Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Pildi maagia

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Kultuur
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kas usud maagilistesse maalidesse ?
Jah, kui kunstnikul on j6udu.
33%
 33%  [ 6 ]
Egregori abiga ...
0%
 0%  [ 0 ]
Igas maalis on oma energia ..
50%
 50%  [ 9 ]
Ei ole v6imalik !
16%
 16%  [ 3 ]
Kokku Hääli : 18

Autor Teade
naine
Kollane päike
Kollane päike


Liitunud: 23 Jan 2007
Postitusi: 735

PostitusPostitatud: Reede Juun 27, 2008 4:07 am    Teema: Pildi maagia Vasta viitega

Lugesin kunagi toki juttu kunstist ja maalidest. Jutt oli sellest, et kunstnik v6ib oma v6i kellegi teise hingeosa v6i miski energia maali sisse maalida. Olen pannud t2hele, et sellisel kunstnikul on raske oma kunsti myya. Olen k6vasti sellega nyyd vaeva n2inud, enam oma juppe pilti ei pane. Annan edasi vaid oma (loodetavasti mhmhh) n2gemuse asjade olemusest. Ja nyyd hakkavad inimesed mu uutematest t88dest ka huvi tundma, kuna on v66rast (siduvast vms) energiast vaba.

Aga olen natuke ikka mures, sest tunnen, et miski v66rast energia surgib seljataga teienkord, justkui hoiaks kinni, ei lase keskenduda vms. See pole hirm, lihtsalt tunnen midagi v66rast teinekord, mis ei lase areneda kiiremini asjadel. Kuidagi ehk seotud kaotsil2inud jupikestega v6i karma-saldoga. Kuna see on ikka vist rohkem tyhi kui t2is pean rohkem ja raskemalt t88tama, samas tunnen, et vabanen sellest kui t88tan ja see teeb tuju heaks.

Teinekord kui 3-4 p2eva pintslit k2es ei hoa hakkavad lausa k2ed sygelema, nii palju on ju teha ja kuna tundub, et iga pintslit6mme on parem (harjutamine teeb meistriks) siis loob see enesele hea tunde, seda enam, et see kunst pakub ka teistele naudingut. Olen armastanud maalimist juba lapsena, aga alati on takistusi olnud. N2iteks just see, et kui loon midagi hingega, siis siis ei saa seda rahaks ymber ju arvestada Smile Arvan, et paljud kunstnikud on seda kogenud. Samas tunnen, et minu enda asjad hakkavad mulle endale tagasi tulema.

Siiski tahan ma energeetilisemast pildist paremini aru saada, kuidas synnib kunst, mis on suht vaba nii enese kui teiste hingejupikestest, v2lisest negatiivsest energiast, kanalitest jne. Mis on hea ja mis on paha.

Huvitav teema on ka isiksusemaalid, mis peegelduvad inimese isikut - hinge (mellegi p2rast kargas p2he ka teisikut v6i isemaailm). Olen teinud kritseldusi siiani vaid olukordade ja syndmuste kohta. N2iteks saab luua maaliga syndmusi v6i lahedada, mingi sisemine energia aitab siia kaasa, mitte just midagi paha, aga kuskil endas v2ga sygaval ja veel avastamatta j6ud, tundub selge aga v6imas lahendus olukordadele. Lihtsalt maali valmides on selge sott asjast, teinekord on see nagu mediteerimine, leian vastuseid kuskilt v2ga v2ga sygavalt. Maagilised pildid jah, huvitav.

On keegi midagi sellesarnast kognud ja oskab midagi 8elda.

N2iteks kui kunstnikul on paha meel, v6ib ta selle maalida maali sisse ja vabaneb sellest, mina isiklikult halva tujuga maalida ei taha, ei suudagi. Ma suudan ennast v2lisest maailmat t2iesti v2lja lylitada ja keskenduda t88le, mis on m6nes m6ttes paha, ma ei p88ra t2helepanu enese kehaasendile, ja teinekord avastan, et k2si ja selg hakkab kohe surema Smile Aga l6dvestus tehnika olen ka selgeks saanud, ma ei suru ennast enam nii takka, kardan justkui et isu kaob t88d l6petada, kui vahepeal midagi muud teen. Aga isu kaob vaid siis, kui pilt ei tule h2sti v2lja, teinekord j22vad sellised t88d kuudeks poolikuks, kuni leian uue l2henemise ja l6petan.

