Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Evolutsioon

 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Toorumi aborigeenium
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Laup Dets 06, 2008 6:21 pm    Teema: Evolutsioon Vasta viitega

2)
Kas me oleme arenenud, või oleme hoopis kohanenud oma keskkonnaga ja just seetõttu sellised nagu me oleme? Areng eeldab eesmärki ja võrdleb alguse puudusi lõpu täiusega, püüdleb millegi poole? Seega mis peaks siis olema too lõpp kuhu poole me nii usinasi oma arenemisega ametis olles liigume? Niisiis mida me siin teeme? Kas meil peale tegemise jääb aega olemiseks, või teeme selleks et olla? Ja kuidas me siis oleme kui see on kõik tehtud mis vaja selleks et olla?
Kas saab üldse siin ja praegu OLLES öelda, et keegi on kellegist madalam? Et keegi on kellegi eellane ja evolutsiooni eelmine lüli? Mikspärast siis too ei "arenenud" millekski arenenumaks edasi? Tegelikuses see, et ta sellisena olemas on ongi tema elu kohanenud kuju selleks oluks kus ta on, elame ju ühel ja samal ajal, näeme ja tajume teineteist. Teadlaste väitel on kõik elusorganismid arenenud ÜHEST liigist, seega on kõik liigid võrdse arengupotensiaaliga. Kuidas me saame siis panna lähtepunktiks, alguspunktiks temaga samasuguse täpi, vedada selle siia kus me oleme ja öelda te meie oleme selle ajaga rohkem arenenud. See eeldaks dimensioonide mõiste kasutusele võtmist, aga seljuhul me lahendame paradoksi nii, et paneme sellele "ahvile" endast erineva algus ehk lähtepunkti. Aga kas asjadel saab üldse olla algust ja lõppu? Mis on enne aegade algust? Me saame kül mõõta elu ja surma tsükleid, neid mõista, aga tegelikuses pole algust ega otsa. See nn. lähtepunkt, lõppsiht ehk A ja O ehk jumal ongi tegelikult olemine ise, elu ja see teebki meid võrdseks. Me kas vaatame end elu osana olles elu või vaatleme elu eemalt, püüdes seda kirjeldada ja püüdes endale mitte teadvustatult, tahtmatult olla mitte osa elust. See viimane ju ei õnnestu, aga sllest hoolimata võib ju tegeleda sellega, vähemalt nii tundub tänast kaduvat maailmakorraldust vaadates. Samas tahaks ju ikkagi "osata" kuidagi olla? Tekibki küsimus kelle ees on kohustusi midagi teha, on see teadmatus mida me püüame teadlikuseks teha või vastupidi? Kas meie kuulume elule, või kuulub elu meile. Vat selle peale raiskame me kole palju mõtteenergiat,samas kui oleme tegelikult elu ise...
Minu meelest on sõna areng illusioon meistrite käsutuses, sest see allub suhtelisusele. Selle asemel tuleks kasutada reaalset sõna kasvamine, kohanemine ja hääbumine ( mitte segi ajada stagnatsiooniga ). Sunnitud kasvamist nimetamegi arenguks ja see kõlab nagu tuupimine või tootmise efektiivistamine. Näiteks on põllukultuuride puhul arentatud välja intensiivpõllumajandus ja aretatud gmo taimed.
Mõelge ka sellele, kas me saaksime olla kusagil teisel planeedil inimesed? Kas kosmoserännud on võimalikud ja milliseks me seljuhul muutume, oleme ju Maaga seotud, naisel käivad rasedustsüklid ja inimpspsüühika muutuse rütmid kuufaaside järgi, aga mis siis kui me oleks planeedil kus kuusid on mitu või polegi?
Huvitav oleks teada uuringu tulemusi kuidas naise keha pikka aega elades orbitaaljaamas käitub ( see siiski on Maa orbiit, kuu mõju pole kuhugi kadunud ).
Inimese, neegri ja ahvi dna on rohkem kui 98% sama, isegi seaga on primaadil geneetika sama umbes 98%, seega on seatapmine siis 98%võrdne kuritegu kui inimese tapmine? Ütleb ju evolutsiooniteooria, et inimene "arenes" ahvist ja valge inimene neegrist, et kõik inimesed on Aafrikast pärit. Kas siis arengut saame eristadagi selle mõne üksiku protsendi järel mis meid eristab? On ju sea süda võimalik panna inimese ihus tuksuma. Aga kas on eetiline nende üksikute protsentide erinevuse tõttu eelistada üht elu teisele? Või siis kas tuleks meil hakata inimese tapmisse suhtuma sellest tulenevalt kuidagi leebemalt? Need on ainult küsimused, eks vastused leiab igaüks iseenda seest. Minu isiklik arvamus on see, et looma vägivaldne ja kannatusterohke tapmine on hullem kui inimese valutu ja rahulik teiseilmasaatmine. Sest loeb ju valu. Muidugi on siin muid aspekte mis kah loevad, aga iga teo ja otsuse eest vastutab iga ego ehk karmalooja ise. Vastutamine ongi karma igapäevane olemus, põgeneda pole kuhugi. Samas on karma illusioon mida me oma tegudega pidevalt väestame ja mille kütkeisse end ise vabatahtlikult seome. Elu elamine ongi karmaringis või spiraalis olemine. Aga milliseks me selle spiraali loome? On vale ja eluseadusi mitte arvestav mõtlemine see, et saab oma olemist teha paremaks kellegi teise arvelt. Saab, aga selle eest saab midagi vastu ja see kõik on ajutine.

