Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

naise valikud
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Suhted, sidusväljad, seksuaalsus
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Krissu
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Veeb 28, 2007 2:14 pm    Teema: Vasta viitega

Maxwell kirjutas:
Krissu kirjutas:
Maxwell kirjutas:
Enda jutu jätkuks ütlen, et pole ka ime, kui mehe ema ja mehe naine omavahel läbi ei saa. Mõlemad kipuvad õpetama, kuidas mees olema, elama, tegema peab jne.


Siinkohal võib mees kasutusele võtta salajase imetriki 'mehe sõna' ja selle kammajaa ära lõpetada. Wink


Tubli tüdruk, sa oskad ridade vahelt välja lugeda ka vastuseid.


Ma nii lootsingi, et sa kiidad mind Wink
Tagasi üles
Krissu
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Veeb 28, 2007 2:14 pm    Teema: Vasta viitega

chirmaa kirjutas:
Mõnel pole seda sõna kusagilt võtta või siis ei suudeta seda kuidagi moodi kehtestada. Ei tea küll miks Wink


Või ei taha võtta.. Rolling Eyes
Tagasi üles
Maxwell
Lilla päike
Lilla päike


Liitunud: 26 Okt 2005
Postitusi: 432
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 28, 2007 2:20 pm    Teema: Vasta viitega

Krissu kirjutas:
Maxwell kirjutas:
Krissu kirjutas:
Maxwell kirjutas:
Enda jutu jätkuks ütlen, et pole ka ime, kui mehe ema ja mehe naine omavahel läbi ei saa. Mõlemad kipuvad õpetama, kuidas mees olema, elama, tegema peab jne.


Siinkohal võib mees kasutusele võtta salajase imetriki 'mehe sõna' ja selle kammajaa ära lõpetada. Wink


Tubli tüdruk, sa oskad ridade vahelt välja lugeda ka vastuseid.


Ma nii lootsingi, et sa kiidad mind Wink

Võta heaks Exclamation
_________________
Värav on avatud!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Curiosa
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Veeb 28, 2007 3:15 pm    Teema: Vasta viitega

Maxwell kirjutas:

Mis need stereotüübid siia puutuvad ja lisaks veel ühiskondlikud? Ise mõtlesid selle jutu välja stereotüüpide kohta või oled sa selle kuskilt sisse tarinud. Ja nüüd vaevled selle info otsas.

muide, ma ei vaevle, aga sa
ise ju vastad, mis nad siia puutuvad, lausa kannatad nende all:
Maxwell kirjutas:

Emad arvavad, et pojad ei saa ilma nendeta hakkama, isegi siis ei taheta lahti lasta energeetiliselt, kui nad juba surnud on. Ja nüüd sa imestad kust tulevad suured lapsed. Loomulikult sõltub nüüd suuresti mehest, millal ta suudab sellest lahti rabeleda ja kui suudabki, tuleb naine, kes tahab üldjuhul omad raamid peale panna. Ja hakkab uus ring.


ja mitte ainult emad ja naised ei kujuta endast suurt ohtu meessoole, ka vanaemad ja tädid Very Happy aga miks, sest neil kivinenud stereotüüp peas, et poja vajab emme kaitset vms. ise põrkusin pigem selle vastu, et poega nö omile jalule tõugates tormas vanaema kibekähku mind kui rongaema asendama, pris tüütu lugu...
Tagasi üles
Curiosa
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Veeb 28, 2007 3:44 pm    Teema: Vasta viitega

Maxwell kirjutas:

Tütardega on mõnevõrra lihtsam, lastakse emade poolt kiiremini lahti - kaks naist kodus - "tekib õhu puudus".


ja tütred üldjuhul taluvad emmetamist poegadest kehvemini - see lahti laskmine /kinni olemine ema ja lapse vahel on tglt ikka ka vastastikune, kes ikka ise ei taha kinni olla, sellest lastakse ka lahti
Tagasi üles
Curiosa
Külaline





