Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

normaalsest toitumisest
Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Isiksus
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Teis Veeb 12, 2008 5:43 pm    Teema: normaalsest toitumisest Vasta viitega

kogemata leidsin ajakirjadusest midagi normaalset, mis meie igapäevase ajalehepasundamise ja reklaamikisa ümber lükkab.
vähemalt enamuses punktides on näha, et iga päev kuulda olev ei ole mitte alati tõde.
ja üldiselt eelistan eestimaise asukohaga teadlase juttu lombitaguste ärihaide omale:

Rahvusraamatukogus Tartu Ülikooli biokeemiaprofessori Mihkel Zilmeri avalikul loengul "Inimorganismipõhine toitumine" esitatud küsimusi.

Inimese jaoks on parim söögisedel tasakaalustatud segatoit: taimset päritolu toiduained peavad päevasest menüüst moodustama 75-85% ja loomsed toiduained 15-25%.
Kui võrreldi tervislikult elavaid ja normaalselt söövaid segatoitlasi ja tegelikke taimetoitlasi (ehk siis inimesi, kes tõepoolest ja ainult ja kestvalt toituvad vaid taimsest kraamist ning on loobunud ka piimasaadustest ja munast), siis viimastel pole statistiliselt tõestatud tervise-eeliseid. Pealegi on taimetoitlastele vajalik toidukogus väga suur, võrreldes kättesaadavate kalorite koguse ja bioväärtusega. Suur kogus energiavaest ja suhteliselt madala bioväärtusega taimset kraami on seedeelundite tarbetu koormamine.
Tasapisi tekivad rangel taimetoitlasel tervisehäired: kujuneb mõningate asendamatute aminohapete defitsiit. Kestva taimetoitluse korral ohustavad neid ka vitamiinide - eeskätt D- ja B12-vitamiini - vaegus ja nendega seotud haigused. Muidugi mitte kohe, kuid pärast 3-4aastast taimetoitlust (ainult taimset päritolu toiduaineid süües) kindlasti.
Loomset osa meie toidus pole võimalik lõpmatult ära jätta. Kuid väga hästi saab selle katta ka piimasaaduste, kala ja munaga. Punast liha vajab inimene tegelikult vähe. Ainus probleem, mis punasest lihast loobudes tekkida võib, on rauapuudus. Selle vältimiseks sobivad mõlemad, nii sea- kui ka loomaliha, kusjuures varude hoidmiseks piisab ainult 50 grammist 2-3 korda nädalas. Lihast saab inimene kätte kõige kergemini omastatava raua. Muidugi võib minna ka apteeki ja osta mõnd rauapreparaati, aga minu meelest on korralik liha hulga maitsvam kui rauaprepaat.
Aga kuidas on neid võimalik süüa eraldi! Raku tasemel on igas toiduaines koos nii süsivesikud kui ka valgud.
Süsivesikud peavad andma 50-60% päevasest koguenergiast. Kuid kes ületab süsivesikute normaalkogust järjekindlalt, läheb tasapisi ja kindlalt rasva. Kui aga tarbida kestvalt vähem toidusüsivesikuid kui organismile vaja, hakkab keha tasapisi kulutama muud hädavajalikku keha biomaterjali. Selline raiskamine on tervisehädade tekkimise üheks oluliseks põhjuseks.
Iga kord, kui kuulete lauset "Teie organism toodab mürke, neist on vaja vabaneda!", võite kindlad olla, et teile tahetakse midagi maha müüa. Inimese organism ei tooda ¹lakke ja jämesoole vesipesul pole mingit teaduslikku sisu. Inimese seedetrakti mikrohattude valgud uuenevad tundidega, talve jooksul nende külge küll midagi ei ladestu.