K6ige paremini suudan ma maalida, kui ma tunnen endas vajadus armastada. Vanasti 8eldi vist, et kunstnikul on oma muusa, ma isegi saan aru. Kunstnik ei maali endale, vaid maailmale. Maalib maali valmis ja laseb sellel minna. Kui kunstink armastab, siis tunnevad seda vist ka maali vaatajad, mingi postitiivne energia sealt v2ljub. Samas peab see kuskilt sinna sisse ka ju saama, eks Smile See on armastus tungimusteta ja j22gitu, see pole fyysiline karjuv vajadus. Huvitav, et leidsin sellise inimese, meil pole kunagi mingit suhet olnud. Huvitav on see, et maalisin kunagi talle paar pilti, v6i eriti temale pyhendunult (tema seda ei tea) ja need on ka tema lemmik maalid. Mis energai see on selline ? Kas see on seotud kuidagi loovuse-kunsti-armastuse vms samba-energiaga. Samas pole see energia temaga seotud, m2letan aga neid kanaleid ja asju suht 2hmaselt, pean oma m2lu v2rskendama, arvan, et ta istub mul selle kepikese vms asja otsas. Raske aru saada ka, sest ei tea mida vaadata, nurki on nii palju. Igatahes tunne, et kui yldse kuskilt meesenergiat saan, siis tuleb see tema poolt, arvan, et see muudab ka teised mehed natuke vastumeelseks, aga kuna meil suhet pole, siis jah:) Ei kanditeeri ka.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Merlon
Pruun päike
Pruun päike


Liitunud: 3 Märts 2007
Postitusi: 361
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Juun 27, 2008 4:00 pm    Teema: Vasta viitega

Mina maalin sellepärast, et see tekitab mulle hea tunde ja saan endaga rahul olla. Ma ei tee pilte kunagi teiste jaoks ega raha pärast, ja teemasid ei vali ka selle järgi, mis teistele rohkem peale läheb jne

Ise räägiks nii (realisti silmade läbi, ei tea, kuidas fantaasiainimestel ja tundeinimestel see töötab, võib-olla teistmoodi), et on vaja ikkagi sellele maalile jupp (või jupid?) sisse panna (tööprotsessi käigus), et saavutada see tulemus, mida tegelikult soovid.. et ennast ületada, või siis selles mõttes, et edasi arendada, milleni siiamaani polnud jõudnud. See jääb ärritama, kui pilt on veel poolik (pole saavutanud oma eesmärgi).
Kui maal on valmis ja hakkad juba uut maali tegema, siis tahan järgmist alati eelmisest paremini teha ja mul on vaja kasutada neid juppe, mis on veel eelmise sees- siis tuleb need eelmiselt ära tõmmata ja uude maali sisse panna. Ja siis saab juppidele midagi uut juurde anda, neid täiustada
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
naine
Kollane päike
Kollane päike


Liitunud: 23 Jan 2007
Postitusi: 735

PostitusPostitatud: Laup Juun 28, 2008 3:15 am    Teema: Vasta viitega

Mulle p2ris meeldib see idee, et jup sisse ja jupp v2lja Smile Kunstijupp .. ka on see edasiarenduse jutt 6ige. Samas mis jupiga t2psemalt tegu, hingeosad teevad t88d kyll, t2idavaid ylesandeid, aga milline siis neist. V6i on see seotud m6ne teisikuga ?

Teinekord kui pole maaliga rahul, maalin sarnase, aga parema, tunnen siis, et t88 on valmis. M6nikord m6ni asi ei saagi valmis Smile

Siiani olen vaid m6ne maali teinud tellimuse peale, aga on niigi tahetud seda, mida ma teen, et mingeid erisoove pole ma lahendanud, usun, et see oleks isegi raske minujaoks. Olen teinud seda mida ma niigi teen.

Samas kui ma tahan maalida palju, et ennast pidevalt arendada, pean ma kuidagi ju elatist teenima. Lihtsalt muu t88 k6rvalt ei j2tku minuarvates piisavalt aega. Aega jaguks ehk, aga selleks on ka vaja j6udu ja energiat. Igatahes mida teen ma sadade maalidega kodus, isegi seintel pole ruumi niipalju, seda enam, mulle ei meeldi vahtida oma t8id. Iga vana t88 tundub uute k6rval kahvatu Smile Ma ei maaldi enam endale, olen sellest yle saanud, m6ne yksiku vaid hoian endale, n2iteks mingi teema esimesed vms.

