Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula: Arengumaagide esinemised nõmme raadios.
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Värviline ringvool ja seadus
Mine lehele 1, 2  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> 20-Süsteem. RAKTOBLEERI vundamentseadused. VALMIS!!!
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Tokroda
Alfaisane


Liitunud: 22 Dets 2003
Postitusi: 8583
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Dets 13, 2006 3:32 am    Teema: Värviline ringvool ja seadus Vasta viitega

Eelteadmine: Hingeketas.
Inimese loovat poolt näeme kettana, mis pöörleb. Sisemaailmas saab luua inimene üksinda ja siis tuua oma looming välja. Aga välismaailma muutmine vajab meeskonna tööd. Loodus on nii loodud, et muuta ei saaks üks inimene, siis võib ta mitte arvestada teistega ja see suure tõenäosusega looks kahju. Aga kui muudavad ümbrust vastav grupp inimesi (meeskonna liikmeid peab olema täpselt niipalju, kui on antud reaalsuses erinevaid energiaid), kes näevad erinevatest aspektidest maailma, siis nende ühine otsus ei loo hävingut. Nad arvestavad kõikide huvidega. Jah on erand, kui meeskonna liikmed ei ole teadlikud inimesed ja teevad nii, nagu juht ütleb. Ühesõnaga järgivad pimesi. Ja tavaliselt ongi nii, see inimene, kellel on ainult üks ketas, see loob sisemiselt, ehk üksinda. Kui inimesel on kettaid rohkem, kui üks, siis teostab ta juba meeskonna tööd. Kettaid tuleb paarikaupa juurde. Kusjuures keskmine on kõige suurem ja ka kettad, mis on keskmisest kettast ühekaugusel on ühesuurused. Ja mida kaugemal keskkohast on ketta paarid, seda väiksemad nad on. Kettaid võib olla maksimaalselt 19 tükki. See on inimene, kes on võimeline looma egregori. Alates kolmest kettast suudab inimene luua visuaalmaailma. Mida rohkem ketta paare, seda tugevam visioon. Kui need kettad on olemas ja ei pöörle, siis on teada, et inimene on valmis juhtima, teostama meeskonna tööd. See on inimene, kes näeb inimeste erinevusi ja suudab panna nad tööle meeskonnana, ajama ühist asja. Ta armastab endast erinevaid. Ja kui kettad pöörlevad, siis juht on leidnud reaalselt inimesed, kes teostavad tema ideed. Toimib looming.
Seadus: Ühes väljaruumis ei saa olla kaks ühesugust osakest.
Inimsuhetes võiks defineerida areaali, tegutsemispiirkonda väljaruumiks. Osakeseks üht tüüpi, parameetrit omavat inimest. Näide: köögis ei saa olla kaks kokka. Nad lähvad kohe tülli. Siis on kaks lahendust. Mittemuutumise korral üks lahkub, pole vahet kas vabatahtlikult, või üks sööb teise välja. Teine variant. Üks kokkadest muutub köögiabiliseks. Nüüd on köögis (väljaruumis) kaks erinevat osakest. On ka kööke, kus tehakse suurtes kogustes süüa. Nüüd luuakse ühe väljaruumi sisse mitu alamväljaruumi. Näiteks ühes osas tehakse magustoitu, teises kalatoite, kolmandas liharoogasid. Köök on jaotatud osadeks. Nüüd saab igas osas olla oma kokk. Ja samas kogu seda kooslust hoiab koos peakokk.
Väljaruumi seaduse näide füüsikast: Aatomi tuum loob väljaruumid. Neid me tunneme elektronkatete nimetuse all. Ja samas me teame, et ühes elektronkattes ei saa olla kaks ühesugust elektroni. Ühes elektronkattes saab olla maksimaalselt kaks elektroni, kui nende spinnid on vastassuunalised.
