loe: lubaduste ) pealt saab vaadata, kas tasub... Kui on nii palju kogemust/nägemist, et aru saada, et lubadus antud tingimustel ei kehti või kehtib kehvasti, siis pole mõtet õpetuste järgi teha. Kui kogemust/nägemist pole, siis saab ju alati järgi proovida. Näiteks Urantia raamatu poolt pakutav "karjäär" ei paku huvi. Järelikult pole ka vaja vastavat maailmapilti toetada.

Toorumile
Sõna "ego" on laen. Kas sul mõnd eestikeelset varianti kah on asja kohta?

Komplekt küsimusi ka tõenäostuste kohta. Juhul, kui on olemas see elujumal, lõpmatu ja ühtne tervik, mis pinnapeal loob erinevaid isiksusi jne. Kas on võimalik, et on olemas veel mõni taoline? Juhul, kui see võimalus on olemas, siis oletades, et on olemas võimalus, et sellistest vähemalt kaks omavahel kohtuvad. Tehes nende kohta mingeid omavalitud oletusi, kas nad oleks võimelised omavahel suhtlema ja kui, siis kuidas?
_________________
Must Kaardivägi
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Reede Mai 07, 2010 6:06 pm    Teema: Vasta viitega

See elujumal ongi selline asi mis on absoluutne vundament ( meie erisused ja isiksused kujunevad-tulevad välja kõrgsfäärides ), "mõni taoline" saab eksisteerida ennast üksindusse eraldades isoleerides. Kui nad kohtuvad, siis on see isiksuste ja egode kokkupõrge, ehk elusolendite suhtlemine nagu ikka, oleks me nii targad, et oskaks sellest midagi meeldivat välja võluda, aga arengutasemed on erinevad ( olebneb mille pealt me mingi arengutaset hindame ) ja siis tuleb ka ilge tahmine õpetada ( hinnata osatakse ikkagi eelkõige oma kogemusi, teise keskkonnast tingitud arengut me ei pruugi isegi märgata ja nii hindame me ka teisi madalamateks ), õpitakse aga ise siis kui vaja, vägisi õppimine on tuupimine, vaimu vägistamine.

Sina saad toda ja õunte pealt vatamine on horisontaaltasandil suhtlemine, reageerimine, karmaahel. Kusjuures ei pea karmaahel olema ebameeldiv. Elu kui selline toimibki nii ja teadmine Taarast ei pea elu segama vaid lihtsalt annab avarust juurde. Surm on elutsükli lahutamatu osa, sünni ja surma dualismi ilming. Teadmine ei pea hävitama meie rõõme, elu ja selles olemist, aga annab lihtsalt tasakaalustuspunkti. Kui me vaatame orbiidil tiirlevat elusolendit ja tema kogumispunkti ja ta leiab teise sellise, on see võimalik armastuse või võitlusena oleneb kuidas meie egod või isiksused reageerivad. Ego mis aga klammerdub enesesse ja ei tunnista ühisteadvust loob konflikti. Isiksus ja ego on samad mõisted, aga isiksus ei isoleeri ennast, ei kapseldu. Kui kapseldub siis saab isiksusest ego. Teinekord on neid väga raske eristada, aga kui sa ka neid eristad, siis suures ajamastaabis on ego lihtsalt isiksuse arengu üks tsüklilise etapi ilming arengus. Sest nagu öeldakse on igas halvas head, tuleb õige aeg oodata, karmaasjad kokku panna ja probleemid lahendada. Mõni asi võtab aega aga lõpuks on ajas vaadates tagasi kõik ju arusaadav siis kui oleme õppinud.

Ma tahaks ego kohta leida Eestikeelset vastet, esimene asi mis pähe tuleb on isekus, võibolla redigeerin tekstid kunagi ümber, sest ühe rahva keel on selle olemise, mõistmise ja kultuuri ( ka sel sõnal on eestikeelne vaste: ELM mida ei juleta kasutada ) alus. Rahvus ongi ühe inimgrupi üksteisemõistmise olemisvorm, arendame seda koos!
Tagasi üles
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Reede Mai 07, 2010 11:58 pm    Teema: Vasta viitega