PostitusPostitatud: Kolm Veeb 28, 2007 4:22 pm    Teema: Vasta viitega

See, mida stereotüüpideks nimetasin, on sama, millest teema püstituses Haldjanool räägib, ühiskondlik moraal. pigem püüdsin puudutada momenti, et kui ema või isa ise arvabki, et on, või isegi tõepoolest ka on vaba nimetatud moraali painest, siis ikka leidub keegi, kes seda pole ja süstib seda me võsukestesse. see on ka üks moment, mis naise valiku, kas lapsed või mees, raskeks teeb. sellega on siiski lihtsalt nii nagu on, igal inimesel on oma tee ja omad ämbrid läbi käia, et neist õppida ja tuleb siingi omi lapsi usaldada.
minu loll aju genereeris kogu teema kohta nisukese kokkuvõtte:
naise raske valik, kas laps või mees - see kipubki vist tekkima juhul, kui 1) naine ei riski oma lapsest lahti lasta (suurema lapse puhul) 2) kui aga laps on väike ja sellise valiku küsimus tekkib, siis kardan, et tegu võibki olla mehega, kes igatseb naise näol emakuju ega soovi konkurentsi. tasemel mees peaks vist suutma tunnistada ka armastatud naise last
Tagasi üles
chirmaa
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 9 Jan 2006
Postitusi: 1058

PostitusPostitatud: Nelj Märts 01, 2007 12:30 am    Teema: Vasta viitega

Veel: mees võib tunnistada lapsi ja austada naise pühendumist lapsele, loobuda ka konkurentsist, aga vajadus ema järele ei kao-see leitakse mujalt ikkagi. A see muidugi teine teema.
_________________
Mängur
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Elleth
Arengumaag


Liitunud: 24 Nov 2006
Postitusi: 1371
Asukoht: kaisus

PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2007 2:08 pm    Teema: Vasta viitega

ma räägin nüüd ühe loo

Elas kord üks naine kellel oli mees. Siis ta jäi rasedaks sellest mehest aga kuna mees last ei tahtnud siis tegi naine abordi, hoolimata sellest, et arstid hoiatasid, et naine ei pruugi enam kunagi lapsi saada. Siis möödusid mõned aastad ja mees hakkas tahtma järelpõlve, aga kuna oma naine enam lapsi ei saanud siis ta võttis teise naise.


ja teise loo

Elas kord naine kellel oli mees. Siis ta jäi rasedaks sellest mehest aga mees last ei tahtnud. Siiski naine keeldus abordist ja läks mehe juurest ära, mõtles, et küllap saab hakkama. Siis aga kolis ta ellu mees, kes enam ära ei läinud. Naine ajas ära ja ei tahtnud leppida mehega, mis sest, et mees hoolitses naise eest ja oli nõus ka naise lapsega. Lõpuks, põhiliselt ühiskonna survel oli naine nõus selle mehega ja ta sai õnnelikuks.
_________________
I do not play with dice and I don't believe in coincidences.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Jonna
Tumeroheline päike
Tumeroheline päike


Liitunud: 21 Mai 2005
Postitusi: 158
Asukoht: liikuv,et mitte "takerduda"

PostitusPostitatud: Teis Aug 21, 2007 5:12 pm    Teema: ka üks lugu Vasta viitega

...naisel oli mees ja laps.naine valis mehe.Kuid mees pöördus hoopis teiste naiste poole, pidades oma naise armastuse pidevat olemasolu "normaalseks" .Kui naine hakkas siis armastama ka teisi mehi..märkas oma mees, et tal on väärt naine Rolling Eyes
Miks alles siis!?
_________________
Ma mõtlen ,et ma mõtlen ,mõtlen...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
hall kass
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 24 Nov 2005
Postitusi: 1678

PostitusPostitatud: Kolm Aug 22, 2007 6:23 pm    Teema: Re: naise valikud Vasta viitega