Samamoodi on väljaruumideks riigid. Siin on tegemist territoriaalse väljaruumiga. Ususektid, väljaruumiks maailmapilt, kirjeldus. Kodu, tegemist elukoha väljaruumiga jne.
Vaatleks väljaruumi, milleks on perekond. Igal väljaruumil on pea. On perekondi, kus peaks on naine ja on perekondi, kus peaks mees. Siin vahet ei ole, kumb selle rolli võtab. See on naise ja mehe omavaheline kokkulepe. Probleemiks kujunevad ämmad, äiad. Tavaliselt ämmad. Inimesel on ju sisemine soov pidevalt laieneda. Ja kui ei leia ühiskonnas oma kohta, siis tahetaksegi perekonda laiendada. Ja tihti kiputakse oma laste perekonna elu suunama hakata. Ja kui noorpaar ei võta oma pereelu juhtimist enda kätte, siis nad muutuvad oma vanemate pereväljaruumi alamväljaruumiks. Nüüd ei ole nad ise peremehed ja neid ei saa vaadelda, kui omaette iseseisvat väljaruumi, vaid selle suurema klanni alamliiget. Tihti on nii, et mõlemal on diktaatorlikud vanemad. Ja siis toimub selles väikses pereväljaruumis pidev sõda, konfliktid. See väike väljaruum hõljub kahe suure väljaruumi vahel. Üks tirib ühele poole, teine teisele poole. Enamuses lõppeb see sellega, et noorpaar läheb lahku. Heal juhul rabeleb see väike pereväljaruum ennast mõlemaist vabaks. Halvemal juhul läheb noorpaarist üks teise perekonna pea juhtimise alla. Ja siis ollaksegi edasi ühe vanemate alamperekond.
Aga nüüd vaatleks edasi iseseisvat perekonda. perekonna põhieesmärk on tugevate ja tervete laste kasvatamine. Ja siin peab perekonna pea jälgima seda seadust, et ühes väljaruumis ei saa olla kaks ühesugust osakest. Kui seda viga tehakse, siis laste energia ei lähe arenguks, vaid omavahelises võitluses raisku. Ja seda on kohe kaugele näha. Kui perekond on harmooniline, siis on perekonna pea lahendanud selle küsimuse ideaalselt. Kui lapsed nääklevad pidevalt, siis on tehtud palju vigu ja eksitud Raktobleeri värvilise seaduse vastu. Tooks siinkohas välja paar klassikalist viga.
Ideaalses variandis peaks olema igal lapsel oma tuba. Igaühel oma väljaruum. Aga tihti pole lihtsalt ruumi ja on sunnitud panna kaks või enam last elama ühte tuppa. Ja nüüd oleme olukorra ees, kus on kaks osakest ühes ruumis. Tark lapsevanem teab, et sellises olukorras ei saa võtta mõlemaid lapsi ühtemoodi. Tahes tahtmata peab ta selle toa andma ühe lapse omandusse. Ja teise määrama alamaks. Soovitav vaadelda, kummal on paremad juhi omadused (suurem hoolivus ja empaatia võime). Kui ta annab toa kahepeale, siis on tulemuseks variandid. A) Lapsed hakkavad sõdima omavahel, kes peale jääb. Kõige rumalam on siinjuures, kui lapsevanem toetab nõrgemat. Siis annab jõudu kaotajale ja pikendab konflikti. Sellega pärsib vanem laste arengu. B) Toimub Hingede lõhestumine. Juhil peab olema võim ja vastutus. Nüüd üks lastest tapab oma võimu poole ja hakkab ainult vastutama ja teine säilitab võimu ja kaotab hoolivuse. Nüüd saavad lapsed kahekesi täita juhi kohta. Aga nad on poolikud. Selline poolik hing ei saa elus hakkama või on sõltuv kellestki teisest. Näiteks see, kes kaotas võimu on väga tubli, töökas ja hooliv aga teda kasutatakse ära ja tihti võetakse ta looming ning varastatakse tühjaks (kiskjakuju on välja arenemata). Aga see laps, kes ei arendanud välja hoolivust, töökust ja empaatia võimet, hakkab teisi terroriseerima ja orjastama. Tulemuseks, ta jääb üksikuks, sest keegi ei taha sellisega koos eksisteerida. Või siis teda saadavad õnnetused ja halvimal juhul teeb tegusid, mille puhul pannakse ta vangi. C) Lapsed on sisemiselt tasavägised. Siis nad jaotavad ise territooriumi ära. Näiteks teevad toa mööbliga pooleks. Nad lahendavad ise probleemi.