Kõik imedieedid on inimorganismivaenulikud, sest nad põhinevad organismi ressursi tühjakslüpsmisel. Nälgimine pole sugugi süütu tegevus. Kolm-neli päeva nälgimist pole tervele täiskasvanule probleem, aga rohkem kui neli päeva küll. Probleem on kahjuks varjatud, sest reservide kulutamiseks tekitatud hädad ei avaldu kohe, vaid alles mõne aasta pärast. Näiteks, inimene ei saa nälgides asendamatuid aminohappeid, sest tema organismis nende varusid ei ole. Nii hakkab organism lammutama lihaskudede valke. Kõige kurvem on see, et pikal nälgimisel kulutatakse ka mingi kogus südamelihase valke.
Kahjustav nälgimine on tihedalt seotud hilisemate liigesehaiguste tekkega (sel perioodil tekkinud kusihappekristallid ei kao liigestest ju kuhugi).
Kolesterooliteema vajab terviklikku analüüsi. Iga inimese normaalne üldkolesteroolitase on erinev. Käsukorras "ideaalsete" kontrollväärtuste tekitamine pole päris õige. Näiteks USAs alandati hiljuti seda "ideaali" järjekordselt umbes 0,2 ühikut madalamaks. See tekitas kohe juurde ligi 16 miljonit uut patsienti, mis omakorda tähendab suurt hulka raha.
Kõige suurem viga, mis kolesteroolitaseme mõõtmisel tehakse, on see, et seda mõõdetakse inimestel suvalisel hetkel - tervisepäevadel, lausa supermarketites ja ühekordselt. Samas eksisteerivad kindlad laboratoorsete uuringute reeglid, mille puhul tulemus on peaaegu õige. Vaid üks reegel: kui järgmisel päeval kell 9 on üldkolesterooli mõõtmine, siis eelmisel õhtul pärast kella kaheksat süüa ei tohi.
Kõrge kolesteroolitasemega hirmutamine on muutunud psüühiliseks faktoriks ja omandanud olulise ärisisu. Kui inimesel pole ühtegi teist kaasuvat haigust - kestvalt kõrge vererõhk, suhkurtõbi vms. -, siis ei kujuta üldkolesteroolitase kuni 6,3 ühikut enamiku inimeste tervisele mingit tõsist ohtu. Ka vanust tuleks silmas pidada, sest vananedes tõuseb tase füsioloogiliselt.
Kui kolesteroolitase on tõepoolest kestvalt liiga kõrge, peaks rakendama järgmist üldskeemi. Kõigepealt tehakse toidumuudatused ja kolme-nelja kuu pärast mõõdetakse kolesteroolitaset. Kui see pole langenud, kestab veelgi süvendatum dieet kolm kuud edasi. Alles siis võetakse kasutusele ravimid, mis seovad kolesterooli seedetraktis. Samal ajal tuleb jälgida toitumist. Alles neljandas faasis hakatakse kolesterooli alandavaid ravimeid tarvitama.
Kolesterool ei ole põhiotsustaja. On küllalt inimesi, kel kolesterool on normis, aga veresooned on umbes.
"Suhkur on valge surm". Selline lause on nonsenss. Suhkur on koondnimetus, mis hõlmab vaid teatud osa süsivesikutest, täpsemalt kõiki magusamaitselisi, vees lahustuvaid lihtsaid süsivesikuid (eeskätt mono- ja disahhariide). Inimese ajukoe energeetilised vajadused rahuldatakse peaaegu täies mahus veresuhkru ehk glükoosi arvel. Meeste spermatosoidide liikuvuse energia tagatakse sisuliselt fruktoosiga. Ka naiste organismil läheb fruktoosi vaja. Kuidas saab siis suhkur olla valge surm? Suhkur (seega ka tavaline lauasuhkur ehk sahharoos - glükoos + fruktoos) pole normaalses koguses inimese organismile probleemiks. Õiges koguses saaduna rakendatakse ta organismi poolt täielikult ja ta ei põhjusta ka mingeid ohtlikke happerünnakuid, nagu telereklaam igal õhtul väidab.
Normaalne päevane suhkrukogus on 3-5% päevasest toiduenergiast. Kahjuks tarbivad paljud inimesed magusat pidevalt 25-30% ulatuses päevasest kaloraa¾ist ja just seetõttu tekivadki tasapisi paljud terviseprobleemid.
