Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsőnumite lugemiseks logi sissePrivaatsőnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

5 iidolpesa
Mine lehele 1, 2  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Tokroda mõtted.
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Tokroda
Alfaisane


Liitunud: 22 Dets 2003
Postitusi: 8583
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Jan 25, 2010 1:28 pm    Teema: 5 iidolpesa Vasta viitega



Eesti vanasõna ütleb: kala hakkab haisema peast. Seepärast peaks inimene, kes ei ole eluga rahul, esimese asjana kontrollima, kellele ta allub. Siinkohal tuleb vabaneda Ainujumala illusioonist, mille kohaselt inimene arvab, et tal on üks peremees. Tegelikult on tal neid viis. Teame, et inimese hing on surematu ning pidevas arengus. Oleme harjunud rääkima ainult hingest kui surematust osast, tegelikult on hing vaid üks viiest inimese ürgalge surematust osast. Need osad on inimese olemus, teadvus, hing, vaim ja mõistus. Kuna inimene ei ole täiuslik, valib ta endale 5 peremeest. Iga peremees haldab tema üht surematut osa, aitab areneda. Miks arvame, et meil on üks valitseja? Sellepärast, et inimene näeks neist ainult üht ja ei märkaks ülejäänud nelja, kes on temast madalamad ja parasiteerivad teda. Maag saab neid peremehi näha, kui keskendub inimese valguskeha lilla tahu inimliku kapi peale. Seal on viis sahtlit. Igas sahtlis on üks iidolkuju, mis juhib meie üht surematut osa. Neid sahtleid kutsume ka pesadeks.

Olemusepesa
Selles sahtlis on inimese iidolkuju, mis juhendab inimese olemust. Meie nimetame seda inimese bossiks. Miks inimene vajab bossi? Teame, et kogu elu on suur konkurents. Inimene vajab bossi selleks, et temale toetudes elus paremini läbi lüüa. Kelle on inimene pannud oma bossipesasse, sellele hakkab ta alluma. Ta ei tõsta oma bossi vastu kunagi kätt. Toon näite ühest sõbrast, kes läks bändiga Venemaale. Seal võttis teda vastu üks kantpea. Kõik kuulasid selle kantpea sõna ja täitsid käske. Kui aga helistas tema ema, hakkas jõugupealik paluma, et ema lubaks tal veel natuke väljas olla. Ema oli karm ja kantpea pidi koju minema. Selles näites oli antud kantpea bossipesas tema ema.
Inimene võib panna bossipesasse ka sĂĽsteemi. Näiteks usklik paneb sinna kristluse. NĂĽĂĽd hakkab ta teostama selle sĂĽsteemi elumõtet. Tavaliselt hakkab ta inimesi värbama kristlikku organisatsiooni ja ĂĽlistab kristlasi. Ta näeb, et kristlus on ideaalne ja ta eirab selle sĂĽsteemi negatiivseid kĂĽlgi. Kuna vaimses maailmas valib inimene bossi, mitte vastupidi, siis sĂĽsteemid ja inimesed, kes tahavad teistele bossi mängida, pĂĽĂĽavad ennast näidata parematena kui inimene, kes endale bossi valib. Inimene valib endale bossiks selle, keda peab endast paremaks. Siinkohal on jällegi hea näide „Nõidade tuleproov“. Sohiga tegid sortsid Nastjast esiknõia. Näidati, et ta on kõige parem selgeltnägija. Enamik inimestest uskus seda ja inimesed, kes toetusid nõiale, valisidki Nastja endale bossiks. Boss on aga ainuke, kes suudab inimest muuta. Boss muudab oma alamad enda nägu. Kuna Nastja on ĂĽks mõttetu tibi, siis kaotavad tema järgijad mõtlemisvõime. See ongi sortside eesmärk: muuta eesti rahvas lambakarjaks, et nad seeläbi orjastada.
Inimene võib bossi valimisel eksida. See tähendab, et inimene valib mitte arengus endast kõrgema, vaid madalama. Seepärast on loodus andnud meile keha näol hea kontrollmehhanismi. Kui inimene allub endast madalamale, tekitab keha vihareaktsiooni. Viha on hävitav jõud. Kui inimene on vihane, peab ta teadvustama, et allub endast madalamale ja oma bossi vallandama. Selleks peab ta oma viha bossi vastu suunama. Kristlased ja sortsid on aga kavalad. Ega asjata ole kristlased loonud saatana kuju. Kuna kristlik sĂĽsteem on oma ĂĽlesehituselt väga primitiivne, muutuvadki usklikud vihaseks. Selleks, et Jeesus ei kukuks inimese bossipesast välja, ongi loodud sĂĽĂĽdlane, kelleks on saatan. Seeläbi suunavad inimesed oma viha mujale. Samamoodi näitasid sortsid mind „Nõidade tuleproovis“ halvas valguses. Eesmärk oli sama: et inimesed, kes alluvad Nastjale, suunaksid oma viha minu peale. Nii saavad Venemaa teenrid rahulikult inimesi orjastada ja nad oma pilli järele tantsima panna. Kuigi inimestele luuakse objekt, kelle pihta oma viha suunata, läheb viha ĂĽle alles siis, kui nad selle tegeliku põhjustaja peale suunavad.
Kokkuvõte:
1. Boss on vajalik, et elu konkurentsis läbi lüüa.
2. Inimene valib bossiks selle, keda peab endast paremaks.
3. Mittetasemel boss tekitab inimeses viha.
4. Boss muudab inimese olemust.
5. Inimene ei hakka kunagi oma bossile vastu.