Loomlikult väga halb variant on see, kui kõik on ühisomanduses ja kõik peavad olema ühesugused. Selline perekond loob kõige suuremaid hingedefekte.
Teadlik perekonnapea annab lastele erinevad hariduse suunad. Siis ei teki konkurentsi ja õpitakse hindama teineteist. Inimene vajab ju kõike hüvesid (toit, riided, meelelahutus, eneseleidmine jne). Õppimise käigus arendame endas välja ju ühe oskuse, millega me maksame oma hüvede eest. Oleme kasulikud teistele. Erinevate oskustega lapsed on üksteisele kasulikud. Sarnased oskused tekitavad konkurentsi ja eemaldumist teineteisest. Tasemel lapsevanem märkab milleks on lapsel soodumust ja hakkab seda välja arendama. Tavaliselt on peres soodumus erinevatel lastel erinevateks asjadeks. Ei sünni sarnased hinged ühte perekonda. Eelmise hing lükkab analoogi emale. Jälle väljaruumi seadus. Kui me näeme, et lapsed on ühesugused, siis on suur oht, et me oleme ühe lapse mina maha tapnud (halvimal juhul kõigi laste omad, sest vanem on andnud liiga tugeva omapoolse kujustuse). Nüüd on üks laps teise lapse mina koopia. Ta on omandanud väärisiku. See väärisik vajab pidevat välist toitmist. Seda tehakse kiitmise, tähelepanuga jne. Väärisiksus nõuab seda pidevalt.
Ka firma juht peab valdama Raktobleeri värvilist seadust. Firma on ju meeskonna töö. Kui juht paneb inimesed tööle ühte väljaruumi ja ei määratle rollid, siis hakkavad inimesed ise automaatselt otsima oma kohta. See tekitab kaost ja suurt segadust. Kaoses olev firma näitab juhi piiratut maailmapilti ja ühekülgsust. Ja kui juht on egoline ja jõuga tahab kõiki teha ühesuguseks (madal sisemine tase ja suur võimujanu), siis on kodusõda lahti. Toimuvad sisemised intriigid ja konfliktid (ühesugused osakesed ei saa olla ühes väljaruumis). Sündinud juhil (loomulikult, kui ta pole lapsepõlve traumadega ära lõhutud) on vundament väljaruumi kahe pesa asemel 22. Alateadlikult tõmbab Ta enda ümber tuumiku: 22 inimest, mis on erinevate rollidega (sellest tuleb järgmine raamat). Ja paneb nad tööle. Inimesed ise tahavad tema heaks midagi teha, sest läbi väljaruumi pesade saavad nad juhilt tugijõudu. Kui see juht on korras ja teadlik, siis see meeskond töötab harmooniliselt ja loob hüvesid.
Juhend armukeste pidajatele. Ärge kunagi tehke oma abikaasaga ja armukesega samasid asju. Siis panete energeetiliselt nad oma sisemaailmas ühte pessa. Ja kui nad on ühes pesas, siis tajuvad nad teise olemasolu ja tekitavad inimeses sisemise konflikti või pinge.
Kokkuvõte: Värviline maag oskab anda meeskonnas igale ühele oma rolli. Ta liidab inimesed ühtseks tervikuks, mis suudab teostada suuri ettevõtmisi. Ja samasuguste parameetritega inimesed hoiab ta lahus. Eraldab territooriumi. Sedasi hoiab ta ära sisekonflikte. Tasemel värvilise maagi meeskonnas valitseb harmoonia ja koostöö.
_________________
Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist.


