Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Hundiraamat

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Kultuur
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Tige tihane
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 13 Veeb 2007
Postitusi: 1583

PostitusPostitatud: Laup Jan 30, 2010 4:24 pm    Teema: Hundiraamat Vasta viitega

"Hundiraamat 2" Nõmme Raadio

http://www.nommeraadio.ee/meediapank/jarjejutud/hundi/

Lugesin seda just ja tahan teistelegi soovitada, aga tuleb välja et Nõmme Raadios on see teatmik isegi sisse loetud. Smile

Väga kokkuvõtlik ja huvitav ajaviiteks lugeda/ kuulata.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Tige tihane
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 13 Veeb 2007
Postitusi: 1583

PostitusPostitatud: Laup Jan 30, 2010 5:00 pm    Teema: Vasta viitega

Sissejuhatus.

Radikaalid!

Viis aastat tagasi ilmus Nõmme Raadio Toimetiste teos, mis sai hellitava nime „Hundiraamat“. Sellesse raamatusse koondati uues kuues igipõline elutarkus, mis mõistupärasel järgimisel oleks aidanud vastu seista meie rahvast täna kimbutavatele hädadele.

Hund on tark loom- ettevaatlik, kokkuhoidev ja õiglane, ei murra ta korraga rohkem kui parasjagu nälja kustutamiseks tarvis. Erinevalt meist, orjarahva järeltulijatest, kellesse sisendatud kollektiivne alaväärsuskompleks sunnib matkima matkimatut ja tarbima kõike, mida silm näeb ja süda ihaldab. Meie murrame valimatult ja kõiki. Ka oma liigikaaslasi.

Hinges me vahest mõistamegi, et see ei ole õige ja et rahajumalate teeviidad juhivad meid uude orjusesse, kus massimeedia hiigelvaled seovad meid nähtamatute salakütketega, kuni inimlikkusest saab pahe ja viisakusest alandlikkus.

Niikaua, kui me seda ohtu tunnetame ja ei murdu, on meil veel võimalus. Täna küll õhkõrn, kuid lootust on, sest järjest rohkem inimesi meie ümber hakkab märkama.

Järjest rohkem kostab küsivaid hääli- kuidas on see võimalik, et oleme lasknud ennast pimestada katteta lubadustest ning andnud oma laste saatuse inimeste hoolde, kelle jaoks meie, Eesti Vabariigi kodanikud, oleme lihtsalt rahvarämps, kelle peal võib läbi viia liberaalse turumajanduse inimkatseid. Me oleme veendunud, et tänases Eestis ei ole veel sellist poliitilist jõudu, kes suudaks meie riigi pöörata tagasi õigele teele ning kes suudaks omakasupüüdmatult ja õiglaselt olla siin riigis peremees. Muutusi ei sünni enne, kui valimistel võtavad võimu tõelised kodanikud ning näitavad koha kätte neile, kelle jaoks poliitiline karjäär on vaid eneseupitamise vahend ning maksumaksja vaevaga teenitud raha peamine rikastumise allikas.

Me usume kõikumatult ja tahame, et see aeg saabuks ning anname endast parima, et sillutada tee inimestele, kes suudavad siin riigis olla tõelised peremehed, kes suudavad valitseda ja vastutada.
Alustada tuleb koos ja peamisest: Eesti Vabariigi Kodaniku harimisest. Teeme seda siis lihtsalt ja arusaadavalt läbu uue „Hundiraamatu“.

Nõmme Raadio Toimetised
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Kultuur Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group