Toidurasvad peavad andma 25-30% inimese päevasest kaloraa¾ist. Kui saad kestvalt vähem toidulipiide, kujuneb organismis tasapisi energiadefitsiit.
Toidurasvade tähtis näitaja on nende rasvhapete loomus - on nad küllastatud või küllastamata rasvhapped. Normaalseks elutegevuseks vajab inimene nii küllastatud kui ka küllastamata rasvhappeid. Niisiis pole küllastatud rasvhapete esinemine toidus mingiks miinuseks, ehkki meid nendega meedias kogu aeg hirmutatakse, küll aga peab nende vahekord toidus olema kestvalt normaalne: üks kolmandik olgu küllastatud, üks kolmandik monoküllastamata ja üks kolmandik polüküllastamata rasvad. Söö päevas vähemalt 250 grammi puuvilja ja 250 grammi juurvilja. Söö nädalas 3-4 korda kala, sealhulgas ka rasvast kala, pruugi lahjemaid piimatooteid, söö linnuliha ja mune.
Kestvalt ainult taimi süües ja vaid taimseid õlisid tarvitades ei ela inimene kindlasti tervislikult. Ja veel: veresoonte sisekiht ehk endoteel (seda leidub organismis umbes 1 kilo) on inimese suurim sisesekretsiooninääre. Low-fat või veelgi halvem, rasvavabade toodete kestval ainutarbimisel aga hakkab endoteelikiht paraku tasapisi kaotama oma normaalset talitlust. Seda on viimastel aastatel maailmas põhjalikult ja asjalikult uuritud ning see on USA toiduaineteturu üks kõige enam varjatud saladusi.
Täpsemalt saab kõikidest nendest probleemidest lugeda Mihkel Zilmeri, Urmas Kokassaare ja Tiiu Vihalemma raamatust "Normaalne söömine".
Mõistliku söömise päevaplaan
HOMMIKUSÖÖK | Kell 6-9. Hommikuti mitte süüa on lausrumalus! Hommikul vajab organism kiiresti ja suhteliselt rohkesti toidusüsivesikuid. Süsivesikurikkad on kartul, leib, kuklid ja makaronitoidud. Kogus sõltub kehakaalust. Süsivesikuid on vaja selleks, et maks ei peaks ise hakkama hommikul glükoosi tootma. Inimese organismis pole pikaajalisi süsivesikute tagavarasid, ning ka maksa glükogeenivarud on hommikuks üsna tühjad.
Hommikueine olgu rasvavaesem - 2,5protsendiline (kuid mitte rasvavaba) piim, light juust.
Vorstivõileib pole hommikusöögiks kõige otstarbekam. Eraldi võetuna pole ei võis ega vorstis mitte midagi halba, kuid vorst ja või koos annavad hommikusöögiks liiga palju rasva korraga. Ka röstsaia peaks vältima, sest süsivesikute korduval töötlemisel tekib paraku ka kahjulikke ühendeid.
Hommikul peaks sööma putrusid, jogurteid, muna, kala, kanaliha ja kohupiima. Ka küps banaan on omal kohal.
LÕUNASÖÖK | Kell 11-14. Kindlaid reegleid pole. Lõuna on nautimiseks, sealjuures ei tohi unustada salateid. Päeva olulisim kogus süsivesikuid tuleb kätte saada päeva esimeses pooles.
ÕHTUSÖÖK | Kell 17-19. Õhtul peab süsivesikutega ettevaatlik olema. Omal kohal on hoopis võimalikult kvaliteetsed valgud: muna, kala, juust, piimasaadused.
Nn. ööootest on targem loobuda. Hilisõhtul sööduna ladestuvad kõik liigsed süsivesikud rasvadeks. Kui hilisõhtul teleri ees kõht tühjaks läheb, võib süüa veidi kõike, mis ei sisalda rohkelt tärklist: värsket puu- või köögivilja (välja arvatud küps banaan), rasvavaest tailiha, mõnd lahjat piimatoodet, light juustu.
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
lola
Arengumaag