Viimati muutis seda Tokroda (Püh Apr 15, 2007 3:39 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Wahya
Punane päike
Punane päike


Liitunud: 11 Veeb 2006
Postitusi: 528

PostitusPostitatud: Kolm Dets 13, 2006 2:40 pm    Teema: Vasta viitega

Ma arvan, et siin on peamiseks probleemiks väljaruumi piiritlemine n riikide puhul territoriaalne väljaruum, mis võib küll olemas olla kuid ei mõjuta piisavalt tegelikkust st näiteks nõukogude liidu väljaruumis oli edukalt olemas eesti oma. Kui vaadelda edasi, siis on tegemist monopolistliku kirjeldusega - 1 laps 1 tuba, 1 kokk 1 köök, 1 väljaruum 1 ühtelaadi osake. Rõõmsalt tiirutab üks elektron igavesest ajast igavesti. Staatiline süsteem. Kuid tegelikult on konkurents, mis tagab arengu ja aatomid vahetavad ka oma kihtidel elektrone, neid tõmmatakse ja seotakse nõrgemalt ja tugevamalt. Näitena võib kasutada sportlasi. Sportlased teevad paremaid tulemusi ikka võistlusmomendis st konkurentsis. Ettevõttel, kes on monopolistlikus seisus, kaob motivatsioon areneda sest kõik peavad nagunii rahul olema sellega, mida pakutakse. Millest tekib hirm konkurentsi ees? Selles, et ei suudeta olla konkurentsivõimeline Wink Sellise pilguga tuleks vaadata kogu antud seadust.

Tsiteerin::
Õppimise käigus arendame endas välja ju ühe oskuse, millega me maksame oma hüvede eest.

Pean nõustuma, et nii on võimalik aga kas see on siis õige lahend? Piirata oma vabadust selliselt? Muidugi on võimalik ennast piirata sellisele madalale tasemele aga minu arvates pole see mitte parim lahendus.

Ãœlema ja alam = kerjuse mentaliteet
Ma arvan, et lahend sobib nõrkadele inimestele, kes vajavad enda paigutamist kuskile st ei suuda olla ise. Nö ülemad ja alamad vajavad üksteist peamiselt enda defineerimiseks. N sattudes üksikule saarele kaob see võimalus ennast nõnda defineerida ja mis siis saab? Ebaõnnestunud defineerimise näitena saab tuua erakluse, mis üldjuhul on samuti süsteemist sõltuv sest proovitakse ennast defineerida mitte süsteemselt st sellega ikkagi süsteemi tunnustades. Täiesti õigustatud ja aus on muidugi võrdlus omaduste põhjal n mina olen sinust parem peastarvutaja ning sellises võrdlemises pole midagi valesti. Ometi on kerjusementaliteedi süsteemi osaks olemine äärmiselt paeluv ja sinna orki kerge kukkuda (ka võrreldes). Piisab vaid pisikesest üleoleku tundest teiste suhtes. Lahendus sellele on lihtne - piiritu mitteegoistlik ego.

Probleem - juhil vaja lahendada ülesanne võimalikult edukalt. Lahendus - pane kaks meeskonda eraldi selle probleemi lahenduskäiku välja töötama. Saad mitu lahendvarianti, siis võtad otsuse vastu, millist teed minna, ja alalise meeskonna puhul premeerid kõiki osapooli (ajutise meeskonna korral pole mõlema premeerimine vajalik). Niiviisi käitudes saad sama võtet kasutada ka teist korda. Vastutus lasub sinul sest sina tekitasid 1 probleemi lahedamiseks rohkem kui 1 lahendi. Lõpuks rakendad mõlemad meeskonnad sinu poolt valitud lahendi elluviimisele. Oluline on hoida konkurents sellisel tasemel, et hiljem oleks võimalik rakendada tervet meeskonda parima variandi elluviimisel.


Kokkuvõtteks
Väljaruumi panna üks element on lihtsaim lahend aga kaks pead on ikka kaks pead.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
haldjanool
Arengumaag


Liitunud: 17 Märts 2005
Postitusi: 5797
Asukoht: goriolisi tuules

PostitusPostitatud: Kolm Dets 13, 2006 5:15 pm    Teema: Vasta viitega

bee¾ seadus ütleb, et täiuslikum tõrjub ebatäiuslikuma. miks - sest toimub areng ja kaks ühte kohta ei mahu.


sul puudub vist piisav elukogemus, et märgata , mis juhtub, kui panna kaks sarnast ühte kohta. (näiteks oma ema ja oma naine ühte kööki süüa tegema)
_________________
just before the darkness...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Arjol
Tumeroheline päike
Tumeroheline päike


Liitunud: 3 Veeb 2004
Postitusi: 144

PostitusPostitatud: Kolm Dets 13, 2006 6:01 pm    Teema: Vasta viitega

Kõige selle juures tuleb pähe ikkagi see energia, mis vabaneb, kui seda aatomituuma lõhki ajada Razz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
boss
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 5 Apr 2006
Postitusi: 2170

PostitusPostitatud: Kolm Dets 13, 2006 7:39 pm    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
Seadus: Ühes väljaruumis ei saa olla kaks ühesugust osakest.

