Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nÔmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsőnumite lugemiseks logi sissePrivaatsőnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Arvamus kristlikust poliitikast.
Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Tokroda mĂ”tted.
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Tokroda
Alfaisane


Liitunud: 22 Dets 2003
Postitusi: 8583
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Dets 20, 2009 2:13 pm    Teema: Arvamus kristlikust poliitikast. Vasta viitega

Teame, et elu on areng. Kui vaadata loodust, siis kĂ”ik loomaliigid, mis ei suuda muutustega kaasa minna, surevad vĂ€lja. Nii on ka inimĂŒhiskonnaga. Kui ĂŒhiskonna mingis osas toimub vÀÀrareng, tekib kriis.
Praegune ĂŒlemaailmne kriis on seotud inimeste mĂ”tlemisega. Inimese mĂ”tlemist kujundab usk, elufilosoofia. Me elame kristlikus maailmas. Kristlik kultuur on andnud meile elufilosoofia. Kahjuks on ta vĂ€lja suretanud teised konkureerivad elufilosoofiad. Peame teadma, et kristlus on ehitatud ĂŒles kolmele sambale, mille jĂ€rgi inimesed mĂ”tlevad. See on nagu hĂŒpnoos, mis toimib alateadlikult. Pole vahet, kelleks inimene ennast ise mÀÀratleb.
Need kolm sammast on:
1. Ülimaks eesmĂ€rgiks on jĂ”uda paradiisi. Kui mĂ”elda loogiliselt, on paradiis inimmĂ”istes koht, kus inimene ainult tarbib. Tal puuduvad kohustused ja töö. ÜhesĂ”naga, see eesmĂ€rk muudab inimese parasiidiks. Keegi ei mĂ”tle selle peale, kes on paradiisis ori, kes loob paradiisi elanikule hĂŒvesid. Selle mĂ”tteprogrammi tulemust nĂ€eme tarbiva ĂŒhiskonna peal. Inimesed hulluvad, kui midagi antakse odavalt vĂ”i tasuta. Riigikokku ei minda enam, et lahendada probleeme, vaid selleks, et ise hĂ€sti Ă€ra elada. VĂ€ga hea nĂ€ide on riigikogulaste palgatĂ”us ajal, kui rahval palkasid alandatakse.
2. Kristlus rÀÀgib hea ja kurja vĂ”itlusest. See on inimeste programmeerimine pidevaks vĂ”itluseks. Reaalses elus nĂ€eme seda, kuidas parteid ĂŒksteist mustavad, kuidas inimesed Internetis ĂŒksteist maha teevad. Meedias huvituvad inimesed vĂ€givalla teemalistest saadetest jne. Selline mĂ”ttemudel ei vĂ”imalda tuua kasulikke, hĂ€davajalikke mĂ”ttemudeleid, et olla kooskĂ”las ajastu rĂŒtmiga.
3. Kristlus sisendab, et oleme patused. See on ĂŒks kavalamaid hĂŒpnoose. Kui inimene peab ennast milleski sĂŒĂŒdi, tahab ta seda heastada. Ta ei nĂ”ua tasu. Selline ajupesu muudab inimese lĂŒpsilehmaks.
Seega oleks praeguse kriisi lahenduseks loobuda kristlikust kultuurist ja asendada see uue elufilosoofiaga. Muutus peab hakkama toimuma juhtidest, sest nemad edastavad mĂ”tteprogramme alamatele. Kuna loodus tĂŒhja kohta ei salli, tuleb kristlik mudel asendada toimiva mudeliga:
1. Soovi asemel paradiisi pÀÀseda, peaksid inimesed tahtma areneda, see tÀhendab muutuda paremaks, tÀiuslikumaks. Peaks muutuma mÔtlevaks inimeseks, kes kasutab kogu aeg loogikat. Unustada tuleb vÀline jumal ning muutuda ise jumalaks, kes vastutab enda tegude eest.