Postitatud: Reede Apr 30, 2010 2:44 pm
Kui me eeldame, et me areneme, siis peab eelduse põhjuseks olema veendumus, et me oleme ebatäiuslikud ( näiteks patused ). Mis tähendab, et me usume olemuslikku kurjusesse ja see usk ( usk on alati tõelisele uskujale reaalsus ) loobki eeldused mis meid midagi arendama paneb. Kuna elus on liikuma panevaks jõuks mõnu ja valu, millest üks on tõmbaja ja teine tõukaja siis on arusaadav kust tuleb hea-kurja õpetus. Lucifer on ühtedele saatan, teistele aga sümbolina Valgusetooja ( otsetõlge Ladina keelest ). Kui me nüüd vaatame mille pealt inimesed hindavad elu väärtust, siis ongi selleks määrajaks ju areng. Kõrgemalt "arenenud" loomad kel on suuremad õigused ja madalamalt "arenenud" loomad kellest niipalju ei hoolita. Keegi aga ei viitsi niipalju enda ajusid liigutada, et mõtestada lahti mida ta arengu all mõtleb ja millega ta arengut võrdleb. Näiteks on inimene ju selles mõttes arengust maha jäänud, et ei saa ilma kunstlike vahenditeta lennata ja vee all olla. Tulebki välja, et me hindame arengutaset mateeriaga manipuleerimise oskuse põhjal. Et näe, osad ahvid kasutavad primitiivseid tööriistu, järelikult on neil mõtlemisvõime ja teistel, näiteks mäletsejad ei ole. Kuna mateeriaga manipuleerimine annab üleoleku relvade näol, siis tegelikult ongi elu väärtus sellises süsteemis tuletatud tugevama õiguse põhjal. Kui nii vaadata, siis on selge, et must rass ei ole kollase ja valge rassiga selles vallas võrdne ja jääb alla. Samas on must rass mõningates valdkondades kõrgemalt arenenud: jookseb kiiremini, ei paista paljalt pimedas nii hästi silma ja neeger oskab kindlasti hästi laulda ja pidu panna.
Kas neeger teeks tuumapommi valmis? Kahtlane et lähiajal. Kas pärslased Iraanis oleks selleks suutelised? Ülimalt tõenäoline. Aga mis neid selles takistab? Eks ikka valge rass ja juudid. Seega kui me arengut eluväärtuse aluseks võtame, siis peame saama ühest asjast aru. Nimelt, et areng ise polegi tegelikult oluline, oluline on primitiivne tugevama õigus mida varjatakse arengu põhjendusega, sest niipea kui tekib oht, et keegi meist arengus möödub, püüame me seda takistada. Seega pole tehniline areng elu väärtuse alus vaid ainult vahend mis lubab meil teisi jõuga ära kasutada ehk orjastada, vägistada, tappa. Minu sõnu aitab mõista film vereteemant ( http://www.youtube.com/watch?v=XtPX2kXhu7I ). See räägib sellest kuidas juudi teemandikartell De-Beers neegreid jaga ja valitse strateegiaga üksteise vastu sõdima paneb ja kuidas selle varjus neegrite maalt maavarad minema tassitakse, andes relvi ja niipalju tulu, et oleks mille pärast kiskuda.
Kas juut on tenoloogia arendamise vallas kõige andekam rahvas? Ega vist, aga see eest on ta arenenud jälle materijaalsete asjade arengust, arendamisest kõrgemate mõistetega manipuleerimise vallas, usuga manipuleerimise vallas ( Islam ja Kristlus on ju mõlemad juutidega seotud, sealt välja kasvatatud manipulatsioonivahendid ). Usk aga sisaldabki toda Valgusetoojat ehk Luciferi, egonihet, mis annab üldse põhjuse arenemiseks, arendamiseks. Juut manipuleerib sellega mis eelneb mateeriaga manipuleerimisele, ta manipuleerib mõtetega ja on selles vallas osavam kui valge inimene. Nii nagu me võime lasta arvutil teha mõttetöö ja masinatel füüsilise töö.