Teadvusepesa
Selles sahtlis on inimese iidolkuju, kes juhendab tema teadvust. Meie nimetame teda inimese õpetajaks.
Inimesel tekib õpetaja järele vajadus siis, kui tal on tekkinud probleem, millele ta ise lahendust leida ei suuda. Nüüd on tal vaja inimest, kes annaks talle mudeli, tegutsemisjuhise, kuidas leida lahendus. Õpetajaks valib inimene selle, kellest ta aru saab ning kes suudab valija hinnangul igasugusest olukorrast välja tulla. Inimene usaldab oma õpetajat. Õpetaja on inimene või süsteem, kellelt võetakse käitumismudelid, sõnavara, tegutsemismustrid.
Tihti eksitakse ka õpetaja valimisel. Järgides mittetasemel õpetajat, probleemid ei lahene, vaid neid tekib juurde. Ka siin on meie keha hea abimees. Vale õpetuse korral tekivad inimesel hirmud. Hirm on emotsionaalne blokeering, mis ütleb, et oleme valel teel. Hea õpetaja tõstab inimese teadlikkust. Teadlikkus hävitab hirmud, sest hirm on mitteteadmine.
Siinkohal tahaks mainida, et üks isik saab olla ainult ühes iidolpesas. Pole saladus, et mina tahan olla inimeste õpetajapesas, ega ma asjata teooriaid ei tee. Püüan lahendada inimeste probleeme. Siinkohal on kristlased, sortsid ja ka Mihkel Kärmas eksinud: ma ei ole roninud inimeste bossipesasse. Nad näevad minus vaenlast, sest nemad ise tahavad olla eesti rahva vaimsed juhid. Kuna nad käituvad agressiivselt ja hävitavalt, on nad oma olemuselt tegelikult füürerid, väikesed Hitlerid ja Stalinid. Sellele probleemile peaks tõsiselt tähelepanu pöörama. Mina püüan kasvatada uusi inimlikke juhte. Toetan alati sisemiselt kõrge tasemega inimesi, kes hoolivad eesti rahvast.