2. LĂ”petada tuleb asjade, inimeste liigitamine heaks ja halvaks. Selle asemel peaks selgeks Ă”ppima loodusseadused ja neid rakendama reaalses elus. Ma ei kutsu ĂŒles kĂ”iki armastama. Kurjategijad peavad saama karistuse, aga me saame Ă€ra hoida kurjategijate tekkimist. Hea nĂ€ide on noored huligaanid. Teame, et inimese loomus vajab rakendust. Kui me ei anna noortele tegevust, mis toob kasu, lĂ€hevad nad tĂ€navale pĂ€ttust tegema. Teine vĂ”imalus on, kui tunneme inimpsĂŒĂŒhikat, saame vĂ”tta sĂŒndinud kurjategijalt vĂ”imaluse teostada oma plaan. Siinkohal on hea nĂ€ide pedofiilia, mis on hetkel aktuaalne. Teame, et naisel on emotsionaalne instinkt lapse eest hoolitseda. Mehel seda ei ole. Mees suhtub lapsesse teadlikult ja kohusetundega. Mehe jaoks on laps kohustus. Mehel ei ole lapse vastu tundeid. Mehe tunded on naise vastu. See on looduslik instinkt. Kui me seda seadust teadvustaksime, siis me ka teaksime, et vÔÔraid lapsi armastavad mehed on seksuaalse vÀÀrkalduvusega ja me ei jĂ€taks lapsi selliste hoolde. Muide, kristliku mĂ”tlemisega inimene liigitab pedofiili heaks inimeseks, sest talle tundub, et keegi tasuta hoolitseb nende lapse eest.
3. Me saame vastutada ainult oma tegude eest. Peame teadvustama, et me ei saa heastada teiste tegusid. Meie ei saa vastutada nÀlgivate Aafrika laste eest, meie ei ole neid teinud. Me ei saa vastutada holokausti eest. Meie ei ole juute tapnud. Me vastutame oma laste ja oma eksimuste eest. Enne kui me midagi heastama hakkame, peame mÔistma, mida oleme valesti teinud. Kui me lihtsalt toidame Aafrika lapsi, ei lahenda me tegelikku probleemi, vaid kurname Àra iseennast ja jÀtame nÀlga oma lapsed. Saame neid aidata vaid siis, kui sealsed vanemad tahavad meilt Ôppida eluga paremini toime tulema, tahavad saada uusi teadmisi.
LĂ”petuseks: kui tahame selles kriisis ellu jÀÀda, peame endast vĂ€lja juurima kristliku mĂ”tlemise. Samas peame teadma, et kristlastega ei saa teha koostööd. Nad ei halasta kunagi, nad hĂ€vitavad kĂ”ik teistsuguse mĂ”tlemisega inimesed. On selgelt tuntav, et kristlikus ruumis ei saa levida mitte ĂŒkski teistsugune mĂ”tlemine. Oma isiklikust kogemusest vĂ”in vĂ€ita, et nĂ”iajaht toimib pidevalt. Siinkohal toon nĂ€ite riiklikust televisioonist: „PealnĂ€gija“ tegi minust laimava saate, eesmĂ€rgiks inimesed minust kui teistsuguse mĂ”tlemisega inimesest eemaldada. MĂ”ne pĂ€eva eest tehti analoogne samm: laimati JĂŒri Pihli. Temas nĂ€hti ohtu, mĂ”isteti, et ta vĂ”ib luua teistsuguse elufilosoofia. Inimeste alateadvusesse tekitati arusaam, et ta on negatiivne kuju. EesmĂ€rk on inimesed ka temast eemale hoida. Mina kui maag kutsun teid ĂŒles mitte tegelema jĂ”ulutralliga, vaid pööripĂ€eval pĂŒstitama eesmĂ€rgid, millega vĂ”tate uueks aastaks kohustuse, kuidas ennast muuta, arendada tĂ€iuslikumaks. Ärge unustage: tasuta hĂŒvesid ei ole olemas, kĂ”ik tuleb ise luua. Hinnake mĂ”tlevaid (hoolivaid) inimesi.
_________________
Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
hall kass
Indigo pÀike.
Indigo pÀike.