Õpetust rassidest ja nende erinevusest võiks nimetada rassismiks. Kuna aga ühtedel rassidel on eelis teiste ees sellises vallas mis annab neile vägivaldse üleoleku ja kuna seda üleolekut pidevalt tarvitatakse, on vägivallaga manipuleerijad surve all et keegi tõde ei näeks ja süsteemi uppi ei lükkaks. Seetõttu on termin rassism seotud rumaluse, usu ja vägivalla, hirmuga hierarhilisse süsteemi mis püüab inimesi suunata vägisi mitte mõistma tervikpilti ja absoluudi tasakaalu võrdsust ja vääramatust. Nii kaitseb egohierarhia end sellega, et püüab justkui vägisi inimesi "võrdseks" teha ja nimetab rassismi "halvaks". Tegelikult juhitakse tähelepanu ära sellelt, et kõik elav ongi võrdne, lihtsalt me oleme kohanenud erinevatesse keskondadesse elama. Tähelepanu juhitakse ära sellelt mis on kõige olulisem: MILLE (või kelle ) EES ME VÕRDSED OLEMA PEAME, et me ei või oma erinevusi vabalt ja enesekeskselt hinnata mõista ja tunnistada. Miks me iseenda seest üksmeelt ei võiks leida ja peame analüüsiva ja võrdleva mõtlemise lõpetama hirmus, et meie mõtisklused on "rassistlikud ja halvad"? Sest me kardame oma "patust olemust", ego ihasid mis meist kurjategijad võiks teha ja mis meie vastu tagasi võiks pöörduda ( primitiivne kättemaksuloogikast lähtuv karmausk: keegi äkki kasutab minu abitut olukorda ära, ma ju ei taha selline olla. Asi aga on nii, et just selliseid lambaid ära kasutataksegi ), ehk me ei soovi ise mõista ja vastutada vaid peame USKUMA, sellega annamegi võimu ja väljavalituse neile kes meie eest mõtlema peavad. Vastus kelle ees me oma lolluses lömitame on orjapidajad, issandad, kelmid, meie usurumaluse poolt "väljavalitud" rahvad ja rassid, kõrgemaist kõrgem egojumal ehk lihtne ebaõiglaste ihade egohierarhia. Sa ihkad seda millest oled loobunud, enese jumaliku vaimuvabadust, kuid seda varjutatakse kõikvõimalike lõputute rämpseesmärkidega ( näit. tarbijalikus ) millest ka nende ihade täitmatus isegi siis kui oma eesmärgi saavutad ( usklikele on suurim eesmärk rahu saavutada, rahu aga on tegelikult loomulik seisund ). Siin ütlen, et ebaõiglus on pime illusioon, sest elu põhineb karmatasakaalul, seega pole isegi "väljavalitutel" olemusliku eelist tõe ees ja nende sellekohased vastuväited on enesepettus rumaluse edasikestmiseks milles ise osa ollakse aga mida näha ei taheta.
Ego-Jahwe ( Jahwe tähendab heebrea keeles "Mina Olen", see on juutide jumala nimi ) on loonud jõuvahendid iseendalt iseenda vastu, loonud meie osavõtul süsteemi mis petab iseennast ja loob endale hüvesid iseenda kannatuste arvelt ( siinkohal ma ei taha kuidagi mõnitada juutide jumalat, sest selle tähenduses "Mina Olen" võib iga otsija leida endast tegeliku tõe ja mõista elu tasakaalu, saada vabaks ). Kogu see ebaõigluse kupatus, näiteks siionism püsibki püsti ignorantsusel tõe suhtes. Võiks isegi öelda, et suure tarkuse potensiaaliga pead on täies võimsuses rakendatud rumaluse teenistusse ( paljud vabamüürlased, kõik kirikuõpetajad, preestrid jne. ), rumaluseks nimetan ma siinkohal kahepalgelist kavaldamist, illusioonide ja usu läbi petturliku ja teistele halba tegevat omakasupüüdliku tegevust. Kui sa suudad süveneda rassismi nii, et sul ei teki tahtmist oma teadmiste eelist ära kasutada teise vastu kellel see puudub, siis leiad tõe ja saad aru, et rassism ei ole halb vaid meie usk halba on ainus asi mis siinilmas on halb ja ainus asi mis meile halba luua võib. Nii tuleb välja, et inimene kes rassismi hukka mõistab on oma põhjendamatu usu ja rumaluse läbi kõige otsesemalt seotud selle halvaga mida rassismi all tegelikult mõista saab: ebaõiglast ülekohut ja omakasu mida õigustatakse jultunud valedega kellegi jumalikumast päritolust või olemisest, jumala poolt väljavalitusest ja teistest parem olemisest mis justkui annaks õiguse teisi oma hüvanguks ära kasutada ( tuleb meelde Piibel kus kõik loomad olla inimestele tarvitamiseks loodud või juutide pühakirjad kus öeldakse, et ainult juut on inimene, ülejäänud on kari ).
Uue maailmakorra alus: kõigil peab olema takistamatu ligipääs moonutamata ja hinnanguteta tõe juurde. Kül seda varsti mõistetakse või on juba mõistetud ja praegune on ettevalmistus tulevaks. See on igasuguse elu edasikesmajäämise alus, teine tee on stagnatsioon, kolmas on arengus kinni jäämine ehk "loomastumine".