alt üles tsükli kõige jubedam asi, mis tehtud on, on madalamate poolt kõrgemate kummardamine ja nende poole palvetamine.
neilt millegi soovimine.
tegelt on need tegelased sinna jõudnud sellepärast, et on viitsinud ENDAGA tööd teha ja EI OLE kummardanud kõrgemaid.
siiski, kõrgemale tuleb alluda, aga see on rohkem sihuke firmajuhi ja alluva suhe sisuliselt.
või ka õpetaja ja õpilase suhe.
millegipärast ei suudeta aru saada, et sel tasemel ei soovi need kõrgemad (kes ka TEGELIKULT on kõrgemad) mingit pidevat moosimist.
ja ei vaja ka seda.
need, kes moosimist vajavad, on tegelikult madalamad ja nende puhul on tegu sellega, et see moos hoiab neid vajalikul tasemel.
ja kõrgem kohe mitte ei tegele madalamate soovide rahuldamisega hea moosimise peale.
moosimist vajav tüüp võib seda teha, et kindlustada endale vajaliku moosikoguse pidev juurdevool tulemusliku moosija tehtud lobitöö kaasabil.
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Mai 10, 2010 1:36 pm    Teema: Vasta viitega

haldjanool kirjutas:
alt üles tsükli kõige jubedam asi, mis tehtud on, on madalamate poolt kõrgemate kummardamine ja nende poole palvetamine.
neilt millegi soovimine.
tegelt on need tegelased sinna jõudnud sellepärast, et on viitsinud ENDAGA tööd teha ja EI OLE kummardanud kõrgemaid.
siiski, kõrgemale tuleb alluda, aga see on rohkem sihuke firmajuhi ja alluva suhe sisuliselt.
või ka õpetaja ja õpilase suhe.
millegipärast ei suudeta aru saada, et sel tasemel ei soovi need kõrgemad (kes ka TEGELIKULT on kõrgemad) mingit pidevat moosimist.
ja ei vaja ka seda.
need, kes moosimist vajavad, on tegelikult madalamad ja nende puhul on tegu sellega, et see moos hoiab neid vajalikul tasemel.
ja kõrgem kohe mitte ei tegele madalamate soovide rahuldamisega hea moosimise peale.
moosimist vajav tüüp võib seda teha, et kindlustada endale vajaliku moosikoguse pidev juurdevool tulemusliku moosija tehtud lobitöö kaasabil.