Liitunud: 24 Nov 2005
Postitusi: 1678

PostitusPostitatud: Püh Dets 20, 2009 5:12 pm    Teema: Re: Arvamus kristlikust poliitikast. Vasta viitega

Tokroda kirjutas:
Mina kui maag kutsun teid ĂŒles mitte tegelema jĂ”ulutralliga, vaid pööripĂ€eval pĂŒstitama eesmĂ€rgid, millega vĂ”tate uueks aastaks kohustuse, kuidas ennast muuta, arendada tĂ€iuslikumaks.


Mina lubadusi ei anna Smile Minuga kÀib nimelt kaasas mingi dzombe, mis mÀÀrab, et kui ma hakkan suure suuga lubadusi loopima, siis tÀide lÀheb neist ehk protsendi murdosa. Kui ma aga tegutsen teadliku otsuse ajel ilma eelnevalt lubadusi loopimata, on mul kordades suuremad vÔimalused edu saavutamiseks.

Aga jÔulutrall, jah, on mulle juba aastaid eluvÔÔras nÀhtus ja mina selles ei osale Cool
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum Saada e-mail
tuuletooja
Pruun pÀike
Pruun pÀike


Liitunud: 22 Juul 2007
Postitusi: 387

PostitusPostitatud: Püh Dets 20, 2009 10:13 pm    Teema: Vasta viitega

mina pĂŒstitan eesmĂ€rgigks kĂ”igi kristlaste surma
ja kristliku mÔttemaailmaga inimeste piinarikka hÀvingu.
tra ned vÀrdjad ajavad nÀrvi
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Itika
Heleroheline pÀike
Heleroheline pÀike


Liitunud: 13 Mai 2004
Postitusi: 810

PostitusPostitatud: Püh Dets 20, 2009 11:08 pm    Teema: Vasta viitega

Nimetatud kolm punkti pole omased mitte ainult kristlusele, on veel religioone samasuguste pÔhimÔtetega.

Paradiisipunkt. Judaistlik-kristlikus mĂŒĂŒdis oli algne inimene paradiisis ametpostil. Tal oli valitseja positsioon, mis pole sugugi lihtne. Nii et ei mingit logelemist. Mis paneb siis arvama, et kristlane paradiisis vaid logeleb?

Hea-kruja vastandus. PÔhimÔtteliselt on kristluses alati hea vaid jumala tahe ja teod. Need ei pruugi meeldida ja vÔivad tunduda tÀitsa pahad ehk ebamugavad, aga alistudes mÔistab Ôige kristlane nende hÀÀdust. Tema enda tahtmised ja teod on hÀÀd siis, kui jumal kÔneleb lÀbi tema ja ta jumalaga kooskÔlas toimib.

Patusus. Muhhameedlane ja juut on puhtad, kÔik teised on mustad. Teatud liiki kristlustes see tÔesti nii ei ole, et kristlane puhas ja teised mustad. MÔned varakristlikud suunad viljelesid seda va patusust ike tÀitsa karmilt. Valdavas osas suundadest on arvamus, et Kristus lunastas patud ning iga kristlane on puhas ja patuta, kui ta jÀrgib olevikus ja edaspidigi jumala tahet.

Ma olen omade keskel pahameelt tekitanud sellega, et viimasel ajal kĂ”vasti kristlust kirunud ja kristlusevastaselt Ă€gedalt sĂ”na olen vĂ”tnud. Endale hakkas kah huvi pakkuma, et mis lahti selle koha pealt siis... On tunne, et see on mingi vaimne trend praegu mittekristlik olla. Tendentsiga on lihtne kaasa minna, aga see on pinnapealne ja sellel on oma eesmĂ€rk. Sihiks on nn. igapĂ€evaselt kristlike inimeste (LÀÀnes majanduslikus mĂ”ttes keskklass ja haritum töölisklass) maailmapildi murendamine ja tasakaalutustamine, sealjuures lahendusi esialgu pakkumata. See signaal ei lĂ€htu Tokist, ei arengumaagidest ega igapĂ€evasatanistidest. Signaal levib nn. vaimse tavamĂŒra tasandil ja vĂ€ga paljud lĂ€hevad Ă”nge ja hakkavad kaasa laulma. Kristlus oma kĂ”ige kĂ”rgemates (on olemas, filosoofiliselt ja vaimselt kĂ”rged kristlikud ringkonnad, suhteliselt valgustunud) ja madalamates (baabĂŒloni-juudi liin) korrustel kristlus ei kannata. Hiljem hakatakse pakukkuma lahendusi teadvuse (maailmapildi) mehaanilise kontrollimise sĂŒsteemide nĂ€ol. VĂ”i hakatakse seda peale sundima. Kirik ei kontrolli enam vajalikku teadvusmassi ja kristlikust kirikust soovitakse seetĂ”ttu vabaneda. Vihatunne, mis tekib, on sama, mis ikestaja jÀÀnuste otsas trampides peale tuleb: assssaaaa, ma nĂŒĂŒd nĂ€itan sulle, mida sa vÀÀrt oled va rajakas, sure koer! Ja lupsti! on tĂ€helepanu trampimisel ja selle nautimisel.
_________________
Must KaardivÀgi
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Tokroda
Alfaisane