Neeger istub banaanipuu all ja sööb banaani.Tuleb valge mees ja ütleb neegrile et kül sa oled ikka laisk.Võta korja banaanid üles ja vii turule,saadud raha eest palka endale töölised kes korjavad banaane,müüd need maha ja mõne ajapärast võid osta omale kasvõi saare palmipuudega,istuda rannas ja süüa banaani mis pähe kukub.Neeger vastab valgele,aga mida ma siis praegu sinuarust teen?

Eriti hea teema on kuupeale kruntide müümine: http://www.youtube.com/watch?v=a4YFCxivrPw On mõtlemise vahe põlismaalasel ja vallutajal:indiaanlane arvab,et tema kuulub maale,samas konkistatoor arvab,et maa kuulub temale.


Copy-paste Maavalla lehelt:

Kirjanik ja ajaloodoktor John
Mohawk kirjutab Indian Country
Todays rassistlikust suhtumisest
Ameerika põlismaalastesse.
Mohawk märgib, et samal ajal kui
teiste ryhmade, näiteks juutide,
mustanahaliste ja naiste suhtes
peab olema lausa pööraselt ettevaatlik,
et mitte sattuda halvakspanu
ja rassismisyydistuste alla, suhtutakse
Ameerika põlismaalastesse
siiamaani väga rassistlikult, ilma et
keegi selle vastu protesteeriks.
Sellise suhtumise juured on
Mohawki arvates kaugel ajaloos.
Hispaania vallutajate juht Juan
Gines de Sepulveda, keda on nimetatud
moodsa rassismi isaks, pidas
põlismaalaste kultuuri põhjendamatult
madalamaks kui Hispaania
või yldse Lääne kristlikku kultuuri.
Sellest järeldas ta, et valge inimese
ja põlismaalase vahelises suhtes saavad
õigused olla ainult valgel inimesel.
Taolise suhtumise võtsid inglise
uusasukad rõõmuga yle ja see on
säilinud tänapäevani.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Omapärane on ka Yhendriikide
nägemus Ameerika maa kuuluvusest.
See põhineb algselt arusaamal,
et Jumal lõi kogu planeedil oleva
maapinna kristlastele. Kui kristlased
«avastavad» uue maa, kus elavad
mingisugused teised inimesed,
on neil õigus see maa omale nõuda
– teised inimesed ei oma seda
maad, vaid lihtsalt kasutavad seda
kuni kristlaste saabumiseni. Avastajaõigusel
(doctrine of discovery)
põhinevad Ameerikas paljude maaõigust
puudutavate kohtuasjade lahendused
ja veel eelmisel aastal kasutas
seda Ameerika Yhendriikide
ylemkohus.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hiljuti avaldati Robert Williams Jr
raamat «Like a Loaded Weapon:
The Rehnquist Court, Indian Rights,
and the Legal History of Racism in
America», kus käsitletakse seda,
kuidas endine ylemkohtunik William
Rehnquist on ohtralt teinud
rassistlikke avaldusi ja tarvitanud
rassistlikke allikaid. Kui Rehnquisti
säärane suhtumine oleks olnud suunatud
mõnele teisele vähemusgrupile,
oleks sellest tulnud kõva kisa, aga
kuna sihtgrupiks olid põlismaalased,
jäi rassistlik käitumine suurema
tähelepanuta.
Maavalla Koda http://www.maavald.ee/failid/maavald_10219_4.pdf