Liitunud: 20 Nov 2006
Postitusi: 477

PostitusPostitatud: Teis Veeb 12, 2008 6:36 pm    Teema: Vasta viitega

esimene osa oli norm.
aga viimane osa - see kellaaegade värk on pask. Inimene peab sööma siis kui kõht tyhi, mitte kelleaaegade järgi. See on väga individuaalne teema. Mõni inimene hoopis magab päeval ja on öösel yleval, seega ei saa rääkida hommikusöögist kell 8.
Ja mina olen alati öösiti söönud (ja seda mida tahan, muna, saiakesi, praadi jne) ja pole nagu näha, et paksuks läheks.
Seega käigu põrgu oma kellaaegadega, sest nende faktid ei pea paika, minu puhul.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
hall kass
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 24 Nov 2005
Postitusi: 1678

PostitusPostitatud: Teis Veeb 12, 2008 6:55 pm    Teema: Vasta viitega

Tõsi, kellaajad on indviduaalsed (olen isegi öösel kell 3 omale kartuleid praadinud). Aga banaanide kohta liigub jutte, nagu oleks neisse säilivuse nimel igasugu sitta pumbatud. Ehk siis olla nad vaat et eluohtlikult mürgised Very Happy Kas saab keegi seda kinnitada või ümber lükata?

Huvitav, milliseid vitamiine leidub küüslaugus (kunagi sai uuritud, aga olen unustanud)? Enamus vastutulijaid kuulutab, et küüslauk on vingeim tervisepomm, millest ei saa üle ega ümber - ja samas leidub, khm, esoteerikuid, kes ütlevad, et küüslauk on negatiivse energeetikaga...

Olen kuulnud, et maasikad pidavat palju rauda sisaldama... kõlbab see kraam liha asendajaks (huvi pärast küsin - ise võin ka liha õgida)?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Elleth
Arengumaag


Liitunud: 24 Nov 2006
Postitusi: 1371
Asukoht: kaisus

PostitusPostitatud: Teis Veeb 12, 2008 7:00 pm    Teema: Vasta viitega

kellaajad tuleks ümber arvutada vastavalt selle järgi kuidas tegelikult üleval ollakse. Minulgi oleks muidu hommikusöök umbes keset ööd, lõuna hommikusöögi ja lõunasöögi vahepeal, õhtu umbes lõunasöögi ajal ja õhtul istuksin lihtsalt näljas.

Selle magusa teemaga on ka oma kala, vahepeal on mul lihtsalt meeletu magusa vajadus ja ma siis söön sda magusat raskelt üle päevase normi. Kuidagi ahistavana tundub see mida millal ja kui palju süüa, eriti kui suruda neid norme organimile peale.
_________________
I do not play with dice and I don't believe in coincidences.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Teis Veeb 12, 2008 7:32 pm    Teema: Vasta viitega

noh, ma pidasin selle artikli puhul silmas mitte seda kellaegade asja.
vaid toiduvaliku põhjendusi.
ja need on suht ok.

maasikates on palju rauda.
aga sugurakke nad ei kasvata/hoia alal, selleks on liha vaja.

küüslauk kuulub koos ¾en-zeni ja naistepunaga maailma kolme kõige "ravivama" taime hulka.

ja see kellaaegade jutt on tegelt pläma, aga muidu on põhimõteliselt norm ja ma ei hakanud neid maha lõikama artikli otsast.

samas kui keegi peab vajalikuks dieeti pidada, siis see kellaaegade jutt on nagu rusikas silmaauku: sel juhul peab paika.
eriti kui lähtuda söömisel nendest soovitustest, mis kirjas.
st set nii võib täie kõhuga dieeti pidada.
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
HellYou
Valge päike
Valge päike