Liitunud: 22 Dets 2003
Postitusi: 8583
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Dets 21, 2009 12:46 pm    Teema: Vasta viitega

Itika.
Vastub peitub selles, et illusioonmullis on auk sees. TĂ€psemalt selles kohas, kus asetseb paradiis. Inimestel tekib tunnne, et kristlus ei juhi enam neid paradiisi. Siit tekib pahameel. See on alateadlik, sest jeesuslik kirjutaja on vigastatud.

NB, kui me tahame ennustada, siis peame vaatama, mis on illusioonmullis kirjas. Üldreeglina on inimene lammas ja teeb seda, mis illusioon kĂ€sib.
_________________
Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
gladiaator
Indigo pÀike.
Indigo pÀike.


Liitunud: 27 Sept 2006
Postitusi: 1143
Asukoht: areen

PostitusPostitatud: Esm Dets 21, 2009 2:17 pm    Teema: Vasta viitega

Nn. eliidi vĂ”imalik paradiisimudel Mati Õuna jĂ€rgi:
http://www.kes-kus.ee/index.php?kategooria=artiklid&action=loe&artikkel_id=2391

Kristluses nagu muudeski analoogsetes religioonides toimub heaks ja kurjaks jagamine,neid religioone juhtivate inimeste huvidest lÀhtuvalt,ehk siis kÔik,mis nende huve teenib on positiivne ja niiöelda jumalale meelepÀrane,kÔik,mis huvidele vastu kÀib negatiivne,saatanast.Et asjast selget pilt saada tuleks endale selgeks teha nende religoossete liikumiste tegelikud poliitilised ja majanduslikud huvid.

Samas inimlikus psĂŒhholoogilises plaanis on hea ja kurja mĂ”iste tĂ€iesti adekvaatselt eksisteeriv,selle eitamine oleks iseenda huvide absoluudi rolli tĂ”stmine ja ĂŒks samm loomariigile lĂ€hemale.

Kristluse aeg hakkab ĂŒmber saama,kuna tema primitiivsus kontrollmehhanismina ei sobitu enam kaasaegsesse ĂŒhiskonda ja hetkesituatsiooni,aga kindlast pĂŒĂŒtakse kristlust millegagi asendada,ka Siioni protokollides on kirjas,et kristlus on ĂŒleminekuusund,tĂ”enĂ€oliselt pĂŒĂŒtakse seda asendada mingi judaismi vormi vĂ”i surrogaadiga.
_________________
me kÔik peame vÔitlema
son of the creator will return
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Norn
Indigo pÀike.
Indigo pÀike.


Liitunud: 22 Märts 2008
Postitusi: 3485
Asukoht: P6lva

PostitusPostitatud: Esm Dets 21, 2009 3:00 pm    Teema: Vasta viitega

See on selge, et kristlus on kÔige isekam ja ehedam satanism, aga seda on laias laastus iga usk, rÀÀkigu ta kui palju tahes teadmisest, loogikast jne, sest lÔppkokkuvÔttes on see siiski kellegi subjektiivne nÀgemus. Ennegi on nÀhtud tegelasi, kes tulevad Ôpetama, et hei, mÔtle loogiliselt, asi on ju tegelikult nii, ehk nagu tema nÀeb. Kuigi mÔne teise arust paneb ta jÀlle suht ebaloogilist teksti nÀiteks!