Väidan julgelt, et saab küll, kuid küsimus on ajas.
Ja aega kulub täpselt niikaua kui läheb neil aega beezi seaduse rakendamiseks või niikaua kui keegi nende rollid ära määratleb.

Minu soovitus. Alati pole vaja teha alamaid. Kokk ja abikokk, vaid vahest on targem panna mõlemad ühele ja samale tasemele lihtsalt erinevatele funktsioonidele.
Ainult juht on see, kes peaks olema teistest kõrgemalt ja seda just sellepärast, et ta suudaks asja natuke kaugemale näha ja, et oleks side teistega.

Kui kõigil meeskonna liikmetel ei ole otsest sidet juhiga, siis juhil peab olema siiski ülevaade alluvate tööst, kuid minu arust on parem kui juht tegeleks siiski oma asjadega ja alamad oma asjadega. Ei ole soovitav juhil minna näppima alama tööd. Sest nii võib ta selle lihtsalt ära hävitada, rohkem kahju, kui kasu.
Tähtis on mängida oma kohta, nagu jalgpallis öeldakse!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Naima
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 27 Sept 2006
Postitusi: 2278
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Dets 13, 2006 9:15 pm    Teema: Vasta viitega

noh näiteks kaks naist köögis, otsustaME teha midagi magusat, vaataME külmkappi, üks võtab mune, et seda võiks, teine võid, esimene, et margarini võiks kah, siis üks näeb kapist kakaod, oh kakao on ka mõnus, nii mis veel, teine ütleb küpsisepuru, esimene ütleb et lahe, seda panemegi jne... üks klopib mune, koos klopivad mune, teine mõtleb, et ah hakkan parem küpsiseid purustama jne... kuidas siin see raktoleer toimib ntx, kes pealik on jne...
noh kui juba läks jutuks, et kaks naist köögis...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
stereobrain
Pruun päike
Pruun päike


Liitunud: 26 Juul 2004
Postitusi: 339

PostitusPostitatud: Kolm Dets 13, 2006 9:23 pm    Teema: Vasta viitega

Naima kirjutas:
noh näiteks kaks naist köögis, otsustaME teha midagi magusat, vaataME külmkappi, üks võtab mune, et seda võiks, teine võid, esimene, et margarini võiks kah, siis üks näeb kapist kakaod, oh kakao on ka mõnus, nii mis veel, teine ütleb küpsisepuru, esimene ütleb et lahe, seda panemegi jne... üks klopib mune, koos klopivad mune, teine mõtleb, et ah hakkan parem küpsiseid purustama jne... kuidas siin see raktoleer toimib ntx, kes pealik on jne...
noh kui juba läks jutuks, et kaks naist köögis...


no need kaks naist köögis on tegelikult selle toki teooria valguses siiski abikokad. sest kui mees, kes olgugi et samal ajal, kui naised köögis "üksmeelselt" toimetavad, istub teises toas teleka ees, õllepurk kõhul, võtab nõuks korra kööki astuda ja käratada, et valmistatavasse küpsetisse tuleb lisada kahe muna asemel kolm ja tavalise valge krisallsuhkru asemel peab hoopiski pruuni suhkrusiirupit kasutama, siis kes kuuletub/kuuletuvad? otseloomulikult abikokad! Smile sest mehed on niiehknaa paremad kokad EHK peakokad Very HappyVery HappyVery Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Naima
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 27 Sept 2006
Postitusi: 2278
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Dets 13, 2006 9:26 pm    Teema: Vasta viitega

ei, ei mehi üldse polegi... antud näites, need koogid söövad nad ise pärast teleka ees ära
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
stereobrain
Pruun päike
Pruun päike