Liitunud: 9 Veeb 2008
Postitusi: 17
Asukoht: oslo

PostitusPostitatud: Teis Veeb 12, 2008 10:28 pm    Teema: Vasta viitega

Jah, jutt ysna 6ige.
Ise yritan ka kaalu alandada ja olen tervislikult toitudes kaotanud 10 kg. Nyyd 10 veel vaja kaotada.
Minu puhul peab paika ytlus et peale kuut 6htul ei soovitata syya. Ja kui ma ei soo peale kuut, siis kaal langeb. Wink
Kellaajad ikka igayks ise muudab vastavalt enda p2evakavale. Idea
_________________
Raudselt pagan
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Elleth
Arengumaag


Liitunud: 24 Nov 2006
Postitusi: 1371
Asukoht: kaisus

PostitusPostitatud: Teis Veeb 12, 2008 11:32 pm    Teema: Vasta viitega

Ma mõtlesin, et peaks proovima seda asja, arvutama oma kellaajad välja ja sööma sedeli järgi, tra, ainult kommist peab miskit moodi loobuma, sundvõõrutus tuleb ilmselt.

Kuigi kogu seda jama analüüsides ma tunnen, et toitumisega mul miskine kamm, üritan õieti toituda, aga fakt on see, et kui midagi sedeli järgi tegema hakkan, siis a vist lihtsalt nälgin ära. Sedeli järgi toitudes võtan alati miinimum programmi ja siis kaal lähebki...

Krt ma vist ei tohiks üldse neid teemasid lugeda
_________________
I do not play with dice and I don't believe in coincidences.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
boss
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 5 Apr 2006
Postitusi: 2170

PostitusPostitatud: Teis Veeb 12, 2008 11:50 pm    Teema: Vasta viitega

Esimene sööma peaks olema siis kui loodus ärkab;)
Ja viimane siis kui loodus läheb magama.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hetk
Valge päike
Valge päike


Liitunud: 8 Nov 2006
Postitusi: 28

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 13, 2008 2:56 pm    Teema: toitumine Vasta viitega

Mhõõ.....Ja kuidas siis jääb Gunnar Aarma teooriaga, et inimorganism ei vaja liha.....
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 13, 2008 6:37 pm    Teema: Vasta viitega

noh, aarmalt oleks vaja küsida, et kui ta liha ei söö, siis kuidas ta oma sugurakud täisväärtuslikud hoiab - loomset proteiini ju ei tule organismi.
tegelt see hea inimeste üldise nõrgestamise programm.
ära söö liha, oled nõrgem, sinu lapsed on nõrgemad...
teine küsimus on see, et kas see "kõva eesti guru" oli ikka nii eesti mees.
vabamüürlane oli ta küll ja indiat kummardas, mis kole.
ja juurutas siin teooriat, et eestlased, saage nõrgemaks.
ja seda meie kliimatingimustes, kus eksisteerivad külm niiskus, miinuskraadid ja külm tuul.
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
maximus
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 5 Nov 2007
Postitusi: 1048
Asukoht: L-Virumaa

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 13, 2008 6:48 pm    Teema: Vasta viitega

Olin ka kunagi taimetoitlane, oli kerge olla jne... ainult kartulikotti ei jõudnud enam tõsta ...
_________________
Kuhu tõttad, Trilma?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Faxaros
Parasiit


Liitunud: 15 Juun 2004
Postitusi: 621
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 13, 2008 8:23 pm    Teema: Re: toitumine Vasta viitega

Hetk kirjutas:
Mhõõ.....Ja kuidas siis jääb Gunnar Aarma teooriaga, et inimorganism ei vaja liha.....

Et ajus saaksid edukalt toimuda kognitiivsed (mentaalsed) protsessid kasutatakse rasvhappeid nagu omega -3.