Kingitusteks teen nii v6i teisit ka teinekord, aga siis yritan ma l2htuda selles, mis inimesele siiski meeldib. Kingitused ongi natuke teine teema.

Maalimine loob jah erip2raselt hea rahuloleva tunde, et tulemus on n2ha, ja seda saab v6rrelda eelmiste tulemustega. Paljud t88d n2iteks ei annagi tulemust, vaid ainult j2relkaja. Mulle pole kunagi sellised asjad sobinud.

Ma l2htun siiski kunstinu tasemest, kes peab seda elukutseks.Ka n6id kysib tasu, kui mitte raha, siis peaks ettevaatlik olema, mida ! Loomulikult teen ma ka palju muud teinekord, aga see selleks.
Sama ka kunstiga, kui inimesel ikka palju pole, siis ma ei saa palju ka kysida, aga kui on, siis miks kingitusi teha. Igal asjal on oma hind.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
KreepReedu
Valge päike
Valge päike


Liitunud: 21 Veeb 2007
Postitusi: 13

PostitusPostitatud: Püh Jan 25, 2009 10:19 pm    Teema: Re: Pildi maagia Vasta viitega

naine kirjutas:
Lugesin kunagi toki juttu kunstist ja maalidest. Jutt oli sellest, et kunstnik v6ib oma v6i kellegi teise hingeosa v6i miski energia maali sisse maalida. Olen pannud t2hele, et sellisel kunstnikul on raske oma kunsti myya. Olen k6vasti sellega nyyd vaeva n2inud, enam oma juppe pilti ei pane. Annan edasi vaid oma (loodetavasti mhmhh) n2gemuse asjade olemusest. Ja nyyd hakkavad inimesed mu uutematest t88dest ka huvi tundma, kuna on v66rast (siduvast vms) energiast vaba.


See tundub olema seoses sellega, et tihtipeale jätavad teisi ykskõikseks need tööd, mis mulle endale on kõige hingelähedasemad. Samas saan oma yllatuseks kiitust mingite täiesti tyhjade sirgelduste kohta.

Arvan, et paras maagia on juba see, kui teos suudab vaatajas midagi tekitada või liigutada. Mõtteid või emotsioone. Mingeid isiklikke uksi avada. Kui pilt vaatajaga suhtleb. Või kunstnik ise (kasvõi ammusurnud) pildi kaudu vaatajaga suhtleb. See, ma ytlen, on päris võimas maagia.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Lilith
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Juul 01, 2009 4:09 pm    Teema: Vasta viitega

Ei arva, et kunstnik paneb oma t88desse hingeosasid. Ta loob v2ravaid teise maailmaga - kui h22lestuda tema loomingule/kujutatule v6ib libiseda teise maailma; nihutada kogumispunkti. L2bi v2rava minek - kogumispunkti liigutamine ei s6ltu kunstniku v2ekusest, vaid l2bimineja/nihutaja v2ehulgast ning suutlikkusest teadlikult nihutada kogumispunkti.
Tagasi üles
akk
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 29 Dets 2004
Postitusi: 6324

PostitusPostitatud: Kolm Juul 01, 2009 4:53 pm    Teema: Vasta viitega

ooo
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Flow
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Juul 06, 2009 11:30 am    Teema: Vasta viitega

Lilith kirjutas:
Ei arva, et kunstnik paneb oma t88desse hingeosasid. Ta loob v2ravaid teise maailmaga - kui h22lestuda tema loomingule/kujutatule v6ib libiseda teise maailma; nihutada kogumispunkti. L2bi v2rava minek - kogumispunkti liigutamine ei s6ltu kunstniku v2ekusest, vaid l2bimineja/nihutaja v2ehulgast ning suutlikkusest teadlikult nihutada kogumispunkti.


Odilon Redoni graafilistele töödele saab pilku heita:
http://www.youtube.com/watch?v=3L7ySdG-9SQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5PvbQuv1f04&feature=related

minu enda üks lemmikuid "When life was awakening in the depths of obscure matter" (1883):
Tagasi üles
E.M.K
Valge päike
Valge päike


Liitunud: 15 Okt 2009
Postitusi: 16
Asukoht: Viljandi

PostitusPostitatud: Teis Okt 20, 2009 7:12 pm    Teema: Vasta viitega

kena Cool
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Kultuur Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group