1. Selge ju, et kogu aega ei saa kunagi loogikat kasutada, ja pole ka kasulik. Enamasti tuleb Ôige vastus siis, kui loobuda mÔneks hetkeks tÀielikult mÔtlemisest, kuulates sisemist vaikust vmi.
2. mismoodi unustada vĂ€line jumal ja muutuda ise jumalaks? kui kĂ”ik ĂŒhiskondlikud kriisid tekivad nagunii vaid nende lollide, aga kavalate, tugevate ja kasuahnete jumalate eneste tagajĂ€rjel.
3. VĂ€ita, et tuleb lĂ”petada asjade liigitamine heaks ja halvaks, ja siis jĂ€rgmises lauses ĂŒtelda, et hea nĂ€ide on...., on kuidagi naljakas. Samuti vastuolu sellega vĂ€itega, et inimesed peaks tahtma muutuda paremaks (sĂ”nast hea ju?).
4. Õppida selgeks (Tokroda) loodusseadused, sest need on muidugi siiski head ja jĂ€lle loogilised, kas nii?
Niiet kokkuvĂ”ttes ebaloogilist kristlust veel kĂŒll teil, mida vĂ€lja juurida, kas pole?
_________________
Pole olemas kaht ĂŒhesugust asja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Esm Dets 21, 2009 5:03 pm    Teema: Vasta viitega

noh norn, hetkel sa norid, et kasutatud on harjumuspÀrast sÔnavara, saades tegelikult asja mÔttest suurepÀraselt aru.
samas karjutakse pidevalt, et pole arusaadav, kuna kasutatakse harjumatut sÔnavara.
selge on see, et miski asja tekkimise juures tekib adekvaatne terminoloogia ikka ĂŒhe kĂ”ige viimase asjana.
sinnamaani peab kannatama tavaterminoloogia kasutamist.
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum Saada e-mail
Hella
Arengumaag


Liitunud: 22 Juul 2009
Postitusi: 881

PostitusPostitatud: Esm Dets 21, 2009 6:12 pm    Teema: Vasta viitega

Mul on kodus vahva Muinas-Eesti seiklusmĂ€ng "Mees, kes teadis ussisĂ”nu" samanimelise romaani ainetel. Seal on suht lahe mittekristlik maailmapilt vĂ€lja toodud - mĂ€ngu jooksul saab aidata kĂŒlarahval ristimisest vabaneda, igasuguseid kloostreid ja kirikuid maha pĂ”letada, juhme kĂŒlamehi, usuhulle ning pimedat ebausku tappa, ussisĂ”nu Ă”ppida, hundipiima juua, ammutada jĂ”udu selgest allikaveest jne Very Happy

See on hea, kui meil Eestis on ikkagi tegelikult olemas ka selliseid alternatiive. Üldiselt saab rahulikult Ă€ra elada, ilma, et kristlased segaksid, aga vahel kolistatakse kĂŒll ootamatutest kohtadest sisse ja kĂŒll siis ei jĂ”ua seda asja ikka Ă€ra vihastada. Confused
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
gladiaator
Indigo pÀike.
Indigo pÀike.


Liitunud: 27 Sept 2006
Postitusi: 1143
Asukoht: areen

PostitusPostitatud: Esm Dets 21, 2009 6:36 pm    Teema: Vasta viitega

Tapmine vĂ”ib lĂ”bus tegevus kĂŒll olla,kui see just enda isikut ei puuduta,vĂ€hemalt on selline suhtumine mĂ”ningate indiviidide puhul,kes tavaliselt ise mingit liiki vĂ€givalla tĂ”ttu tekkinud psĂŒĂŒhikahĂ€irete all kannatavad ĂŒsnagi levinud.Igaljuhul on mĂ”ningate isikute muretus,vĂ”i isegi rÔÔm Uue Maailmakorra kavade suhtes tĂ€helepanuvÀÀrne,nagu oleks neil juba pilet tulevasee paradiisi lunastatud.See meenutab ka natuke Einar Laigana jutte NĂ”mme raadios,kes rÀÀgib,et naudib kapitalistliku ĂŒhiskonnakorralduse kokkukukkumist ja loodab tulevase hĂ€vingu peale.Arvata vĂ”ibet kui selliseid tegelasi tĂ”eliselt puhta juudiaadli hulka tulevases maailmakorras ei arvata,siis mingi ĂŒlevaataja koha peale uusorjanduslikus sĂŒsteemis vĂ”ivad ikka lootust hellatada.
_________________
me kÔik peame vÔitlema
son of the creator will return
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Norn
Indigo pÀike.
Indigo pÀike.