Liitunud: 26 Juul 2004
Postitusi: 339

PostitusPostitatud: Kolm Dets 13, 2006 9:31 pm    Teema: Vasta viitega

Naima kirjutas:
ei, ei mehi üldse polegi... antud näites, need koogid söövad nad ise pärast teleka ees ära


no sellisel juhul on neil protsessi käigus jännijäämine garanteeritud: haaratakse kokaraamatu järele, mille kaanel ilutseb autorina küll naisterahva nimi, kuid kelle retseptidele on aksepti andnud kas tema mees või mingite karmide peakokkade kolleegium, mis eranditult meestest koosneb. seega toetutakse siiski "peakokale" Razz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Naima
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 27 Sept 2006
Postitusi: 2278
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Dets 13, 2006 9:54 pm    Teema: Vasta viitega

tekkisgi veel üks küsimus, et kas meeste puhul on analoogne üksmeelne tegevus välistatud,( jättes kõrvale emotsioonid jms.), kuid sisusliselt?
või on sellise üksmeelse tegutsemise kohta mingi teine seadus...
ühe ja sama tasemega, oskusega ja taustaga inimesi... iseenesest võiks neil huvitav olla ka ühes punktis tegutsedes, nagu võrdne võrdsega, samas mingi erinevus vaatenurgas jääb niikuinii, kui just kloonidega tegu ei ole...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Wahya
Punane päike
Punane päike


Liitunud: 11 Veeb 2006
Postitusi: 528

PostitusPostitatud: Kolm Dets 13, 2006 11:39 pm    Teema: Vasta viitega

Niisiis Very Happy

to Naima

Tsiteerin::
seenesest võiks neil huvitav olla ka ühes punktis tegutsedes, nagu võrdne võrdsega, samas mingi erinevus vaatenurgas jääb niikuinii, kui just kloonidega tegu ei ole...


Tubli naima ja see ongi nimelt väljaruumi piiritlemise küsimus.

Tsiteerin::
...... vaataME külmkappi, üks võtab mune, et seda võiks, teine võid, esimene, et margarini võiks kah, siis .....


Peakokk kuluks nagu ikkagi ära sest muidu need naised jäävadki laristama või ja margariiniga Razz

to Boss

Tsiteerin::
kuid minu arust on parem kui juht tegeleks siiski oma asjadega ja alamad oma asjadega. Ei ole soovitav juhil minna näppima alama tööd. Sest nii võib ta selle lihtsalt ära hävitada, rohkem kahju, kui kasu.
Tähtis on mängida oma kohta, nagu jalgpallis öeldakse!


Tubli boss ja seda nimetatakse mikro- ja makrojuhtimiseks.

To Haldjanool

Tsiteerin::
bee¾ seadus ütleb, et täiuslikum tõrjub ebatäiuslikuma. miks - sest toimub areng ja kaks ühte kohta ei mahu.


Tubli Haldjanool, sinu usk on tugev.

Vaatleme siis bee¾i seadust natukene selle seaduse ei mäleta värvi, õige on alati õige, valguses Wink

Ma olen firmajuht ja firma tegeleb aukude kaevamisega. Niisiis mul on kaks töölist kellest üks on suurepärane kühveldaja ja teine keskpärane. Ostan firmale motoriseeritud labida ja töömeeste vajaduse langeb drastiliselt - kahelt ühele. Niisiis, kumma ma vallandan? Raktobleer käsib vallandada keskpärase. Mida aga teen mina ??? Mina vallandan selle kes pole minu vend.

Nüüd küsimus - kumb seadus on vale kas bee¾ või see teine (tõde on alati tõde seadus)?

Kuid see pole veel kõik Wink

Mulle ei meeldi üldjuhul topelt seletada ja mõtlemisruumi tuleb ikka jätta.