http://www.postimees.ee/?id=266391 Indiaanlase Evo Moralesi mõtteid


Viimati muutis seda toorum (Esm Apr 02, 2012 1:29 pm). Kokku muudetud 18 korda
Tagasi üles
KURAT
Hall päike
Hall päike


Liitunud: 28 Jan 2009
Postitusi: 86

PostitusPostitatud: Nelj Jan 29, 2009 1:46 pm    Teema: Vasta viitega

Rassism on inimeste rassilisi erinevusi tähtsustav mõtteviis või ideoloogia.
Rassismiks nimetatakse ka poliitikat, mis rajaneb sellisele mõtteviisile või ideoloogiale.Mitmesugused rassiteooriad on liigitanud inimesi vastavalt nende rassile "kõrgemateks" ja "madalamateks", millega on õigustatud ja põhjendatud teiste rasside hävitamist või nende eluviisi muutmist.
_________________
kURADI KURAT!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ice
Valge päike
Valge päike


Liitunud: 4 Märts 2008
Postitusi: 42

PostitusPostitatud: Nelj Jan 29, 2009 4:05 pm    Teema: Vasta viitega

KURAT kirjutas:
Rassism on inimeste rassilisi erinevusi tähtsustav mõtteviis või ideoloogia.


Rassism on illusioon ja kõik, muud midagi
_________________
Wake up or sleep forever.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Faxaros
Parasiit


Liitunud: 15 Juun 2004
Postitusi: 621
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Veeb 15, 2009 1:31 am    Teema: Vasta viitega

Rassismiga on praegu see problemaatika, et puudub teoreetiline pagas.

Enamus rassiste kipuvad olema rassistid ikka selle pärast, et neile ei meeldi neegrid. Kui küsida miks? Siis mingit head põhjendust nad ei oska tuua. Ma mäletan kuidas ma kunagi arvasin, et rassistid on lihtsalt mingid ksenofoobilised jobud.

Aga kui hakkasin uurima miks mingi rass loodi, ja mida antud bioloogiline eripära kaasa toob sai ka minust rassist. Kahjuks seda infot varjatakse niiet väga teretulnud oleks, kui mõni andekam foorumlane asja kätte võtaks ja asja täiendavalt uurima hakkaks, et siis pisut infot ka teistele lekitada.
_________________
Nii jumal kui ka ateism on kõik üks mõtlemise keeld. Keeld mõtelda etteantust ja saavutatust üle ja kaugemale.
Ignorantsus, kus usuvastasus on endistviisi kristlik, ning objektiivne, erapooletu tõlgendus loomult nihilistlik.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Elizabitch
varikonto alt postitaja


Liitunud: 15 Veeb 2009
Postitusi: 891
Asukoht: varikonto all

PostitusPostitatud: Püh Veeb 15, 2009 3:27 pm    Teema: Vasta viitega

Faxaros kirjutas:


Aga kui hakkasin uurima miks mingi rass loodi,.... seda infot varjatakse niiet


...niiet teil tuleb ikka vastastikku teineteist veel kõvasti remontida, enne kui see maania pisutki rahuldatud saab. minu kaastunne usuhulludele
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Elleth
Arengumaag


Liitunud: 24 Nov 2006
Postitusi: 1371
Asukoht: kaisus

PostitusPostitatud: Püh Veeb 15, 2009 5:43 pm    Teema: Vasta viitega

kõige diskrimineeritum olend siin maamunal on normaalne valge hetero mees. Rolling Eyes
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Curiosa
Külaline





PostitusPostitatud: Püh Veeb 15, 2009 5:47 pm    Teema: Vasta viitega

Elleth kirjutas:
kõige diskrimineeritum olend siin maamunal on normaalne valge hetero mees. Rolling Eyes
oo, jaa Crying or Very sad

Ära

Ei ole teis austust, ei armastust,
on ainult omakasu
ja odav eneseõigustus,
mis rääkida ei tasu.