Hingepesa
Selles sahtlis on inimese kodumaailm. Inimene vajab visioonmaailma. Visioonmaailmas saab ta endas välja arendada uusi oskusi, omadusi. Inimene valib maailma, kus elada, selle järgi, kus on tal kõige mugavam ja turvalisem olla. Esimene maailm, kus inimene elab, on perekond. Perekond on väike visioonmaailm, mis arendab välja isiksuse. Heast perekonnast tulevad asjalikud, terved inimesed, sest see maailm on võimaldanud inimesel välja arendada eluks vajalikud oskused. Halvast perekonnast on pärit kompleksides ja saamatud inimesed. Maailm, mis rahuldab inimese vajadusi, võimaldab tal välja tuua oskused ja omadused, mida inimene vajab.
Maailm on keskkond, kus inimene saab arendada oma hingeosasid ja teisikuid. Alateadlikult tunneme ära, millises maailmas keegi elab. Näiteks elavad tibid glamuurimaailmas. Seal areneb naisel flirtimis- ja võrgutamisoskus. Kristlik maailm arendab inimese orjalikkust. Kriminaalmaailm arendab välja võitlusega seotud hingeosad. Pole saladus, et eesti arengumaagidel on oma maailm. See maailm soosib mõtlemist. Ega asjata pole loodud meist kui sektist väärpilti. Kuna praegune süsteem vajab lambaid, siis neid häirib maailm, kus inimesed saavad olla isiksused. Meie arengumaagide maailma on valinud inimesed, keda kristlik süsteem piinanud on. Need on inimesed, kes ei taha olla väljavalitud rahva orjad.
Seega, kui inimene tunneb hingepiinasid või on depressiivne, on tal aeg teadvustada, et ta elab maailmas, mis piirab tema isiksust. Nüüd on aeg muuta oma elustiili ja vahetada välja tutvusringkond.
Igal maailmal on kindel tunnusjoon, mis ühendab kõiki elanikke. Näiteks ärimaailma elanikud ostavad, müüvad ja vahetavad. Usumaailma elanikud palvetavad. Kriminaalmaailma elanikud mõtlevad välja petuskeeme. Tervendamismaailma elanikud harrastavad hoolitsemist oma keha eest jne.

Vaimupesa
Selles sahtlis on inimese püha missioon. Inimene ei taha ennast teostada mitte sellepärast, et ta on usin, vaid sellepärast, et missioon annab võimu. Näiteks ei taha inimene karjääri teha mitte sellepärast, et ta tahaks vastutada oma alamate eest, vaid ikka sellepärast, et suurendada oma võimu ja positsiooni teiste elanike seas. Selleks aga, et saada võim ja volitused, peab inimene meeldima maailmale või inimesele, kellel on positsioon. Juhtidele ikka poetakse, eesmärgiks temalt privileegid saada, soovitakse eeliseid teiste ees.
Kui juht või maailm annab inimesele positsiooni, saab ta automaatselt volitused, territooriumi ja ka kohustused. Näiteks tahan mina meeldida planeedile. Planeet andis mulle kohustuse kirjeldusi luua. Selleks, et ma oma tööd saaksin teha, andis planeet mulle võime saladusi lahendada ja inimestega manipuleerida. Peale selle sain ka oma meeskonna.
Vähesed inimesed oskavad missiooni küsida maailmalt. Meie kutsume selliseid inimesi võnkekandjateks. Lihtsad inimesed poevad isiksustele, näiteks firmajuhile. Osa inimestest poeb usuliidritele, et siis läbi saadud volituste teisi ennast teenima panna. Paljud poevad meediaettevõtete juhtidele, et saaks luua endale vajaliku, kasuliku kujustuse. Seega näitab missioon, kellele tahab inimene kasulik olla ning kellelt loodab saada areaali ja võimu.

Mõistusepesa
Selles sahtlis on inimesel see, mida ta väärtuseks peab. Olgu siinkohal mainitud, et tänapäeval on inimestel seal raha. See on kõige suurem mõtlemisehäire. Raha ei ole väärtus, vaid väärtuse mõõdupuu. Olgu mainitud, et väärtust omab töövahend, millega saab hüvesid luua. Minul on selleks meeskond ja inimesed. Nendega saan luua kirjeldusi. Kirjeldustega saan tervendada inimesi.
Väärtus on ka territoorium. Ärimaailma valitsejad ahmivad enda kätte arenguruume, andes inimestele raha. Müües aga ära enda territooriumi, muutume orjadeks, mis sellest, et ühel hetkel elame hästi. Hea näide on Euroopa Liit. Andes Eesti riigile euroabi, võtavad nad meilt ära riigi. Me ei ole enam iseseisev riik, vaid EL-i üks osariik, kellel enam sisulist võimu ei ole. Kuidas selline asi võimalikuks sai? Inimesed, kes olid võimu juures, müüsid selle maha. Nad ei väärtustanud riiki, vaid nende mõistusesahtlis oli iidoliks raha. Sellised inimesed muutuvad kadedaks.
Siin on teile ka võti: loobuge rahast ja väärtustage tõelisi väärtusi, millega saate hüvesid luua. Kui teil on hüved, saate neid vahetada raha vastu, et siis omakorda osta hüvesid, mida te vajate, aga ise ei loo.