Tsiteerin::
sul puudub vist piisav elukogemus, et märgata , mis juhtub, kui panna kaks sarnast ühte kohta. (näiteks oma ema ja oma naine ühte kööki süüa tegema)


Alustuseks mainin ära, et mul pole oidipuse kompleksi. Seega seni pole veel ükski naine emaga sarnanenud.
Teiseks söögi tegemine on juba lahendus. Esiteks tuleb ikka defineerida probleem - kõht on tühi, leida lahend - on vaja süüa teha, spetsifikatsioonid - mis toit ja alles siis järgneb valmistamise protsess. Hea juht ei tee nii, et defineerib probleemi - raha on vähe, leiab lahendi - tõenäoliselt on meil midagi vaja maha müüa ning määrab spetsifikatsioonid, et tootke midagi mida saab maha müüa ja siis lööb käega, et vaadake kuidas nüüd edasi saate. Seega tuleb silm peal hoida ja nagu juba enne öeldud
Tsiteerin::
Oluline on hoida konkurents sellisel tasemel, et hiljem oleks võimalik rakendada tervet meeskonda parima variandi elluviimisel.


Seega valmistudes defineerin kiiresti probleemi - ema ja naine korraga köögis - võib põhjustada halle juukseid, leian lahendi jne Pärast seda las nad siis seal mütata, minu valvsa pilgu all, tagamaks parimat lahendit probleemile nr 1 tühi kõht ja probleemile nr2 korras pereelu.

Tsiteerin::
sest kui mees, kes olgugi et samal ajal, kui naised köögis "üksmeelselt" toimetavad, istub teises toas teleka ees, õllepurk kõhul, võtab nõuks korra kööki astuda ja käratada, et valmistatavasse küpsetisse tuleb lisada kahe muna asemel kolm ja tavalise valge krisallsuhkru asemel peab hoopiski pruuni suhkrusiirupit kasutama


Ma enda puhul jätaksin õllepurgi ja käratamise ära. Muidugi on teada ka see, et milline on arutelu järgneb peale fantastiliste ideede, nagu kahe muna asemel kolm ja suhkrusiirup, esitanud mehe lahkumisel köögist. Razz

Natikene veel

Minul on üks suur punt inimesi, kedam mulle meeldib kutsuda sõpradeks. Tolku neist suurt midagi ei ole aga olemas nad siiski nagu oleks. Nüüd siis jälle probleemid. Esiteks paiknevad nad kõik mu sõprade lahtris/pesas - st kõik on ühtemoodi sõbrad pole mitte sõber nr 1 ja sõber nr 2. Teiseks pole keegi veel kedagi väljatrüginud st pole nagu täiuslikumaid ja ebatäiuslikumaid sõpru. Kolmandaks ma ka ei hinda neid paremateks ega halvemateks. Masendav mis Wink

Rohkem hetkel enam ei viitsi ja nagu mainitud ei meeldi mulle ennast korrata ja kõike läbi nämmutada, ise ikka peaks mõtlema.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Naima
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 27 Sept 2006
Postitusi: 2278
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Dets 14, 2006 12:37 am    Teema: Vasta viitega

Wahya kirjutas:
Niisiis Very Happy
to Naima
Tsiteerin::
iseenesest võiks neil huvitav olla ka ühes punktis tegutsedes, nagu võrdne võrdsega, samas mingi erinevus vaatenurgas jääb niikuinii, kui just kloonidega tegu ei ole...


Tubli naima ja see ongi nimelt väljaruumi piiritlemise küsimus.

tänan, tänan Wahya,
ma küll Su vastusest aru ei saanud kui ma räägin punktist Sa väljaruumist? ja mida Sa väljaruumiks nimetad? ja kas punkt juba piisavalt ei piiritle?
aga ma siis pingutan edasi!!!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
boss
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 5 Apr 2006
Postitusi: 2170