Kes alluvad, kes mitte, kellele see meeldib, kellele mitte. Mis võrdsustab kõrgema ja madalama on see, et katus ilma vundamendita ei saa olla katus. See tähendab lihtsat tõde: ei saa saagida oksa millel ise istutakse. Kui seda siiski tehakse on selle kohta ütlus "katus sõdab". See tähendab hullumeelset ehk enesele ( näiteks süsteemile ) ohtliku käitumist või mõtteviisi. Kui katus sõidab ( juht on loll, hull, skiso ) kujutab ta ette, et tema positsioon on privileeg, et kui tema ütleb, et "peab", siis alluval on kohustus. Tegelikult on igal alluval ka valik tõmmata oma tugi kogu kaadervärgilt ära ja lasta lollil isandal porri kukkuda või halvemal juhul kogu süsteemil pankrotti minna lasta ( näiteks tugevad ametiühingud võivad terveid firmasid hävitada täiesti seaduslikult, need kes seadustega kohustavad streikivaid inimesi inimesi tööle minema kriisisituatsioonides on tegelikult orjapidajad, orjasüsteemi vastutustundetu-tahtetu jäänuk ).
Lolli isanda tunneb ära selle järgi, et ta kasutab enese kehtestamiseks vägivalda ( selline juht on süsteemi enesele ohtlik skisofreeniline häire, parasiitlus, orjameelsus ). Siin kehtib elujumala ühtsuse lihtne tõde mis karmaahelate ja õppetundidega on end piisavalt tõestanud: allutakse VABAST TAHTEST ja enamasti mingi eluröömu või hüve saavutamiseks ( kui see tuleb teiste arvelt, siis see osa mis tuleb kellegi arvelt hakkab vastu ja kogu seda rõõmu nullima ). Seepärast optimaalsuse ja efektiivsuse nimel enamasti allutakse endast targemale, vähemalt targemale selles osas mis puudutab toda eesmärki ( eesmärke on erinevaid, nad on erinevad "jumalad", ainujumalausk kivistab su aga ühele eesmärgile tehes sust orja ) ja inimeste tarkust võrreldes selle konkreetse eesmärgi saavutamisega ( igal ühel oma anne, spetsialiteet ). Väikestes asjades ka teiste heameeleks ( motivatsiooniks ) või õppetunni andmiseks ka endast vaimus või füüsises väetimale ( näit. võitluskunstide treeningus laseb õpetaja enda peal võtteid proovida ). Alluma sunnivad AINULT hälbinud orjameelsussüsteemid, suurego kummardajad, imperialistid, parasiidid jne. Näitena kohustuslik ajateenistus, kool ( ajuloputuskasvatus ) jne. Selline sõdur kes läheb vastumeelselt sõjaväkke lööb samale süsteemile noa selga reaalses lahingus, kui teda just püsside ette kahurilihaks ei tõugata.
Mitte keegi EI PEA alluma kellegile, ka endast kõrgemale ( sest olemuslikult oleme võrdsed ). Kes tunneb et ta PEAB ALLUMA on lammastatud, hirmutatud ja orjameelsusega nakatatud. Läbi vägivalla hirmutatud ja usu läbi lammastatud alluv ei tee midagi muud kui kannab haige isanda haigust: orjameelsust ehk ego, kivinenud vaimupimedust, masinliku sundkäitumist ehk rahuldamatut maaniat. Nõnda ollakse paroodia ja traagiline pöördvõrdeline peegelpilt isanda võimuhaigusest. Selliselt kujutatav feti¹eeritud isik oli kunagi kojanarr kuningakojas. Tema pidi kehastama alluvate masside meelsust, "paljastama" läbi mõistuteatri lähikondlaste intriige ja suhtumist ja seda läbi huumoriprisma jälgides, et kuningat ei vihastataks ega solvataks ja samal ajal ei valetataks. Seejuures tuli ka olla hea meelelahutaja. Tuli säilitada oma ametikoht ja jälgida, et peast ilma ei jäädaks.
Peab ütlema, et tänapäeval kehastab iga "peab käsukorras alluma" usku inimene endast samasuguste traagilise kojanarri haledat paroodiat ise sellest aru saamata. Tänapäeval pole kojanarre, nüüd on kõigest klounid, see tähendab, et päid maha ei võeta, aga lolli nalja saab ikka kõvasti ( see on saatanlik nali mis ei aja naerma vaid on kurb ), aga kuna inimene ei saa ise kah aru et ta kloun on, tundub isegi kohatu naerda ( kojanarr pidi olema üliintelligentne, tänapäeval pole elukutseliste klounide seaski arvatavasti selliseid, rääkimata neist klounidest kes ei saa ise kah aru,et nad klounid on ). Siiski kes on "nägija" see oskab tänapäeva "klounidest" lugeda isanda ja sealt kogu süsteemi näit. firma vigu, egoväärastuse olemust ja puude raskusastet. Kes pole nägija see on senikaua tõenäoliselt kas ahv või siis ise klouni osas ( näiteks väikekodanlik kloun ). Ahv imetleb klouni kui klouni reklaamteater maalib ahvile pildi isanda süsteemist kui ahvatlevast ahvileivapuust, hüvedeallikast. Siis hakkab ahv ahvimoodi tööd tegema, et olla nagu see kloun. Egoarengu hierarhia: pärdik (Hitlerjugend, skaudid, pioneerid, õpipoisid ), ahv ( proletariaat ), edukast ahvist võib saada kloun ( väikekodanlane ja keskastme juht ) ja lõpuks hierarhia kõige ahvatlevam unelmate tipp ehk sitapea: paks, pekkis, haige, emotsioonitu, loll, egoistlik, vägivaldne, alati rahuldamatu ja seepärast kullamereski rahulolematu tantalose piinades suplev isand ehk orjapidaja. Selline kellele istutatakse juukseid pähe, pumbatakse plastmassi persse, süstitakse botoksit, kes on väljast võltsilt "ilus" inimene. Iseloomustaks sellist juhti nagu kunagi üks sumoliidu liige ( ei mäleta kas oligi Baruto või oli keegi vähem kuulus mees ) Edgar Savisaart, kes lubas sumakatele hüvesid ja isegi liidu presidendiks tulla, aga vedas alts kui sai teada, et rahvas ta üle naerab: "torka nõelaga auk sisse ja vaata kui paha hais sealt välja tuleb". Kala hakkab mädanema peast öeldakse, seepärast on sitapea saamatu juhi kohta päris tabavalt öeldud väljend ( enamasti ei oska keegi ropendamise tähendusigi endale selgeks teha ). Siiski on kõigil lammastel lootust: mõnest eriti püüdlikust klounist võib pärast ahvi moodi pingutamist saada pesuehtne sitapea, andetu tippjuht kes püsib võimul sest tema raha toodab raha.
Minu jutu point on, et inimestest ei saaks sitapäid. Isegi kehvema "kompuutriga" inimese elu võib olla arukam, õnnelikum ja "rikkam" geniaalse sitapea vigasest kuid väliselt korda seatud elust. Positsioonid kõrkus ja alatus ( kõrgus ja madalus ) eksisteerivad ühte eesmärgipunkti läbi ainujumalareligiooni kivistatud mõistusega võrdlevas-konkureerivas mõttemaailmas kui peatäide sitta. Näitena mõnigi "loll" autist on ülikõva nii mõneski vaimupingutust nõudvast ülesandes, palju võimekam kui mõnigi "normaalne" geenius.
Ei saa vaadata midagi eraldi nii, et ta poleks osa elujumalast Toorumist, Taarast. Indiaani maarahvastel on sama mõiste Manitou, eks maarahvastel nimekujud erinevad, aga mõte on ikka sama. Seega maausk on globaalselt HÄVIMATU. See saab hävida koos viimase maarahva esindajaga. Toorumi mõiste on Ugrirahvaste ja Eestlaste kõige võimsam maagiline sümbol, see on jagamatu tervik, absoluut, lõpmatus, igavik. Kui see mõiste meie teadvusest ununeb, eestlasele mõtte kaotab, siis jääb meie rahvast järgi piiratud silmaringiga kontrollitav lääne urbaniseerunud määääää...
Tagasi üles
Itika
Heleroheline päike
Heleroheline päike