Parandades teooriat - mittemõtlev inimorganism ei vaja liha.
_________________
Nii jumal kui ka ateism on kõik üks mõtlemise keeld. Keeld mõtelda etteantust ja saavutatust üle ja kaugemale.
Ignorantsus, kus usuvastasus on endistviisi kristlik, ning objektiivne, erapooletu tõlgendus loomult nihilistlik.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
liivaterake
Beez päike
Beez päike


Liitunud: 10 Jan 2007
Postitusi: 239

PostitusPostitatud: Nelj Veeb 14, 2008 12:41 am    Teema: Vasta viitega

Looduses on kõik olemas, mida inimene vajab. Küsimus on selles, kas me teame-tunneme kõike.
Ntx lõik sellelt lingilt http://www.loodusajakiri.ee/eesti_loodus/index.php?id=485
"Terviseseemned. Nii võiks kanepiseemneid nimetada nende õlis sisalduvate mono- ja polüküllastamata rasvhapete tõttu, mida tänapäeval tuntakse niinimetatud oomega-3- ja oomega-6-rasvhapetena. Kanepiõli tuntumad rasvhapped on inimorganismile asendamatud alfalinoleenhape ja linoolhape. Koos linaga ongi kanep üks väheseid taimi, kelle seemneid võib polüküllastamata rasvhapete suure sisalduse poolest võrrelda rasvaste merekaladega."


Ja eks toit on seotud energeetikaga. Kui ikka suur isu on liha suhtes, siis ei peaks jah end keelama. Inimeste vajadused on väga erinevad...eks isegi on vahel imestatud, mida mõni inimene kõike sööb...aga ju tema organism vajab seda. Sisetunne on see, mida peaks kuulama. Paraku on see sisetunne meil tuksi keeratud või siis piiratud sellega, mida pakub kaubandusvõrk, mis ei ei ole kindlasti inimese tervise teenistuses. Ja see sisetunne on ka piiratud sellega, mida inimene on oma elu jooksul üldse söönud. Ei oska nagu muud tahtagi, kui on kasutatud ainult seda, mida Rimi vm kaubanduskett pakub.

Üldiselt see võõrandumine loodusest tingibki selle, et ei saada seda, mida tegelikult organismi vajab. Ei toimi enam seda, mida võib loomade puhul täheldada...kes lähevad ja valivad eksimatult kõigi taimede seast välja selle, mida tal parasjagu vaja on. Eks me valime ka, aga see valik on juba kellegi teise poolt tehtud valikute seast.
Poest võib suure hädaga füüsilise keha ära toita, aga mis puudutab eeterkeha, siis sellest ei maksa enam üldse rääkida. Eeterkeha toidavad eeterlikud õlid, viimaste olemasolust saab aru lõhna järgi. Kui poe juur- ja puuvilju nuuusutada, siis lõhnast ei ole juttugi, pigem hais. Kui on palju eeterlike õlisid, siis võib öelda, et juba nuusutades saab kõhu täis. Razz Ntx suvel aasade kohal on palju eeterlikke õlisid, minge ja hingake terviseks.
Ja kuna see poetoit on nii ebakvaliteetne, siis ka sellep. kiputakse üle sööma...sest vajalikke toitaineid ei saa kätte ja peab sööma suuremates kogustes. Parem kolm krimpsus koduaia kartulit kui kümme suurt mutantkartulit. Kahjuks müüakse vähe eesti talude kaupa suurtes poodides.

Selle kohta ei tea midagi öelda, kas sugurakkude tarvis on loomset proteiini. Samas on ju taimtoidulisi loomi olemas ja sigivad ju nemadki ning on väga elujõulised.
Siinkohal meenuvad eskimod, kes ju praktiliselt lihast toituvadki. Ja mujal geogr. piirkondades on jälle taimsem toit. Vb on see seotud mingi inimese energeetikaga ja arenguga...see kõigil erinev. Seetõttu ei peaks olema ka mingeid toitumisõpetusi ja metoodikaid. Me kõik oleme väga individuaalsed. Ka Eesti piires.