Te juurest ma tahan pageda,
kuid pole kohta, kuhu,
ei ole nurka nisukest,
kus tuuled tuppa ei puhu.

Kõik mured manu tikuvad
ja ihu ligi poevad,
ja elu eriti rikuvad
hääd naised ja kurjad koerad.

Suur tolmune maantee on pärani,
ta nõiub, sa lähed õnge,
sa mõtled, nüüd lähed ärani,
kuid sinna sa tolmusse kõnged.

Ja üle su luie lähevad
veovankrid ja sõdurisaapad.
Sealt just nagu suure une seest
sa neile tervitust kaapad.
Tagasi üles
Norn
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 22 Märts 2008
Postitusi: 3485
Asukoht: P6lva

PostitusPostitatud: Nelj Okt 29, 2009 12:13 am    Teema: Vasta viitega

t'a'psustuseks, et v'a'lisilmaegregori eluj6gi liigub ylevalt alla ja sisefantaasia spiraal alt yles. naiselik eluj6gi toidab mateeriat (v'a'line areng, kohanemine) ja mehelik sisefantaasia kasvatab vaimu (sisemine areng, kohanemine). Kokku teevad Ilmapuu. See siis on teoreetiline evolutsioon ja elluj'a'a'mine.
_________________
Pole olemas kaht ühesugust asja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Itika
Heleroheline päike
Heleroheline päike


Liitunud: 13 Mai 2004
Postitusi: 810

PostitusPostitatud: Reede Apr 30, 2010 4:29 pm    Teema: Vasta viitega

Transhumanism.

http://en.wikipedia.org/wiki/Transhumanism
_________________
Must Kaardivägi
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Juul 21, 2010 1:23 pm    Teema: teemakohaseid linke, täienemisel Vasta viitega

http://www.epl.ee/artikkel/458861 Neandertali inimesed ilmselt ei ristunud meie eellastega
http://www.tehrantimes.com/index_View.asp?code=223389 Kuidas neegrist valge rass tekkis?
http://english.farsnews.com/newstext.php?nn=9012153841 Mesilased on taimetargad-ravitsejad
http://english.farsnews.com/newstext.php?nn=9012153839 Crocodiles Bite Harder Than T. Rex
http://www.youtube.com/watch?v=va01b27ef9w LoveMEATender Trailer (English Overdub)

http://etv2.err.ee/dokfilmid/71ca113b-a186-42b6-82bd-08679ebdc239?day=4 Liha (LoveMEATender, Belgia 2011)
http://uudised.err.ee/index.php?06252829 Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda: seavideo on kallutatud ja eksitav
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/londonis-suuakse-laboris-kasvatatud-lihast-valmistatud-hamburgerit.d?id=66541842 Londonis süüakse laboris kasvatatud lihast valmistatud hamburgerit
http://forte.delfi.ee/news/maa/veel-uks-tundmatu-inimliik-koljukillud-ei-valeta.d?id=66551418 Veel üks tundmatu inimliik? Koljukillud ei valeta 07. august 2013


Viimati muutis seda toorum (Esm Aug 12, 2013 4:21 pm). Kokku muudetud 2 korda
Tagasi üles
toorum
Külaline





PostitusPostitatud: Esm Aug 05, 2013 2:13 pm    Teema: Veits targutusi evolutsiooni teemal: Vasta viitega



http://forte.delfi.ee/news/maa/y-kromosoomi-uuring-koigi-meeste-uhine-esiisa-elas-enam-kui-120-000-aastat-tagasi.d?id=66538054 Y-kromosoomi uuring: kõigi meeste ühine esiisa elas enam kui 120 000 aastat tagasi

Kopin veits komme ja vastuseid, sest need kipuvad kaduma, kuid teema iseenesest on huvitav ja tundlik, ning peaks mõtlema provitseerima:

Toorum
04.08.2013 10:17
Pole mingit kohta kust mingi Adamu vöi kloon kuskle jalutama hakkas. Inimene on loom, üks ahviliik kes on psühedeelsete väetaimede abil evolutsioneerununud ja muteerunud eh arenenud selliseks nagu me oleme. Need kes mingist piiblist vöi kosmoselaevadest sonivad on lihtsalt tarvitamisega veits liiale läinud, vöi on seda teinud möni nende esivanematest. Viimaselajal kül areng suht pidurdunud ja psüühikat treenivad vahendid on asendunud "Jeesuse vere" ehk joomarlusega mis möttemaailma ei avara. Kuiod selle tagajärjed on ka hästi näha. Psühedeelsete droogide teooria on täiesti teaduslik teooria. Uurige. Ja möelge loogiliselt, miks osad ahvid ikka puu otsa jäid, kuid teised hakkasid arenema. Ilma katalüsaatorita reaktsiooni ei teki. Asja tömbasid käima narkootilised psühotriopsed seened ja taimed, pühad taimed, mille tarvitamisel tekkiski kultuur. Algselt oli kultuur juba nende sihipärane ehk rituaalne tarvitamine, sealt hakkas asi edasi arenema. Erinevas kliimas kasvasid erinevad psühhotroopsed taimed ja elasid ka erinevad ahvid. Nende kultuur ja kama oli erinev kuid kui nad piisavalt lähedased olid, näiteks karvased pöhjamaa ahvid, neanderdaalid aafrikast saabunud neegrikogukonnast välja heidetud albiinoahvidele, siis nende segunemisest tekkiski valge ahv nagu me oleme. Ainult valgel inimloomal on neanderaadli geenid, neegril pole. Aga valge on ka kövem leiutaja ja väiksem trummimees kuigi, oleme ka trummarid kui vaja. A noh neegrid on ikka kövemad.
Muidugi ei välista ka mingitliiki maavälise elu sekkmise, kuid need jutud nibirust, mingitest kulda ihkavatest töllidest laevada taevas kes inimese aretasid kulda kaevama on veits jaburavöitu. Sellised jutud mötles mingi pilves Sumeri preester välja samal eesmärgil nagu ansip räägib meile unistust igaveset majanduskasvust vöi siis rahumeelsetest tsüklitest ja elutervest konkurentsist aadlite teemimise juures. Rahvast oli vaja lihtaslt lollitada...


Täheldaja
04.08.2013 11:20
Kommentaar eemaldatud ( eemaldatud kommi oli selline: "Millal tekkis esimene juudiisa?" )
2 vastust
Juutide esiisa on Iisak, moslemite esiisa on Ismael. Mõlema, st Iisaki ja Ismaeli ühine isa on Aabraham. Neil olid emad erinevad, Iisakil oli emaks Saara (Mesopotaamiast), aga Ismaeli ema oli Haagar (egiptlanna).

Aabram elas ca 2000 aastat eKr. Ju siis umbes sellesse aega saaks paigutada juutide ühise esiisa, aga võta näpust, selles loos on probleeme kuhjaga. Esiteks ca 80% tänapäeva Iisraelis elavatest juutidest on geneetiliselt mittesemiidid, vähe veel sellest, st nad pole ka israeliidid, vaid kuuluvad meesliinis haplogruppi R1a (nende esivanemad elasid hoopis Lõuna-Ukrainast idapoole jääval maa-alal), võttes 7. sajandil vastu judaismi, hiljem valgusid sealt teistesse Euroopa piirkondadesse, sh ka Iisraeli.
Juudid (israeliidid) kuuluvad meesliinis haplogruppi J1, araablastest moslemid kuuluvad meesliinis peamiselt haplogruppi J2, mõlemad on semiidid. Kuid esineb ka vastupidiseid juhtumeid, st ennast juudiks nimetava haplogrupp on J2, aga mõnedel moslemitel on J1.
Juutideks peavad ennast ka need, kes kuuluvad haplogruppi E. Segadust on kuhjaga. Tõsi, juudiks võib ju ennast pidada igaüks, vaatamata geneetilisele taustale.

Täheldajale
04.08.2013 14:57
Kommentaar eemaldatud
2 vastust
Kle, Sa ajad nii tarka juttu. Ãœtle mulle palun, kust Kain endale lapse sai?

Toorum täheldajale
04.08.2013 11:43
Aga kes oli esimese juudiisa isa? Äkki meie vanavanavanavana jne. vanaisa? Mis tegi juudiisast juudisa? Eks ikka see, et ta lapsest sai juut. Kuid kuidas see veel juhtuda vöis?