Lõpetuseks tahan öelda, et probleemi olemasolul otsib inimene õpetaja. Õpetus määrab ära selle, mida inimene väärtustab. Vastavalt oma väärtustele otsib inimene maailma, kus elada, kus saab oma väärtusi rakendada. Maailm annab juhi ja juht määrab missiooni. Kui õpetaja ei anna teadmisi, kuidas missiooni teostada, valib inimene uue õpetaja ja ring hakkab jälle otsast peale käima. Minu soovitus inimestele: olge ise oma iidolpesade valitsejad!

Kogu teksti panin kokkuvõtlikult ka joonisele.[/img]
_________________
Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Jan 25, 2010 2:59 pm    Teema: Vasta viitega

Jumalaid on ikka niipalju kuipalju on sellesse uskujaid,aga miks endale mingi bossi kujustamisega lolli orjaahelad külge panna?Kristlaste puhul on ikka huvitav vaadata kuidas nad räägivad jumalast kolmandas isikus ja just seetõttu ükskõik kui palju nad ka ei pingutaks,lähemale nad oma jumalale ei jõua,sest jumal on "keegi teine".Nad kasutavad jumalat kui mingit metafoori,samas pole keegi endale lahti seletanud,mida ta selle jumala all mõtleb.telepaatia algab just sealt,kus kõiksus on üks,vat see on tõeline "ainujumala " taju.
Tagasi üles
Tokroda
Alfaisane


Liitunud: 22 Dets 2003
Postitusi: 8583
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Jan 25, 2010 8:52 pm    Teema: Vasta viitega

Toorum.
Ära pane pead liiva alla ja katsu välja selgitada, kes on Su boss.
Kellele Sa ei suuda vastu hakata.
Kui Sa pole vihane, siis pole ju probleemi.
_________________
Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
tuuletooja
Pruun päike
Pruun päike


Liitunud: 22 Juul 2007
Postitusi: 387

PostitusPostitatud: Esm Jan 25, 2010 9:07 pm    Teema: Vasta viitega

millega nad osad nurgad maha lõikavad?
vahepeal kaob side mõne nurgaga ära.
läbi kellegi tuleb impuls ja hakka jälle otsima Confused
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Venezia
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Jan 25, 2010 9:44 pm    Teema: Vasta viitega

jääb mulje ,et bosside vallandamine on irmlihtne.
vallandatud boss aga enamasti vihastab vastu.
ehk siis kas inimene saab lõpuni välja valida oma valitsejaid või on selles mängus ka mingid õigluse-ebaõigluse reeglid?
Tagasi üles
gladiaator
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 27 Sept 2006
Postitusi: 1143
Asukoht: areen

PostitusPostitatud: Esm Jan 25, 2010 9:55 pm    Teema: Vasta viitega

Kas inimesel ühtegi positiivset iidolkuju ei või olla?Sellist kellest malli ja eeskuju võtta.
_________________
me kõik peame võitlema
son of the creator will return
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Teis Jan 26, 2010 1:22 am    Teema: Vasta viitega

minu arust on nii, et kui paned pesale kõvemad reeglid peale, mis seesolija täita ei suuda, siis kukub välja.
nagu muinasjutus, et anna kratile ülesanne, mis ta täita ei suuda ja oled vaba.
või anna sfinksile mõistatus, mida ta lahendada ei suuda ja võid teise maailma minne.
need ju puhtalt pesade tĂĽhjendamise tehnika.
aga edasi on nii, et sinna peab ise uue ja nendele uutele pesareeglitele vastava tegelase sisse toppima.
kui seda ei tee, vot siis läheb jamaks, sest loodus tühja kohta ei salli ja keegi teine saab võimaluse sinna toppida seda, mis endale meeldib.
aga see võib lõppeda suht nutuselt, sest see võrdub pöörmekeeramisega saavutatud rongi teistele rööbastele suunamisega.
st nii võib inimese arengu lükata täpselt sinna, kuhu tahtmist on.
ja läheb tükk aega, enne kui aru saada, et miskit on teisiti.
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum Saada e-mail
Venezia
Külaline





PostitusPostitatud: Teis Jan 26, 2010 2:04 am    Teema: Vasta viitega

aga missiis kui mina näiteks tahan panna kedagi ,kes ei taha seal olla?
kas ta PEAB seal olema või saab valida?
Tagasi üles
viplala
Arengumaag


Liitunud: 19 Juun 2004
Postitusi: 2042
Asukoht: sõawäljal

PostitusPostitatud: Teis Jan 26, 2010 3:44 am    Teema: Vasta viitega

vaata, kuidas tĂĽĂĽp vingerdab, kellesse sa maniakaalselt kiinduda suvatsed
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Venezia
Külaline





PostitusPostitatud: Teis Jan 26, 2010 10:54 am    Teema: Vasta viitega

tuli nii välja, et mulle on see pesavärk hetkel tõesti aktuaalne teema.
ma ei tea kas pesavärk kindlalt. aga kirjeldus klapib.