Liitunud: 22 Märts 2008
Postitusi: 3485
Asukoht: P6lva

PostitusPostitatud: Esm Dets 21, 2009 6:50 pm    Teema: Vasta viitega

nool, samahÀsti te ise norite kristlaste kallal, mÔistmata lÔpuni nende terminoloogiat. Taevas (Paradiis), vÔib vabalt mÔista ka vaimu antireaalsuse ja sÔltumatusena, mitte tarbimise sÔltuvusena.
head ja halba kui taunitavat vÔi mitte, ei saa kah kunagi tegelikult Àrakaotada. kristlastel lihtsalt on oma mÔistmine heast ja halvast, samas vajadusel antakse mistahes lollus andeks, kui keegi kÔrgem nina nii otsustab. iga usk on lÔpuks silmakirjalik, mille kallal annabki norida, seda nimetatakse kriitiliseks mÔtlemiseks.
_________________
Pole olemas kaht ĂŒhesugust asja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Itika
Heleroheline pÀike
Heleroheline pÀike


Liitunud: 13 Mai 2004
Postitusi: 810

PostitusPostitatud: Esm Dets 21, 2009 11:26 pm    Teema: Vasta viitega

Norn kirjutas:
Taevas (Paradiis), vÔib vabalt mÔista ka vaimu antireaalsuse ja sÔltumatusena, mitte tarbimise sÔltuvusena.


Taevas pole paradiis. Ei kristlastel ega teistel. Taevasse pÀÀseda ja paradiisi pÀÀseda on kaks eri asja.
_________________
Must KaardivÀgi
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
kadakas



Liitunud: 30 Okt 2009
Postitusi: 1

PostitusPostitatud: Teis Dets 22, 2009 2:36 am    Teema: Vasta viitega

Elan Iirimaal. Siin kĂ€ib ĂŒsna meeletu möll katoliku kiriku ĂŒmber. MĂ”ned nĂ€dalad tagasi avalikustati jĂ€rjekordne raport kohalike vaimulike jubetegudest viimastel aastakĂŒmnetel. Jutt siis pedofiilidest ja lastepiinajatest. Peamised ohvrid lastekodudest. Selles raportis ca. 400 juhtumit. Tegelikult on see vaid jÀÀmĂ€e ĂŒlemine tipp kuna enamus ahistatuid ei tule kapist vĂ€lja. Seda erinevatel pĂ”hjustel.
Iiri rahvas on tĂ”siselt ĂŒlevaatamas oma toetust sellisele kriminaalsele organisatsioonile. Kutsutakse avalikult ĂŒlesse teenistustel mitte osaleda ja mitte annetada raha kirikutele. PĂ€rast nĂ€dalaid kestnud segadusi suudeti rahva inisiatiivil ametist vabastada Limericki piiskop, kelle tagandamiseks pidi muidugi oma nĂ”usoleku andma rooma paavst. Rahvas oli valmis minema piiskopi kodu juurde skandeerima. Suur poleemika kĂ€ib ka koolide patronaaside ĂŒle. Riigis ca. 3000 katoliku kiriku patronaasiga kooli!!!!
Tundub et kui niimoodi asjad edasi lÀhevad siis kristuse teenritel ka siin saarel pikka pidu enam ei ole. Iseenesest ju iiri saar igivana katoliikluse kants.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
akk
Indigo pÀike.
Indigo pÀike.