Liitunud: 13 Mai 2004
Postitusi: 810

PostitusPostitatud: Teis Mai 11, 2010 11:02 am    Teema: Vasta viitega

Millal muutub tolerantsus ehk sallivus, leplikkus allumiseks? Et siin seda maailma asustatuna tajuda (koostöö teiste teadvustega, mitteautistlikult), tuleb olla ülimalt tolerante, mängida põhjus-tagajärje- ja saatusemänge. Ajalise tajumisega seotud arengulisusest rääkimata. Vaata üht- või teistpidi, aga armastust võib ühtaegu võtta kui võimet/omadust meeskonda moodustada ja samas ka öelda, et kõik on armastus. See kõiksus siin on üks suur meeskonnatöö. Täna tuli heiastus, et inime peab olema ikka väga suure osa oma volist maha kantinud, et teda tappa oleks võimalik. Sama on pasaloopimisega.
_________________
Must Kaardivägi
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Teis Mai 11, 2010 4:37 pm    Teema: Vasta viitega

sa isegi ei kujuta ette kuisuure osa on maha kantinud.
kusjuures, kui talle seda öelda, siis pistab karjuma, et "ise oled loll!"
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Mai 12, 2010 5:12 pm    Teema: Vasta viitega

Itika kirjutas:
Millal muutub tolerantsus ehk sallivus, leplikkus allumiseks? Et siin seda maailma asustatuna tajuda (koostöö teiste teadvustega, mitteautistlikult), tuleb olla ülimalt tolerante, mängida põhjus-tagajärje- ja saatusemänge. Ajalise tajumisega seotud arengulisusest rääkimata. Vaata üht- või teistpidi, aga armastust võib ühtaegu võtta kui võimet/omadust meeskonda moodustada ja samas ka öelda, et kõik on armastus. See kõiksus siin on üks suur meeskonnatöö. Täna tuli heiastus, et inime peab olema ikka väga suure osa oma volist maha kantinud, et teda tappa oleks võimalik. Sama on pasaloopimisega.