Heh
04.08.2013 11:55
Toorumkirjutas:
Muidugi ei välista ka mingitliiki maavälise elu sekkmise, kuid need jutud nibirust, mingitest kulda ihkavatest töllidest laevada taevas kes inimese aretasid kulda kaevama...
1 vastus
Rahva lollitamisest Sumeris ....
Antiik-kirjandusest saab välj alugeda, et igal olulisemal linnal Sumeris oli oma jumal(-us), kes elas linna piires - templis. Kusjuures sõtta mindi ka selleks, et teise linn ajumal(-us) oma linna üle tuua.
Eks teisalt on uskumine üks huvitav jõud Smile

Toorum
04.08.2013 16:39
Tegaet on vist nii, et esimene juudiisa söi vist vähe teisi seeni kui tema vend. Küllap seepärast vennast ei saandki juudiisa. Aga mis puutub valge inimese tekkesse siis siin vöibki tegu olla selle teistsuguse väljaviskamisega. Sest hiljuti Inglismaal sündis neegripaaril siniste silmadega ja valge nahaga blond laps kes EI olnud albiino. Seda kuidas neegrid albiinodesse suhtuvad vöib tänapäevalgi näha ja kuhu sa ikka äratöugatuna lähed mujale kui külmema ja ebamuguvama koha suunas kus vähem mugavaid inimesi elab. Ja kui veel arvata töesti sisse see, et neanderdaali inimese geen on kah sees ja oletada, et karvase inimese ehk neanderdaali nahk ei pea karvade all must olema sning seda, kui karvased tänapäevalg valged inimesed vörreldes neegritega on ( assa jummel kus oleks kisa kui need karvad oleks tumedat tooni ) siis siit vöib aretada ühe vöimaliku teooria. Aga juutidegha tekib ikka küssa. No on neid ikka igat töugu. Nad vist ikka popsivad teist kraami piibust kui ülejäänud. Vöi siis on nii, et köigi rasside seas leidub teatud protsent inimesi kellele kraam vähe teistmoodi möjub ja eks nad siis hoia kokku.

Aadam & Eeva
04.08.2013 16:56
Toorumkirjutas:
Tagalt on vist nii, et esimene juudiisa söi vist vähe teisi seeni kui tema vend. Küllap seepärast vennast ei saandki juudiisa. Aga mis puutub valge inimese tekkesse siis ...
1 vastus
Oletan, et neegripaarile sündinud blondile põngerjale ikka tehti DNA- test isaduse tuvastamiseks? Aga loodus teebki mõnikord tõesti kummalisi vingerbusse.
Neegritel puuduvad neandertallaste geenid, sest nad ei rännanud Aafrikast välja (kui veel olid olemas neandertaali inimesed).
Tegelikult on vist tendents selline, et rassid hakkavad rohkem segunema. Kas see on halb?

Toorum aadamale ja eevale
05.08.2013 14:13
Et ka rasside kadumine on halb? Küsiks vastu, et kas on halb, kui sina lillehuvilisena pead aeda ja kõik lilled ristsugutuvad ära üheks liigiks?

Toorum Aadamale ja Eevale
04.08.2013 19:12
See dna test tehti muidugi. Sellest lugesingi kas Delfist vöi Postimehest. Guugelda kui viitsid. Täitsa euroopa inimene sündis neegritel...

jajah
05.08.2013 11:24
Toorum Aadamale ja Eevalekirjutas:
See dna test tehti muidugi. Sellest lugesingi kas Delfist vöi Postimehest. Guugelda kui viitsid. Täitsa euroopa inimene sündis neegritel...
1 vastus
neegritel võib küll eurooplane sündida kuid eurooplastel neegri sündi pole täheldatud?

Toorum Täheldajale
04.08.2013 17:14
Niiet Aabraham kes ei olnud juut tegi poja Iisaku kellest sai esimene juudiisa ja Ismaeli kellest tulid islamiusulised. Huvitav, et härra jumal on plaanid nii pikalt ette möelnud. Et Iisaku poegadest saavad iisraellased, väljavalitud rahvas ja Ismaeli poegade seast sünnib Muhamed kes Islami taevaissi auks loob. Aga miks härra jumal siis ikka ühe liini ära valis? Selline taevaissi kes oma laste sekka sellist ebavördsust tekitab peab kül ikka lausa nagu Hitler ise olema! Ja kas ta valis siis juba Iisaku enda välja vöi said väljavalitu tiitli alles tema järglased? Ehk kas Iisak oli esimene juut vöi köigest esimene juudiisa?
Huvitav milles see äravalitus alguses seisneda vöis? Kas äkki üleolevas suhtumises venna suhtes? Kas keegi teab piibliraamatust teadustöde pajatada?
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Toorumi aborigeenium Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group