Toki kirjeldus on ideaalne ja ilus.
aga kui lähemalt nuusutan siis on mingi PEABPEABPEAB lõhn juures.
nüüd tahan teada, et kas mina arvan nii või keegi minu eest.
Tagasi üles
Tokroda
Alfaisane


Liitunud: 22 Dets 2003
Postitusi: 8583
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Jan 26, 2010 1:45 pm    Teema: Vasta viitega

Venezia kirjutas:
aga missiis kui mina näiteks tahan panna kedagi ,kes ei taha seal olla?
kas ta PEAB seal olema või saab valida?
Kahjuks peab olema asi vastastikune. Loomulikult on see autamaatreziim. Näiteks mina ei taha õpetada parasiite. Nüüd ei saa parasiit mind õpetajaks valida.
Tingimused määravad. Näiteks kõik inimesed, kes vastavad minu tingimustele saavad mind possiks valida. Ma ei pea isegi teadlik olema
_________________
Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Tokroda
Alfaisane


Liitunud: 22 Dets 2003
Postitusi: 8583
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Jan 26, 2010 1:47 pm    Teema: Vasta viitega

gladiaator kirjutas:
Kas inimesel ühtegi positiivset iidolkuju ei või olla?Sellist kellest malli ja eeskuju võtta.
Nii peabki olema, aga kahjuks sitapead trĂĽgivad sinna.
Mul tuli mõte, et ma kirjutan selle teksti uuesti ja rohkem lahti.
_________________
Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Itika
Heleroheline päike
Heleroheline päike


Liitunud: 13 Mai 2004
Postitusi: 810

PostitusPostitatud: Teis Jan 26, 2010 3:48 pm    Teema: Vasta viitega

Kirjatüki viimane lõik on hea ("Lõpetuseks tahan öelda /.../ valitsejad!").
_________________
Must Kaardivägi
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Norn
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 22 Märts 2008
Postitusi: 3485
Asukoht: P6lva

PostitusPostitatud: Teis Jan 26, 2010 4:07 pm    Teema: Vasta viitega

põhiline küsimus on muidugi see, et:
SINU P...E ON SUREMATU?
_________________
Pole olemas kaht ĂĽhesugust asja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Norn
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 22 Märts 2008
Postitusi: 3485
Asukoht: P6lva

PostitusPostitatud: Teis Jan 26, 2010 4:09 pm    Teema: Vasta viitega

põhiline sõnum on see, et kust tuli HIRM!
_________________
Pole olemas kaht ĂĽhesugust asja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
akk
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 29 Dets 2004
Postitusi: 6324

PostitusPostitatud: Teis Jan 26, 2010 4:19 pm    Teema: Vasta viitega

iidoliks on see kes leiva lauale toob ja ongi kogu tarkus. peale füüsilise surma on olemas ka finantssurm. ega muidu pilvelõhkujatest alla ei hüpata. füüsiline surm on veel selle kõrval väike asi
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
akk
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 29 Dets 2004
Postitusi: 6324

PostitusPostitatud: Teis Jan 26, 2010 5:10 pm    Teema: Vasta viitega

iidoli valimisel peab mõtlema kohe, kas iidoli valimine toob kaasa kulu või tulu
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Maxwell
Lilla päike
Lilla päike


Liitunud: 26 Okt 2005
Postitusi: 432
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: Teis Jan 26, 2010 10:46 pm    Teema: Vasta viitega

Otsge ĂĽles kuues element, mis on viie seos.
_________________
Värav on avatud!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
akk
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 29 Dets 2004
Postitusi: 6324

PostitusPostitatud: Kolm Jan 27, 2010 10:44 am    Teema: Vasta viitega

kuues element on keeris
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
akk
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 29 Dets 2004
Postitusi: 6324

PostitusPostitatud: Kolm Jan 27, 2010 10:44 am    Teema: Vasta viitega

keerist saab kasutada teleportatsiooniks
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Tokroda mõtted. Kőik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group