Liitunud: 29 Dets 2004
Postitusi: 6324

PostitusPostitatud: Teis Dets 22, 2009 10:57 am    Teema: Vasta viitega

Sellel jutul ei ole paradiisiga mingit pistmist. See vastab rohkem maapealse paradiisi kirjeldusele. Tundub, et autor ei valda paradiisi mehaanikat ja toimimismehanisme ĂŒldse. Paradiis on tegelikult vaimne. Kui ollakse paradiisis , siis tarbimine ei ole vĂ”imalik. Tarbimine on vĂ”imalik ainult vĂ€ljaspool paradiisi. Samamoodi ei ole vĂ”imalik juua ujudes vett. Vett on vĂ”imalik tarbida ainult kaldal, olles eraldatud veekogust. ÜhesĂ”naga , see jutt on kristikele zombidele kirjutatud, aga mitte nendele kes tajuvad asjade mehaanikat. Ma arvan, et autor nii tume ei ole kui kirjutis nĂ€itab.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Norn
Indigo pÀike.
Indigo pÀike.


Liitunud: 22 Märts 2008
Postitusi: 3485
Asukoht: P6lva

PostitusPostitatud: Teis Dets 22, 2009 1:12 pm    Teema: Vasta viitega

Itika kirjutas:
Norn kirjutas:
Taevas (Paradiis), vÔib vabalt mÔista ka vaimu antireaalsuse ja sÔltumatusena, mitte tarbimise sÔltuvusena.


Taevas pole paradiis. Ei kristlastel ega teistel. Taevasse pÀÀseda ja paradiisi pÀÀseda on kaks eri asja.


Mu arust on paradiis lihtsalt ĂŒks ilus illukas lihtsameelsetele tavainimestele, aga nĂ€en paralleele taevaga, ehk asjandus nĂ€ib sellest tuletatud.
_________________
Pole olemas kaht ĂŒhesugust asja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
viplala
Arengumaag


Liitunud: 19 Juun 2004
Postitusi: 2042
Asukoht: sÔawÀljal

PostitusPostitatud: Teis Dets 22, 2009 1:39 pm    Teema: Vasta viitega

nÀide veiderdamisest:
Norn kirjutas:

3. VĂ€ita, et tuleb lĂ”petada asjade liigitamine heaks ja halvaks, ja siis jĂ€rgmises lauses ĂŒtelda, et hea nĂ€ide on....,


Sulle öeldakse, et asjadel on tavaliselt rohkem tahke kui hea ja halb ning mÔttekas oleks seda arvesse vÔtta ja mitte ainult kahega piirduda. Ma hÀsti ei usu, et sa nii lihtsast mÔttest aru ei saanud, miks on vaja lolli mÀngida?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Itika
Heleroheline pÀike
Heleroheline pÀike


Liitunud: 13 Mai 2004
Postitusi: 810

PostitusPostitatud: Teis Dets 22, 2009 3:17 pm    Teema: Vasta viitega

Norn kirjutas:
Mu arust on paradiis lihtsalt ĂŒks ilus illukas lihtsameelsetele tavainimestele, aga nĂ€en paralleele taevaga, ehk asjandus nĂ€ib sellest tuletatud.


Erinevad Taevad on tuntud erinevates kultuurides ĂŒle maakera. Need on tasandid, kus elavad jumalad jms rahvas.

Paradiis on koht fĂŒĂŒsilises reaalsuses, metafoorina on see kogumispunkti asend (teadvusseisund, vaatepunkt), kus inimene asub ĂŒmbruse suhtes valitsevas positsioonis (ilmastik, loomad jms). Samas on see vaid ĂŒks piiratud vaatepunkt ning sealt vĂ€lja langedes (edasi liikudes, kogumispunkti asendit muutes) see kaotatakse. Üks (nn. judaistlik) egregor soovib oma pĂŒhatekstide abil nimetet seisundi usurpeerida ja selle suhtes ainuĂ”iguslik olla. SÀÀlt siis mesijutud paradiisist kui logelemise kohast ja kui annetatud hĂŒvest, mis saadakse, kui kellegi kĂ€ske tĂ€idetakse. Osades alternatiivajalugudes (Drunvalo Melchizedek jms) kujutatakse nn. paradiisiaega hoopis orjandusliku seisundina, kus tehistlikult loodud inimesed töötasid reptiilide heaks. Minu arvates on ka see sihilikult nihkes kirjeldus. MĂ”lemad suunad hĂ€mavad, et voolavas seisundis olevat ajalugu omatahtsi kujundada.
_________________
Must KaardivÀgi
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Norn
Indigo pÀike.
Indigo pÀike.