haldjanool kirjutas:
naise kõige raskem valik on see, kui ta pannakse valiku ette, kas valida mees või (juba olemasolev) laps.
yhiskondlik (egregoride) moraal käsib valida lapse, a la "kui ei vali last, siis oled rongaema, hoolimatu, vastutustundetu, ümberaeleja" ja mis kõik veel.
ka on laps "kasvanud naisele hinge külge" ja tema kahjuks valimine teeb lihtsalt haiget - niikaua kui otsus lapse kahjuks veel tegemata ja asi alles kaalumisel. on tõdetud, et see valik on naisele tihti nii raske, et sellega kaasneb vähemalt depressioon. aga ka mitmed enesetapud on olnud ajendatud sellest, et naine tahaks valida mehe, aga ei suuda, sest ühiskondliku moraali surve on nii suur (või kujutab naine seda nii suurena ette), et naine lihtsalt ei pea võimalikuks valida meest.
looduses on aga nii, et kui loomadel on raske, siis otsustab loom järglase kahjuks ja kaaslase kasuks, sest on võimalik uued järglased muretseda, kui olud paranevad. (siia ei käi need juhud, kus loom ongi üksi järglaste eest hoolitsema jäänud).
paganlik moraal aga soovitab valida mehe. mees loob hüved ja toob endaga hingerahu ja kindluse tunde. meest peaks eelistama üldse kõigele, sest suvalisel valikul mehe kahjuks võidavad egregorid ja kaotab mees (ja nii paneb naine ka iseenast kaotaja olukorda, kuna naine on mehega seotud).
kui nüüd naine suudab teha valiku lapse kahjuks ja mehe kasuks, siis tekib rahulik tunne, mis ütleb, ma tegin õigesti. tavaliselt kaasneb asjaga ka mitmesuguste muude asjade (ka mehega otseselt mitteseotute) paranemine. ja üldjuhul lapse heaolu ei saa kannatada mingitel müstilistel põhjustel.


Sama jutt kristlastel - vahe vaid selles, et nemad käsevad Jehoova seada ülemaks ka oma lastest. Tõsi küll, siinne jutt on kraad leebem - kui Jehoova käseb vajadusel lapsed ja sõbrad kasvõi hüljata, tappa jns, siis Tokroda jutt juga maad hiljem selles teemas tundub seda mõtet kummutavat ja püab näidata, et naisel on võimalik ka lapsest loobumata uus mees valida. Siin on aga, jah, paraku see jama, et paljud mehed peavad ka lapsi konkurentideks naise läheduse vallutamisel. Ning siis veel kahtlus: olen tutvumiskuulutustes näinud palju teateid a´la "tutvun naisega, laps pole takistuseks". Kuid kas ikka "pole takistuseks"? Äkki mehel lihtsalt on see läheduse- või lihtsalt kepivajadus nii suur, et ta on algul nõus kannatama konkurenti enda kõrval lootuses, et hiljem nagunii leiab kas mõne lasteta naise või siis võimaluse "konkurent" kõrvalt ära koristada?
Samuti võib ka olla, et mõni mees on mingi ühiskonna kehtestatud jabura reegli ori - ja see reegel ütleb, et "kui last/lapsi ülal ei pea, siis pole õigust keppida"Laughing No nagu omad käed ei tööta - pihku peksta ei oska võiTwisted Evil Või siis leida naine, kes ei vaja laste jaoks pappi (saab ise lastega hakkama), vaid tahab lihtsalt lõbutseda...

Tsiteerin::

Muideks üks valik.
Kui naine allub tasemel mehele, siis saab ta võimu maailma üle.
Kui Naine tahab võimu mehe üle, siis on ta ühiskonna ori.


Jah, see on ka kristluses nii - "ori saab võimu endast veelgi madalamate üle". Aga paraku tänapäevane ühiskond juhindubki ilmselt igal elualal sellest jaburast reeglist, et "kummarda tugevamaid ja ahista nõrgemaid, ei tohi olla sõpru, on vaid isandad ja orjad". Ehk siis näiteks peab edukas mees rabama tööl oma ülemuse heaks, et siis õhtul baaris kaaslastega õllet rüübates eputada: "kurat, ma võtsin NIIIIIIIIII kõva laenu, nüüd ehitan majale 4 korrust otsa, siis hakkab naine veeeeeeel rohkem keppi andma" Laughing Ja need kaaslased, kes seda laenu võtta ei suuda, peavad nüüd alandlikult ütlema: "respect!".....
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
maaarja
Hall päike
Hall päike


Liitunud: 2 Nov 2005
Postitusi: 73

PostitusPostitatud: Reede Sept 07, 2007 10:51 pm    Teema: Vasta viitega

Siin räägitakse palju sellest, mida naine peaks valima ja kuidas see siis mõjutab seda naist ennast või meest, keda valiti/ei valitud. Kuidas jääb aga lastega, keda ei valitud või just valiti? Kas nad tahavad olla nö valitud või tahavad õnnelikku ema? Või mõistavad nad mõlemal juhul ema hukka Smile
_________________
armastan ma headust, üle kõige vihkan lolle.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Suhted, sidusväljad, seksuaalsus Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6
Lehekülg 6, lehekülgi kokku 6

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group