PostitusPostitatud: Nelj Dets 14, 2006 12:39 am    Teema: Vasta viitega

Teooriad kirjutatakse, et neid kasutada, mitte selleks, et neid pidevalt tõestada.
Võta sina, et kõik on võrdsed. Saada terve suguvõsa endal kööki sööki tegema.
Kui köögis ei teki tüli, siis pole ka võrdsel tasemel inimesed ja ei oma sama fünktsiooni. Üks teeb salatit teine keedab kartulaid. Kui aga mõlemad tahavad kartulaid keeta siis on jama. Kui ei määratle ära sina kes neid keedab siis määratleb keegi teine. Konkurentsi all peeti silmas seda, et nad võivad küll sulle mõlemad süüa teha, kuid kuna su kõht oli tühi, siis tuleks mõlemal valida sellised alad millel nad parimad on, siis saad kiiremini süüa.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Naima
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 27 Sept 2006
Postitusi: 2278
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Dets 14, 2006 12:42 am    Teema: Vasta viitega

näiteks kartulid keevad ise, sinna pole vaja määrata inimest...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
boss
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 5 Apr 2006
Postitusi: 2170

PostitusPostitatud: Nelj Dets 14, 2006 12:49 am    Teema: Vasta viitega

Naima kirjutas:
näiteks kartulid keevad ise, sinna pole vaja määrata inimest...


Et kartulad keema panna, on need vaja ära koorida;)
See on lihtsalt näida. Kuid paistab sind ei huvitagi süsteem ise, vaid pigem see protsess, et üritad seda jamaks pöörata.
Ehk siis sulle on tähtis siin ärapanemine.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Naima
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 27 Sept 2006
Postitusi: 2278
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Dets 14, 2006 1:08 am    Teema: Vasta viitega

boss kirjutas:
Ehk siis sulle on tähtis siin ärapanemine.

no see ei ole mulle küll tähtis... ei maksa endast niipalju ka arvata
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Wahya
Punane päike
Punane päike


Liitunud: 11 Veeb 2006
Postitusi: 528

PostitusPostitatud: Nelj Dets 14, 2006 10:11 am    Teema: Vasta viitega

to Naima

pinguta jah, siis saad sotti kah ehk ja mõtle ka punkti definitsiooni ja defineerimise peale.

abix ka väike meeldetuletus

Tsiteerin::
Seadus: Ühes väljaruumis ei saa olla kaks ühesugust osakest.
Inimsuhetes võiks defineerida areaali, tegutsemispiirkonda väljaruumiks. Osakeseks üht tüüpi, parameetrit omavat inimest.


To Boss

Sinu tühi peakolu ei väsi küll üllatamast Razz

Tsiteerin::
Teooriad kirjutatakse, et neid kasutada, mitte selleks, et neid pidevalt tõestada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Naima
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 27 Sept 2006
Postitusi: 2278
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Dets 14, 2006 10:58 am    Teema: Vasta viitega

Wahya kirjutas:
to Naima
pinguta jah, siis saad sotti kah ehk ja mõtle ka punkti definitsiooni ja defineerimise peale.
abix ka väike meeldetuletus
Tsiteerin::
Seadus: Ühes väljaruumis ei saa olla kaks ühesugust osakest.
Inimsuhetes võiks defineerida areaali, tegutsemispiirkonda väljaruumiks. Osakeseks üht tüüpi, parameetrit omavat inimest.

punkt on: teeme midagi magusat,
laiemalt vdtes väljaruum: köök.
kaks ühesugust osakest: kaks naist köögis
väide: antud näites seadus ei kehti
küsimused: miks? ja et kas näide on hoopis teisest seadusest?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
viplala
Arengumaag


Liitunud: 19 Juun 2004
Postitusi: 2042
Asukoht: sõawäljal

PostitusPostitatud: Nelj Dets 14, 2006 11:49 am    Teema: Vasta viitega

su mõte töötab kaootiliselt, aga ülima järjekindlusega, täpselt Naise koopia Laughing
see on huvitav, kui väga erinevate inimeste juures saab väga sarnaseid omadusi näha
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Naima
Indigo päike.
Indigo päike.


Liitunud: 27 Sept 2006
Postitusi: 2278
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Dets 14, 2006 11:56 am    Teema: Vasta viitega

Very Happy alati on ka see võimalus, et mõte ei jõua järgi... pilt läheb kaootiliseks
kuid mingeid seoseid siiski lood, ka sellises kaoses Very Happy Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> 20-Süsteem. RAKTOBLEERI vundamentseadused. VALMIS!!! Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


© 2001, 2005 phpBB Group