Liitunud: 22 Märts 2008
Postitusi: 3485
Asukoht: P6lva

PostitusPostitatud: Teis Dets 22, 2009 4:25 pm    Teema: Vasta viitega

viplala kirjutas:

Sulle öeldakse, et asjadel on tavaliselt rohkem tahke kui hea ja halb ning mÔttekas oleks seda arvesse vÔtta ja mitte ainult kahega piirduda. Ma hÀsti ei usu, et sa nii lihtsast mÔttest aru ei saanud, miks on vaja lolli mÀngida?


teie vÀidate, et sellist asja nagu hea ja halb(kuri) pole olemas, mina vÀidan et on, mis siin ikka aru saada?

Itikas, ma saan piltlikult aru nii, et maine paradiis on pĂŒramiidi tipp, mille suuna ja kĂ”rguse mÀÀrab siiski taevas, ehk Jumaluste vĂ€ega kooskĂ”la ja kaitse. Asja olemus nĂ€ib liigagi lihtne, ja fantaasiat ja vĂ€rve vĂ”ib lisada igaĂŒks lĂ”putult, samas mingit totaalset vastuolu ma ei nĂ€e. ka mitte vĂ€rvidel ja duaalsusel.
_________________
Pole olemas kaht ĂŒhesugust asja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
viplala
Arengumaag


Liitunud: 19 Juun 2004
Postitusi: 2042
Asukoht: sÔawÀljal

PostitusPostitatud: Teis Dets 22, 2009 5:12 pm    Teema: Vasta viitega

Hea ja halb on hinnangud ja hinnanag antakse alati mingist kindlast punktist lĂ€htudes. Kui hinnangule lisada. millest lĂ€htudes see on antud, on kĂ”ik Ă”ige, aga kui mingit hinnangut pĂŒĂŒtakse muuta absoluutseks, on tegemist manipuleerimisega.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Itika
Heleroheline pÀike
Heleroheline pÀike


Liitunud: 13 Mai 2004
Postitusi: 810

PostitusPostitatud: Teis Dets 22, 2009 5:39 pm    Teema: Vasta viitega

Norn kirjutas:
ma saan piltlikult aru nii, et maine paradiis on pĂŒramiidi tipp, mille suuna ja kĂ”rguse mÀÀrab siiski taevas, ehk Jumaluste vĂ€ega kooskĂ”la ja kaitse.


JÀÀn siiski eriarvamusele, et paradiis vĂ”ib olla sama asi, mida tolteegid nimetavad "tĂ€iuslik tonal". S.t. iseenda ja seelĂ€bi kogu olukorra peremeheks olemine selles kogumispunkti asendis, kus parajasti ollakse. Minu jaoks pole see pĂŒramiidi tipp, ega mÀÀra selle piire mingid jumalused ja nende vĂ€gi. Jumalustel ja muudel taolistel olemustel on aga kohati olnud siht teatud maailmades (= palju teadvuslikke olendeid ĂŒhesuguses vĂ”i teineteisega seotud seisundis loovad tervikmaailma) saavutada enda jaoks tĂ€iuslik tonal teiste arvelt. Sama, mis siin foorumis öeldakse parasiitide kohta. Tulemusena on valdav osa nĂ”rgas positsioonis ja ebamugavas asendis (paradiisist vĂ€ljas), kuna hĂŒvesid naudivad vĂ€hesed. Minu jaoks ei ole olemas jumalusi, kes mulle pakuks mingit hĂŒve vĂ”i kaitset. On abivaimud, kui tĂ”esti taolist abi peaks vaja minema, kuid nad ei valitse mitte midagi ega mÀÀra mingit lage. Nad on teatud valdkondades "vĂ€ga head", ehk siis valdkondades, millele ma vĂ€hem tĂ€helepanu osutan.

Taevad on minu jaoks universumi ĂŒlesehitumise tinglikud tasandid oma "töölistega", keda tihti kiputakse jumalikustatama.
_________________
Must KaardivÀgi
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsőnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Tokroda mĂ”tted. Kőik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 3

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group