Tolerantsus muutub siis allumiseks, kui sulle miski asi ei meeldi ja sa püüad silmi tõe ees sulgeda, maha vaikida ja kuidagi edasi olla. Siis see osa mida salgad on orjastatud ja allub, samas see mõjutab asju edasi, aga sa ei taha selle mõjusid arvestada, ehk tegemist on hingeosa kaotusega ( kontrolli kadumisega selle üle ). Seda osa hakkad sa "ise" ( tegelikult selle eemaldatud osa pooluses olev vastand) justkui vägivallaga maha suruma.
Eks armastusel ole palju varjundeid ja tõlgendusi, minu teooriaaretamine püüab selgitada kõiksuse kui absoluudi seotust ja selle kõige sügavamat olekut. Arvan, et olen üsna lähedal vundamendi valmimisele ja siis saan minna edasi "reaalsemate" ja elulistemate asjade arendamise peale. Siis saan ka Tokroda teooriaid analüüsida nii, et keegi ei saa hirmutada minu lõksu kukkumisega. Võibolla leian neist ka vigu, aga siiski on paljud asjad neis päris tõesed, lihtsalt tuleb enda jaoks süsteemi paigutada mitte teha copy paste Toki teooriatest enda ajju ja siis vinguda kui see ei sobitu enese maailmapilti ja Toki on olla paha must maag kes on kõigis hädades süüdi. Inimesed võtavad asju puhta kullana ega vaevu neid lahti mõtestama ja enese maailmapilti sobitama, sest ei teata kõige tähtsamat: enese maailmapildi, alateadvuse ja tasakaalupunktide olemust, süsteemi mis on nii sügaval olemuses, et me ei oska seda märgatagi. Isegi kui võetakse asju puhta kullana ja absoluutse tõena, on alateadvusemustrid elurütmidega niivõrd kinnistunud, et kui tekib ebakõla näiteks Toki teooria ja enese alateadvuse vahel, siis ei osata midagi muud teha kui süüdistada teooria ja õpetuse loojat, mitte ei saada aru, et tegelik süü on sellel, et Tokit USUTAKSE pimesi ja lahti mõtestamata, ehk tegu on enese sisemise lambaga kes on Toki juttu justkui kristlane papi pühasõna kantslist ilma analüüsimata absoluutse tõena võtnud ja nüüd allutakse justkui mingi uuele religioonile: Tokrodaismile. Ismina asja võtvad inimesed on ise selle ismi enda jaoks loonud. Laske vabaks ja hinnake asju kõigepealt OMA mätta otsast, siis noppige tõekillukesi välja mis sobivad ja isegi kui need tõed pärast valeks osutuvad, peab suutma sellest lahti laskma ja analüüsima MILLES VIGA SEISNES ( usutavasti ei vaja ka Toki enese ümber lolli lambakarja vaid mõtlevaid inimesi). Mina tahan siin ehitada OMA mätast, võibolla panen vahel ka millegiga puusse. Seepärast on see foorum ülimalt produktiivne koht, sest on kellega diskuteerida, on inimesi kes oskavad mu mõtete ebakõlasid leida et ma need saaks parandada.
Tagasi üles
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Mai 12, 2010 5:15 pm    Teema: Vasta viitega

haldjanool kirjutas:
sa isegi ei kujuta ette kuisuure osa on maha kantinud.
kusjuures, kui talle seda öelda, siis pistab karjuma, et "ise oled loll!"



Kellele? Ega sa mind mõtle? Mul on tõesti palju komplekse ( allutatud ehk "varastatud" hingeosi ) reaalses elus, seepärast ma siin teemasid arendangi ja oma vaimuilma korrastan, tegelen hinge tagasitoomisega ja leiutan mingit universaalsüsteemi millele saaks üldse miski asi baseeruda. Enamik teevad selle vea, et hakkavad ehitama maailmapilti mingi eluga alateadvusse kodeeritud süsteemi pooluses olevale osale ja siis näevad kurja vaeva kui asjad kontrolli alt väljuvad.
Tagasi üles
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Nelj Mai 13, 2010 12:11 am    Teema: Vasta viitega

universaalne: kõlbab kõige jaoks.
paraku on nii, et kui miski asi kõlbab kõige jaoks, siis tegelikult see ei kõlba mitte millegi jaoks.
pisarate jaoks olgu ikka taskurätik ja silmade värvimiseks ripsetu¹¹.
kui neid asju ristama hakata, siis läheb jamaks.
see oli hästi jämedakoeline näide.

pealegi on aegade algusest peale teatud, et nii nagu üleval, nii ka all.
ja see tähendab mingeid süsteemikordusi.

vot see on küll universaalne tõde - nii universaalne, et oli mingitel aegadel alkeemikute suurim saladus ja nende nn salateadmiste alus.
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Nelj Mai 13, 2010 5:56 pm    Teema: Vasta viitega

Ega ma ei leiuta universaaltõde, ma lihtsalt nendin siduspunkti võimalikust ja uurin seda valda, mitte ei kuuluta mingit eraldiseisvat mõistet kõikehõlmavaks.
Tagasi üles
Motosummer
Kollane päike
Kollane päike


Liitunud: 2 Apr 2008
Postitusi: 793

PostitusPostitatud: Reede Mai 14, 2010 12:32 pm    Teema: Vasta viitega

Tõde on alati üksik, aga võidab kah alati
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Toorumi aborigeenium Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group