Kellaaegadest pole ise kunagi kinni pidanud söömisel...söön siis, kui isu on, kasvõi öösel. Kaaluga pole kunagi probleeme olnud.
Liha söön pisut iga päev, eriti palju nagu ei tahagi...igasugustest sardellidest ja vorstidest hoian aga enamasti eemale, sest sellist saasta ei vaja ükski organism. Ainult suvel saab vahel grillitud Embarassed
Ja viimasel ajal olen uurinud neid taimi, mis kasvavad eesti looduses..ning neid proovinud. Sünteetilisi vitamiine jm küll enam apteegist ei osta.

Ok, nagunii keegi pikka teksti lugeda ei viitsi Laughing
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
SHoD
Valge päike
Valge päike


Liitunud: 13 Veeb 2007
Postitusi: 14

PostitusPostitatud: Nelj Veeb 14, 2008 2:24 am    Teema: Vasta viitega

Kella aegade kohta oskan nii palju kommenteerida, et hommikust on tark süüa umbes tund pärast ärkamist ning viimane eine umbes 2 tundi enne magamaniekut.
See on muidugi väga individuaalne, paljudel on organism ära harjutatud sööma kohe hommikul tõustes.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Gerdenel
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 25 Okt 2004
Postitusi: 3086

PostitusPostitatud: Nelj Veeb 14, 2008 11:59 am    Teema: Vasta viitega

Lõvi taimse toidu peal loomulikult vastu ei pea ja lehma jaoks liha pole ka parim valik.
Inimesed ei tea, kes nad on.
Üks saiake sobib lehmale ja teine lõvile, sest saiake on ainult väline vorm.
See, mis poelettidel tegelikult vastu vaatab, on kaugelt muud, kui näha. Cool
_________________
kui praktik pole nõus teoreetikutega, siis on ta usklik loll, sest teoreetikud teavad alati paremini, ilma proovimatagi, sest nende arvamusi on rohkem ja need on sarnased. Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
mel
Arengumaag


Liitunud: 25 Nov 2006
Postitusi: 829

PostitusPostitatud: Nelj Veeb 14, 2008 1:47 pm    Teema: Vasta viitega

Gerdenel kirjutas:
Lõvi taimse toidu peal loomulikult vastu ei pea ja lehma jaoks liha pole ka parim valik.
Inimesed ei tea, kes nad on.
Üks saiake sobib lehmale ja teine lõvile, sest saiake on ainult väline vorm.
See, mis poelettidel tegelikult vastu vaatab, on kaugelt muud, kui näha. Cool


kled pane vähem narksi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
hall kass
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 24 Nov 2005
Postitusi: 1678

PostitusPostitatud: Nelj Veeb 14, 2008 8:08 pm    Teema: Vasta viitega

Gerdenelil on mõnes mõttes õiguski - poleks pagarilettidel silte a´la "lihapirukas", "kapsapirukas" jne, paistaks see kraam seal lettidel ühesugusena, erinevus oleks vaid kujus.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Naima
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 27 Sept 2006
Postitusi: 2278
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Veeb 14, 2008 8:21 pm    Teema: Vasta viitega

...

Viimati muutis seda Naima (Püh Jan 24, 2010 10:12 am). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Wahya
Punane päike
Punane päike


Liitunud: 11 Veeb 2006
Postitusi: 528

PostitusPostitatud: Reede Veeb 15, 2008 12:17 pm    Teema: Vasta viitega

Kellaajaline toitumine on kasulik kui tahad ainevahetust kiirena hoida. Samuti tuleks süüa enne kui kõht tühjaks läheb Very Happy veresuhkur jms. Kes sporti armas tab etha, see teab.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
akk
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 29 Dets 2004
Postitusi: 6324

PostitusPostitatud: Reede Veeb 15, 2008 1:01 pm    Teema: Vasta viitega

hommikul pudru ja süsivesikud ja üks kohvi, lõunal supp, õhtul liha ja taimetoit. mulle istub see kõige rohkem aga igakord ei olegi vaja lõuna ajal süüa aga siis tekib vajadus õhtul rohkem süüa
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Isiksus Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 3

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group